2021 Şubat Anneleri

Selamlar güzel anneler
Baya bi sayfa birikmişti okuyamadığım, hala da bitmiş değil
Bu süreçte aynı şeyleri yaşayan insanların yorumlarını okumak beni çok rahatlatıyor hepinize teşekkür ederim kendi adıma :)

Benim bebeğim günde bir yada 2 kez ağız dolusı kusuyor bu normal mi acaba ?

Göbek bağıyla ilgili de konu olmuş
Biz hastaneden gelince direk yıkadık
Bebek hemşiresi yıkayabilirsiniz dedi ıslanırsa falan dedik
Hiç bişey olmaz önemli olan güzel kurulamak dedi
Biz yine ıslatmamaya çalıştık
Göbek bağı 4.günde düştü şükür
Çevremde genelde yıkanmayan bebeklerin daha geç düştüğünü duuıyorum ve enfeksyon oluyor eğer imkanınız yardım edeniniz varsa yıkamayı geciktirmeyin derim

7.gününde sünnetini de yaptırdık o da iyi gidiyor şuan da bebeğim 11 günlük oldu iyileşmeyr başladı
Her hangi bi ilaç kullanmadık bezine sabah akşam sürülen bi krem var onum harici ağrı kesici yada antiboyik de yazmıştı doktor ama gerekli olursa kullanırsınız demişti
Doktorumuz her bez açmada şırınga ile papatya suyu ve kantaron yağı sürmemizi söyledi onları düzenli uyguluyıruz inşallah bunu da sağlıkla atlatırız

Sünnet yaptırmak isteyenler için doktorumdan memnundum ama danışmada ki bayan biraz sert üslupluydu
Bilerek giderseniz daha iyi karşılarsınız :)

Doktorumuzun adı Salih Selman sadece 1 yaşına kadar sünnet yapıyor bilginiz olsun

7.günde sünnet 300 tl
1 yaşına kadar olanlar 400 tl

Normal bence gaz birikmesi olabilir süt fazlası diyorlar reflu olsaydı sürekli kusardi gibime geliyor reflu yatağı var ben onda yatiriyorum genelde iyi geliyor

Bu arada bebeğime gaz yapmaması için bi çok şeyi yemiyorum.
İlk günler bilemedim gidip en gaz yapıcı yemeği yemişim karnabahar
Çocuğum o gece sancıdan uyuyamadı
Ondan sonra dikkat etmeye başladım
Süt yoğurt yemiyorım peynir yiyorum
Kuruyemiş tarzı şeyler yrmiyorum
Çorba olarak sadece tarhana ve yoğurtsuz olan etli kemik çorbası falan içiyorum
Sebze olarak sadecw ıspanak tğketiyırum
Bol yeşillij dere otu roka havuç yiyorum
Çiğ meyve tüketmiyorum meyveleri komposto şeklinde pişmiş yiyorum, kayısı elma üzüm gibi,
Pekmez ve bal yiyorum
Yumurta tüketiyorum genelde tereyağlı
Rezene çayı içiyorum ama bununla ilgili zararlo diye bi şey yazmış arkadaşın biri şimdi kafama takıldu açıkçası içmesem mi acaba ben faydasını gördüm ama

Eşim de bu dra yaptırmak istiyordu. Fatihte mi yeri?

Normal bence gaz birikmesi olabilir süt fazlası diyorlar reflu olsaydı sürekli kusardi gibime geliyor reflu yatağı var ben onda yatiriyorum genelde iyi geliyor

Bende hep yan yatırıyırum sırtını destekleyerek beşiği de hafif sırt kısmı yukarıda dediğin gibi çok emmekle ilgili olabilir yani inşallah öyledir

Sezeryan doğum sonrası yatmada kalkmada dönmekte epey zırluk yaşadım
İlk günler kalkamadığım için doprulamadığım için sinirlerim çok bozulup sesli sesli ağladığım bile oldu
Tam bi hafta geçtikten sonra artık daha rahat hareket etmeye başladım
5.günden sınrada çok fazla sıkmadan korse kullanmaya başladım günde 1 2 saat takıyorum şimdilik
Korseylr çok rahat ettim karnımı topladığı için
Kanamam aşırı yopun değildi hatta bi ara kesildi
Ama sonra tekrardan gelmeye başladı şimdilik az az.devam ediyor
Kan ilacını çözelti şişe şeklinde günse 3 sefer içiyodum ama bitti şimdi gebelikte kullandığıma geçicem
Siz günde kaç tane içiyosunuz kan ilacını ?

Bide kilodan da konuşulmuştu bende yazayım
Gebeliğimin son 3 haftası falan aşırı şiştim ödem oldu her yerim
İdrarda protein kaçağından dolayı böyle olmuşum
71 le hamile kaldım doğuma girmedeb doktor tarttı kıyafetlerimdr 94 geldim her hafta 2 kilo fazla çıkıyıdum son ay her tartlmada şaşırıyıdum çünkü aşırı yemiyordum
Doğumdan 3 4 gün sonra 88 e düştüm
Doğumdan 7 8 gün sonra 82
Şuan 11 gün oldu 81 i gördüm
11 günde yaklaşık 13 kilo gtmiş yani kilo diyorum da çoğusu ödem

İnşallah eski kilolarımıza kısa sürede döneriz

Bende de göğsümü almaya başladığında öyle çok aktif emmiyordu; hatta emmeye başladığı hafta kilo kaybetti sütüm olmasına rağmen, bir müddet daha emzirdikten sonra sağdıklarımı da verdim de öyle toparladık. O yüzden her pozisyonda deneyin siz, bizimki de çok kavga ediyordu, ayakta emziriyordum mesela, annem bebeğimi tutuyordu öyle daha rahat almıştı en başta. Sizin anladığım kadarıyla sütünüz de fazla, o da bebeği rahatsız ediyor olabilir, göğsünüzü vermeden elle falan biraz sağıp yumuşatırsanız da faydası olabilir inşallah. Ben iki hafta kadar emzir-sağ-sağdıklarını besle yaptım o yüzden sağımın ne kadar zor olduğunu anlıyorum, bir an önce inşallah bebeğiniz emmeye başlar da sağımdan kurtulursunuz

Kızlar selam nasılsınız çok afedersiniz bebeklerinizin kaka rengi nedir acaba benimki sarı hafif Pütürlü bazen çiş gibi yapıyor bugün daha yapmadı inanılmaz gaz sancısı var aynı zamanda doğan arkadaşın bebeği biraz daha koyuydu ikimiz de sadece anne sütü ile besliyoruz yenilen şeylerle ilgilidir dimi renk değişikliği

Canım bizimkide sarmtırak açık turıncıu gibi dediğin gibi pütürlü böyle posa gibi

Bende seninle aynı durumdayım hiç stres olma 1 günlük acı çekiyorsun geçiyo hemen, Allah kolay doğum nasip etsin sağlıkla al kucağına

İlk doğduğunda siyahtı zaten anne karnındaki kakaymış, artık sarıya çalan pütürlü kaka yapıyo. Annemin söylediğine göre sağlıklı kaka böyle oluyomuş, zaten doktorumuzda bakıp güzel demişti

Karni güzel doğan bebekler o şekilde kaka yapıyomuş canım,bi önceki doğumum da doktor soylemisti

Ya çok sevindim çok şükür sağlıklı olsunlar tüm bebisler İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…