2021 Şubat Anneleri

Bebeği gördük kalp atışını doktor gördü. Normalde 8+2'yim ultrasona göre 6+4 dedi. Kalp atışını duymak için haftaya gel dedi. Kan ve idrar verdim. Onlara da bakacak. Güzel gidiyor maşallah 😍 ya ama ilişki yasağına devam dedi. Kanamam yok bi problemim yok bu doktor bana 2 3 haftadır ilişki yasaklıyor tutunsun iyice diyor. Saçma değil mi sizce de?
Bizim ilk yasak değildi . Sonra tam olmadı ama gene de lekelenme yaşadım birdaha da cesaret edemedik zaten bebek için sabredicez :)

benmde idrar yaparken bazen hafif yanma oluyor. ben de yeşil renk akıntı olmadığı mddtçe beklycem iyice kanka oldm doktorlarla 1 aydır her hafta gttm resmen

bence yanma varsa git dr a derim kum döküyor olabilirsin kasıklarda yanma batma yok mu ağrı falan ben kızımda kum dökmüştüm oturamıyordum ağrıdan.

benim de son adet 3 mayıs geçen hafta salı yani 23 haziranda tam 7 haftalık çıktı 6+7 yani şu an yarın 8 haftalık olmam lazım ya ölçümü cihaz yapıyo bebeğin boyuna göre.2-3 gün yanılma payı olabilir dedi dr um.
Teşekkür ederim cvbınız için.
Soru sormadan ccp alamıyorum. Aldıklarım da kısa kısa. Gıcık oluyorum kesin dr değiştireceğim.

aa çok haklısınız bana da 3 hafta sonra gel dedi sizce ben de yaptır mıyım mı 2li test?

ben sadece sağlık ocağındaki hormon ve kan testlerini yaptırabildim

idrar toxoplazma rubella benm de duruyor 3 haftaya hepsini yaptırmayı düşünüyordum zaten benim damarlarım o kadar inceki hiç kan alamıyolar çok zorlanıyorum
Ben ilkinde tecrübesizdim. Bu testler risk oranını gösteriyor yüzde yüz net sonuç veren birşey değil. Binde bir riskli durumumu yaşımın 30 üstü olması nedeniyle riski olarak değerlendirip amniyosentez(ki tecrübesiz ellerde düşüğe sebebiyet veren bir durum) ya da yurtdışı kan tahlili yaptırmam istedi. Esas sonuç verenler bu iki test. Diyelimki down sendromlu aldıracak mısın diye kendime sorduğumda cvbım hayırdı. O yüzden o iki testi de yaptırmadım. Ama ayrıntılıya kadar ruh gibi keyifsiz Bi hamilelik yaşadım. Genetik uzmanı çok can sıkıcı şeyler demişti. 3_4 sene önceydi galiba Gaziantep'e bir olay yaşandı bir aile doktora dava açıyor ve kazanıyordu. Bizi down sendromuna karşı uyarmadı diye dava açmışlardı. Çocukları öyle doğunca doktora dava açıyorlar. Bu olaydan sonra bütün doktorlar bu hususta biraz pimpirkli... Kişisel tercih bu meseleler. En doğru kararı siz vereceksiniz😉

Ben ilkinde tecrübesizdim. Bu testler risk oranını gösteriyor yüzde yüz net sonuç veren birşey değil. Binde bir riskli durumumu yaşımın 30 üstü olması nedeniyle riski olarak değerlendirip amniyosentez(ki tecrübesiz ellerde düşüğe sebebiyet veren bir durum) ya da yurtdışı kan tahlili yaptırmam istedi. Esas sonuç verenler bu iki test. Diyelimki down sendromlu aldıracak mısın diye kendime sorduğumda cvbım hayırdı. O yüzden o iki testi de yaptırmadım. Ama ayrıntılıya kadar ruh gibi keyifsiz Bi hamilelik yaşadım. Genetik uzmanı çok can sıkıcı şeyler demişti. 3_4 sene önceydi galiba Gaziantep'e bir olay yaşandı bir aile doktora dava açıyor ve kazanıyordu. Bizi down sendromuna karşı uyarmadı diye dava açmışlardı. Çocukları öyle doğunca doktora dava açıyorlar. Bu olaydan sonra bütün doktorlar bu hususta biraz pimpirkli... Kişisel tercih bu meseleler. En doğru kararı siz vereceksiniz😉

çok haklısınız ben dayanamam yaptırırm :)

dr lar hep en kötüsünü söylüyorlar sonrada olsundu kesin değil falan avutma taktiği yahu sen baştan söyledin zaten ama onlarda haklı kimse sorumluluk almak istemiyor.Kızlar bi de cmv,tokzoplazma ve rubella testlerinizi gecikmeden yaptırın benim cmv igm pozitif çıktı ve adivite testi(şu an da mı geçiriyorum yoksa 4 aydan daha önce mi geçirdiğime)bakıldı ve ben 1 hafta sonuç beklerken kafayı çatlattım çünkü bu mikropların bebek için riski büyük hele de rubella direk aldır derdim dedi dr bana neyse ki testim temiz çıktı da rahatladım.

ikili için de şöyle bir yorum yapayım nacizane ense kalınlığı bebekte normalse eğer 11-14 haftalar içinde o zaman çokda kana gerek yok yaşı büyük olanların zaten down riski çıkacaktır ense kalınlığınızı mutlaka dr unuza sorun ikiliyi yaptırmasanız bile.

dr lar hep en kötüsünü söylüyorlar sonrada olsundu kesin değil falan avutma taktiği yahu sen baştan söyledin zaten ama onlarda haklı kimse sorumluluk almak istemiyor.Kızlar bi de cmv,tokzoplazma ve rubella testlerinizi gecikmeden yaptırın benim cmv igm pozitif çıktı ve adivite testi(şu an da mı geçiriyorum yoksa 4 aydan daha önce mi geçirdiğime)bakıldı ve ben 1 hafta sonuç beklerken kafayı çatlattım çünkü bu mikropların bebek için riski büyük hele de rubella direk aldır derdim dedi dr bana neyse ki testim temiz çıktı da rahatladım.

haklısınız ama rubella kızamıkçık demek küçükken geçirilmediyse çok büyük problem ben geçirdiğimi çok net biliyorum ama yine de yaptırırm :)

haklısınız ama rubella kızamıkçık demek küçükken geçirilmediyse çok büyük problem ben geçirdiğimi çok net biliyorum ama yine de yaptırırm :)
geçirilse de problem malesef dr a dedim benim igg bağışıklık testim pozitif geçirmişim ben dedi adiviteyi görücem mutlaka yaptır dedi igm pozitif çıkınca igg ye bakmıyolar.

İki test var igg ve igm
igg daha önce geçirildiğini igm de son 1 yıl içinde geçirildiğini gösteriyo yani şu an da da geçiriyo olabilirsin dedi dr avidite de işte tam olarak ne zaman geçirdiğini gösteriyor.Bilginiz olsun.

Geçmiş olsun ve gözün aydın 💖 Randevu aldım bu hafta yaptırıcam inşallah🙈 evet çok önemli bu testler devlette yaptıramadım hamilelikten önce bakıyoruz diyen saçma bir doktora denk geldim.

Back
X