Evet herhangi bir ilaç tedavisi yokmuş. Ama böbrek çok büyürse stent takılması gerekiyormuş. Simdi bile takılsa iyi olur dedi ama ben çok korktum ufak bir operasyon 2 3 dklik dediler ama Sonuçta bir operasyon. Kendimden çok bebek için takip edilsin istedim taktirmadim. İnşallah ileride pişman olacağım kötü sonuçlar doğurmaz. Birde enfeksiyon kapma olasılığı çok yüksek olduğu için idrar ve kan testi ile takip etmek gerekir dediler. Bulantı kusma ateş şikayetleri olursa acil müdahale edilebilirmiş.Doktorum bir muddet daha izleyelim ama buyuk ihtimal sebebi bu dedibildigim kadariyla yapilacak pek bisi de yok, size bi tedavi verdi mi doktorunuz?
Benim doktorum da cok sicak bakmiyor stent konusuna, maalesef dayanacaksin dedi, bolca su ic dedi, sag tarafina cok yuklenme, geceleri devamli sol tarafina yat dedi.. idrarda bi sikinti var mi diye sordu hayir dedim ki 1 ay olmadi idrar vereli o yuzden tekrar istemedi.. Allah yardimcimiz olsun insallah saglikla aliriz kucagimizaEvet herhangi bir ilaç tedavisi yokmuş. Ama böbrek çok büyürse stent takılması gerekiyormuş. Simdi bile takılsa iyi olur dedi ama ben çok korktum ufak bir operasyon 2 3 dklik dediler ama Sonuçta bir operasyon. Kendimden çok bebek için takip edilsin istedim taktirmadim. İnşallah ileride pişman olacağım kötü sonuçlar doğurmaz. Birde enfeksiyon kapma olasılığı çok yüksek olduğu için idrar ve kan testi ile takip etmek gerekir dediler. Bulantı kusma ateş şikayetleri olursa acil müdahale edilebilirmiş.
İlk gebeliğimde oldu böbrek genişlemesi takip denildi. Bi sıkıntı yaşamadım gebelik sonrası da baktırmadım. Hayırlısıyla atlatırsınız siz de...Kızlar merhaba bende Allah Nasib ederse şubat annesi olacağım 26 haftalık hamileyim. Sağ böbreğimde genişleme teşhisi konuldu. 2 grade 15 mm büyüme olmuş. Bebek baskısından dolayı idrar kanalım tıkanmış. O nedenle olurmuş. İlk defa duydum. Çevremde hiç kimseden duymamıştım. Başına gelen oldumu. İnşallah şubat ayına kadar başıma bir sıkıntı çıkarmaz sağ salim kavuşalım bebeklerimize
Çok sağolun inşallah takiple bu süreci atlatmak ve çocuğuma kavuşmak banada Nasib olurİlk gebeliğimde oldu böbrek genişlemesi takip denildi. Bi sıkıntı yaşamadım gebelik sonrası da baktırmadım. Hayırlısıyla atlatırsınız siz de...
Amin canım inşallah, bebeğe zararı olmasında dayanırız Allahn izniyleBenim doktorum da cok sicak bakmiyor stent konusuna, maalesef dayanacaksin dedi, bolca su ic dedi, sag tarafina cok yuklenme, geceleri devamli sol tarafina yat dedi.. idrarda bi sikinti var mi diye sordu hayir dedim ki 1 ay olmadi idrar vereli o yuzden tekrar istemedi.. Allah yardimcimiz olsun insallah saglikla aliriz kucagimiza
Nette normal doğum a engel olabilir diye okumuştum da.. o yüzden dedim canım.. inşallah ileri seviye olmayız da..Evet canım kan ilacından sonra oldu zaten. Normalde hep acılı baharatlı yerim hiç bir şikayetim yoktu. Ben ilk atakta zeytinyağı Beklettim pamukla. Biraz iyi geldi ama vazelin denediM ondan daha çok memnun kaldım. Ama tamamen iyileştirmediği için süründürüyor geçiyor tekrar oluyor. Doğumda neden sıkıntı olur peki bir bilgin var mı canım?
