2021 Şubat Anneleri

Çok iyi olur çok teşekkür ederim canım. Zaman da daraldı, Kargo gelir geri gönder tekrar yenisini iste uzamasın diye kılı kırk yarıyorum.
Kızın yatağa da özel yaptırıyorum instegramdan birine. Pilarbabys diye biri. Ölçüleri yollayıp yaptırıyorum biraz daha uygun geldi fiyat diğer kişilerden aldığım rakamlara göre. O daha tok duruyor, elyaf astar beyaz sünger içi.

Şimdi 83 oldum canım üzülme tam 15 kilo aldım bu süreçte bakalım daha ne kadar alacağım amannn hepsi geçer gider ben takmıyorum çok
Kaslar çok birakti kendini, bacaklarım falan saldı iyice kendini. Yürüyüş dışında bir şey yapamıyorum ama şu an evde olunca evde devamlı hareket halindeyim. Pilates yapıcaktım güya internetten videolardan hiç bi şey yapamıyorum. Ilk gebeligimde çok fittim, hamile pilatesine gidiyordum kursa. 77 ile doguma girmistim. Şimdi ise hem yaşım var hem de kilo fazla. Nasıl vericem diye düşünüyorum. Çünkü ben emzirirken de kilo alan bir yapıdayım. Çok iyi bir beslenme düzeni oluşturmam lazım. Belki de diyetisyene falan giderim bebek 3 aylık olunca.

Benimde polikistik over ım var canım ilki catlatma tedavisiyle oldu bu bebegimi de hiç beklemiyoduk surpriz oldu bize. Aslında biz naparsak yapalım onlar gelecegi zamani kendileri seçiyorlar. Dogumdan sonra kontrol amaçlı kadın doguma gitmiştim ultrasondan bakar bakmaz 4 4 lük bi polikistik over lısın çocuk yine zor olur gibi konuşmuştu kaygılanmıştım zor olursa naparim diye. Cok gecmedi ki hamilelik haberimi aldım Rabbim nasip etti. Sizin tedavi süreçlerinizde yıpratıcı olmuştur tahmin ediyorum ama belki ara vermeden yapsanız daha da yorgun olabilirdiniz her şerde bir hayır vardır şimdi nasip oldular bizlere

Dediğin birçok şeye katılıyorum ama ben o arkadaşın seni korkutmak vs için değil uyarmak için söylediğini düşündüm. Benim babam bir çocuk doktoru ve hiç bir zaman yün yorgan yenidoğanlar için önermedi gerekirse bebek daha kalın giydirilip üzerine ince hafif bir örtü örttürürdü. Evet bebekler hareket edemiyor ama şimdi karnımızda bile eli kolu bacağı durmuyor. Aşağıda da başka bir hekimin yazdığı bilgi var okursanız sevinirim.

Yeni doğan bebeğin bakımı yeni anne-baba olmuş ebeveynler için yeterince zor ve endişe edici bir süreçken, bebeklerinin kış aylarında doğması aileleri ayrıca düşündüren bir durum oluyor. Özellikle büyüklerimizin yönlendirmesi ve baskıları ile aman bebek üşümesin diye çok odaklanmamıza sebep oluyor. Bu şekilde belki gerçekten odaklanmamız gerekenleri göz ardı edebiliyoruz. Bebeğin oda sıcaklığı kaç derece olmalı, evde ve dışarıda nasıl giydirilmeli, uyurken sıcaklık ne olacak nasıl giydirilecek, üstü ne kadar örtülecek? Bebek üşür mü, üşüdüğü nasıl anlaşılır? Hasta olur mu, hasta olmasın diye neler yapmamız lazım? Tüm bunları gözden geçirelim.
Bebekler üşür mü? Yenidoğan bebekler, cilt altı yağ dokusu henüz yeterli kalınlıkta olmadığından, vücut ısılarını uzun süre koruyamayabiliyorlar. Çıplak bırakıldıklarında vücut ısısı çabucak düşebiliyor. Bu nedenle ilk haftalarda kısa banyo yapılması ve çabucak giydirilmesi iyi olur. Ayrıca yine sadece ilk haftalarda banyo yaptığımız ortam sıcaklığı 1-2 derece ısıtılabilir. Ancak ortam ısısı uygun sıcaklıkta ise ve uygun şekilde giydirildi ise bebek kolay kolay üşümeyecektir.

Yani yenidoğan döneminde üşümesin diye dikkat edebiliriz. Ama sadece ilk 1 ay. Özellikle 1 aydan sonra üşüyecek mi acaba endişesini kafamızdan atmak gerekir.

