2021 Şubat Anneleri

Bu değere bakacak olursan sancı çıkmış gibi gözükmüyor canım Üstteki grafik bebeğin kalp atışlarını alttaki grafik ise sancını ölçüyor. Değerlere bakarsan ortalama 140 civarında nabız hızı var, kasılmaların şiddeti ise 10 bile olmamış bazen problardan hangisi yatarken kayarsa doğru ölçüm veremeyebiliyor. Hissetmesen de sancın olabilir onu da anlamak için nstde bakıyorlar bir nebze

Kızlar hepinize iyi akşamlar. Sezeryan ve doğum hikayemi anlatacağım merak edenler için . Benim gibi ilk doğumu olup kafasında bir sürü soru işareti olanlara belki cevap olur. Öncelikle benim gördüğüm ne kadar anlatsak da herkesim doğumu kendine özel ben dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım deneyimimi umarım kimseyi sıkmam.

Öncelikle benim ki zorunlu bir sezaryendi. Çikolata kistlerim yüzünden planlı bir gebelikti ve kistlerde ameliyatla birlikte alınacaktı. 1 Şubata gün almıştık tam 39 hafta olacaktı. Kuzum 26 ocakta gelmeyi tercih etti. Doğumum nasıl başladı derseniz eğer bir gece önceden bel ağrılarım başladı ama 20. Haftadan beri sürekli yanı yöresi ağrıyan bir hamile olduğum için aklıma doğum gram gelmedi. Sabah uyandığımda belim hala ağrıyordu ama normal bir gebelik ağrısından farkı yoktu. Öğleden sonra dışarda önemli bir işim olduğu ve bir süre yürümem gerektiği için bir parol içip dışarı çıktım. Eve döndüğümde saat beş civarı normalde koyu sarı akıntım kahverengi gelmişti ama mantar problemim olduğu için nişan mı değil mi emin olamadım. Bu arada belime aralıklarla sancı girmeye devam ediyordu ama katlanamayacak bir şey değildi. Lekelenmem damla damla devam edince doktorumu akşam 9 gibi aradım. Bebek kanala yerleşmiş olabilir nst çekil dedi. 9:30 çekildiğim nst de hiçbir şey çıkmadı. Eve geri döndük tabi .

Bunların üzerine eşim yanlış alarm diye uyudu bense dalamadım. Gece 1 de sancılarım başladı . 10 dakika da bir ritmik geliyordu . Sonra 20 dakika da bir oldu bir ara . Sancıları tarif etmem gerekirse belden girip kasıklara yayılan 10-20 saniye arası süren sancılar. Doğumun başladığını anladım ama hastenede çok beklemek istemediğim için sabah 6 ya kadar dayandım zaten dayanılmayacak değildi Asla. Sabaha karşı duşumu alıp eşimi kaldırdım. Nst sancım çıkınca yatışım yapıldı doktoru beklemeye başladım. Hafif sancılarım devam ediyordu. Doktor gelince muayenemi yapıp Doğumun başladığını söyledi.

Yaklaşık 1 saat sonra hazırlıklar yapılmış ameliyathanedeydim. Spinal anestezi için doktor geldi, inanın kalçadan yapılan ağrı kesici daha acı verici korkacak bir şey yok. Doktorun gelmesi ve bebeğimi görmem belki 10 dakika bile sürmedi . Kist ameliyatım olmasa 20 dakikada çıkarsınız tahmini. Uyuşukluk hissi 3-4 saatte ben de geçti önce sağ sonra sol tarafımı hissettim. Odada sütüm olmasa da bebeğimi emzirdim. Mama takviyesi yaptık.

Yaklaşık 5-6 saat sonra beni kaldırdılar ilk kalkarken aslında hala bir miktar uyuşuk oluyorsunuz ve baş dönmesi oluyor. Kafanızı dik tutmak en iyisi. Yürümek zor değil korkmayın. Kalkıp oturmak zor oldu ben de sadece. Sonuçta bir ameliyat oldunuz o da normal. Gece bir kaç kez ağrı kesici iğne yaptırdım. Aslında kımıldamayınca ağrınızda olmuyor ama sondayı çıkardıkları için tuvalete gitmek. İyileşmek için de yürümek lazım. Sonda çıkarken acımıyor bu arada insanın içi gıdıklanıyor sadece. Ertesi gün ben gaz çıkaramadığım için bana bir ilaç verdiler azıcık çıkardım ve eve geldik. Bu süreçte mümkünse her türlü yardımı kabul edin kahramanlık yapmaya lüzum yok. Ben de baş ve bel ağrısı hiç olmadı ilk gün hemen 3 bardak kahve ve bol su içtim hazır sonda takılı iken. Akşamda çorba ve yoğurt tükettim. Kan şekerim düşmesin diye de bir parça çikolata yedim.

Sütüm 2. Günün gecesi gelmeye başladı ama ben hiç sıkıntı yapmadım. Sonuçta bizim elimizde olan bir durum değil gelmezse de mamalar var. Kendinizi sıkmayın sizin mutlu olmanız sütten daha önemli bebek için. Şimdilik aklıma bunlar geldi bir şey sormak isterseniz seve seve cevaplarım.

