Kesinlikle, halam Almanya da bebek kiloluydu ve 3.800 diye doktor teyzeme bu riske göremeyiz 4 üstü olabilir ve başımıza herşey gelir dedi insiyatife bile gerek duymadı hastahane.Almanya da en az 2 yıl istiyor.Eğer ssvd düşünülüyorsa çok iyi doktor bulmak lazım.Gerçekten riski yüksek.
Sana katılıyorum cnm. Sağlık sistemimiz çok ileride bence. Orda ultrason yol doğru dürüst. Hamilesin kontrol taaa ne zaman. Bir arkadaş Kanada da hamile mesela o anlattı. Yani dış gebelikse Allah korusun kalbi durduysa nasıl bilinecek?Ama haksız da değiller. Çünkü risk çok yüksek yakın olan doğumlarda. Bunu inkar edemeyiz. Ayrıca burada çok ağır davalar oluyorz mesela geçen burada bizimle Şubat annesi olan hanımFransa da doğum yapmış yaparken bebeğin omzu zarar görmüş galiba. Bir dava falan açacak mi? Burada çok zor şeyler var kanalda kalsa çocuk neler neler.... Ki sezeryan geçirmiş birinin bebeğinin kanalda kalması daha da zor birşey... Çok iyi programlanmali bazı şeyler Türkiye de ki doktorlara hemen tüh kaka da bilemiyorum???
Maalesef canım bizim ileride ama fazla harcama yapılıyor onada kılım. Misal ilk doğumda anneye sezaryen ile ilgili hak verilmemeli bence tabi ekstrem bir olay yoksa !Sana katılıyorum cnm. Sağlık sistemimiz çok ileride bence. Orda ultrason yol doğru dürüst. Hamilesin kontrol taaa ne zaman. Bir arkadaş Kanada da hamile mesela o anlattı. Yani dış gebelikse Allah korusun kalbi durduysa nasıl bilinecek?
Benim kardeşim de doktor. Bir olayı anlattı mesela. Kadına demiş ki dr senin gebelik riskli dikkatli olmalıyız. O da evde doğuruyor bebek kaybediliyor. Bize riskli dedi ölür demedi diye dava açmış! Şaka gibi riskli demek ne demek sana veya bebeğe birşey olabilir. Daha ne desin
Sağlık sistemimizin iyi olduğu noktasında katılıyorum fakat daha fazla usg veya sık muayenenin olumlu bir olduğunu düşünmüyorum. Hele hele ihtimaller üzerinden annelerin korkutulup hamileliklerin zehir edilmesi sanki bizim ülkeye has. Her zaman her işte aksilik olabilir, ssvd yi desteklemek her doktorun görevi olmalı.Sana katılıyorum cnm. Sağlık sistemimiz çok ileride bence. Orda ultrason yol doğru dürüst. Hamilesin kontrol taaa ne zaman. Bir arkadaş Kanada da hamile mesela o anlattı. Yani dış gebelikse Allah korusun kalbi durduysa nasıl bilinecek?
Benim kardeşim de doktor. Bir olayı anlattı mesela. Kadına demiş ki dr senin gebelik riskli dikkatli olmalıyız. O da evde doğuruyor bebek kaybediliyor. Bize riskli dedi ölür demedi diye dava açmış! Şaka gibi riskli demek ne demek sana veya bebeğe birşey olabilir. Daha ne desin
Tabi ki öyle yurtdışında ki doktorların imkanları burda ki doktorlarda yok ama dediğim gibi biraz da alışılmış düzenin dışına çıkılmak istenmiyor. Artık imkanlar arttı hastaneler imkanlar güzelleştiAma haksız da değiller. Çünkü risk çok yüksek yakın olan doğumlarda. Bunu inkar edemeyiz. Ayrıca burada çok ağır davalar oluyorz mesela geçen burada bizimle Şubat annesi olan hanımFransa da doğum yapmış yaparken bebeğin omzu zarar görmüş galiba. Bir dava falan açacak mi? Burada çok zor şeyler var kanalda kalsa çocuk neler neler.... Ki sezeryan geçirmiş birinin bebeğinin kanalda kalması daha da zor birşey... Çok iyi programlanmali bazı şeyler Türkiye de ki doktorlara hemen tüh kaka da bilemiyorum???
