Genelde park gibi cocuklarin yogun bulundugu ortamlardan bulastigi soyleniyor. Bu tarz cok ortamda bulunduk acikcasi :) o yuzden tam kestiremiyorum. 2 hafta once havuzlu bir otelde kaldik, ablasi otelin cocuk havuzuna girmisti. Ordan kapmis olma ihtimalleri yuksek, cunku kizimda da ishal oldu. Ya da ordan olmadiysa, tatil dönüşü 1 gun kizim kreşe gitmisti, ertesi gun ishal olunca gondermedim, zaten 1 hafta boyunca ishali duzelmeyince temelli gondermekten vazgectim. Yani kreş ortamindan kizim eve getirip kardesine de bulastirmis olabilir.Büyük geçmiş olsun. Tecrübeli olunca paniklemeden geçirmişsin. Nerden aldı bunu acaba?
Allahimmm cok agir gecirmissiniz gercekten. Allah beterinden korusun evlatlarinizi.Cok gecmis olsun bnm oglum olmustu seneler once arkadasi havuzdan kapmis ayni kreste olunca onada gecti ama boyle hafif gecmedi perisan oldu.Tirnaklari bozuldu dustu yani doktor demisti ki bu kdr agir vakayi az gordum diye.
Bulundugumiz ildeki en agir vakaydi 15 gunden fazla evden cikarmadik bulasici diye.Cok yipratmisti yavrumu.
Ama sadece dokuntu yapip gecenlerde var 6.hastalikta bizimkisi direk el ayak agizdi sanirim kademe ve siddetleri var.Ins iyi olsun biran once.
Bununla gelmiş geçmiş olsun.Genelde park gibi cocuklarin yogun bulundugu ortamlardan bulastigi soyleniyor. Bu tarz cok ortamda bulunduk acikcasi :) o yuzden tam kestiremiyorum. 2 hafta once havuzlu bir otelde kaldik, ablasi otelin cocuk havuzuna girmisti. Ordan kapmis olma ihtimalleri yuksek, cunku kizimda da ishal oldu. Ya da ordan olmadiysa, tatil dönüşü 1 gun kizim kreşe gitmisti, ertesi gun ishal olunca gondermedim, zaten 1 hafta boyunca ishali duzelmeyince temelli gondermekten vazgectim. Yani kreş ortamindan kizim eve getirip kardesine de bulastirmis olabilir.
Peki hangi sebzeleri verdiniz?BEN kendi sütümle kek kıvamına getiriyorum henüz yumurta ve meyveye geçmedim.
Karıştırmıyorum hepsinin tadını tek tek alıyor üç gün kuralıyla veriyorum. Doktor sakin sakin gidelim alerji durumuna karşı dedi. Biraz garantici birisi.Peki hangi sebzeleri verdiniz?
Karışım yapıyor musunuz, yapıyorsanız neleri karıştırıyorsunuz?
Benimki hafif kaysımsı pişiriyorum bu şekilde sevdi bu şekilde dene istersen. Birde elimle yedirdiğimde yiyor kaşıkla yemiyorNe güzel yumurta yiyormus bizde once alerji yapti sonra tekrar denedim bu defa alerji yapmadi ama agzini acmiyir yumurtaya sevmiyor irkiliyor
Ben suda hasliyorum kabak havuc patates ve az pirinc sonra da tel suzgecten geciriyorum en sevdigi bu oldu simdiye kadar tabii az zeytinyagı koyuyorum.
Bende ilk 3 gün kuralı denedim, baktım bir şey yemiyor karışık gittim şuan tek ıspanağa alerjisi çıktı dudaklarının etrafı kızardı. Diğer yediği şeyleri 3 gün kuralı uygulamadım alerjisi olsa ilk denemede çıkar dediler. Kereviz verecektim erteledim 9. Ay diyorlar takip ettiğim insta adresinde zaten orda ıspanakta 9. Ay deniliyor. Geç takip etmeye başlamışım insta adresiniKarıştırmıyorum hepsinin tadını tek tek alıyor üç gün kuralıyla veriyorum. Doktor sakin sakin gidelim alerji durumuna karşı dedi. Biraz garantici birisi.
1 çay kaşığı
1 tatlı kaşığı
1 yemek kaşığı diye gittik.
Yeni sebzede öncekine ek olarak yine aynı şekilde 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı olarak.
Patates havuç ve kabak aldı şimdiye kadar cumartesi bir de kereviz ekleyeceğim sonra da bal kabağı. Sonra yogurda geçecem sonra da meyve.
