- 13 Mart 2019
- 16.064
- 62.314
- 598
İnşallah böyle bileu olmaz canım ameliyatlok nasıl bi durum olabişir meselaTabiki öyle canım hepimizinki Rabbime emanet bak bende hamile olduğumu bilmeden endoskopi yaptırıp ilaç kullandım doktorum risk analizi gibi bişey önerdi yaptırmadım hiç bir tarama testini yaptırmadım çünkü Rabbim nasip etmiş yavrum da bana tutunmuş bişey çıksa yapabilecek bişeyim yok eğer nasip olur da kucağıma alırsam onun bu dünyada yicek ekmeği varmış derim. Ama şöyle de bir söz var tedbiri al takdiri Allah' a bırak. Onlara yapılcak bişeyim yok ama detaylıda ameliyatlık bir durum çıkarsa onun tedavisini yaptırmak benim elimde olur bilmemiş olmam.
Ama bahsettiğin plasenta sorunu önemli bişey canım bunu sana doktorunun mutlaka söylemesi lazım kı kendine dikkat et öyle bir durum benimde arkadaşımın başına geldi 10 gün rapor alıp yattı sana söylemese allah korusun sende dikat etmesen istemediğin şeyler olabilir doktorun bunun önüne geçmek istemiş. Bu hamilelik öyle bişey ki ilk hamilelğimde senin gibiydim en ufak kasık ağrısında acillerdeydim ama şimdi daha metanetli olmayı öğrendim sende öyle yap böyle bir sorunum var inşallah geçicek de çoğununda emin ol bu sorunu 24.haftadan sonra geçiyor.Ve interneti hiç bir hastalık için kullanma yoksa gerçekten hasta olursun bir sorunun varsa ve ciddi olduğunu düşünüyosan doktora gidersin internete yazma hemen en ufak bişey de adamı öldürüyor.Amin canım sağolasın şuan bi çok anne bana tepki gösterecek eminim herkes yaptırma taraftarı çünkü. Doktor iyi olmayabilir ama bu stresle son ayalrı geçirmek bebeğe de zarar verir Allah korusun ihtimaller üzerine konuşulmaması lazım ben aşırı derecwde etki altınsa kalan bi insanım en son gittiğimde plesentamın aşağıda olduğunu söyledi dikkat et dedi bir hafta sürekli onu düşünerek bişey olacak korkusuyla geçti hala bile her lavanoya gdişimde tedirgin gidiyorum doktoeumın beni uyarması tabi ki güzel ama işte sonra rahatalsım internetten falan okuyunca
Aynı doktora giden arkadşım var benden bi ay önde onada aynı şeyi söylemiş ve sezeryan olabilirsin demiş tuvalete gittiğinde bile sakın ıkınma direk kanama olabilir demiş
kalpte delik gibi problemler olduğunda doğar doğmaz ameliyat olabiliyor.Yada yarık dudak diye bi durum var bunların ameliyatı olabiliyorİnşallah böyle bileu olmaz canım ameliyatlok nasıl bi durum olabişir mesela
Bu tür şeylerin dayatma gibi lanse edilmesine şiddetle karşıyım. Bebeğin için en doğrusunu detaylıca düşünüp karar verdikten sonra aldığın kararın sürekli doğru olmadığı yorumlarına maruz kalmak insanı zor olan süreçte daha da zor duygulara itiyor. Kararin seni ve bebeğini ilgilendirir. Huzursuzluk içinde aylarını geçirmek nedir çok iyi bilirim. Endişeni kaygini anlayabiliyorum. Güzel hamilelikler diliyorum canım.Evet canım biliyorum doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi
Ettafımda girenlere tecrübeli annelere danıştım hepsi girme diyor detaylı herşeyi garanti göstermiyor ve bu zamana kadar 5 kere ultrasona girdim doğuöima kadar 2 kere daha girerim belki ultrason ışınlarının bebeğe zararı yksek zaten bi sorun olsa normalede yansırdı doktorum 2 ultrasondur detylıca baktı mide borusu idrar kesesi bi çok şeyi inceledi eğer ciddi bi sorun görse giderdim ama şuan kararım depişmezse vazgeçtim her hangi bi korku yada maddi açıdan değil sadece son ayalrda huzurlu geçirmek stediğim için.. misal veriyorum bi sorun gördüğünde buna müdahele edebilecek mi doktor hayır. O yüzden şimdilik vazgeçtim
Burda herhangi bir dayatma yok burası fikirlerimizi ve deneyimlerimizi yazdığımız bir platform herkes istediğini yapma hakkına sahip.Arkadaş daha öncede yazmıştı bunu bildiğim için ve yaptırmama nedeni bana çok doğru gelmediği için yazmak istedim.Yoksa hamilelik herkesin kendine özel herkes kendi yaşadığını bilir ve ne isterse onu yapar.Fikir almak için soru sormuş bende fikrimi yazdım.Bu tür şeylerin dayatma gibi lanse edilmesine şiddetle karşıyım. Bebeğin için en doğrusunu detaylıca düşünüp karar verdikten sonra aldığın kararın sürekli doğru olmadığı yorumlarına maruz kalmak insanı zor olan süreçte daha da zor duygulara itiyor. Kararin seni ve bebeğini ilgilendirir. Huzursuzluk içinde aylarını geçirmek nedir çok iyi bilirim. Endişeni kaygini anlayabiliyorum. Güzel hamilelikler diliyorum canım.
