2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Hahah hiç gülesin yoktuaynı şey bizim evde de geçerliüstelik hem annem hem kayınvalidemannene iki gün önce bir saat bıraktım markete vs gittim geldim o beni anladı çok şükür

Gece uyuyosa ses etme benimki gecede uyumuyı annem bu kadarlık çocuk sürekli uyur benm bildiğim diyo eskiler şaşkınlıkla izliyo zamane çocuklarını
Gece de yani işteeee. Mıkırdanarak, emziği düşünce söylenmeler, bu sefer emziği verince ittirmeceler falan

ilk sezeryanı olan kızlar kaç haftalık/günlükken oldunuz?
38lerde mi 39 u beklettiler mi?
Gerçekten ne kadar geç o kadar iyi mi sizce?
Anne karnı çok çok kıymetli bir yer. Bebek gelişmeye devam ediyor annenin suyu sağlığı iyiyse. Artık bilinçli doktorlar kendine güvenen doktorlar Doğum belirtisi bekliyor sezaryen olsa bile. Düşünsene çocuk hazır değil belirti vermiyor çekip alıyorsun? Siz çok aceleci davranıyorsunuz ilk Doğum bir de riskte yok şükür kalsın kalabildiği kadar doktor kontrolünde tabi. Heee ben de gelsin istiyorum zira 2 aydır uyku yok ellerim ayaklarım ödem oldu ama doğal yollarla kendi gelsin diye çabalıyorum.

bazı hareketlerine aşık olmamak elde değil.
gerinmesine, uyuyunca pıt diye emziği atmasına, bana dik dik bakmasına hayranım

Gazını çıkarmak için omzuma alınca başını bana doğru omzuma yatırıp o güzel gözleriyle bakmasına

Bende bayılıyorum o hareketine yaa bide kafasınıda kaldırıp bakmıyomu ölüyorum o an
Bu kadar yorgun uykusuzken bana hiç öyle tatlı aşk minnoş falan gelmiyo. Uyuyunca sadece uyanmasın bi kaç saat diye dua ediyorum. Kendimi sürekli bi dahaki mesaisini bekleyen işçi gibi hissediyorum. Allahın gücüne gitmesin ama hiç annelik bana göre değilmiş gibi hissediyorum ki yanımda da yardımcı olacak bi sürü insan var. Depresyona mı girdim acaba.

Bol bol yardım isteyin aile büyüğünüz varsa. Siz hep bebekle tentene olun. O.uyurken her gün öğleden sonra 1 saat uyumaya çalışın. Güneş olan günler güneşe çıkın yürüyüş yapin yarim saat. Tabi bunun için evde yardımcı birileri lazım umarım vardır. Ilk doğumda bende de olmuştu. Tek göğsümden yeterli süt gelmiyor diye bunalım yapmıştım. Emziremiycem diye...sonra annemler geldi moral verdi, dışarı çıktım. Eşim gezdirdi falan...Uyudum dinlendim...hersey yoluna girmişti...

Evet canm emzirdigin göğsüne mesaj yapiyorsun diğerine sızı girdiği zaman yada aktigi zaman hemen agzindan cikar ki zaten dudaklari bile renk degistirir
Nasıl yanş ben anlamadım.
Beni mde emzirirken diğer göğsümden hep süt sızıyo.
Bilimsel olarak zihin süt isteğini karşılamaya çalışıyor dediler bana. Ama hangi göğsü emdiğini beyin ayırt edemediği için aynı anda iki göğüsten de süt sızıyor dediler.

Hatta bazen hırslı emdiğinde diğer göğsümden süt daha hızlı akıyor. Sakin emdiğinde damla damla akıyor.

Sizin demek istediğiniz nedir?
Nasıl yapmalıyız yani

Canm benmkide hep digerinden sizardi buna sevinir mutlu olurdum sonra ablam gelip bebegi gördüğünde sen bu bebegin agzini hep yakmissin perisan etmissin dedi. Sütu verdigin göğüs degil digerinde sızı yada taşma oldugu zaman hemen agzindan cikarip meme ucunu bastirip dairesel harketlerle mesaj yapman gerek . Emdigi göğsünü cikardigin zamanda kendi kendine akiyo olacaktir.

Kızlar bebekleri sallıyor musunuz,?
Arada salliyom valla canm bakiyom sut veriyom doyuyo yani uykuya daliyo baya emdikten sonra e cikarinca memeden hemen agliyo surekli meme ağzında olsun istiyo o zaman besige koyup bir iki salliyom uykusu ağırlaşınca. Bence bebegin sallama ile uyumaya alismasi gerek ilerde cok rahatlik olcak die dusunuyorum ben ilk kizimda hic sallamadim kendi kendine uyusun dedim ama yok oyle bi dunya kendi kendilerine yatmiyolar malesef o yizden cok sıkıntı cektim

Kızlar bebekleri sallıyor musunuz,?
Hayır ne kucağımda ne ayağımda ne de yatağında hicbir şekilde hafif bile olsa sallamam.Emzirerek uyutuyorum.Sallamak sağlıklı değil.Internete çocuklarınızı sarsmayın yazarsanız beyin kanamasına bile yol açabileceği ile ilgili videolar var.Damarları çok ince beyinleri çok hassas

Ya ben ilkinde emzirerek yatirdim cok sıkıntı cektim meme disinda hic bir sekilde yatmiyodu e bazen tok oluyodu ama uykusu vardi emmek istemedigi icin yatiramiyordum. Baskasina vermeiyodum cunku yatıramıyorlardı. Ben o yuzden bebek arabami iceri almistim kizim bebek arabasini seviyordu mecbur evin icinde bebek arabasi ile gezdirip yatiriyordum bunda ayni seyleri yasamak istemiyorum o yuzden sallamaya alistiracam

Annemlerdeyim çok şükür onlar olmasa ne yapardım bilmem. Gerçekten en önemli şey uyku hem süt için hem moral için. Ama oğlum sürekli meme istiyor başka türlü susturamıyoruz o yüzden etrafımdakilerin de çok faydası olamıyor. Kilo durumu da iyi aslında aç kalma gibi bi ihtimali de yok. İnşallah bu durum geçicidir.

Peki emzirdikten sonra gazını almak için uğraşıyo musun? Benim oğlum da memede uyuyo sonra gaz çıkartmaya çalışırken uyanıyor sonra yine emme yine gaz memede uykusunu alıyor zaten.

Peki emzirdikten sonra gazını almak için uğraşıyo musun? Benim oğlum da memede uyuyo sonra gaz çıkartmaya çalışırken uyanıyor sonra yine emme yine gaz memede uykusunu alıyor zaten.
Emzirirken uyumaya gectigini farkedince aynı zamanda hafif pat pat yapıyorum sırtına çıkarıyor gazını öyle uyuyor

Uykuları geldiği zaman emzirmeden de kendi kendilerine uyuyorlar aslında.Ben bazen bomboş yatirirdim sirtina hafif masaj yapardim biraz pat pat..Kendi kendine uyurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…