- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #28.761
Harika çok iyi yapmışsın hadi gözün aydın2 gün önce annem ve kız kardeşim hariç hepsini yolladım şükürler olsunzaten annemle kardeşim elim ayağım, kv falan gidince keyfim yerine geliverdi
İnşallah canım benim, hepimiz insallahHarika çok iyi yapmışsın hadi gözün aydınRahat rahat büyüt bebeğini
Öyle bir şey görmedim ama kestim süt ürünlerini nolur nolmaz diyeKakasında mukus veya kan görürseniz ihtimal yüksek sürekli ıkınıyosa benim ilk kızımda vardı laktoz intoleransı ben süt ürünleri hiç tüketemedim
Bizim ki sürekli uyukladığı için ben 2 saatte bir uyandırıyorumCanm ben doktora sordum sarılık icin kac saate emzirmek gerek die oda bi bebek sarilik gecirecegi varsa gecirir dedi eger bebegin doyduguna eminsen ne zaman uyanirsa o zaman emzir dedi .
Simdikk benmki yeni ha bire uyaniyi süt icin bazende ben uyandiriuom iki saati falan geçerse altini kontrol ediyom aslinda oda uyaniyo ki baktigimdada doldurmus oluyo aktini gerci
benimki de sulu yapıyor, normali bu değil mi kiHayırlı sabahlar
Kızlar bebeğim dünden beri sulu şekilde yapıyor kakasını.
Başına böyle bir şey gelen var mı acaba ?
Öyle bir şey yokmuş gaz olabilir dedi bizim doktor. Meme sonrası mide gazını çıkartamazsan bağırsağa inen sindirilmiş gaz sancı yapar. Her memeden sonra muhakkak gazını çıkartın dediCanım kolik bebekler simdiden belli oluyor mu daha 10 günlük bizimki de . Ama gece uyutmuyor sabaha kadar ağlıyor. Üşüttük mü acaba bebegi dedik . Sıcak su torbası felan koyduk , yediklerime de dikkat ettim. Ama yok üç dört gündür geceleri sabaha kadar böyle. Yapamıyor gazını. Üç gündür gece duş aldırıyoruz çıkarır belki diye. Kime sorsam gaz daha başlamaz , gaz değildir diyor ama bilemedim. Cok zor yav
oh maşallah kilosunaMerhaba kizlar, çoğunuz doğum yapmiş hatta gaz sancilari konuşuyor artık. Benim oğlum da dün bir aylik oldu kontrole gittik. Prematüre olduğu için küvezde kalmisti 10 gün, 2500 ile taburcu oldu. Şuan 4 kilo olmuş. 20 gündür hem emzirip hem sütümu takviye olarak verdim çok şükür güzel toparladık Artik sadece emziriyorum biberon vermiyorum çok yorucu oluyor ikisini birlikte yapmak. Gaz için symbiosys prebiotik damla ve bitkisel kolinat diye bir damla kullaniyoruz. Maalesef kesin bir çözümü yok bu gaz sorunun tek çaresi zaman. 2 aydan sonra azalir dedi doktor. Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor uykusuz geceler ağlayan kıvranan bebek ve bir de bebeğe bakarken ablasını ihmal etmemek
Benim de göğüs ucu yoktu. Plâstik göğüs uçları var ondan kullanın oyle emdikçe uc çıkıyor sonra kullanmazsınız.Kızlar benim göğüs ucum yok o yüzden sütü sağıp veriyorum bu şekilde faydası oluyordur değil mi zaten canım sıkkın
Doktorımuz devletin karşıladıpı bir damla yazdı adı başka marka. Ama bize gaz damlalarının hangisinin hangi bebeğe iyi geleceği belli olmaz paranızla devletin ödemediği bir damla da alabilirsiniz dedi o zaman işte bu damlayı aldık biz de yine doktor önerisi. Bir de masajlar göstermişti bize günde 3 kez yapılacak diye. Çörek otu yağı ile o masajları yapıyorum. Masajdan sonra gaz çıkarıyor bebeğimGünde bir kez mi? Doktor mu yazdı kendiniz mi aldınız