Kusura bakma ama ben yazdıklarına katılmıyorum. Benimde plesentamın yeri aşağıda ama bunu bilmemek kötü bir şey değil üstelik doktorun eminim daha yerinin sabitlenmediğinide değişebildiğinide söylemiştir. Benim annemde sonuçta bana hamileyken ultrason bile yoktu ama olsaydı eminim hiç bir kontrolümü aksatmamayı tercih ederdi. Evet karar senin ama ben kaderci olmaya inandığım kadar tedbirli olmayada inanıyorum. Mesela bebeğe kan yeterli gitmiyorsa ilaç başlatabilirler yada bebekte görülen çoğu soruna anne karnında veya doğum anında müdahale edilebiliyor bu teknoloji sayesinde. Ultrasonun kanıtlanmış hiçbir yan etkisi yok ayrıca. Tabi ki karar senin ama ben bu zamanda bu teknolojide maddi imkanlarınızda yeterli ise bebeğim için elimden gelenin en fazlasını yapmayı doğru buluyorum. Ha herşeye rağmen bazı sorunlar yaşanamaz mı olabilir ama işin vicdani boyutuna bakacak olursak elimizden geleni yapmak ve alınabilecek tüm tedbirleri almak bana daha doğru geliyor.Amin canım sağolasın şuan bi çok anne bana tepki gösterecek eminim herkes yaptırma taraftarı çünkü. Doktor iyi olmayabilir ama bu stresle son ayalrı geçirmek bebeğe de zarar verir Allah korusun ihtimaller üzerine konuşulmaması lazım ben aşırı derecwde etki altınsa kalan bi insanım en son gittiğimde plesentamın aşağıda olduğunu söyledi dikkat et dedi bir hafta sürekli onu düşünerek bişey olacak korkusuyla geçti hala bile her lavanoya gdişimde tedirgin gidiyorum doktoeumın beni uyarması tabi ki güzel ama işte sonra rahatalsım internetten falan okuyunca
Aynı doktora giden arkadşım var benden bi ay önde onada aynı şeyi söylemiş ve sezeryan olabilirsin demiş tuvalete gittiğinde bile sakın ıkınma direk kanama olabilir demiş
Elbette. Genel bir değerlendirme yaptım.Burda herhangi bir dayatma yok burası fikirlerimizi ve deneyimlerimizi yazdığımız bir platform herkes istediğini yapma hakkına sahip.Arkadaş daha öncede yazmıştı bunu bildiğim için ve yaptırmama nedeni bana çok doğru gelmediği için yazmak istedim.Yoksa hamilelik herkesin kendine özel herkes kendi yaşadığını bilir ve ne isterse onu yapar.Fikir almak için soru sormuş bende fikrimi yazdım.
Benim babam vefat etti 48 yaşındaydı. Kayınpederim babamın ismini koymamı istedi. Çok da ısrar etti. Eşim de koy dedi. Ama ben koyamadım. İstemedim. Seslenemem aklıma gelir sürekli. Tvde duyunca bile bi değişik oluyorum.Benim eşim de babasının adi koyulsun istiyor. Ben kabul ettim çünkü çok saygıdeğer bir insan. Ama yanina bir de güncel anlamli isim koyabilirim
Allah rahmet eylesinBenim babam vefat etti 48 yaşındaydı. Kayınpederim babamın ismini koymamı istedi. Çok da ısrar etti. Eşim de koy dedi. Ama ben koyamadım. İstemedim. Seslenemem aklıma gelir sürekli. Tvde duyunca bile bi değişik oluyorum.
