ayyy oylemidir ki. zaman yaklastikca tutusmuyo degilim sonrada diyorum kimler kimler dogurdu sende dogurursun diye kendime telkin yapiyorumCesu38 N nazenin0123 demekki benzer hepimizde yavaş yavaş doğuma hazırlıklar başladı demekki
Ben çantamı hemen hemen hazırladım bez pamuk ıslak havlu vs gibi şeyler kaldı. Çünkü ne zaman geleceği belli değil ilk gebelik. Bir de son dk onun stresini çekmeyi sevmem.
Haftasonu gezmelerine bavul hazırlamayı da çok severim eskiden 2 haftada bir yapardım ahh ahh korona
Bende öyle yaptım. Teşekkür ederimGerek yok şampuanla havluya. Bakım örtüsü 1 tane yeter ya, ihtiyaç bile oluşmayabilir.
Yok canım belli değil henüz, hem erken değil mi doğum şekline karar vermek için doktor mu söylüyorCanim senin Sezeryan mi olacaktı günümüz ayni
Aynen doğuma hazırlık diyelimCesu38 N nazenin0123 demekki benzer hepimizde yavaş yavaş doğuma hazırlıklar başladı demekki
Ben çantamı hemen hemen hazırladım bez pamuk ıslak havlu vs gibi şeyler kaldı. Çünkü ne zaman geleceği belli değil ilk gebelik. Bir de son dk onun stresini çekmeyi sevmem.
Haftasonu gezmelerine bavul hazırlamayı da çok severim eskiden 2 haftada bir yapardım ahh ahh korona
Ay canım
dönemiyor ama eller hiç durmuyor canım olunca anlayacaksın :) allah korusun bu aradaDonemiyor , hareekt etmiyor nasil bogulcak ki ? Ben yun yorganin cok sagliklii oldugunu okudum her yerde agir olmayacak sekilde yaptirdim. Kullanacagim stres azaltma, alerjenlik durumu azaltma gibi faydalari varmis. Battaniye de ortulebilir tabi ama bogulma hepsinde bogulma olur Allah korusun.
Ama hic sanmiyorum ya kac tane cocuk buyutmussun ortmussundur zaten. Bazi seylerin de suyu cikiyor
Cok guzel uyku tulumlari da yaptirdim acarsa kendini onlardan kullanirim ilerde ama sanmiyorum. Ben daha cok disarisi için yaptirdim o tulumlari.
Korumaliklari hem yan koruma hem üst tahta kismi kapalı olan varsa ondan al derim ya da yaptir bebekler ayaklaninca o tahta kisimlara dislerini gecirip kasincak gibi kullanip zarar verebiliyorlar ya da carpabiliyorlar
5-6 li örgülü modeller var orgu peynir var ya onun gbi besigin kenarindan yüksek kalıyor boyle alsan da korur diye düşünüyorum
normal doğum yapacaksa eğer kesebilir dr u canım magnezyum normal doğum isteyenlerde belli bir süre sonra kesiliyor çünkü.Neden kullanilmasin ki ?cogu gebe tum hamilelik boyu kullaniyor. Doktorunuza bir sorun icinize sinmezse
bende de bez ıslak mendil ve alt açma kaldı gerisi tmCesu38 N nazenin0123 demekki benzer hepimizde yavaş yavaş doğuma hazırlıklar başladı demekki
ben devam doğumdan sonra da 2 ay kullanıcam canım.Kızlar kan sulandirici iğneye devam eden var mibbi tek ben mi kaldım devam eden
evet kasılma oluyor arada bol su iç dedi benim dr kasılma olunca ve dinlen dedi canımAnneler sorum olacakson birkaç gündür ara ara özellikle akşamları karnımın alt böylesi kasılıyor ve hemen de geçmiyor. Kasılı haldeyken hareket etmek güçleşiyor. Ritmik değil ve yorgunlukla alakalı da değil çünkü yormuyorum kendimi ve genelde dinlenme halindeyken yaşıyorum.
Şu Braxton Hicks dedikleri kasılmalardan sanırım ama önceden ağrı olmuyordu şimdi şiddetli ve ağrı oluyor. Sizlerde de benzer durumlar var mı?
