- 3 Temmuz 2018
- 342
- 374
- 53
Çok sağol canım benim sana da hayırlı olsun inşallah güzel bir ömürleri paylaşımları kardeşlikleri olsun hepsinin♡Canım öncelikle gözün aydın sağlıcakla büyüt yavrunu inşallah..Benim oğlanların yaş aralığı daha fazla olduğu için bu şekilde şeyler yaşamadım canım.. büyüğüm 9bucuk ortancam 5 buçuk yaşında.. bende bebegin bakımıyla ilgili hep onlardan yardım alıyorum abisi abisi diyerek..Çok hoşlarına gidiyor.. Ama senin ki 2 yaşında daha küçük..aynı yaşta çocuğu olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar canım...Allahım kolaylık versin iki yavrun da incinmeden bi çözüm bulursun inşallah..
Kızım 2.5 yaşında, dr bize en az 2 saat birlikte vakit geçirsinler dedi. Severken yaptığı hareketlere tepki vermemeye, dikkatini dağıtmaya çalışıyorum yeterli mi değil cidden... Kardeşe değil de bize karşı tepkili hareketleri var. Zaten zor inatçıydı daha beter olduArkadaşlar herkese hayırlı olsun bebişleri sağlıkla güzel günlerde büyütelim @Bircansev S sevnurum sanirim detaylı ultrasonda sizinle konuşmuştuk. Burayı okuyorum fırsat buldukça yazamasam da. 22 aylık oğlum var bebiş de 2 şubatta doğdu sezaryen ile şükür iyi ama gaz sancıları çok. Bebişin 1 hafta kontrolünde çocuk doktorumuza sordum hatta dikkat etmemiz gereken nedir diye birlikte bezini değiştirin ortak edin vs dedi ancak oğlum bebeğe vurdu bir iki kez hafif de olsa korkuyoruz hemen besige atlamaya geliyor vs ayrıca dr. Çocuklarda da depresyon olmaz demeyin onlar da yaşayabilir içine cok kapanır ise mutlaka görüşelim dedi 19 marta verdi 2.kontrolu.
Biraz Aralık fazla. Bebiş 3.580 doğdu 1 hafta kontrolünde 3.920 olmuştu aynen devam dedi mama vs vermedim hiç. 15. Gün sağlık ocağı çağırdı ama gecen hafta kar buz çıkamadık evden bu hafta gitsek mi bilmiyorum çünkü aşı nedeniyle çok kalabalık
2 yaş Bebişi olanlar nasil bir yol izliyorsunuz ne yapmalı ne etmeli??
Herkese kolaylıklar diliyorum bol sabır bol süt az gaz sancısı :)
Ya evet insallah canim okullar baslayinca rahatlarim sanki, esimin kendine bile faydasi yok 4.cocugum da o diyebilirimSenden de Allah razı olsun cnm. Ben iki hamileliğimde öyle ya da böyle bu çocuk dünyaya gelecek. Kendini kasma diye telkin ediyordum kendimi. Normali denersin olmazsa sezaryen zaten istediğin an olur diyordum sen de öyle yap akışına bırak. Hayırlı doğumlar
Her Doğumun olumlu ve olumsuz yanları oluyor neyseki sağlıkla kucağına almışsın. Hayırlı olsun cnm
Senin iş benden de zor çocuk 3 olunca. Bir de yaş farkları çok değil. Allah kolaylık versin. Akşam baba gelince büyük ve bebeği ona bırakıp ortancayla ilgilen en iyi vakit o olur. Bir de 1 Mart’ta okul açılırsa büyük gider ortancaya vakit kalır yine.
Allah güç kuvvet versin cnm. Bugünlerde geçecek elbet.
Aslında kıskançlık konusuna hazırdım ama bizdeki durum dönüştü. Besigine atlama vurmak isteme vs o nedenle tedirginlik çok. Bakalım zamanla daha iyi şeylere evrilir inşallah:)Kızım 2.5 yaşında, dr bize en az 2 saat birlikte vakit geçirsinler dedi. Severken yaptığı hareketlere tepki vermemeye, dikkatini dağıtmaya çalışıyorum yeterli mi değil cidden... Kardeşe değil de bize karşı tepkili hareketleri var. Zaten zor inatçıydı daha beter oldubu ara Picasso gibi evin bütün duvarlarını kapılarını boyuyor kalemlerle beni kızdırmak için
Canım öncelikle gözün aydın sağlıcakla büyüt yavrunu inşallah..Benim oğlanların yaş aralığı daha fazla olduğu için bu şekilde şeyler yaşamadım canım.. büyüğüm 9bucuk ortancam 5 buçuk yaşında.. bende bebegin bakımıyla ilgili hep onlardan yardım alıyorum abisi abisi diyerek..Çok hoşlarına gidiyor.. Ama senin ki 2 yaşında daha küçük..aynı yaşta çocuğu olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar canım...Allahım kolaylık versin iki yavrun da incinmeden bi çözüm bulursun inşallah..