Amin sağolunAllah rahmet eylesin
Ama bahsettiğin plasenta sorunu önemli bişey canım bunu sana doktorunun mutlaka söylemesi lazım kı kendine dikkat et öyle bir durum benimde arkadaşımın başına geldi 10 gün rapor alıp yattı sana söylemese allah korusun sende dikat etmesen istemediğin şeyler olabilir doktorun bunun önüne geçmek istemiş. Bu hamilelik öyle bişey ki ilk hamilelğimde senin gibiydim en ufak kasık ağrısında acillerdeydim ama şimdi daha metanetli olmayı öğrendim sende öyle yap böyle bir sorunum var inşallah geçicek de çoğununda emin ol bu sorunu 24.haftadan sonra geçiyor.Ve interneti hiç bir hastalık için kullanma yoksa gerçekten hasta olursun bir sorunun varsa ve ciddi olduğunu düşünüyosan doktora gidersin internete yazma hemen en ufak bişey de adamı öldürüyor.
kalpte delik gibi problemler olduğunda doğar doğmaz ameliyat olabiliyor.Yada yarık dudak diye bi durum var bunların ameliyatı olabiliyor
Kusura bakma ama ben yazdıklarına katılmıyorum. Benimde plesentamın yeri aşağıda ama bunu bilmemek kötü bir şey değil üstelik doktorun eminim daha yerinin sabitlenmediğinide değişebildiğinide söylemiştir. Benim annemde sonuçta bana hamileyken ultrason bile yoktu ama olsaydı eminim hiç bir kontrolümü aksatmamayı tercih ederdi. Evet karar senin ama ben kaderci olmaya inandığım kadar tedbirli olmayada inanıyorum. Mesela bebeğe kan yeterli gitmiyorsa ilaç başlatabilirler yada bebekte görülen çoğu soruna anne karnında veya doğum anında müdahale edilebiliyor bu teknoloji sayesinde. Ultrasonun kanıtlanmış hiçbir yan etkisi yok ayrıca. Tabi ki karar senin ama ben bu zamanda bu teknolojide maddi imkanlarınızda yeterli ise bebeğim için elimden gelenin en fazlasını yapmayı doğru buluyorum. Ha herşeye rağmen bazı sorunlar yaşanamaz mı olabilir ama işin vicdani boyutuna bakacak olursak elimizden geleni yapmak ve alınabilecek tüm tedbirleri almak bana daha doğru geliyor.
Çok teşekkür ederim canım bende sana güzel hamilelikler dilerim ❤Bu tür şeylerin dayatma gibi lanse edilmesine şiddetle karşıyım. Bebeğin için en doğrusunu detaylıca düşünüp karar verdikten sonra aldığın kararın sürekli doğru olmadığı yorumlarına maruz kalmak insanı zor olan süreçte daha da zor duygulara itiyor. Kararin seni ve bebeğini ilgilendirir. Huzursuzluk içinde aylarını geçirmek nedir çok iyi bilirim. Endişeni kaygini anlayabiliyorum. Güzel hamilelikler diliyorum canım.
Rabbim en hayırlı zamanda sana sağlıkla kavuşabileceğin yavrunu nasip etsin inşallah canım .Kızlar subat annesi olamicam biliyosunuz bebeğimi kaybettim ama yine sizi takip ediyorum güzel haberlerinizi alarak biraz olsun içimdeki burukluk geçicek inş.. Bilenler var benim gebeliğim riskli ydi zaten sürekli doktor kontrolünde ilaclar igneler serumlar aldim bi sikinti gördüğünde aninda müdahale etti doktorum sağolsun zaten riskli gebelik uzmanı ydi. Rabbim inş bidaha naisp ettiğinde yine ayni doktora giderim yine takiplerimi düzenli yaptiririm evet Rabbimin dediği oluyo engel olamiyoruz hic bişeye ama tedbir almamiz lazim. Detaylı ultrason konusunda Konuşmuşsunuz fikrimi söylemek istedim. Lütfen bebeklerinizi riske atmayın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Bazı arkadaşların da dediği gibi anne karninda müdahale edilebiliyo.. Ins hiçbiriniz benim yaşadığım acıyı yasamaz sağlıkla kavuşursunuz meleklerinize.. Bana da dua edin lütfen en güzel zamanda cennetteki kızım abla olsun ins sağlıkla hayirlisiyla..