Ortam ısısı kaç derece olmalı? Yenidoğan bebeklerin evdeki uygun ortam sıcaklığı uyanıkken 22-24 derece, uykuda 20-22 derece, uygun nem ise %50 civarında olmalıdır. 1 aydan sonra ise uyanıkken 20-22 derece, gece uykuda 18-20 derece yeterlidir. Yurt dışı kaynaklarda 18-21 derece aralığı uygun sıcaklık olarak önerilebilmektedir. Bu sıcaklıklarda bebek iki kat giydirilir. Örneğin bir bady ve tulum, bu kadar. Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer gece üzerindeki battaniyeyi açıyorsa, battaniye yerine yine yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir. Yeni uyandığında veya uyanıkken, bulunduğumuz ortam sıcaklığı bahsedilen uygun sıcaklıklarda ise hırka, yelek, şapka gibi ek kıyafetlere gerek yoktur.

Ya bebeğim üşüyorsa? Bebeklerin el, ayak, burun, kulak gibi uç kısımları biraz soğuk gibi hissedilebilir, bu durum genelde bebek çok üşümüş şeklinde yorumlanarak daha fazla giydirilmeye ve daha sıcakta tutulmaya çalışılır. Bunun sebebi bebeklerin uç kısımlarında kan dolaşımının fizyolojik olarak daha zayıf olması nedeniyledir, yani normal bir durumdur. İstenirse çorap, eldiven veya patik giydirilebilir ama kıyafet veya sıcaklık artırılmasını gerektirmez. Bu nedenle bebeklerin normal vücut sıcaklığını karın, göğüs veya sırtından kontrol edin. Bebeklerin vücut sıcaklığı koltuk altından ölçüm yapıldığında 36.5-37.5 derece aralığındadır. Eğer bebeğinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız sıcaklığını ölçün. 36 dereceye yaklaşmış veya altına inmiş ise üşümüştür, ortam sıcaklığı bir derece artırılabilir ve üzerine bir kat daha pamuklu bir kıyafet giydirilebilir. Ancak bu aralıklarda ise üşümüyor şeklinde düşünebiliriz. Eğer sıcaklığı 37.5 derece üzerine çıktı ise demek ki ya çok giydiriyoruz ya da ortam sıcaklığı fazla geliyor. Bir kat kıyafet ve sıcaklık azaltabiliriz.

Nem ölçümü önemli mi? Evimizin nemi %50 olması uygundur demiştik. Bazı yenidoğan bebekler burun tıkanıklığı yaşarlar. Kış aylarında kaloriferlerin yanması da ayrıca ortam nemini azaltacağından burun tıkanıklarını daha da belirginleştirebilir ve bu tıkanıklık bebeğin uykusunda huzursuzlanmasına, sık uyanmasına ve emmesinin azalmasına sebep olabilir. Bu nedenle özellikle bebeğinizde burun tıkanıklığı varsa odasında ıslak havlu bulundurabilirsiniz ve eğer yapabiliyorsak nemi %55-60’a yaklaştırmaya çalışabiliriz. Bebeğin odasını sık havalandırmak da önemlidir, hava soğuk diye düşünmeden her gün mutlaka bebeğin odasını havalandırmalıyız.

Mevsim kış, hava soğuk, dışarıya çıkmayalım (mı?), üşütür, hasta olur (mu?) Bebekleri kışın, hava soğukken, hatta kar yağıyorken bile dışarı çıkarabiliriz. Elbette uygun kıyafetler giydirerek. Şapkasını, atkısını, kazak veya hırkasını ve üzerine montunu giydirerek dışarıya çıkarırsak bir sorun olmayacaktır. Hatta kışın bile dışarıya çıkarmalıyız, bebeğin temiz hava alması her zaman daha iyidir. Kendimiz dışarıda hangi kıyafetlerle üşümüyorsak, bebek de uygun kıyafetlerle üşümeyecektir. Kış döneminde en ufak güneş yakaladığımızda dışarı çıkarmaya çalışmalıyız. Eğer araba yolculuğu yapıyorsak yine araba içi sıcaklığı çok artırmamalı, mont veya kalın giyecekleri çıkarmalıyız.

