Cok gecmis olsun cnm. Insallah daha ileri haftalari görürüz saglikla. Kasilma nasil oluyor acaba? Benim dr. da covid 4 haftadır gidemedim. Kadincagiz kötüleşmiş bugünBende kontrol muayene hakkım vardı kasılma için doktora gittim bugün ağrım hiç yoktu, kasılmam da ara ara oldu her zamanki gibi. Tansiyonumu sordu bu ara normal dedim ordada ölçtüler 11/8 cıktı 12/8 oldu mu ilaç başlarız dedi. Açıkçası bu sefer biraz korkuttu nuran hanım bebeğin her şeyi normal çok şükür rahim ağzım da iyiydi . Ama bu haftalarda erken doğum olursa bebek çok uzun kuvozde kalıp hırpalanır 32 'ye kadar kendini yorma dinlen dayanalım dedi. Onu dicek biseyim de yoktu biraz tedirgin oldum açıkçası. Anneme gitmeye de korkuyorum evde çocukla nasıl olucak bakalım
Kzılar merhaba bende bugün doktora gittim.
Son 2 randevumda da yüzğnğ göstermedi benm oğlumdr da pipisinin resmini alıp veriyor evde şimdiye kadar 4-5 pipi resmi var bu erkek düşkünlüğü çok eskide kalmadı mı ya? Benim muayene 10 dk sürüyor hiçbir bilgi vermek açıklama yapmak yok. İyice soğudum bi kafa tası ölçümü boy ölçümü kalp dinleme fln resm çıkartma 5 dk sürmüyor. Bu 2. Dr um öbürüne soğuk ve ilgisiz derdim bu da aynı.
Sizinde mi böyle?
Benim devletteki doktor öyle kilosunu ben sordum da söylediKzılar merhaba bende bugün doktora gittim.
Son 2 randevumda da yüzğnğ göstermedi benm oğlumdr da pipisinin resmini alıp veriyor evde şimdiye kadar 4-5 pipi resmi var bu erkek düşkünlüğü çok eskide kalmadı mı ya? Benim muayene 10 dk sürüyor hiçbir bilgi vermek açıklama yapmak yok. İyice soğudum bi kafa tası ölçümü boy ölçümü kalp dinleme fln resm çıkartma 5 dk sürmüyor. Bu 2. Dr um öbürüne soğuk ve ilgisiz derdim bu da aynı.
Sizinde mi böyle?
Benim doktorum da o olxumlero yapiyor ama soyluyor da, iste kilosu boyle ama guzel, bacak kemigi su kadar guzel falan gibi.. 8-10 dakka suruyor bizim muayeneler.. bi grafik gosteriyor bebegin gelisime dair, suyuna bakiyo, esine bakiyo, rahim agzina bakiyor bunlarin hepsini soyluyor..Kzılar merhaba bende bugün doktora gittim.
Sizinde mi böyle?
Adana'dayım cnm. Yani evet kafası eli diyor ztn artk bizde anlıyoruz. Ölçümleri de asistanına söylüyor. Plesanta rahim ağzı suyu hakknda bir şey demiyor.Nerde oturuyosun cnm belki yakın biri varsa doktor tavsiyesi verir. Acikcasi 5-10 dk muayne benim icin yeterli geliyor yani bu kafası bu elleri su haffada su kiloda gibi şeyler soylemiyormu ?
O zaman normalBenim doktorum da o olxumlero yapiyor ama soyluyor da, iste kilosu boyle ama guzel, bacak kemigi su kadar guzel falan gibi.. 8-10 dakka suruyor bizim muayeneler.. bi grafik gosteriyor bebegin gelisime dair, suyuna bakiyo, esine bakiyo, rahim agzina bakiyor bunlarin hepsini soyluyor..
Inşallah canım.Gaitada çıkmıştı sanırım canım, aman ihmal etmede gerek kalmaz tedaviye inşallah
Canım bebegin ne kadar önde giderse gitsin doğum tarihin değişmez o yüzden büyük çoğunluk doktorlar da tarihlerde oynama yapmaz hele böyle kritik zamanlarda kendilerini riske atmak istemezler. Bebekler son haftalara doğru doğum haftasıyla uyumlu giderler şimdiki önde geride olması doğumun tarihini değiştirmiyor . Sen varsa çok tanıdık bi doktor bulup ondan rica etmeyi dene belki yardımcı olur.Adana'dayım cnm. Yani evet kafası eli diyor ztn artk bizde anlıyoruz. Ölçümleri de asistanına söylüyor. Plesanta rahim ağzı suyu hakknda bir şey demiyor.
