Cok gecmis olsun cnm. Tabi ki şifanı bulacaksın. Hepimizde bir seyler oldu valla Allah beterinden korusun.Dün gittim İyiki gitmişim. 2. Derece yüz felci gecirmisim. Tedavi süreci başladı inşaallah şifa bulurum
Canım benim oğlum 5. gündeki kontrolde doğum kilosundan tam 330 gram verdi. Ve 15 günlükken sağlık ocağında doğum kilosunun üzerine 90 gram almıştı. Yani yaklaşık 12. gunde doğum kilosuna ulaşmış. Ayrıca biz sarılık olmasın diye mama da verdik yani buna rağmen. Çocuk anne sütü geldiği zaman kilo aliyor. Memen sertleşiyor mu? Ilk süt indiğinde sertleşir. Sık sık sağ sütünü. Bebek her iki memeyi bitiremez daha. Emzirdikten 1 saat sonra sağ. Böyle böyle bollasir sütün. Sabah dereotu, öğlen tahin, ikindi de dut kurusu -kayisi-hurma-üzüm hoşafı iç. Gece saat kur 3 saatte bir emzir. Gece sütü hem bol oluyor hem de yağlı. Bir de bir memeyi sonuna kadar emzir. Süt biter gibi olup meme yumuşadığında memeyi iyice sıvazla. Tüm kanallar boşalsın ve en dondaki yağlı sütun tamamını bebeğin alsın.Bu doktorlar insanı panik ediyor 1 haftalığız. Bugün ulaşmalıydı dedi. Tecrübeli anneler normal dedi. Diyetisyenim normal dedi. Kafam karıştı. Sarılık 13 çıktı tedavi başlamadı. Kan alıp bakmadı cihaz var ya ışıklı bişey onunla baktı
Merhaba çocuk dr'u bize göbeğinin düştüğü gün ve ertesi gün yikamayin dedi ama sizin bebeğinizin tam düşmüş mü, küçük bi bölümü kalmış mı bilemiyorum.Eki Görüntüle 2788391 oğlumun göbeği düştü bugün ama dibi kaldı gibi anlamadım sizde de böylemiydi birde siz düştükten hemen sonra yıkadınız mı
Merhaba benim perşembe öğleden sonra sancim başladı akşamına doğum yaptim. Benim doktotumda doğum olmasa bugün için pazartesi suyunu açmayı düşünebiliriz demişti, kendi başladi gerek kalmadi. Sizede kolay bi doğum diliyorum, sağlıcakla kucağınıza alın.Doktor kontrolünden geliyorum, nst de sık sancı çıktı ama ufak doktor çarsamba gel sabah erkenden suni sancı verelim öğlen açılmana göre suyunu patlatırız aksama da doğurursun dedi, bide epidural vercekmiş. Bu şekilde normal doğum yapan var mı planlı. Çarsamba günü 40+3 olcam
Benim kızında böyle yıkamadımEki Görüntüle 2788391 oğlumun göbeği düştü bugün ama dibi kaldı gibi anlamadım sizde de böylemiydi birde siz düştükten hemen sonra yıkadınız mı
Merhaba çok saolun, gözünüz aydın sizindeMerhaba benim perşembe öğleden sonra sancim başladı akşamına doğum yaptim. Benim doktotumda doğum olmasa bugün için pazartesi suyunu açmayı düşünebiliriz demişti, kendi başladi gerek kalmadi. Sizede kolay bi doğum diliyorum, sağlıcakla kucağınıza alın.
600 gramla obez olmaz. Hiç endişe etme. Sağlık ocağı doktorunun branşı değil çocuk doktoruna söyle o gaz damlası verir. Ben kızıma 10 günlükten beri kullanıyorum. Oğlumda beni de çok germişlerdi obez olacak obez olacak diye. Şimdi 7 yaşında yaşıtlarından 4 kilo en az aşağıda. Boyu da uzun. İlk ayında 1500 gr gibi kilo almıştı. Sen bol bol emzir doymazsa ver mamayı. Çocuk doktorunun önerisini uygulayın
Canım biliyorum zor ama sabırla ver, az ğeliyoru sütüm azı aklınden çıkart, sütün var ve sütün bebeğim emdikçe çoğalıcak midesi ne kadad ki, ikisini de emmek istemiyordu hala ağzına alıp kayıp gidiyor ama şimdi uğraşmazsak ilerde zorlanırız
Bugün hiç mama vermedim bu sefer de emzirme aralığı sıklaştı doymuyor. Çocuğun midesini büyüttük yaaZor oluyor ama 20 lik enjektör al canım onunla ver, verdiğin biberdn önemli hoş kimi bebek meme reddi yapmaya cok müsait oluyor
Ben sizi hatırlıyorum ilk doğum zamanı sanırım enfeksiyon tedavisinden hastanede kalmışsınız 1 hafta vs 2019 nisan annelerini okuyordum Nisan sonu olsa da :) akciğer henrisi olan kayıp yaşayan bir arkadaş vardı vs ne günler ne badireler...Selamlaryavrularınızı sağlıkla büyütün inşallah
Benim kızım da 25 Nisan 2019 doğumlu, kısmetse Mayıs başı doğumum olacak.
