- 13 Mart 2019
- 16.011
- 61.959
- 598
Canım dr sana çatı dar demişse sezeryan düşün riske atma derim
Amin inşallahHem senin hem de @seyyav ın dualarına amiiininşallah bir an önce ikinizin bebeği de sağlığına kavuşur canım Rabbim bebeklerimizi korusun.
Evet benim 3. Doğumum olcak bu. İlki erken doğum ikinci de suyum Geldi açıl a sancı yoktu sezeryan. Şimdi bunu da normal isyorum bakalım. Burda gittiğim hemşire de nasıl yapacaksın çok tehlikeli riskli galan dedi sinirimi bozdu yineCnm ikinci Doğumun ama insan kaç olursa olsun panikliyor bilemiyor di mibenim de öyleydi. Söa gerçek sancı başlayınca anladım doğumu o adet sancıları hazırlık işte. Benim gece 22 de başlayıp saat sabah 10 a kadar adet sancım oldu. Saat 10 civarı gerçek sancım başladı. Ve adet sancılarım nst de belli olmuyordu. Hatta burda da paylaştım 10 falan görünüyordu. Sen hazırlıklarını tamamla düzenli sancıyı bekle. Kolay doğumlar dilerim. Sağlıkla kucakla inş bebişi
Canım sen tüp bebek olduğu için sezaryen seçtiğini yazdıysan eğer görmedim sanırım ben. Ama ısrarla vajina genişlemesi oluyor zaten sezaryen daha iyi yazdığını gördüğüm için arkadaşta o şekilde normal doğum yapacaklar etkilenmesin diye yazdı bence. Kendisi mecburi sezaryen olmuş bir anne de sezaryen seçimi için ne güzelleme yapar ne de yadırgar yorum yapar. Genişleme sözkonusu ise; bunun hissedilebilir şekilde olmadığını vajinanın toparlandığını varsa genişleme daha geride olduğunu belirtmek isterim. Çünkü doktor bile açıklık muayenesinde zorlayarak ölçüyor birliktelikte hissedildiğini sanmıyorum yani 4 kg bebek doğurmuş biri olarak öyle umut ediyorumZorluğu var elbet ikisinin de dimi. Her türlü biz sezaryen olmak durumundayız bari olumlama yapalım biraz yani ne olsun isteniyo anlamıyorum ki bizi korkutup hayır 4 kg bebeği çıkar ordan hayır çatım darsa da aç çıkar ordan mı dicez amaç bebeği kucaklamak gerisi sadece araçken anlamıyorum bu negatifliği.
Canım bende de vardı muayene etti dr ve mantar dedi.. dr una söyle mutlaka..ve tedavi okutorum sonraki hafta tekrarliyor malesefEvet aynen son zamanlarda kokulu olmaya başladım doktora da sormadım normaldir diye. Az az oluyor ama devamlı peçete değiştiriyorum her abdest arası
Canim sen kimseye bakma .. kendine inan guven..Bol bol dua et ve tevekkul et.. sonuçta istediğim normal bir doğum... benim üsKatta komsum ilki normal ikinci sezeryan 3. De normal dogum yapti ki arası 3 yaş çocukların.. tum olumsuz söylemlere kulak asmadim dedi.. gördüm cunku sezeryanin zorlugunu dedi.. inatla duayla Ve tabi Allahin izniyle normal doğumu mu kolayca yaptım dedi.. birde ssvd için eğitim vermiş hastane.. Sen katıldın mi böyle bir eğitimeEvet benim 3. Doğumum olcak bu. İlki erken doğum ikinci de suyum Geldi açıl a sancı yoktu sezeryan. Şimdi bunu da normal isyorum bakalım. Burda gittiğim hemşire de nasıl yapacaksın çok tehlikeli riskli galan dedi sinirimi bozdu yine
Bugün gittim doktora sağ sıkıntısız 0 sol 1.5 gibi görüyor ama bu sadece bulanık değil kırılmalarda var. Su toplamış. Bir test yaptırıcam pzt günü ona göre net teşhisi koyacak doktor. Basınç tansiyondan falan kaynaklanıyor olabilirAy takip ettiğim bir uygulamada yazıyordu. Hamilelikte göz içi basınç artar bulanık görme olabilir diye. Ama o uygulama felaket tellalı gibi ölüyosunuz ama normal hamilelikte olur yazacak nerdeysebelki de gerçekten bu yüzdendir.