Bebeğim üşürse hasta olmaz mı? Şunu bilmemiz gerekir: bebekler soğuktan ve üşümekten hasta olmaz, mikrop ile karşılaşırsa hasta olur. Kışın sık görülen soğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksiyonu, bronşit gibi kış hastalıklarının çoğunlukla nedeni virüslerdir, bazen de bakterilerdir. Banyo sıcaklığı ve su sıcaklığı uygun ise banyo yapmaktan hasta olunmaz. Ev sıcaklığımız uygun ise, üzerinde 2 kat kıyafet varsa uykuda veya uyanınca üşümez ve hasta olmaz. Üzerine giydirdiğiniz kıyafetler uygun ise dışarı çıkardığımız için de hasta olunmaz. Peki neden hasta olur bebeğimiz? Mikrop ile karşılaşır ise, hasta kişilerle temas eder ise hasta olur. İşte bu yüzden bebek mikrop kapmasın diye odaklanmak, bu konuya dikkat etmek çok daha önemlidir. Bazen büyükler bebekleri sürekli öper. Yok hasta değilim, burnum akıyor, sesim kısık, biraz öksürüyorum, ama hasta değilim diye düşünür, veya bunu zaten hiç düşünmez ve bebeğe dokunur, elini öper, kucağına alır. Ve sonuç bebek hasta olur.

Anne sütü alırken bebek hasta olur mu? Anne sütü bebeklerin mucize besinidir ve anne sütü ile beslenen bebekler daha az hasta olurlar. Bu nedenle bebeğin anne sütü ile beslenmesi her zaman çok değerlidir. Ancak maalesef hasta olmayacak diye bir garanti yoktur. Eğer mikrop ile karşılaşırsa, hasta kişilerden mikrop bulaşırsa bebek hasta olabilir
.

Uyku tulumları “Tog” değerine göre alınıyor. Ortamın sıcaklığına göre nasıl giydirilmesi gerektiği de resimde var

Eklentiler

• 32B67240-84E7-4C38-A344-DC24C9F0589F.webp
    64,1 KB · Görüntüleme: 59
  • 64258EA5-6CD8-4350-A500-EB098E7B4074.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 60
Aynen doğru diyorsunuz sizin gibi bi baktım örtü kafasında diyen çok anne gördüm. Doktorlar da tavsiye edince aldım ben uyku tulumunu. Evet erg olan çok pahalı ben de owli olanı aldım. Ben 1.5yaşına kadar kullanılıyor sanıyordum 36 aya kadar kullanılıyormuş. Parasını karşılıyor süreye bakılırsa.
eski tip kundaklarda sıkılıyordu bebekler,şimdi bu yeni tip kundaklar iyi ergonomik. Tam bebişlerin güvenli ve rahat uyuyacağı şekilde.Sağlıkla giydirmeyi nasip etsin allah

Ben de almak.istiyorm.uyku tuluumu link atablrmsnz

Ben de almak.istiyorm.uyku tuluumu link atablrmsnz
Owli Uyku Gurusu 0.5 Tog Early Birds | Trendyol
Ben bundan aldım 0.5 tog değeri,yaşa göre büyüyen tip bu. Doğalgaz olduğu için ev çok soğuk olmayacağı için çok kalın tulumlar tercih etmedim, bu yeterli diye düşündüm. Yorumlardan tecrübe edenlerin nasıl kullandıklarını görebilirsiniz.
1 yaşına kadar kullanılabilen modeli de var bu markanın 90tl civarı ona da bakarsınız isterseniz.

Aynı yerden mi sipariş verdik bilmiyorumiki karton arasında geldi sağlam geldicanım
Sanırım aynı yer. Benim de karton içinde geldi. Bugün iletişime geçtim yeniden gönderecekler ücretsiz.
Bunları görüyordum da hiç kullanılışını araştırmamıştım. Ne kadar mantıklıymış. Ben de bakayım
Ya bu ne uyuyamamadır. Bacak agrısından ayaklarım yanıyor , burnum bi tıkanık kupkuru. Birde bunlar gece oluyor sadece. Gec uyutuyor erken kaldırıyor. Daha bunun 6-7 haftası var
Sanırım bu aralar hepimiz aynıyız
Dün dağıtıma çıkarıldı diye mesaj geldi ama yok gelen giden
Bana mesaj geldiği gün geldi. Bugün gelir sanırım. İnşallah gönlünüze göre gelir

Owli Uyku Gurusu 0.5 Tog Early Birds | Trendyol

Uyku tulumu için 0.5 tog kış için ince değil mi? Ebebek indirimdeyken 1 yaş için 0.5 tog tulum almıştım 2 tane. Zıbın + penye kıyafet giymişsinle eş değer bir kalınlık bence. Bir tane de 2.5 tog aldım başka siteden. Onun içi çok güzel dolgulu. O anca ısıtır gibime geliyor. Woombie diye bir markanın da var. 5 aşamalı büyüyebilen.

Ama hanımefendi kaloriferli ev demiş ... Bence ısısı ideal olan evler için çok iyi kalınlık

Bu arada göbüşünüzde çatlaklar oluştu mu? Krem de kullanıyorum ama göbek deliğimin alt kısmında çatlaklar başladı
Ya benim göbekte değil de göğsümde oldu böyle çizgiçizgi mor gibi. Normalde göğüslerim küçüktü sanırım Bu kadar büyüyünce şaşırdı noluyoruz dedi.