O zaman normalyani ilk gebeliğim o yüzden daha fazla bilgi almak istiyorum. Bak şöyle olursa dikkat et böyle olursa beni ara şunu ye iç vb. Ayrıca her gidişimde 160 tl para veriyorum içerde max 10 durup çıkıyorum gerçkten gıcık oluyorum
Oğlum 1.5 hafta önden gittiği halde 32. Haftamı 4 gün öne almasını istedim inatla yok diyor.Daha da sinir oldum.hayır işyerinin beni çıkarmaya çalıştığını tüm 40 günlük rapor hakkımı bitirdim. İşyerinden zorla da olsa yıllık iznimi aldım adam 4gün öne çekmiyor .resmen 4 günle işimden olmak istemiyorum.
Hiç gitmediğin bi dra kontrole git hatta farklı hastanede. son adet tarihini sorunca normal tarihinin üstüne 4 gün kat söyle 2 siyse 6sı de... Doktorum şehir dışındaymış o yüzden geldim de. Enabızdan da kayıtlarına doktorun ulaşımını kapat... Sonra kendi doktoruna gene devam edersin nolacak...Adana'dayım cnm. Yani evet kafası eli diyor ztn artk bizde anlıyoruz. Ölçümleri de asistanına söylüyor. Plesanta rahim ağzı suyu hakknda bir şey demiyor.
O zaman normalyani ilk gebeliğim o yüzden daha fazla bilgi almak istiyorum. Bak şöyle olursa dikkat et böyle olursa beni ara şunu ye iç vb. Ayrıca her gidişimde 160 tl para veriyorum içerde max 10 durup çıkıyorum gerçkten gıcık oluyorum
Oğlum 1.5 hafta önden gittiği halde 32. Haftamı 4 gün öne almasını istedim inatla yok diyor.Daha da sinir oldum.hayır işyerinin beni çıkarmaya çalıştığını tüm 40 günlük rapor hakkımı bitirdim. İşyerinden zorla da olsa yıllık iznimi aldım adam 4gün öne çekmiyor .resmen 4 günle işimden olmak istemiyorum.
Bizimki korkudan değil ama biraz tedirgin edici konuştu hâlbuki tansiyon haricinde bi sorunum yok o da çok yüksek değil eşim bile kızdı niye böyle konuştu diyeinşallah sağlıkla vaktinde tamamlarız hamileliklerimizi
İlk gebeliğinde benzer bi durum yaşadığından tedbir amaçlı konuşmuştur senin şikayetlerine binaen.. Ehvamlanma bence... Uyarmış gibi geldi bana, benim plasenta muhabbetinde de öyle yaptı 13de aşağıda yat dinlen ilişkiye girme diye tembihledi... önceden olumsuzlukları dile getiren biri...Bende kontrol muayene hakkım vardı kasılma için doktora gittim bugün ağrım hiç yoktu, kasılmam da ara ara oldu her zamanki gibi. Tansiyonumu sordu bu ara normal dedim ordada ölçtüler 11/8 cıktı 12/8 oldu mu ilaç başlarız dedi. Açıkçası bu sefer biraz korkuttu nuran hanım bebeğin her şeyi normal çok şükür rahim ağzım da iyiydi . Ama bu haftalarda erken doğum olursa bebek çok uzun kuvozde kalıp hırpalanır 32 'ye kadar kendini yorma dinlen dayanalım dedi. Onu dicek biseyim de yoktu biraz tedirgin oldum açıkçası. Anneme gitmeye de korkuyorum evde çocukla nasıl olucak bakalım
Ben herseyi soruyorum ama o da bana soruyor var mi bi agrin sikintin soylemek istedigin bisi falan gibi.. anlatiyor falan.. acikcasi icin rahat degilse baska doktor bak dicem ama vaktin de azalmisAdana'dayım cnm. Yani evet kafası eli diyor ztn artk bizde anlıyoruz. Ölçümleri de asistanına söylüyor. Plesanta rahim ağzı suyu hakknda bir şey demiyor.
Doğum tarihim çıkardığı tüm evraklarda 2 aydır değişik. Normlade 7 şubattı dünkünde 27 ocak yazıyor mesela.Inşallah canım.
Canım bebegin ne kadar önde giderse gitsin doğum tarihin değişmez o yüzden büyük çoğunluk doktorlar da tarihlerde oynama yapmaz hele böyle kritik zamanlarda kendilerini riske atmak istemezler. Bebekler son haftalara doğru doğum haftasıyla uyumlu giderler şimdiki önde geride olması doğumun tarihini değiştirmiyor . Sen varsa çok tanıdık bi doktor bulup ondan rica etmeyi dene belki yardımcı olur.
