- 17 Şubat 2019
- 1.897
- 2.474
- 133
- 32
Canım galiba sen girmemeyi düşünüyorsun daha önce de bununla ilgili yazmıştın diye hatırlıyorum.Aramızda girmicek olan var mı bilmiyorum ama girilmemesi demek büyük risk alıyosun demektir bu nasıl doktora kontrole gidiyoruz öyle rutin bir kontrol bence herkesin girmesi gerekiyor.Bebeklerimizi her açıdan inceleyip bize bilgi veriliyor daha öncede önemini anlattım. Bilmiyorum doktorun nasıl bir yönlendirme yaptı ama bence kesinlikle girmelisin bu risk analizi gibi bişey değil olanı bebek de görüleni sana söylücek bişey.Selam kızlar detaylı ultrasona girmeyen yada girmeyecek olan varmı ?
Benim de kuyruk sokumum ağrıyor bu araDün biraz evi temizledim aşırı derecede bel ağrısı yaşadım hatta kalçama vurdu yürüyemedim resmenfazla yüklenmemek lazım
Ay inşallah...kac tane hamile vardir ki zaten riske giriyoruz bu sekilde2 ilaç için hamilelikte kullanılabilir dedi 1 tane ilaç da c grubuymuş kâr zarar oranına bakılıp anne de kullanilabiliyo demişti çok olumsuz konuşmadı bende diyorum inşallah ameliyat oluyo hamileyken rabbim korumuştur inşallah
Bugün cumhurbaşkanı açıklama yapicakmis bakalım belki bize de bişey çıkar bende merakla onu bekliyorum
Harikaaa
Cinsiyetleri giricem tabloya biraz beklettim çoğu kişi yazsın diye merak etmeyin
Aynen benim de öyle canim bir kac haftadir. Dr a asagida mi yoksa diye sordum yeri iyi sorun yok dedi. Ama hareket hep alt tarafa dogru oluyor...Ben de hareketleri hep alt tarafta hissediyorum. Kontrollerde makat duruşta olduğunu söyledi doktor. Vajina tarafına tepiniyor çok rahatsız ediyor ediyor ortama konsantre olamıyorum :) Sağlıklı sonuçlar alın inşallah.
Bişey çıkmadı dün konuşma yapıldı hiç hamilelere değinilmedi bileAy inşallah...kac tane hamile vardir ki zaten riske giriyoruz bu sekilde
Ameliyat olacak her hastaya yapılıyor diye biliyorum canim... Buna doğum da dahildir normal veya sezaryenPlanlı doğumda özel ya da devlet hastanesine yatış yapılırken covid testi isteniyor mu? Bilginiz var mı? Muhtemelen biz doğurana kadar bitmeyecek bu virüs.
Evet canım biliyorum doktorum yaptırmam gerektiğini söylediCanım galiba sen girmemeyi düşünüyorsun daha önce de bununla ilgili yazmıştın diye hatırlıyorum.Aramızda girmicek olan var mı bilmiyorum ama girilmemesi demek büyük risk alıyosun demektir bu nasıl doktora kontrole gidiyoruz öyle rutin bir kontrol bence herkesin girmesi gerekiyor.Bebeklerimizi her açıdan inceleyip bize bilgi veriliyor daha öncede önemini anlattım. Bilmiyorum doktorun nasıl bir yönlendirme yaptı ama bence kesinlikle girmelisin bu risk analizi gibi bişey değil olanı bebek de görüleni sana söylücek bişey.