Kışın dışarısı soğuk ama evlerimiz hep sıcak doğalgaz kaloriferlerden dolayı.
Bir bebek için uygun olan 22-25 derece ev sıcaklığında ben bu kalınlığın iyi olduğunu düşünüyorum. Sadece yenidoğan bebekler ısı kaybı çok yaşadığı için ilk 1 ay ben ekstradan üşüyüp üşümeme durumuna göre içine giydirdiğim kıyafeti arttırabilirim,ya da tulumunun üstüne yüzüne uzak şekilde yatağın kenarlarına sıkıştırarak bi örtü örtebilirim. 3 aylıktan sonra bunlara da gerek yok bence.
sizin dediğiniz tog kalınlığı eğer eviniz soğuksa uygun olur. Zaten hangi sıcaklık aralığında olduğu içine ne giydirilmesi gerektiği yazar açıklamasında.
ama ben o kadar kalın tercih etmedim. ilk bir aylık yenidoğandan hariç ben bebeğin çok kalın giydirilmesi taraftarı değilim.
Bebeği nasıl alıştırırsanız öyle gider.
Misal beni annem hep kat kat giydirmiş,o yüzden hep hastalanmışım. Çok kalın giydirmek bebeğin ateşini yükseltebiliyor terletebiliyor ve zatüreye kadar götürebiliyor. Ki ben de öyle olmuşum. Ayrıca çok kalın giydirmeye alıştırdığı için üşüyen bir tipim.
kendi çocuğumu böyle büyütmek istemiyorum.
yurtdışında ben kazakla gezerken bebeklerin Yazlık kıyafetler içinde görüyordum.
bizim türk insanı kat kat giydirmeyi seviyor ama işte pek iyi olmuyor
Biraz uzun oldu kusura bakmayın
Ben ilk bir ya da iki ay kalın giydireceğim onun haricinde içine bir zıbınla kullanırım diye düşünüyorum evin sıcaklığına göre. Zaten ev termometresi de aldım,onla kontrol ederim. Kullanıcı yorumlarınada baktım ideal oda sıcaklığında uygun olduğunu yazmışlar birçoğu beni tatmin etti.
sizin dediğiniz kalınlıktaki tulumlar da elbette ev sucaklığına göre içine giyeceği ayarlanabilir.

Bu arada göbüşünüzde çatlaklar oluştu mu? Krem de kullanıyorum ama göbek deliğimin alt kısmında çatlaklar başladı
Bu çatlama olayı genetik biraz... Ben ilk gebelikte kaşıntı olduğundan kese yapıp bebek yağı sürmüştüm çatlamıyım diye. Bu defa kaşıntı olmadığından hiçbir şey sürmedim oluşmadı da. Ama ipek kese yapıyorum hala her duşta.

Bizede aynısından hediye geldi kalitesi hoşuma gitti inşallah kullanışlı olur :)

Canım bende dün file aldım rahat olur yıkaması diye ama inşallah üşümez dediğin gibi
Yer sıkıntımız olduğu için katlanır küvet aldık bizdr sevi bebe diye bi marka ama gelince violet kutusundan çıktı
Kesinlikle yerden tasarrruf en başından beri istiyodum hep takip ettim 130 tl gibi bi fiyata aldık
Şimdilik güzel görünüyor inşallah kullanışlı da olur

[]

Ben sadece bi sefer hindistancevizi yağı kullandım hep unuttum açıkçası
Geçen karnımın en alt kısmında kılcal damar gibi minik minik çizgiler gördüm sanırım çatlamış

Cok tesekkur ederm

Kızlar bide bu atleti sorucam size
Hiç göbek bağı atletimiz yoktu zıbın belki ilk hafta acıtır diye dün civilden aldım bu atletlerden
Böyle ikiliymiş
Biri bağcıklı içindeki düz şekilde
Hiç tecrübemiz.yok
Dün eşimle alırkende aa içinde bi tane daha varmış acaba nasıl kullanılıyor falan dedik
Sonra ben dedin şubat annelerine sorarım ben

Eklentiler

• Screenshot_2020-12-23-14-50-00.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 34
Hamile kalmadan önce hep böyle bi hayalim vardı not tutarım diye ama gerçekleşmedi malesef
Şimdi de çok az kaldı almaya gerek yok gibi ama 1 tl olunca sizede göbderyim dedim

Eklentiler

• Screenshot_2020-12-23-14-01-38.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 34
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…