Acaba yaptırmayıp normal açlık tokluk kan testi yapılsa yetmez mi? Ve şeker ölçüm cihazı alınsa ?Hanımlar size birşey sorucam doktorum şeker yüklemesi isteyecek sizce yaptırayım mı ?
Tam bilmiyorum ama eşimin ailesinde veya benim ailemde yaşlılarımızda dahil hiç şeker hastası yok. Duyduğuma göre tüm hamilelere yapılıyormuş bu şeker yüklemesi ve biraz meşakkatli işmişAcaba yaptırmayıp normal açlık tokluk kan testi yapılsa yetmez mi? Ve şeker ölçüm cihazı alınsa ?
Evde düzgün ölçebilirseniz olur bi kaç doktorun olur dediğini duymuştum ama şu şekilde yaparsanız daha iyi 1.gun sabah aç tok 2. Gün öğlen aç tok 3. aksam aç tok bide gece uc şekeri bide bunlara ek gece 21/22 de şeker ölçümüAcaba yaptırmayıp normal açlık tokluk kan testi yapılsa yetmez mi? Ve şeker ölçüm cihazı alınsa ?
Ben yaptirdim hic mesaketli bisi degil, 10 saat aclikla kan veriyorsunuz, 1 bardak gazoz gibi bisi iciyorsunuz, 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz. Bu kadar.. ictiginiz sividaki seker miktari da 2 dilim baklava kadar aslinda.. seker bebek ve anne icin ciddi bir konu bence her gebe yaptirmaliTam bilmiyorum ama eşimin ailesinde veya benim ailemde yaşlılarımızda dahil hiç şeker hastası yok. Duyduğuma göre tüm hamilelere yapılıyormuş bu şeker yüklemesi ve biraz meşakkatli işmiş
Peki şeker çıkınca ne yapılıyor? Diyet veriliyor sanırım. Değil mi? Şimdiden diyet uygulasak yeterli olmaz mı?Ben yaptirdim hic mesaketli bisi degil, 10 saat aclikla kan veriyorsunuz, 1 bardak gazoz gibi bisi iciyorsunuz, 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz. Bu kadar.. ictiginiz sividaki seker miktari da 2 dilim baklava kadar aslinda.. seker bebek ve anne icin ciddi bir konu bence her gebe yaptirmali
Sekerin degerine gore degerlendiriliyor eger cok yuksek degilse diyet ve spora yonlendiriliyor, ki mesela benim sinirin uzerinde ama yakin cikti ve takibe aldik, seker olcum cihaziyla hergun olcecegim, yediklerime dikkat edecegim belki bi diyetisyenle calisicam ve hergun 1 saat yuruyus dedi doktorum. Ama eger daha yuksek cikarsa (allah korusun) ilac ya da insulin kullanimina baslanabiliyor.Peki şeker çıkınca ne yapılıyor? Diyet veriliyor sanırım. Değil mi? Şimdiden diyet uygulasak yeterli olmaz mı?
Ben 16. Haftadan itibaren haftada bir kilo aldım sen benden daha yavaş almışsınKızlar çok mu hızlı kilo alıyorum ne yapıyorum bençok şaşkınım
Yaa ciddi misin? Birdenbire haftada 1 kilo almaya başlayınca tedirgin oldum. Haftada yarım kilo normali olan değil mi?Ben 16. Haftadan itibaren haftada bir kilo aldım sen benden daha yavaş almışsın
Normali ne bilmiyorumki benim kilom zaten az olduğu için hiç arastırmadım 52 ile hamile kaldım şimdi 58 im bide benim ikiz onunda etkisi varmıdır bilmiyomYaa ciddi misin? Birdenbire haftada 1 kilo almaya başlayınca tedirgin oldum. Haftada yarım kilo normali olan değil mi?
Bende 60 misla hamile kaldım 70 olmuşum 28.haftadayim. Ama ilk 4 ay lokma yiyemedim kusmaktan geçince acısını çıkardım sanırım Çok değildir inşallahKızlar çok mu hızlı kilo alıyorum ne yapıyorum bençok şaşkınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?