2021 Nisan Anneleri

Büyük geçmiş olsun. Tecrübeli olunca paniklemeden geçirmişsin. Nerden aldı bunu acaba?
Genelde park gibi cocuklarin yogun bulundugu ortamlardan bulastigi soyleniyor. Bu tarz cok ortamda bulunduk acikcasi :) o yuzden tam kestiremiyorum. 2 hafta once havuzlu bir otelde kaldik, ablasi otelin cocuk havuzuna girmisti. Ordan kapmis olma ihtimalleri yuksek, cunku kizimda da ishal oldu. Ya da ordan olmadiysa, tatil dönüşü 1 gun kizim kreşe gitmisti, ertesi gun ishal olunca gondermedim, zaten 1 hafta boyunca ishali duzelmeyince temelli gondermekten vazgectim. Yani kreş ortamindan kizim eve getirip kardesine de bulastirmis olabilir.

Allahimmm cok agir gecirmissiniz gercekten. Allah beterinden korusun evlatlarinizi.

Bununla gelmiş geçmiş olsun.
Bir tanıdığımızda da yaz tatilinde denizden kapmıştı bebeği hatta babaya da geçmişti ağızda çok fazla aft olmuştu bir süre beslenme sorunu yaşamışlardı

Peki hangi sebzeleri verdiniz?
Karışım yapıyor musunuz, yapıyorsanız neleri karıştırıyorsunuz?
Karıştırmıyorum hepsinin tadını tek tek alıyor üç gün kuralıyla veriyorum. Doktor sakin sakin gidelim alerji durumuna karşı dedi. Biraz garantici birisi.
1 çay kaşığı
1 tatlı kaşığı
1 yemek kaşığı diye gittik.
Yeni sebzede öncekine ek olarak yine aynı şekilde 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı olarak.
Patates havuç ve kabak aldı şimdiye kadar cumartesi bir de kereviz ekleyeceğim sonra da bal kabağı. Sonra yogurda geçecem sonra da meyve.

Benimki hafif kaysımsı pişiriyorum bu şekilde sevdi bu şekilde dene istersen. Birde elimle yedirdiğimde yiyor kaşıkla yemiyor
Pirinç hiç denemedik bugünde böyle yapayım inşallah sever

Bende ilk 3 gün kuralı denedim, baktım bir şey yemiyor karışık gittim şuan tek ıspanağa alerjisi çıktı dudaklarının etrafı kızardı. Diğer yediği şeyleri 3 gün kuralı uygulamadım alerjisi olsa ilk denemede çıkar dediler. Kereviz verecektim erteledim 9. Ay diyorlar takip ettiğim insta adresinde zaten orda ıspanakta 9. Ay deniliyor. Geç takip etmeye başlamışım insta adresini

Bize doktorun dediği kabuğu soyulan sebze ve metveler olsun pestisitleri bertaraf edelim diye dedi. Biz yetişkinler tolere edebiliriz ama bebekler edemezlermiş. Ispanakta evet nitrat var o 9. Aydaymış

Benimki hafif kaysımsı pişiriyorum bu şekilde sevdi bu şekilde dene istersen. Birde elimle yedirdiğimde yiyor kaşıkla yemiyor
Pirinç hiç denemedik bugünde böyle yapayım inşallah sever
Sulu kisminin kalmamasi lazimmis hic bir baktesi varmis bebeklere geciis kolay olan.O yuzden tam pismis yumurta sarisi diolarmis.

Benimki de yemiyor sebze ben de o yüzden yoğurtla karıştırıyorum az önce pırasa pişirdim ezdim yoğurt kattım yedi

Ben her şeye yoğurt koyuyorum,dün ilk defa kemik suyu koydum o da güzel oldu

Çok geçmiş olsun, çabucak iyileşsin inşallah. Çocuklar hasta olunca hayat duruyor

Merhaba tatlım ben içine anne sütü katıyorum biraz bazen de tatlı kabak çorbası yapıyorum püre gibi içine bir tane bebe bisküvisi koyuyorum severek yiyor o zaman şu e bebekte satılan bisküvi

Merhaba benimki 19 nisan doğumlu ve yeni başladım 3.gunnkabakti 3 gün patates diye devam etcem..yazarsanız yeni bisey geçtiğinizde özellikle kahvaltı bende karıştırma taraftarı degilim

Merhaba benimki 19 nisan doğumlu ve yeni başladım 3.gunnkabakti 3 gün patates diye devam etcem..yazarsanız yeni bisey geçtiğinizde özellikle kahvaltı bende karıştırma taraftarı degilim
Elbette yazarım.
Biz kış gelmeden tuzsuz tarhana yaptık çorbaya hazır olsun diye tam bugday unundan erişte yapacaz. Doktoru 9. Aydan itibaren yemeklere koyabilmemiz için tuzsuz domates sosu yapmamızı önerdi onu yapacaz. Bir de kapya biberle bebek salçası yapmayı düşünüyorum.

Muz a ara vermistim pisik yapio diye ama eminde olamamistim islak mendilde yapti cunku.Ama bugun aradan sonra verdim ve sonuc yine kipkirmizi alti.Muz u hayatimdan cikardim suan.
Kızım da ilk iki üç gün kustu doktoru 4.gün de denememizi istedi tepki vermedi
Doktorumuzun önerisiyle kuzu kıymaya başladık sebze püresine karıştırıyorum sevdi

Şu an günlük rutinde kaç kez ne kadar ek gida veriyorsunuz ne oldgunun onemi yok sebze meyve muhallebi yogurt sadce zaman ve miktarlari neler?

Muhallebi gibi ek gidalara anne sutu katanlara soruyorum, sutunuzu pisiriyor musunuz yoksa normal suyla yaptiktan sonra mi ilave ediyorsunuz sutunuzu? Sut pisirilmes diye duymustum da... ne derece dogru emin degilim. Hani insanoglu cig sut emmis denir, belki de aklimda ordan kaldi?!

Şu an günlük rutinde kaç kez ne kadar ek gida veriyorsunuz ne oldgunun onemi yok sebze meyve muhallebi yogurt sadce zaman ve miktarlari neler?
Sabah uyandıktan 2 saat sonra ver dedi ama miktarı tek seferde alamıyor ben de öğlen uyanınca bir daha teklif ediyorum. Doktora sordum ek gıdada sayısı önemli değil ancak saat 15.00 i geçirme dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…