2021 Şubat Anneleri

İlk gebelikte aldığım kilolar(!) ve ödem nedeniyle kaşıntım mevcuttu, bitlenmiş gibi kaşınıyorum ve tansiyonum normaldi.. Protein kaçağına bir daha tekrarla bazen hatalı da çıkabiliyor...

Merhaba tecrübeli anneler. Öncelikle bebeklerine sağlıkla kavuşmanızı diliyorum. Bu sabah kasıklarım ağrıyınca bi de kahverengi leke görünce adet oluyorum sandım. Dün sabah da leke olmuştu. Böyle başlar sonra sökülürüm genelde. Takibini yapabilmek için ped de taktım ama gelen giden yok. Çok özür dileyerek söylüyorum sadece kağıt havluya sürülüyor silerken. Yerleşme kanamasından şüphelenmeye başladım artık. İnşallah yanılmıyorumdur. Bir de yerleşme kanaması kasık ağrısı sancısı yapar mı? Bat 7 Şubat. Bu sabah kaset test yaptım fakat negatif çıktı. Erken gebelik testi yapsam çıkar mı? Umut Allah'tan.

Ayy günlerdir bu topik açılsın diye dört gözle bekliyordum ocak annesi olamadı. insaallah şubat annesi olurum..2.bebeğimi de dört gözle bekliyorummmmm..hadi gel 14 şubat bebegiiii seni bekliyoruzz bat 16 haziran
benide eklesinler bu listeye yeni üye oldum siteyi kullanmayı tam bilmiyorum kim ekliyorsa benide eklesin bat 3 ocak son adet olmam gerekipte olamadığım adet günüm 27 ocaktı 9 gün geçti

Ahh bir haftadır o kaşıntı beni de mahvediyor. Özellikle akşamları artıyor. Gece uyurken ne yaptığımı bilmiyorum derimi yoluyor olabilirim.
Kadın doğum doktoruma gösterdim çatlaklardan dedi ama bana değil gibi geliyor çünkü önceleri minik minik sivilce gibi allerjik birşeydi kaşıdıkça çatlak kısımlar da hassas olduğundan oralar hırpalandı. Öyle bir şey ki sanki sinir krizi gibi durduramıyorum kendimi. Ben en çok göbeğimde ve bacaklarımda sonra ayak el ve kollarımda yaşıyorum.
Sonra cildiye doktoruna gittim karaciğer fonksiyon testlerimi gösterdim (normaldi). Hafif kortizonlu bir krem ve allerji hapı verdi. O ilaçlar bebek o sırada doğsa kullanılabilen ilaçlar olduğundan sıkıntı görülmedi ama mümkün olduğunca az kullan demişlerdi. 2-3 gün kullandım. (O allerji ilacı bir güzel uyku yaptı off çok iyi geldi ) Bir de soğuk kompres yapabileceğimi de söylemişti doktor sonradan aklıma o geldi, aslında eşimin. 3 gündür krem ve ilaç kulanmamaya çalışıyorum kaşıntı geldikçe buzu kaşınan yerime tutunca rahatlıyorum. Kaşıntıdan ağladığımı biliyorum sinirim bozulduğundan
Bu arada benim tansiyonum gün içerisinde 1-2 yükselse de gün içerisinde normal ve idrarda protein albümin vs bunlar çıkmadı hiç. Ve bana kalırsa son 3-4 haftada vücudumda 5 kilo ödem birikti bence davul gibiyim

İlk gebelikte aldığım kilolar(!) ve ödem nedeniyle kaşıntım mevcuttu, bitlenmiş gibi kaşınıyorum ve tansiyonum normaldi.. Protein kaçağına bir daha tekrarla bazen hatalı da çıkabiliyor...
Bende kilo aldım ama ödemim çok fazla ayaklarım ve bacaklarım özellikle
Şimdi 24 saatlik idrar biriktiriyorum ona bakılacakmış

Yarın sonuç çıkarsa doktor ona göre bişey der heralde
Doğumu başlatabilir mi acaba
Çatı muyenesinde de kemiğime aşağıda dedi

Bende beklemedeyim belki yarın protein çıkarsa idrarda doğum kararı alabilir doktorum
Normal doğumda başlatılabilir mi acaba ?
Çatıma dar dedi doktor ama ben yapabilirim diye hissediyorum normali
Tabiki sağlık herşeyden önde ama denemek istiyorum

Çok dua ediyorum inşallah bi an evvel sağlıkla çıkar ve kavuşursunuz. Gerçekten düşüncesi bile üzüyor Rabbim sabır versin. Ama onun sağlığı için o yüzden tevekkül etmek gerekiyor hiç kolay olmasa da.

Varsa erken gebelik testinde çıkıyor, Allah tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah

İnsanın içi rahat etmiyor canım. İhtimalleri doktordan duyunca endişeler tavan yaptı. Herkesin evladı sağlık bulsun inşallah.

Canım seninde ilk doğum mu?
Doktor banada sezerayn olabilirsin dedi çatı darlığından dolayı
Benim de bebek iriliğinden dedi ama işime geliyo benim üzülme cabım vajina genişlemesi olmaz en azından o da sıkıntı sonrasında ömür boyu geniş kalabiliyo, bide alttan da kesi dikiş derken sıkıntı yani ameliyat gibi, eskisi gibi değilki ameliyatlar benim arkadaşlar hep oldu spinal sezaryen üç güne normal hayatlarına döndüler

Geçen de yazdım canım ama ameliyat da sanıldığı kadar kolay değil sezaryan dediğimiz şey hayati durum gerektiricek durumlarda yapilan bi uygulama ama ülkemizde sektör olup bu kadar normallestirildi. Sende sezaryani hafife alma nerdeyse doğum yapalı 1 hafta olucak hala narkozun etkinden çıkamadım, tuvaletimi yaparken zorlaniyorum, ameliyat yerim ağrı yapıyor ıstediğim gibi hareket edemiyorum. Tabiki senin düşüncen ama bu kadar basit görme. Adi üstünde normal doğum bazi zorluklari tabiki olucak ama senin dediğin vajina genişlemesi falan bi ihtimal bide ilk doğum da olucak bişey değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…