Benim de kuyruk sokumum ağrıyor bu ara
Amin cümlemiz saglikla hayirla kucagimiza aliriz inşallah
Onu sana söyleyen anneler ne yaşadılar bilmiyorum canım ama detaylıda baktığı herşey senin bebeğinde şuan olan şeyler tahmini bişey söylemiyor. Mesela bazısında kalpte parlaklık görüyorlar sadece bu bundan olabilir yada doğuma kadar geçer diyebilir thmin olarak bu olur ama bebeğinin kalbinde parlaklık vardır bunu görerek söyler. Ayrıca evet herşeyin fazlası zarar ama detaylı ultrasonda fazladan ışın verilmiyor onun zararı olmaz öyle olsa bu rutin bir uygulama olmaz bence bunu sende bir araştır. Detaylıda aynı zamanda senden bebeğe giden kan akımına da bakıyorlar bebek yeterince besleniyor mu yarın öbür gün tansiyon problemi yaşar mısın gibi değerlendirmelerde bulanabiliyor doktor. Ama yinede sen bilirsin gitmenin sana bir zararı olmaz ama gitmemenin olabilir.Evet canım biliyorum doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi
Ettafımda girenlere tecrübeli annelere danıştım hepsi girme diyor detaylı herşeyi garanti göstermiyor ve bu zamana kadar 5 kere ultrasona girdim doğuöima kadar 2 kere daha girerim belki ultrason ışınlarının bebeğe zararı yksek zaten bi sorun olsa normalede yansırdı doktorum 2 ultrasondur detylıca baktı mide borusu idrar kesesi bi çok şeyi inceledi eğer ciddi bi sorun görse giderdim ama şuan kararım depişmezse vazgeçtim her hangi bi korku yada maddi açıdan değil sadece son ayalr
Onu sana söyleyen anneler ne yaşadılar bilmiyorum canım ama detaylıda baktığı herşey senin bebeğinde şuan olan şeyler tahmini bişey söylemiyor. Mesela bazısında kalpte parlaklık görüyorlar sadece bu bundan olabilir yada doğuma kadar geçer diyebilir thmin olarak bu olur ama bebeğinin kalbinde parlaklık vardır bunu görerek söyler. Ayrıca evet herşeyin fazlası zarar ama detaylı ultrasonda fazladan ışın verilmiyor onun zararı olmaz öyle olsa bu rutin bir uygulama olmaz bence bunu sende bir araştır. Detaylıda aynı zamanda senden bebeğe giden kan akımına da bakıyorlar bebek yeterince besleniyor mu yarın öbür gün tansiyon problemi yaşar mısın gibi değerlendirmelerde bulanabiliyor doktor. Ama yinede sen bilirsin gitmenin sana bir zararı olmaz ama gitmemenin olabilir.
Canım şöyle bişey var bebek de Allah korusun zekasıyla ilgili bi durum olur bunu bilemez tabiki, yada sma hastası olan bebeklerde bilinmiyor ama genetik kökenli hastalıklar vücutta da bazı belirtiler veriyor doktorlar ona bakarak yorumda bulunabiliyor. Zaten sana dünya üzerinde kimse doğmamış bebek için kesin iyi diyemez doktorlar hep tedbirli konuşmak zorunda onlarda insan evladı sonuçta hata yapabilirler.Beklenti o yönde olmasın herşeyi bilmeleri mümkün değil ama en azından ameliyatlık bir durum var mı beslenmesi nasıl ilerliyor onları bakıp ilerde oluşabilcek durumların önüne geçebilirler. Karar senin tabiki rabbim sağlıkla kucağina almayı nasip etsin. Ayrıca geçmiş dönemle şimdiki dönem bir değil o zamanlar anne ve bebek ölümleri de çok fazla canım bunların nedeni de bebek de anomali olup bilinmemesi yada annede şeker var bilinmiyo yada plasenta sorunu gibi şeyler olabiliyor.Çok şükür ki şimdiki teknolojiyle bunları öğrenip önüne geçebiliyor doktorlar.Sağol canım çoğusu gerekli bulmuyor bişey yaşadıkları için değil misal annem ve kayınvalidemin döneminde yokmuş ama onlarda tasvip etmiyorlar olmadı biraz daha düşünücem ona göre karar veririm
Detaylıda doktorlar bu söyledikelrimiz garanti değil yani iyi diye emin olmayın diye dipnot söylüyorlarmış
Gerekli tedbirlerimi alıyorum gerisi Rabbime kalmış
Evet canım sende haklısın tabi ben biraz daha doğalından gitmek istiyorum bebeğimi Rabbime emanet ediyorum ❤ inşallah bi sorun olmaz Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsinCanım şöyle bişey var bebek de Allah korusun zekasıyla ilgili bi durum olur bunu bilemez tabiki, yada sma hastası olan bebeklerde bilinmiyor ama genetik kökenli hastalıklar vücutta da bazı belirtiler veriyor doktorlar ona bakarak yorumda bulunabiliyor. Zaten sana dünya üzerinde kimse doğmamış bebek için kesin iyi diyemez doktorlar hep tedbirli konuşmak zorunda onlarda insan evladı sonuçta hata yapabilirler.Beklenti o yönde olmasın herşeyi bilmeleri mümkün değil ama en azından ameliyatlık bir durum var mı beslenmesi nasıl ilerliyor onları bakıp ilerde oluşabilcek durumların önüne geçebilirler. Karar senin tabiki rabbim sağlıkla kucağina almayı nasip etsin. Ayrıca geçmiş dönemle şimdiki dönem bir değil o zamanlar anne ve bebek ölümleri de çok fazla canım bunların nedeni de bebek de anomali olup bilinmemesi yada annede şeker var bilinmiyo yada plasenta sorunu gibi şeyler olabiliyor.Çok şükür ki şimdiki teknolojiyle bunları öğrenip önüne geçebiliyor doktorlar.