Benim 13. Gün bugün ama sertlik gitti brnim de. Ben de süt0m kaçıyor diye korktum ama sıktığımda süt geliyor. Bence ilk gğnlerde bebeğimiz sütü bitiremiyordu şimdi o da vücudumuzda adapte olmayq başladıkça bebeğimize yetecek kadar süt üretimi oluyor bence.Kızlar ya göğüslerimdeki dolgunluk sertlik tamamen gitti bunun olacağını biliyodum ama 2haftamız yeni bitti daha bu kadar erken mi gidiyodu. Sütüm mü azaldı yoksa anlamadım ki
Yaaaa çok üzüldüm canım benim, inan kendi yaşadığımdan sonra senin aynı şeyi yaşamamanı o kadar istemiştim ki. Rabbim babacığına rahmet eylesin mekanını cennet kılsın. Benim babam da torununu göremedi hep birlikte gezicez ona istediklerini alıcam diyordu. Aklıma geldikçe içim sızlıyor 1 ayı bitti benim babamın da. Ben de hala hastenede olarak düşünüyorum insanın kabullenmesi kolay değil. Allah yattığı yerde dinlendirsinAhhh aaah şifa bulsun diye dua istediğim babamın bugün vefatının 3. Günü oldu bile kızlar
Torununu göremeden gitti. En çokta buna üzülüyorum. Bugün dr kontrolüm var gün alacağım doğum için. Dayanamadı yorgun vücudu,yetişemedi. Çook üzgünüm çook. Kabullenmek o kadar zor ki hala hastanede gibi,ölmemiş gibi, bir yerden çıkıp gelecek gibi.
Bir kısmınız hamile bir kısmınız lohusa dua ederseniz çook sevinirim
Tahğn helva + rezene çayı. Aynı anda tüket canım. Benim ondan sonra hem artmış hem de beyaz olmuştuKızlar sütüm hala su gibi bı tavsiyeniz varmi
Benim uyanık oluyor ama sonuna doğru hep uyuyor. Hatta aç olmasa bile uykuya geçmek için meme istiyor artık. Ne yapacağımı şaşırdım. Emzirmeden uyumuyor. Hatta beşiğinde yatmıyor. Göğsümde uyumak istiyorKızlar bebeklerinizi emzirirken tamamen uyanık mı oluyorlar? Benim bebeğim memeye gelir gelmez gözlerini kapatıyo çoğu zaman. Emmeye devam ediyo ama doğru mu yapıyoruz bilmiyorum. Tamamen uyanık mı olmalı
Aynen geçen hafta uyansın emsin diye uğraşırdım. Bu hafta memeden ayıramıyorum uyusun diye uğraşıyorum. Dengem şaştı.Hayır onu emmediği zaman yaparsın. Bazen sarılık esnasında çok uyuyorlar emme saati geçiyor geçen hafta bizde oldu gün boyu uyudu zorla uyandırdım sarılıktan dolayı şimdi kendi acıkınca uyanıyo
Geçwn hafta sarılıkken gündüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir uyandırıp yediriyordum. Bu hafta kendi acıkınca emiyor ve saatte bir bile isteyebiliyor mecbur isteyince veriyorumArkadaşlar 2 saatte bir kuralına tamamen uyuyor musunuz?
benim kız bazen zor uyanıyor onu uyandırmakla yarım saat geçiyor. Bazen de çok emiyor o yüzden 3 saati bulduruyorum açıkçası kendimde dinleniyorum kötü mü ediyorum?
Bir de 2 saatte bir tek memeden 10dk emiyor bırakıyor, bazen hiç emmek istemiyor bazen de bi memeyi 15 dk emiyor diğerine geçiyor. Sizde nasıl emzirme süreleri?