Aa o çok iyi fikirmiş enbaızdan kapatım.Hiç gitmediğin bi dra kontrole git hatta farklı hastanede. son adet tarihini sorunca normal tarihinin üstüne 4 gün kat söyle 2 siyse 6sı de... Doktorum şehir dışındaymış o yüzden geldim de. Enabızdan da kayıtlarına doktorun ulaşımını kapat... Sonra kendi doktoruna gene devam edersin nolacak...
300de versen 10dk sürer... İnstegrama doktorları sadece instegramda varanaç doktor çok az hele erkek doktordan bunu bekleme...
Haklısın cnm. Ne bilim 2 hafta arayla gitsem bile beni hatrlamayan bir doktor.Ben herseyi soruyorum ama o da bana soruyor var mi bi agrin sikintin soylemek istedigin bisi falan gibi.. anlatiyor falan.. acikcasi icin rahat degilse baska doktor bak dicem ama vaktin de azalmiskendini nasil rahat hissedeceksen oyle yap bence canim..
gözükmüyor diye düşünüyorum çünkü ben de doktor değişince yeni doktor yine sordu son adet ne zaman diye. herkes adet takip etmiyor, hiç adet tarihini bilmeyenlerde usg dikkate alınıyor.... yani bu konuda diyeceğin bi yalan doğumunu etkilemez, zaten doğum planı usgye göre oluyor diye biliyorum... önceden enabzıda erişimi kapatabiliyordun. sadece bunu görsün şunu görsün diyebiliyorduk diye anımsıyorum, covid yüzünden sistem kapanmış mıdır bilmiyorum...Doğum tarihim çıkardığı tüm evraklarda 2 aydır değişik. Normlade 7 şubattı dünkünde 27 ocak yazıyor mesela.
Şöyle bir durumda var ben sezeryan olacağım o yüzden 40. Haftayı beklemeyeceğim kesin 38 lerde alırlar 4 gün çekse zorda kalmaz diye düşünüyorum. Özellikle böyle zorda kaldığım bir durm içindeykenhatırlayanlar vardı belli işyerim beni çıkarmaya çalıştı raporlarla geldim bu haftalara 4 gün için işimden olamam.
Başka doktora gideceğim mecbur,belki komple değişitririm
Aa o çok iyi fikirmiş enbaızdan kapatım.Teşekkür ederim Başka hastanye gidip son adeti öne çekmek aklımıza geldi ama sgk sisteminde gözükür mü bilemedik
Haklısın cnm. Ne bilim 2 hafta arayla gitsem bile beni hatrlamayan bir doktor.ya cidden doktor beklentim yüksekmiş ya da şimdiki dr lar çok ilgisiz. Takip edilecek şeyleri bile ben hatırlatıyorum not alıyorum randevu öncesi,gidince tek tek söylüyorum.
Gerçekten de evde çocuk varken dinlenmek uzanmak istiraht etmek imkansız. Şu hamilelimin başından beri, keyfi bi şekilde oturup uzandığımı htırlamıyorum... yorgunluk üstüne bir de uykusuzluk of ki ne of
Benim 12/7 12/8 11/8 oluyor ama baya korktum şimdi tansiyon aleti kolumda yaşıyorum tedbir amaçlı ilaca başlasam mi diyorum.Benim.14 8 ler.vs olmasna.ragmen ilac verilmedi suan.da.normal
Bolbol
Yoğurda limon skip
Benim ilk hamilelikte kasılmam vardı canım 34-35 gibi de bi tansiyonum oynamıştı sonra normaldi oğlumu 38+6 da doğurmuştum hanı riskli bişeyim yok ilk hamilelikten . Ama kuvöz falan diyince eşim de bende noldugumuzu şaşırdık kontrol amaçlı gitmiştik şimdi dert sahibi oldukİlk gebeliğinde benzer bi durum yaşadığından tedbir amaçlı konuşmuştur senin şikayetlerine binaen.. Ehvamlanma bence... Uyarmış gibi geldi bana, benim plasenta muhabbetinde de öyle yaptı 13de aşağıda yat dinlen ilişkiye girme diye tembihledi... önceden olumsuzlukları dile getiren biri...