Allahım en hayırlı zamanda yeniden nasip etsin canım ❤Kızlar subat annesi olamicam biliyosunuz bebeğimi kaybettim ama yine sizi takip ediyorum güzel haberlerinizi alarak biraz olsun içimdeki burukluk geçicek inş.. Bilenler var benim gebeliğim riskli ydi zaten sürekli doktor kontrolünde ilaclar igneler serumlar aldim bi sikinti gördüğünde aninda müdahale etti doktorum sağolsun zaten riskli gebelik uzmanı ydi. Rabbim inş bidaha naisp ettiğinde yine ayni doktora giderim yine takiplerimi düzenli yaptiririm evet Rabbimin dediği oluyo engel olamiyoruz hic bişeye ama tedbir almamiz lazim. Detaylı ultrason konusunda Konuşmuşsunuz fikrimi söylemek istedim. Lütfen bebeklerinizi riske atmayın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Bazı arkadaşların da dediği gibi anne karninda müdahale edilebiliyo.. Ins hiçbiriniz benim yaşadığım acıyı yasamaz sağlıkla kavuşursunuz meleklerinize.. Bana da dua edin lütfen en güzel zamanda cennetteki kızım abla olsun ins sağlıkla hayirlisiyla..
Müsait olmadığınız dan ekleyemediginizi belirttim siz bu konuyu sadece üzerinize almayın ama artık hani 3.kere yazmak yani can sıkıcı oldu onu belirtmek istedim sadeceAşk olsun :) önceki arkadaş olarak konuyu almak istememe rağmen Kazen bana bırakmış sebebini bilmediğim halde. Kaç defa ilgilenemiyorum diye af dilendim sizlerden. Bu kadar tabloya takıntı yapıp gruba yazmak istememeniz bana göre abartı. İki küçük çocuğum var hayat rutinim iş yükü olarak hızlandı, beden olarak ağırlaştı. Hemhal olalım biraz. Daha nickini bile yazmaya üşendiğiniz ya da hatırlamadığınız birine Böyle yazmanız üzdü.
Canım Allah sana sağlıklı bir gebelik ve bebek nasip etsin. Ne kadar güzel bir insansın , eminim mükafatını alırsın. Kalbini temiz tut mutlaka içindeki burukluk yerini mutluluğa bırakacaktır.Kızlar subat annesi olamicam biliyosunuz bebeğimi kaybettim ama yine sizi takip ediyorum güzel haberlerinizi alarak biraz olsun içimdeki burukluk geçicek inş.. Bilenler var benim gebeliğim riskli ydi zaten sürekli doktor kontrolünde ilaclar igneler serumlar aldim bi sikinti gördüğünde aninda müdahale etti doktorum sağolsun zaten riskli gebelik uzmanı ydi. Rabbim inş bidaha naisp ettiğinde yine ayni doktora giderim yine takiplerimi düzenli yaptiririm evet Rabbimin dediği oluyo engel olamiyoruz hic bişeye ama tedbir almamiz lazim. Detaylı ultrason konusunda Konuşmuşsunuz fikrimi söylemek istedim. Lütfen bebeklerinizi riske atmayın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Bazı arkadaşların da dediği gibi anne karninda müdahale edilebiliyo.. Ins hiçbiriniz benim yaşadığım acıyı yasamaz sağlıkla kavuşursunuz meleklerinize.. Bana da dua edin lütfen en güzel zamanda cennetteki kızım abla olsun ins sağlıkla hayirlisiyla..
Canım dertlenme her gittiğinde sor bize 3 kez dediler bizde daha sormadik ... Ne demiştik erkek diye öyle oldu. Bak bunda yine sordum dün kadın net erkek ve cinsiyet tamamlandı artık bu pipi değişmez dediAyy nasıl ya 6. aya kadar...bana 12.haftadan beri erkek diyorlar değişir mi ki?
Canım şöyle ki ben bir hoca hanımdan duydum oğlunun adı Kayra idi sonra çocuk adını Ahmet demeye başladı. Ne oldu diyince o anlattı...o anlamıyla hiç karşılaşmamıştım araştırıcam canım çok teşekkür ederim söyledğin için.Öyleyse ali kerim koyucaz mecbur eşim ali eymen i beğenmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?