Benim de ssvd denenecek inşallah doktorum bu konuda çok doğum yaptırmış hiç riskli olan da olmamış ikiz doğumu bile var ssvd olarak ama riske karşı tüm önlemler alınıyor ameliyathanenin biri sana ayrılıyor kan grubunda üç tüp kan hazır bekliyor ve ameliyathane ekibide hazırda bekliyor kontrol altında normal doğum bekliyorlar eğer sıkıntı olursa hemen sezeryana alıncamAlmanya da en az 2 yıl istiyor.Eğer ssvd düşünülüyorsa çok iyi doktor bulmak lazım.Gerçekten riski yüksek.
Bence doktora güvendikten sonra gerisinin pek önemi yok.Çünkü risk her doğumda var.Rabbim sağlıcakla kucağa almaya nasip etsin.Hayırlı doğumlar olsun.Benim de ssvd denenecek inşallah doktorum bu konuda çok doğum yaptırmış hiç riskli olan da olmamış ikiz doğumu bile var ssvd olarak ama riske karşı tüm önlemler alınıyor ameliyathanenin biri sana ayrılıyor kan grubunda üç tüp kan hazır bekliyor ve ameliyathane ekibide hazırda bekliyor kontrol altında normal doğum bekliyorlar eğer sıkıntı olursa hemen sezeryana alıncam
Elbette inşallah hepimizinBence doktora güvendikten sonra gerisinin pek önemi yok.Çünkü risk her doğumda var.Rabbim sağlıcakla kucağa almaya nasip etsin.Hayırlı doğumlar olsun.
Merhaba güzel anneler ben de bugün doğum yapan anneler kervanına katıldım. Doğumum ilk dogumuma ve sanırım pek çok doğuma göre kolay oldu. İlk dogumum suni sancı ile olmuştu. Bunda hastaneye erken gitmek istemedim o yüzden. Saat 14 gibi hafif sancılarım başladı. Ama çok hafifti. Ertesi sabah hastaneye giderim diye düşündüm. Derken saat 17 gibi birden sıklığı ve şiddeti arttı. Ama yine dayanilmayacak gibi ağrılar değildi ilk doğumumu düşününce. Hastaneye gitmem için esim ve annem ısrar etse de 17. 30 a kadar bekledim bana kalsa 19 da giderdimiyi ki bana kalmamış çünkü hastaneye 18 de giriş yaptım. Suyum geldi tamamen girer girmez. 6 cm açılma vardı. Yatırıp nst ye bağladılar. Sancılarım birden şiddetlendi acilma tamamlandı 18.45 de dogum masasindaydim. 18.52 de 3-4 kez ikindiktan sonra kızım doğdu. Cok hızlı oldu her şey. Epizyotomi küçük ama biraz yırtılmam oldu maalesef. Kızım da ben de iyiyiz çok şükür. Bebeğine kavuşan tüm annelerin gözü aydın bekleyenler de umduklarindan çok daha kolay bir doğumla kavussunlar inşallah evlatlarina
Yakın tarihlermişiz, benim de öyle kasılma olunca çok şiddetli oluyor artık göğsüm sıkışıyor benim de. Sağ ya da sola yatınca kasılırsa da bu kez kasıklarım aşırı batıyor tarifsiz bi şey buHerkese merhaba... ben de bugün kontrole gittim. Artık iki günde bir gideceğim. Her şey yolunda giderse 10 gün daha bekleyebilirmişiz. Bu süre zarfında doğmazsa yatış yapılıp müdahale edilecekmiş.
Kızlar, ben kasılınca nefes alamıyorum birkaç gündür. Sanki boğazıma bir şey düğümleniyor sanki çok kötü oluyorum. Bu durumda olan var mı? Doktora sormayı da unuttum. Uyumak istiyordum uyuyamadım bu sebepten
Yok canım benim de doğum olmadı henüz. 40 haftayı doldurdum ama birkaç gün daha bekliyoruz. Pazartesi durumuma göre yatış yapılacak.kedilianne84 canım sen yaptın doğum oldu mu
Aaa ssvd demek. Allah yolunda götürsün inş kolay bir Doğum olsun. Riskli ama dr kontrolünde neden olmasın ki? Sen kendini sıkı takip et lütfen. Hatta sancın başladıysa git hastanede geçir süreci. O zaman daha rahat eder içinCanim sen kimseye bakma .. kendine inan guven..Bol bol dua et ve tevekkul et.. sonuçta istediğim normal bir doğum... benim üsKatta komsum ilki normal ikinci sezeryan 3. De normal dogum yapti ki arası 3 yaş çocukların.. tum olumsuz söylemlere kulak asmadim dedi.. gördüm cunku sezeryanin zorlugunu dedi.. inatla duayla Ve tabi Allahin izniyle normal doğumu mu kolayca yaptım dedi.. birde ssvd için eğitim vermiş hastane.. Sen katıldın mi böyle bir eğitime
Merhaba Sezaryenle tarihiyle bu doğum arasında ne kadar zaman var acaba?