Hayırlısı olsun cnmÇatı kemiğimin aşağıda olduğunu söyledi
Bazı bebekler bu kemiğin altından geçmeyi başarır bazısı geçemez öyle durumlardada sezeryan gerekir dedi
Bakalım canım şimdilik bekliyorum hayırlısı inşallah
Ne olcağı belli olmaz vallahi.. Bebişlerimizin ne zaman geleceği belli olmaz.. Benim sık sık wc e gitme dışında bi şikayetim yok şimdilik. Bi randevu alıp tekrar gidecem hastaneye bugunlerde.. geçen hafta dr bi haftaya randevu vermişti ama başka bi hastaneyede görüniyim bu sefer geçen gittiğim kontrolde pek bişi anlamadım açıkçası.. Bakalım hayırlısı olsun hepimiz için bebişlerimize sağ salim kavuşuruz inşallahKız benimki geliyomu o zaman anlamadım, sancılarım sıklaşıyo git gide bağırtacak kadar şiddetli geliyo bide, ama doktorum olur normal falan dedi diye habire gitmiyorum doktora
Mantar geçmişte de olmuştu bende ama ilaç kullanmadım hiç hamilelikte tekrar etmiş olabilir bebeğe zararı olur mu acaba doğum da yakınCanım bende de vardı muayene etti dr ve mantar dedi.. dr una söyle mutlaka..ve tedavi okutorum sonraki hafta tekrarliyor malesef
Peki sizce mantar gibi mi?Mantar geçmişte de olmuştu bende ama ilaç kullanmadım hiç hamilelikte tekrar etmiş olabilir bebeğe zararı olur mu acaba doğum da yakın
Amiin inşallah canım, hayırlısıyla bu zamanlara da geldikta şükürNe olcağı belli olmaz vallahi.. Bebişlerimizin ne zaman geleceği belli olmaz.. Benim sık sık wc e gitme dışında bi şikayetim yok şimdilik. Bi randevu alıp tekrar gidecem hastaneye bugunlerde.. geçen hafta dr bi haftaya randevu vermişti ama başka bi hastaneyede görüniyim bu sefer geçen gittiğim kontrolde pek bişi anlamadım açıkçası.. Bakalım hayırlısı olsun hepimiz için bebişlerimize sağ salim kavuşuruz inşallah
Aaa ssvd demek. Allah yolunda götürsün inş kolay bir Doğum olsun. Riskli ama dr kontrolünde neden olmasın ki? Sen kendini sıkı takip et lütfen. Hatta sancın başladıysa git hastanede geçir süreci. O zaman daha rahat eder içinEvet benim 3. Doğumum olcak bu. İlki erken doğum ikinci de suyum Geldi açıl a sancı yoktu sezeryan. Şimdi bunu da normal isyorum bakalım. Burda gittiğim hemşire de nasıl yapacaksın çok tehlikeli riskli galan dedi sinirimi bozdu yine
Merhaba Sezaryenle tarihiyle bu doğum arasında ne kadar zaman var acaba?Evet benim 3. Doğumum olcak bu. İlki erken doğum ikinci de suyum Geldi açıl a sancı yoktu sezeryan. Şimdi bunu da normal isyorum bakalım. Burda gittiğim hemşire de nasıl yapacaksın çok tehlikeli riskli galan dedi sinirimi bozdu yine
Aslında vücuda göre değişir. Kimi 3 kimi 5 yıl diyor doktorların.Merhaba Sezaryenle tarihiyle bu doğum arasında ne kadar zaman var acaba?