Bi dene şansını canım ama doktorlar bu konularda otoriter olabiliyorlar benim yan masamda korona çıkmıştı 10-15 gün rapor verebilirken dikkat çekmemek için 7 gün verdi .Doğum tarihide sen son adet tarihini az al ve sezaryan da olmak istiyosan bence bebek durursa 39 u gör çünkü bebek gelişimini tam tamamlasın 38 de ciğerler tamam diyorlar ama her bebek bir olmuyor.Doğum tarihim çıkardığı tüm evraklarda 2 aydır değişik. Normlade 7 şubattı dünkünde 27 ocak yazıyor mesela.
Şöyle bir durumda var ben sezeryan olacağım o yüzden 40. Haftayı beklemeyeceğim kesin 38 lerde alırlar 4 gün çekse zorda kalmaz diye düşünüyorum. Özellikle böyle zorda kaldığım bir durm içindeykenhatırlayanlar vardı belli işyerim beni çıkarmaya çalıştı raporlarla geldim bu haftalara 4 gün için işimden olamam.
Başka doktora gideceğim mecbur,belki komple değişitririm
Aa o çok iyi fikirmiş enbaızdan kapatım.Teşekkür ederim Başka hastanye gidip son adeti öne çekmek aklımıza geldi ama sgk sisteminde gözükür mü bilemedik
Haklısın cnm. Ne bilim 2 hafta arayla gitsem bile beni hatrlamayan bir doktor.ya cidden doktor beklentim yüksekmiş ya da şimdiki dr lar çok ilgisiz. Takip edilecek şeyleri bile ben hatırlatıyorum not alıyorum randevu öncesi,gidince tek tek söylüyorum.
Canım senin bu tansiyon değerlerin normal değil mi? Bence gayet güzelBenim 12/7 12/8 11/8 oluyor ama baya korktum şimdi tansiyon aleti kolumda yaşıyorum tedbir amaçlı ilaca başlasam mi diyorum.
Bencede öyle ama 12/8 sınır kabul edelim onu görünce başlayalım dedi. Benim ensemde ve gözlerimde ağrı oluyor o da yüksek tansiyondan olurmus olcuyorum normal çıkıyor alet yanlış desem başkalarınınkini doğru ölçüyor başka aletle de karşılaştırdık. Bilinmezlerdeyim vallaCanım senin bu tansiyon değerlerin normal değil mi? Bence gayet güzel
Benim 12/7 12/8 11/8 oluyor ama baya korktum şimdi tansiyon aleti kolumda yaşıyorum tedbir amaçlı ilaca başlasam mi diyorum.
Benim ilk hamilelikte kasılmam vardı canım 34-35 gibi de bi tansiyonum oynamıştı sonra normaldi oğlumu 38+6 da doğurmuştum hanı riskli bişeyim yok ilk hamilelikten . Ama kuvöz falan diyince eşim de bende noldugumuzu şaşırdık kontrol amaçlı gitmiştik şimdi dert sahibi olduk
Bi dene şansını canım ama doktorlar bu konularda otoriter olabiliyorlar benim yan masamda korona çıkmıştı 10-15 gün rapor verebilirken dikkat çekmemek için 7 gün verdi .Doğum tarihide sen son adet tarihini az al ve sezaryan da olmak istiyosan bence bebek durursa 39 u gör çünkü bebek gelişimini tam tamamlasın 38 de ciğerler tamam
36da sana iğne yapmadı mı geciksin doğum diye... Bana da yapıldı ondan aklımda kaldı... O yüzden dedim. İlkini hatırladığından ve senin şikayetlerin onu endişelendirdiğinden uyarmıştır. Hiç sıktı etme bence...Benim 12/7 12/8 11/8 oluyor ama baya korktum şimdi tansiyon aleti kolumda yaşıyorum tedbir amaçlı ilaca başlasam mi diyorum.
Benim ilk hamilelikte kasılmam vardı canım 34-35 gibi de bi tansiyonum oynamıştı sonra normaldi oğlumu 38+6 da doğurmuştum hanı riskli bişeyim yok ilk hamilelikten . Ama kuvöz falan diyince eşim de bende noldugumuzu şaşırdık kontrol amaçlı gitmiştik şimdi dert sahibi olduk
Bi dene şansını canım ama doktorlar bu konularda otoriter olabiliyorlar benim yan masamda korona çıkmıştı 10-15 gün rapor verebilirken dikkat çekmemek için 7 gün verdi .Doğum tarihide sen son adet tarihini az al ve sezaryan da olmak istiyosan bence bebek durursa 39 u gör çünkü bebek gelişimini tam tamamlasın 38 de ciğerler tamam diyorlar ama her bebek bir olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?