Mrb kızlar bsy soracağım doğumda cinsiyeti farklı çıkan bı arkadaş varmış sanırım merak ettim de ne söylenmişti ne oldu acaba
Doğurdu mu ben kaçırmışım bak. Zaten doğurunca cinsiyetin önemi kalmıyor birde ilk bebek.Arkadaşımız o süreçte zaten çok üzüldü bence siz de hatırlatmayın tekrar. Öğrenmek istiyorsanız geçmiş sayfalara bakın.
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsünHerkese hayırlı geceler güzel anneler
Bende anne oldum çok şükür
Cuma akşamı 10 da doğumum gerçekleşti elhaödülillah 39+2 de geldi oğlum.
Kısaca anlatayım
Cuma sabahı nst için gelmiştim sancı çıkmadı ama çatı muayenesinde 3.5 cm açılmam olduğunu söyledi doktorum.
Normal istediğimi söyledim doktorum pek mümkün değil ama kafanda soru işareti kalmasın bekleyebilirsin dedi ve yatışımı verdi.
Tabi baya heyacan başladı bende kasılmalarım çok vardı ama sancım çol yoktu
Suni sancıyı taktılar direk
Hep aklımda olan tedirgin olduğum şeyelri bir bir yaşadım lavman yapıldı yanii korktuğum kadar değildi.
Sabah 11 gibi başladı suni sancı verilemye ara ara nst ye bağlandım bi sorun gözükmedi ve 4 5 kez doğumhanede çayı mıayenesi oldum bu süreçte bu çok yıpratıcıydı
Açılmam 5 cm e ulaştı ama bebeğim kanala bi türlü inemedi akşam 9 gibi tekrar muayene ettiler ve bebeğin kanala girmesinin çok zor olduğunu ve çatımın müsait olmadığını söylediler.
Eşimle annemle istişare yapıp sezeryana karar verdik.
Bi saat içinde sezeryan için hazırladılar çok heyecanlı ve duygusal bi süreçti.
Spinal anesteziyle bebeğimin doğum anına şahit oldum çok güzel bi duygu
Ameliyathanede yaşadığım olumsuzluklar ve sonrasında kanama kontrol muayeneleri bende derin izler bıraksada çok şükür bu süreci atlattık..
Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Evet canım alttan bakıyor dikişlerine falan..sonra benim usg ile karnima da bakmıştı..Normal doğum yapanlar. Ben yarın kontrole gidicem alttan muayene mi ediyor doktor nasıl oluyor kontrol?
Demek yanlış hatırlamışım29 nisan 2019 doğumlu oğlum ♡ bebişi önce öpüyor ama sonra vurmaya yelteniyor. Nisan annelerinde yazmıştım sanırım birkaç kez:) süreçte zorlanacagiz ama sonrası güzel olacak diye umuyorum♡ kaygım 2 yaş sendromu ile birlikte nasıl ilerleyecek süreçbir de ben büyüğü kucaklayamıyorum pek ameliyat sonrası 4. Günde yaptım dikiş yerinde kanama oldu şükür geçti sonra ama korktum çünkü dikislerideki sorun doğumdan ağrılı oluyormuş
Bende öyle uzanma gerekiyor yoksa geçmiyorSpinalde oluyor demişlerdi demekki fark etmiyor ben nefez aldıkça bıcak saplanırdı
Sağol canım sanada kolay gelsinH heyecanli_anneee kolay gelsin hepimize arada size danışırım :) tecrübe çok önemli 2. kez anne olunca ilkinde kendime yaptığım hataları yapmıyorum en azından cok stresli uykusuz mutsuzdum şimdi uykusuz ama umutluyum:)
Canım gecmia olsun Dr bana Kortos kremi önermişti hamileliğimde aldım bnde ama hiç kullanmadımSlm kizlar.Dogum yapali 10 gun oldu cok kotu basur agrisi cekiyorum.Aranizda fitil ve krem ismi onerecek varmi.Emziriyorum ne kullanabilirim acaba.Genel cerreha gidecegim zaten ama kanamamin bitmesini bekliyorum.Lutfen kullanan arkadaslar yardimci olabilirmi?
O çok zor Rabbim yardımcın olsun duş alma şansın varsa sıcak suyun altına dur sıcak uygulamadan sonra masaj yaptır eşine felanYüksek ihtimal arkadaşım çünkü bugün sağ bademcigim de aciyor ama şükür ki antibiyotik içiyorum atlatirim. Bende sıcak yaptım dün fenaydim
Ayy aynısı ya nefes alamıyordum ağlamıştım hatta ölecem ben heralde diyeSpinalde oluyor demişlerdi demekki fark etmiyor ben nefez aldıkça bıcak saplanırdı
Canım ortalama 10 günde düşüyomuş ama benim arkadaşımın 20. Günde düşmüş bazılarında uzun sürebilir8 gün oldu doğum yapalı göbeği hala düşmedi oğlumun hiç yıkamadım da normal mi hala düşmemiş olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?