şöyle bişey var canım doktor beyninde kistcik var demiştir doğumdan sonra geçebileceğini de söylemiştir ama ayağı yok diyen bana yanlış anlama ama şehir efsanesi gibi geliyor demekki doktor doktor değilmiş. Diyorum ya sen bilirsin ama verdiğin örnekler bana çok mantıklı gelmediği için belki fikrini değiştiririm diye yazmak istedim.Bebek senin karar senin rabbim hayırlısını versin :)Detaylıya giren bi arkadaşıma doktor bu bebeğin beyninde kistcikler dolu demişti sonuç gayet sağlıklı ve hiç öyle bişey yok
Yine aynı şekilde başka bi tanıdığıma da iki kere detaylıya girmesine rağmen ikisindede ayakları yok demişlerdi çocuk doğdu ve ayakları var elhamdülillah yani tabi ki her doktor böyle değildir girenlere de saygı duyuyorum ama büyüklerimin sözünü dinlemek bana daha çok güven veriyor :)
Tabiki öyle canım hepimizinki Rabbime emanet bak bende hamile olduğumu bilmeden endoskopi yaptırıp ilaç kullandım doktorum risk analizi gibi bişey önerdi yaptırmadım hiç bir tarama testini yaptırmadım çünkü Rabbim nasip etmiş yavrum da bana tutunmuş bişey çıksa yapabilecek bişeyim yok eğer nasip olur da kucağıma alırsam onun bu dünyada yicek ekmeği varmış derim. Ama şöyle de bir söz var tedbiri al takdiri Allah' a bırak. Onlara yapılcak bişeyim yok ama detaylıda ameliyatlık bir durum çıkarsa onun tedavisini yaptırmak benim elimde olur bilmemiş olmam.Evet canım sende haklısın tabi ben biraz daha doğalından gitmek istiyorum bebeğimi Rabbime emanet ediyorum ❤ inşallah bi sorun olmaz Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin
Amin canım sağolasın şuan bi çok anne bana tepki gösterecek eminim herkes yaptırma taraftarı çünkü. Doktor iyi olmayabilir ama bu stresle son ayalrı geçirmek bebeğe de zarar verir Allah korusun ihtimaller üzerine konuşulmaması lazım ben aşırı derecwde etki altınsa kalan bi insanım en son gittiğimde plesentamın aşağıda olduğunu söyledi dikkat et dedi bir hafta sürekli onu düşünerek bişey olacak korkusuyla geçti hala bile her lavanoya gdişimde tedirgin gidiyorum doktoeumın beni uyarması tabi ki güzel ama işte sonra rahatalsım internetten falan okuyuncaşöyle bişey var canım doktor beyninde kistcik var demiştir doğumdan sonra geçebileceğini de söylemiştir ama ayağı yok diyen bana yanlış anlama ama şehir efsanesi gibi geliyor demekki doktor doktor değilmiş. Diyorum ya sen bilirsin ama verdiğin örnekler bana çok mantıklı gelmediği için belki fikrini değiştiririm diye yazmak istedim.Bebek senin karar senin rabbim hayırlısını versin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?