Sizin nasıl geçiyor bebekle, çocuklar çok büyük olmadığı için kıskançlık pek olmaz diye düşünüyorum ama yanlış mı acaba merak ettim :)
Kızım sürekli karnımı seviyor, kardeş diyor öpüyor hatta karnımı kapatınca kızıyor :)
Kardeşinin adı ne olsun diyoruz, Zeynep diyor
Bilerek zarar vermez ama belki istemeden de olsa sert davranabilir diye düşünüyorum
Ben beşiği ortaya çıkaralı epey oldu, doğumdan önce görsün hevesini alsın dedim, şimdi beşiğe oturup sallanıyor oynuyor. Ben de oynarken konuşuyorum, kardeşin burda yatsın mı, sen kardeşini sallar mısın falan diyorum ama bakalım bebeği atıp kendi yatmak ister mi :)
Bebeğe vuruyor yazmışsınız ya, öncesinde vurma davranışı var mıydı, bebekle birlikte mi ortaya çıktı
Ben hep olumlu düşünüp iyimser olmaya çalışıyorum, umarım bebek doğunca duvara toslamam
İki saatte bi bazen 1,5 saatte bir emziriyorum canımSakin ol canım sık sık emzir
İnşallah canımBenim doktorum ikinci haftadaki kontrolde beklediğimiz doğum ağırlığa ulaşması dedi. Bazı doktorlar panik yaptırıyor cidden. Sarılıl için 15 üstü olunca tedavi oluyor. Bol bol emzirin daha çıkacağını sanmıyorum
Gece de iki saatte bir emziriyorum saat kurup. Evet dediğin gibi semsert olmuştu bi ara şimdi o kadar sert olmasa da doluluk hissediyorumCanım benim oğlum 5. gündeki kontrolde doğum kilosundan tam 330 gram verdi. Ve 15 günlükken sağlık ocağında doğum kilosunun üzerine 90 gram almıştı. Yani yaklaşık 12. gunde doğum kilosuna ulaşmış. Ayrıca biz sarılık olmasın diye mama da verdik yani buna rağmen. Çocuk anne sütü geldiği zaman kilo aliyor. Memen sertleşiyor mu? Ilk süt indiğinde sertleşir. Sık sık sağ sütünü. Bebek her iki memeyi bitiremez daha. Emzirdikten 1 saat sonra sağ. Böyle böyle bollasir sütün. Sabah dereotu, öğlen tahin, ikindi de dut kurusu -kayisi-hurma-üzüm hoşafı iç. Gece saat kur 3 saatte bir emzir. Gece sütü hem bol oluyor hem de yağlı. Bir de bir memeyi sonuna kadar emzir. Süt biter gibi olup meme yumuşadığında memeyi iyice sıvazla. Tüm kanallar boşalsın ve en dondaki yağlı sütun tamamını bebeğin alsın.
Laktamax kullandım ben. Hiç gelmeyen sütüm grldi. Bende işe yaradı ama şimdi de yağlı süt gelsin diye uğraşıyorumGençler süt arttırmaya çalışan arkadaşlar bestlak lactamil falan faydasını gören oldu mu sütünüz arttı mı
Bende bestlak malt içeceği hğnnap still tea bi işe yaramadı. Dilruba hanımın süt artırıcı çayını sipariş ettim çok memnun kalan var bakalım kullanınca yazarım mutlakaGençler süt arttırmaya çalışan arkadaşlar bestlak lactamil falan faydasını gören oldu mu sütünüz arttı mı
Tmm cnm yaz mutlakaBende bestlak malt içeceği hğnnap still tea bi işe yaramadı. Dilruba hanımın süt artırıcı çayını sipariş ettim çok memnun kalan var bakalım kullanınca yazarım mutlaka
Hadiii gözün aydın canım
Senden de Allah razı olsun cnm. Ben iki hamileliğimde öyle ya da böyle bu çocuk dünyaya gelecek. Kendini kasma diye telkin ediyordum kendimi. Normali denersin olmazsa sezaryen zaten istediğin an olur diyordum sen de öyle yap akışına bırak. Hayırlı doğumlar
Her Doğumun olumlu ve olumsuz yanları oluyor neyseki sağlıkla kucağına almışsın. Hayırlı olsun cnm
Senin iş benden de zor çocuk 3 olunca. Bir de yaş farkları çok değil. Allah kolaylık versin. Akşam baba gelince büyük ve bebeği ona bırakıp ortancayla ilgilen en iyi vakit o olur. Bir de 1 Mart’ta okul açılırsa büyük gider ortancaya vakit kalır yine.
Allah güç kuvvet versin cnm. Bugünlerde geçecek elbet.
Hahsh selaammUykusuz annelere selam olsun
Benim 40 hafta doldu. Hiç ağrım sızım yok. Bakalım bugün doktora gideceğim. Sezeryan yolu gözüktü artık sanırımYaaa sancısız ağrısız nasıl olucak ki doğumu onlar mı başlaycak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?