Canım enfeksiyon sıkıntı olabilirmiş normal doğum a ama.. mantarla ilgili bisey duymadım.. Ama yine de tedavi olmakta fayda var doğum öncesi riske atmamak lazım..Mantar geçmişte de olmuştu bende ama ilaç kullanmadım hiç hamilelikte tekrar etmiş olabilir bebeğe zararı olur mu acaba doğum da yakın
Aynen canım bende araştırdım Türkiye de kadın doğum uzmanları riske girmek, uğraşmak istemiyor mesela ssvd olayını her doktor kabul etmiyor risk var diyor yurtdışında senin sormana bile gerek yok sezeryan normal doğuma engel değil burda sadece özellerde bir kaç doktor kabul ediyorMerhaba, gruba hiç yazmıyordum ama sizin gönderinizi görünce yazmak istedim. Daha çatı muayenesi olmadan önce hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklardan ve okuduğum kitaplardan bu konuyu çok araştırdım. Ve öğrendiğim şey, çatı darlığı gibi bir durumun gerçekten çok çok düşük bir ihtimal olduğu. Amerika ve Avrupada doktorların çatı muayenesi diye bir şeyi doğum başlayana kadar yapmadığını okudum. Aynı zamanda bu ülkelerde çatı darlığı sebebiyle kadınların sezaryen olma oranı %5 iken Türkiye'de %50'lere varıyormuş. Tabii bunun sebebi doktorun gebenin başında beklemek istememesi ve en ufak komplikasyonda dava açılma ihtimali. Araştırmalarımdan ve normal doğum taraftarı doktorların söylediklerinden anladığım şu: çatı darlığı durumu doğum başlayana kadar belli olmaz, elle muayene bunu söylemek için yeterli değil. Şöyle ki, doğum sırasında bebeğin çıktığı yerdeki kemikler vs epek esnekmiş ve hareket edebiliyormuş. Doğum başladıktan saatler sonra bile açılma olmuyor ve bebek gerçekten çıkamıyorsa ancak o zaman çatı darlığı gibi bir sebep söylenebilirmiş. Eğer bebeğin çıkamamasının başka sebebi yoksa. O zaman da doğum zaten sezaryene döndürülüyor. Ben bunları iyice araştırdım, dediğim gibi daha sonra çatı muayenesi oldum ama her şeyin bilincindeydim. Tam tahmin ettiğim gibi doktorum iki saniye kontrol edip yüzünü buruşturdu ve çatı dar dedi. Tabii orada bırakmadım. Gittim internetten normal doğum yanlısı doktorları araştırdım ve şu an gittiğim doktorumu buldum. Hiçbir zaman çok geç değil bunlar olduğunda 36. Haftanın sonundaydım. Şu anki doktorum sizinle yukarıda paylaştığım bilgilerin aynısını bana söyledi. Doğum anına kadar bunun anlaşılamayacağını söyledi. Bize gelirse, şimdilik bebeğim gayet iyi durumda kafası aşağıya dönük, kilosu normal ve doktorumun açıklık var mı diye yaptığı son muayenede doktorum bebeğin kafasına dokunabildiğini söyledi. (Daha önce yaptığı açıklık muayenesinde de elle hissedilecek kadar bir darlığın asla olmadığını söylemişti.) Yani şu ana kadar bir engel yok ve normal doğumu bekliyoruz. Eğer bebeğim normal doğamazsa ve doğum ilerlemezse sezaryene dönebilir. Bunu eşim de, ben de, doktorum da kabul ediyoruz ve böyle ilerliyoruz. Ki normal doğamamasının tek sebebi çatı değil, kalp atışlarının yavaşlaması, bebeğin strese girmesi vs de olabilir. Lütfen araştırmalarınızı iyi yapın ve kararınızı öyle verin. Umarım istediğiniz gibi bir doğum olur :)
Ama haksız da değiller. Çünkü risk çok yüksek yakın olan doğumlarda. Bunu inkar edemeyiz. Ayrıca burada çok ağır davalar oluyorz mesela geçen burada bizimle Şubat annesi olan hanımFransa da doğum yapmış yaparken bebeğin omzu zarar görmüş galiba. Bir dava falan açacak mi? Burada çok zor şeyler var kanalda kalsa çocuk neler neler.... Ki sezeryan geçirmiş birinin bebeğinin kanalda kalması daha da zor birşey... Çok iyi programlanmali bazı şeyler Türkiye de ki doktorlara hemen tüh kaka da bilemiyorum???Aynen canım bende araştırdım Türkiye de kadın doğum uzmanları riske girmek, uğraşmak istemiyor mesela ssvd olayını her doktor kabul etmiyor risk var diyor yurtdışında senin sormana bile gerek yok sezeryan normal doğuma engel değil burda sadece özellerde bir kaç doktor kabul ediyor
Almanya da en az 2 yıl istiyor.Eğer ssvd düşünülüyorsa çok iyi doktor bulmak lazım.Gerçekten riski yüksek.Aynen canım bende araştırdım Türkiye de kadın doğum uzmanları riske girmek, uğraşmak istemiyor mesela ssvd olayını her doktor kabul etmiyor risk var diyor yurtdışında senin sormana bile gerek yok sezeryan normal doğuma engel değil burda sadece özellerde bir kaç doktor kabul ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?