33+2 de 2200 çıktı benimSizinkiler mi tombiş benim oğlum mu zayıf 1700 gram dedi 1 hafta önce doğumda da Allah gönlüne göre versin inşallah zorunlu sezeryan olmazsın
32 de gideceksen muhtemelen 34 te tekrar çağırabilir ya da 35 te sonra haftada bire düşer canım.Doğumdan önceki son hafta çağırmıyorlar zaten.35 te gitsen 36 ve en son 37 de gidersin en fazla son 3 kontrol yaniKızlar ben şimdi 32.haftada gidecem sonra hangi haftalarda cagırılıyoruz. 38de sezeryanım olacak . O arada kaçkez gitmem lazım acaba şu pandemide neladar az gitsek okadar iyi ama son haftalarda önemli . Halen kararımı devlet mi özelmi veremedim . Şaka gibi. Ben cok kararsız bir insanım ya herşeyde böyle((
bebekler 15-20 gün yıkanmazlar göbekleri düşmeden yani alt değiştirmede en fazla 2 yeter zaten hemen kirlenmiyor.Bişey sorcam kızlar ben yavaştan hastane çantasını hazırlamaya başladım da bebek için banyo havlusu ve şampuan koymaya gerek yok dimi? Hastanede vardır kullanırlar. Bir de kullan at alt değiştirme bezi var. Kaç tane koysam?
İlk bebekte kim ne derse desin o moda giremiyorlar eliyle bile tuttuğunda yapmacık gelirdi. Ama kucağına aldığında ağlamıştı.... Görmeden babalık kavramı oluşmuyor maalesef.kızlar merhaba mesajlar birikmiş anca okuyabildim :) iki gün önce kontrole gittim bebeğim iyiydi 30+3te 1800gr biraz tombişiz. yüüznü de göstermiyor yaa nazlı bir erkek olacak :)
kalsiyum için süt değil mayalanmış ürün tüketmeniz lazım. yetişkinler sütteki kalsiyumdan çok fazla emilim yapamıyor o yüzden yoğurt peynir kefir tüketin. bu arada birisi inek sütü demiş. açık süt ise parazit içerebilir çok dikkatli olmak lazım hamilelikte açık süt önerilmez. ayrıca tulum peyniri gibi peynirler de riskli. brucella, shigella, salmonella riskleri olur. ayrıca kalsiyum emilimi için D vitamini de gerekiyor. D vitamini eksikliği varsa vücut kalsiyumu ememez isterseniz litrelerce süt için olmuyor. vitamin değerlerimize dikkat etmek lazım. bağışıklığımızın düşük olduğu dönemdeyiz taze sebze meyve tüketelim bol bol.
ben de evden hiç çıkmıyorum ama evde yürüyüş yapıyorum. dışarı çıkmamak bahane değil kızlar yaklaşık 8000 adım atıyorum günde. şuan çok şükür iyi gidiyor hamileliğim.
henüz çatlağım yok ama ben zaten kiloluydum. 21 kilo verdim hamile kaldım 11 kilo aldım herhalde o yüzden çatlamadık zaten vücut daha kötülerini gördü :)))
benim hastanemde en baştan beri muayene odasına tek giriliyor. biraz can sıkıcı. eşim sadece detaylı ultrasona girebildi onu başka yerde yaptırmıştım. bu yüzden mi bilemiyorum ama eşim moda giremedi. hamile olduğumu anlayamıyor veya benim artık eskisi kadar hızlı davranamayacağımı, ev işlerinde yardıma ihtiyacım olduğunu falan idrak edemiyor. bebekle iletişim sıfır asla konuşmaz. asla karnıma dokunmaz. içim tuhaf oluyor diyor ama canımı sıkıyor bu durum
bende durumlar böyle yani çok uzattım umarım iyisniz
Ben 35teyim yarın hazırlayacağım. Her şeyi yıkadım ütüledim bir tek çantaya yerleştiremedim. 35ten sonra her an bekliyorum.34 te hazır olmalı çanta ne olur ne olmaz. Ben bu hafta hazırlayacağım şekerden dolayı gelişim geriliği devam ederse erken olma durumu var malesef
Gerek yok canım. Bebek doğar doğmaz tenindeki beyaz verniks tabakası bağışıklığını güçlendirdiği söyleniyor. En az 2-3 gün yıkanmaması öneriliyor.Bişey sorcam kızlar ben yavaştan hastane çantasını hazırlamaya başladım da bebek için banyo havlusu ve şampuan koymaya gerek yok dimi? Hastanede vardır kullanırlar. Bir de kullan at alt değiştirme bezi var. Kaç tane koysam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?