Bize doktorun dediği kabuğu soyulan sebze ve metveler olsun pestisitleri bertaraf edelim diye dedi. Biz yetişkinler tolere edebiliriz ama bebekler edemezlermiş. Ispanakta evet nitrat var o 9. AydaymışBende ilk 3 gün kuralı denedim, baktım bir şey yemiyor karışık gittim şuan tek ıspanağa alerjisi çıktı dudaklarının etrafı kızardı. Diğer yediği şeyleri 3 gün kuralı uygulamadım alerjisi olsa ilk denemede çıkar dediler. Kereviz verecektim erteledim 9. Ay diyorlar takip ettiğim insta adresinde zaten orda ıspanakta 9. Ay deniliyor. Geç takip etmeye başlamışım insta adresini
Sulu kisminin kalmamasi lazimmis hic bir baktesi varmis bebeklere geciis kolay olan.O yuzden tam pismis yumurta sarisi diolarmis.Benimki hafif kaysımsı pişiriyorum bu şekilde sevdi bu şekilde dene istersen. Birde elimle yedirdiğimde yiyor kaşıkla yemiyor
Pirinç hiç denemedik bugünde böyle yapayım inşallah sever
Benimki de yemiyor sebze ben de o yüzden yoğurtla karıştırıyorum az önce pırasa pişirdim ezdim yoğurt kattım yediEk gıda bizim için yumurta yoğurt pekmez ve muzdan ibaret maalesef sebzeyi yediremiyorum.
Kızlar bir fikriniz var mı nasıl sevdirebilirim? Ben buharda haşlıyorum, çatalla ezip püre yapıyorum, azcıkta zeytinyağı koyuyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz nasıl yediriyorsunuz?
Ben her şeye yoğurt koyuyorum,dün ilk defa kemik suyu koydum o da güzel olduEk gıda bizim için yumurta yoğurt pekmez ve muzdan ibaret maalesef sebzeyi yediremiyorum.
Kızlar bir fikriniz var mı nasıl sevdirebilirim? Ben buharda haşlıyorum, çatalla ezip püre yapıyorum, azcıkta zeytinyağı koyuyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz nasıl yediriyorsunuz?
Çok geçmiş olsun, çabucak iyileşsin inşallah. Çocuklar hasta olunca hayat duruyorGenelde park gibi cocuklarin yogun bulundugu ortamlardan bulastigi soyleniyor. Bu tarz cok ortamda bulunduk acikcasi :) o yuzden tam kestiremiyorum. 2 hafta once havuzlu bir otelde kaldik, ablasi otelin cocuk havuzuna girmisti. Ordan kapmis olma ihtimalleri yuksek, cunku kizimda da ishal oldu. Ya da ordan olmadiysa, tatil dönüşü 1 gun kizim kreşe gitmisti, ertesi gun ishal olunca gondermedim, zaten 1 hafta boyunca ishali duzelmeyince temelli gondermekten vazgectim. Yani kreş ortamindan kizim eve getirip kardesine de bulastirmis olabilir.
Merhaba tatlım ben içine anne sütü katıyorum biraz bazen de tatlı kabak çorbası yapıyorum püre gibi içine bir tane bebe bisküvisi koyuyorum severek yiyor o zaman şu e bebekte satılan bisküviEk gıda bizim için yumurta yoğurt pekmez ve muzdan ibaret maalesef sebzeyi yediremiyorum.
Merhaba benimki 19 nisan doğumlu ve yeni başladım 3.gunnkabakti 3 gün patates diye devam etcem..yazarsanız yeni bisey geçtiğinizde özellikle kahvaltı bende karıştırma taraftarı degilimKarıştırmıyorum hepsinin tadını tek tek alıyor üç gün kuralıyla veriyorum. Doktor sakin sakin gidelim alerji durumuna karşı dedi. Biraz garantici birisi.
1 çay kaşığı
1 tatlı kaşığı
1 yemek kaşığı diye gittik.
Yeni sebzede öncekine ek olarak yine aynı şekilde 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı olarak.
Patates havuç ve kabak aldı şimdiye kadar cumartesi bir de kereviz ekleyeceğim sonra da bal kabağı. Sonra yogurda geçecem sonra da meyve.
Elbette yazarım.Merhaba benimki 19 nisan doğumlu ve yeni başladım 3.gunnkabakti 3 gün patates diye devam etcem..yazarsanız yeni bisey geçtiğinizde özellikle kahvaltı bende karıştırma taraftarı degilim
Kızım da ilk iki üç gün kustu doktoru 4.gün de denememizi istedi tepki vermediMuz a ara vermistim pisik yapio diye ama eminde olamamistim islak mendilde yapti cunku.Ama bugun aradan sonra verdim ve sonuc yine kipkirmizi alti.Muz u hayatimdan cikardim suan.
Doktorumuzun önerisiyle kuzu kıymaya başladık sebze püresine karıştırıyorum sevdiEk gıda bizim için yumurta yoğurt pekmez ve muzdan ibaret maalesef sebzeyi yediremiyorum.
Et 8.ayda degilmiydi yaKızım da ilk iki üç gün kustu doktoru 4.gün de denememizi istedi tepki vermedi
Doktorumuzun önerisiyle kuzu kıymaya başladık sebze püresine karıştırıyorum sevdi
Sabah uyandıktan 2 saat sonra ver dedi ama miktarı tek seferde alamıyor ben de öğlen uyanınca bir daha teklif ediyorum. Doktora sordum ek gıdada sayısı önemli değil ancak saat 15.00 i geçirme dedi.Şu an günlük rutinde kaç kez ne kadar ek gida veriyorsunuz ne oldgunun onemi yok sebze meyve muhallebi yogurt sadce zaman ve miktarlari neler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?