Hayır hastanede öyle bi doğuma katılmadım ama dr um uygun gördü ve benim için en doğru yöntemin bu olduğunu söyledi. Dr uma güveniyorum riskli gebelik uzmanı prof.Sağlık sistemimizin iyi olduğu noktasında katılıyorum fakat daha fazla usg veya sık muayenenin olumlu bir olduğunu düşünmüyorum. Hele hele ihtimaller üzerinden annelerin korkutulup hamileliklerin zehir edilmesi sanki bizim ülkeye has. Her zaman her işte aksilik olabilir, ssvd yi desteklemek her doktorun görevi olmalı.kirmizidefter inşallah sağlıklı ve kolay bir doğum gerçekleşir
Bende de doğuma dair kasılmayla alakalı hiç bir belirti yok yaa hele nasıl uyuyorum bebekler gibi (kaşıntı olmazsa tabiYakın tarihlermişiz, benim de öyle kasılma olunca çok şiddetli oluyor artık göğsüm sıkışıyor benim de. Sağ ya da sola yatınca kasılırsa da bu kez kasıklarım aşırı batıyor tarifsiz bi şey bu
Vajinal genişleme olursa da çözümü var, benim kuzenim 3. Çocuktan sonra daraltma ameliyatı oldu hemde devlette herseyin çözümü var. İki doğum türünün de artıları eksileri var bence karşılaştırmak saçma isteyen istediğini yapsın bende doğaldan yanayımCanım sen tüp bebek olduğu için sezaryen seçtiğini yazdıysan eğer görmedim sanırım ben. Ama ısrarla vajina genişlemesi oluyor zaten sezaryen daha iyi yazdığını gördüğüm için arkadaşta o şekilde normal doğum yapacaklar etkilenmesin diye yazdı bence. Kendisi mecburi sezaryen olmuş bir anne de sezaryen seçimi için ne güzelleme yapar ne de yadırgar yorum yapar. Genişleme sözkonusu ise; bunun hissedilebilir şekilde olmadığını vajinanın toparlandığını varsa genişleme daha geride olduğunu belirtmek isterim. Çünkü doktor bile açıklık muayenesinde zorlayarak ölçüyor birliktelikte hissedildiğini sanmıyorum yani 4 kg bebek doğurmuş biri olarak öyle umut ediyorum
Canım neden sıkıyorsun canını boşverAaa ssvd demek. Allah yolunda götürsün inş kolay bir Doğum olsun. Riskli ama dr kontrolünde neden olmasın ki? Sen kendini sıkı takip et lütfen. Hatta sancın başladıysa git hastanede geçir süreci. O zaman daha rahat eder için
Hayır hastanede öyle bi doğuma katılmadım ama dr um uygun gördü ve benim için en doğru yöntemin bu olduğunu söyledi. Dr uma güveniyorum riskli gebelik uzmanı prof.
doğumumun üzerinden tam 2,5 yıl geçti 30 ay.
arkadaşlar yolun sonuna gelmişim normal doğumu bekliyorum, herkes kdar bende okuyup araştırıyorum elbette neden insanı tedirgin ediyorsunuz? Hamileliğin ortasında olsak ssvd düşünüyorum desem tamam elbette bu konuyu tartışalım hep birlikte ama şuan bence hiç uygun olmadı bu konuşmalar
Bende de doğuma dair kasılmayla alakalı hiç bir belirti yok yaa hele nasıl uyuyorum bebekler gibi (kaşıntı olmazsa tabi) her gün yürümeye çalışıyorum 7-8 bin adım sonlara doğru bel ağrısı oluyor biraz gece çatı ağrısı ama sabah geçiyor hepsi. Bugün Nst’de gıdım kasılma çıkmadı
Çocuğuma diyorum o kadar bak bu günlerde hava da güzel soğumadan gel ama hiç hareket yok
Yok canım benim de doğum olmadı henüz. 40 haftayı doldurdum ama birkaç gün daha bekliyoruz. Pazartesi durumuma göre yatış yapılacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?