Bugün ben de gittim aslında sadece rutin tiroid fonksiyonlarıma bakıp bir de biten ilaçlarımı yazdıracaktım. Cts günü de muayene gidecektim. Doktorum beni görünce hadi muayene edelim dedi. 10 gün önce gittiğimde beklediğim kadar büyümemişti evlatım ama bu sürede 600 gr almış ve ben şok 3100gr olmuş. 5 güne öncesine kadar kasılmalarım vardı baya ama artık geçti. Nstde de rutin bir 35 civarında değer çıkıyor ama yüksek şiddetli sancıdan bir haberiz bu aralar.
Bana da bir korku geldi miadını geçer de 30 gün beklersek 900 gr alırsa bu hızla ve 4 kg normal doğum falan

sonundaoldu bak mesela bnmkinde son anlarda bir kayma oldu bebek hızlı tekme atınca grafik sıfıra indi. Ben kendim düzelttim.

Eklentiler

• 0BB41DCD-ADD8-4D52-B95E-178FA613E55A.webp
    70,1 KB · Görüntüleme: 62
Benim de doğumlarım dan sonra şişiyor. Doktor tavsiyesiyle fitil ve krem sürüyorum. Yoksa dikiş ağrısını da geçiyor çok ağrıyor. Ama hamileyken kullanılır mi bilmiyorum .
Kızlar toparlanim yazicam insallah bebek 1865 gram doğdu entube edildi kuvezde malesef. Dualarınızı bekliyorum
Canım hayırlı olsun . Sağlıkla sıhhatle bir kaç güne çıkar inşallah.
Canım hayırlı olsun . Sağlıkla büyüt bebisini . Benim sütüm tam anlamıyla 4. Günü geldi çok şükür bol çorba hoşaf falan içiyordum birde bestlak damla kullandım 3 gun
Kızlar suyum geliyor. Hazırlanıp çıktık şimdi. Dua edin benim için lütfen.
Canım doğum yapmışsın. Korktuğun gibi olmamış çok şükür bebek güzel kiloyla gelmiş. Biran önce toparlamışsın inşallah

Doktoruna söyledin mi canım ? Benimki kasılmalar devam etseydi bugün gel alalım bebeği dedi de cumartesiyi beklemek istiyorum. Ama ağrılar çok canımı yakıyor artık.
Şu an için sıkıntı değil dedi sürekli artarak devam gerekiyormuş ki şükür artmadı benim

Suni sancı almıştım evet canım. Kendi sancım başladığında zorlanmadan dua ederek atakları atlattım. Suni sancı en başından beri şiddetli başladığı için duayı okumama izin bile vermiyordu. Aralarda uyukladım.
A Algernonya önceki beyanlarımın üstüne eklemeliyim ki epidurali gerçekten tavsiye ederim. 3.kez tecrübe ettim ki epidural aldığında güç topluyorsun sancı senin moral olarakta yıpratmıyor. Ben sancılar artınca istedim epidural ama umursamadılar doğumun yaklaştı zaten diye.

Çok sevindim. Allah bağışlasın.Ozman çok çabuk olmuş doğumun ne güzel. Kesi yırtık dikiş falan oldu mu?
1.30 gibi suyum geldi. 2.30 gibi hastaneye yatışım yapıldı. 9.50de doğum gerçekleşti. Açılma Gerçekleşmeseydi 14e kadar bekleyip sezaryen düşünebiliriz dediler.
Epizyotomi yapmayacaklarını söylediler. Artık her doğuma yapmıyoruz kesi kendinden oluşursa müdahale ederiz dediler. Dikişim var sayısını sordum söylemediler

Geçmiş olsun gözün aydın canım Maşallah kilosu çok güzel güzel güzel de emsin inşallah anneciğini üzmesin Sen nasılsın ne zaman çıkacaksın hastaneden?
Teşekkür ediyorum Sanıyorum yarın öğleye doğru çıkarırlar. Biraz ağrım var, refakatçim olmadığı için bebekle ilgilenmek için yataktan inip kalkmak ağrımı çoğaltıyor sadece.

Çoğunuz da benim gibi endişeli okudukça rahatlıyorum ama çok aşırı tedirginim bu aralar. Dün kontrole gittiğimde plasenta bebeğin arkasında vs dediler bebekte bir sıkıntı yok dedi dr. benim durumumda olan var mı ne gibi sorunlar olur. Sezeryan olacam.

Teşekkür ediyorum Sanıyorum yarın öğleye doğru çıkarırlar. Biraz ağrım var, refakatçim olmadığı için bebekle ilgilenmek için yataktan inip kalkmak ağrımı çoğaltıyor sadece.
Gözünüz aydın geçmiş olsun tez zamanda iyileşir siniz inşallah. Siz devlette doğum yaptınız sanırım onlar mı refakatçi almadılar. Bana da refakatçi almıyoruz demişlerdi. Allab yardımcınız olsun

Canım bence sancin çıkmamış yaa alttaki çizgiler 100 e doğru pik yapmalıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…