Ne mutlu size maşallah kuzuyaMerhaba kizlar, çoğunuz doğum yapmiş hatta gaz sancilari konuşuyor artık. Benim oğlum da dün bir aylik oldu kontrole gittik. Prematüre olduğu için küvezde kalmisti 10 gün, 2500 ile taburcu oldu. Şuan 4 kilo olmuş. 20 gündür hem emzirip hem sütümu takviye olarak verdim çok şükür güzel toparladık Artik sadece emziriyorum biberon vermiyorum çok yorucu oluyor ikisini birlikte yapmak. Gaz için symbiosys prebiotik damla ve bitkisel kolinat diye bir damla kullaniyoruz. Maalesef kesin bir çözümü yok bu gaz sorunun tek çaresi zaman. 2 aydan sonra azalir dedi doktor. Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor uykusuz geceler ağlayan kıvranan bebek ve bir de bebeğe bakarken ablasını ihmal etmemek
Aynısı benimki de. Tecrübelerine dayanarak ne kadar süre böyle giderBiz de tam 15 günlük olduk sadece kucakta ve memede uyuyor uyanık da kalmıyor sürekli meme istiyor uyanınca 10 dksı var bez değiştirip azıcık seviyorum sakin oluyor sonra etini koparmış gibi ağlıyor benim ilki de böyleydi benim çocuklarım annelerinin yaka iğnesiYapacak birşey yok
Başın sağolsun canım Allah sabırlar versin mekanı cennet olsun..Ahhh aaah şifa bulsun diye dua istediğim babamın bugün vefatının 3. Günü oldu bile kızlar
Torununu göremeden gitti. En çokta buna üzülüyorum. Bugün dr kontrolüm var gün alacağım doğum için. Dayanamadı yorgun vücudu,yetişemedi. Çook üzgünüm çook. Kabullenmek o kadar zor ki hala hastanede gibi,ölmemiş gibi, bir yerden çıkıp gelecek gibi.
Bir kısmınız hamile bir kısmınız lohusa dua ederseniz çook sevinirim
Nst çok iyi çıktı canım bebek kiloda almış 2850 civarı 100ü geçiyor kasilmalarda sancim ama acilmam daha yok 1 2 cm birsey dedi ama 3. Doğum olunca hızlı da gelişebilirmiş. Sen ne durumdasin?Sancın da başladıysa hayırlı olsunUmarım açılman çok hızlı olur ve sağlıcakla alırsın bebişi kucağına.Yine doktora gidince yaz buraya.Gerci sancılar siddetlenince insanın gözü hiçbirşey görmüyor
Ay amin amin. Bende de kasılma sancı gelip hopppp gidiyor. Sanırım 40 ı görücez hayırlısı artık. Ama bugün bir baktım ödem toplamış elim ayağım ilk defa oldu. Hayırlısı artıkHala tık yok ama bendebakalım Rabbım hayırlısı ıle kucagımıza almayı nasip etsin, hayalim hastaneden pusetle mutlu bı şekılde cıkmak
Teşekkür ederim herkes tahin helvası önermiş çok araştırdım İbrahim Adnan Saraçoğlu bey tahin helvası önermişTahğn helva + rezene çayı. Aynı anda tüket canım. Benim ondan sonra hem artmış hem de beyaz olmuştu
Benim uyanık oluyor ama sonuna doğru hep uyuyor. Hatta aç olmasa bile uykuya geçmek için meme istiyor artık. Ne yapacağımı şaşırdım. Emzirmeden uyumuyor. Hatta beşiğinde yatmıyor. Göğsümde uyumak istiyor
Kuzum gözün aydın sakin ol yavrunda kavusacaksin Allah yardım etsin inşallah ikinizedeKızlar suyum patladı resmen hissettim dua edin inşallah doğuma gideceğim mecbur
Cnm sen hurma incir kayısı hosavi yap iç bebek gaz cikarirBugün götürdüm ben tekrardan gaz sancısı dedi gaz damlasını az veriyomuşum bide probiyotik verdi
Benim bebekte beşikte agliyo aç emzircem azcik emip uyuyo zar zor tutuyo gogsumu reddediyorAynen geçen hafta uyansın emsin diye uğraşırdım. Bu hafta memeden ayıramıyorum uyusun diye uğraşıyorum. Dengem şaştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?