2021 Şubat Anneleri

Benimde öyle hafta yaklaştıkça heyecanlanmaya başladım merak ediyorum 😊 ben daha hiç başlamadım bu hafta başlıcam sifonyer de alicam yikayip yerlestircem canta hazırlicam bakalim bunda çok rahatım 🙄😅
Benim ev kira ve heryer dolap kendinden. Oğlanın odası duvardan duvara dolap. O yüzden hiç dolap vb birşey almadım yerleştirdik bakalım. Beşik puset battaniye emzik alacağım bu hafta inş sonra hazırız. Rahat olmak daha iyi oluyor bence 😬
Bugün çalışamaz raporumu aldım. Kontrolde iyi şeyler duyamadım malesef. Bebeğin gelişimi istediğimiz düzeyde değil. 1490gram şuan. Yaklaşık 15 günlük bir gerileme söz konusu. Gebelik şekerim var diyet yapıyorum ama yinede olumsuz etkisinin görüyorum sanırım. Bazı bebeklerde aşırı kilo bazılarında beklenilenden az kilo yaparmış şeker. Haftaya bir çağırdı artık sıkı takip edilecek. Eğer ara açılmaya devam ederse erken alinabilirmiş. Şekerimi düzenli ölçmenin istedi bu hafta. Çok moralim bozuldu
Ya benimki de önde gidiyor fazlaca. 50 ilk yüklemede şeker 146 çıktı 100 lük daha düşük çıktı diyet yapmadım ben de ama dr diyet yap yoksa normal doğuramazsın diyor yapamıyorum da inş sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi
Kasılma nasil oluyor hiç bilmiyorum belki de oluyor ben anlamıyorum. Ilk dogumumda 39+6 da sezaryen oldum. Sancı bekledik gelmemişti diyabet olduğu için dr da risk alma sezaryenle alalım demişti. Ben bu yüzden ne sanci ne kasılma bilmiyorum
Kasılma da bebek bir yerde toparlanıyor sertleşiyor canın acıyor bazen nefesi kesiyor yürürken falan olursa yürüyemiyorsun normalden farklı bir his oluşuyor

Allah aşkına evlerden ırak da bebeğe kordon dolandı suyu bitti napıcak pozitif diye sezeyan mı yapılmayacak nasıl bir mantık bu. yoğun bakım ünitesi olmayan hastaneler elbette de sorumluluk almaz acil bir durumda ben bekletilme gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum. şartlar iyiyse her anne doğumunu bekler pozitfse de çünkü içeride olmak bebek için daha güvenli... kötü şeyler düşünmeyin korkmayın, korkularınızla sınanmayın

Sırtına Minik bir yastık, altına da battaniyesini sererek yatırdım ikisini de. Gece benimle yatakta yatarkende ince bebek yatağıyla yükseltip yatırıyordum. Babynest bunda alayım dedim ama kabarıklığı içime sinmedi. Yumuşak zeminde yatmamalı diye biliyorum ben.
Bnde oyle yapicaktim yastikla ama yumusak olmasin diyorar ya aklim karıştı. Sizin yastik yumusak degil mi

Bnde oyle yapicaktim yastikla ama yumusak olmasin diyorar ya aklim karıştı. Sizin yastik yumusak degil mi
canım ben de arkadaş gibi anam babam usulu takılıcam. battaniyede yan yatırıp sırtına yastık dayarım, ana kucağı kullanıcam hareketlene kadar. hareketlenince oyun halısında takılır yerde:)

Allah aşkına evlerden ırak da bebeğe kordon dolandı suyu bitti napıcak pozitif diye sezeyan mı yapılmayacak nasıl bir mantık bu. yoğun bakım ünitesi olmayan hastaneler elbette de sorumluluk almaz acil bir durumda ben bekletilme gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum. şartlar iyiyse her anne doğumunu bekler pozitfse de çünkü içeride olmak bebek için daha güvenli... kötü şeyler düşünmeyin korkmayın, korkularınızla sınanmayın
Kesinlikle ya🤗
Birşeyler vardır muhakkak ben böyle birşey olacağına çok ihtimal vermiyorum vardır birşeyler 🤔 Hersekilde anne ve bebek için en iyisini yaparlar çünkü devlet ozelin yakasını bırakmaz ilk gebeliğimden çok net biliyorum.

Valla aynu bu durumda kabul etmeyen hastahane var malesef direk devlete yonlendiriyor seni tabiki bebek anne karninda birakilmiyor hic bir yer yaptirmasada devlet yaptiriyor dogumu ama basindan sonuna kadar gittigin takip oldugun seyler bosa gidiyor gibi oluyor o yüzden suan bu donemde ona göre Hastahane seçmek en güzeli.

Aynen ben de öyle geleni gideni pek sevmiyorum. Sırf akraba diye bir sürü tanımadığım etmedigim insana ne ikram edicem diye düşünmek konuşacak laf bulmak beni geriyor. Çocuklarım ve kendi zamanımdan çalıp gereksiz bir insana vermişim gibi geliyordu. Şimdi ise sadece çok yakın olan ve sevdiğim insanlarla görüşüyorum kısıtlı da olsa. Onlar da halden anlıyor be destek oluyorlar. Tek sıkıntım istediğim gibi disariya gezmeye gidememek
Zaten ne yapsak yaranamıyoruz arkadaşım. enerjimizi çocuklarımıza harcayalım. Ben bi misafir gelecek diye ikramlık temizlik derken iki gün çocuklarla ilgilenemiyorum. Gelen seninle iyi vakit geçirme amaçlı değilse gözü senin açıklarında oluyor. Gizlice yatak odası kapımı aralayıp içeri bakanları gördü bu gözler. Samimi olduklarıma seve seve yapıyorum ama mecburi ilişkiler beni geriyor. 🙄 Aklı başında olan zaten gelmez bu salgında. Benim korkum eşimin benden habersiz bebek için gelenleri kabul edecek olması 😬

Sırtına dayayacağın yastığın yumuşak olmasının bi önemi yok canım. Amaç sırt üstü yatmasın boğazıma kusmuk kaçmasın. Boğulmayı önlesin. Battaniyesini katlayıp dayasan bile dönemiyor arkasına bebek.

Kızlar nolur şu reflüye kesin çözüm bulan yazsın. Rennie duo içiyorum bir aydır zerre faydası olmadı. 😭

Hadi ya 😃😃 bende Ümraniye deyim.ama.asagida kaliyorum merkeze o yüzden hic trafik yoksa araba bossa 35-40 dakika sürüyor sansima iste yasaklar felan oluyorda oyle gidiyorum yoksa 1 saatten once varamam 😃
Baya uzun sürüyormuş çarşı tarafında mısınız? Zaten çarşı trafiğine girdiyseniz alıyor bir 20-25 dakika çevreyoluna çıkana kadar 🤦🏻‍♀️ Hele toplu ulaşım kullanılacaksa saati geçer yolculuk.
Geçenlerde haberlerde bu sebeple hastane arayan doğum yapacak bir covidli anneyi görmüştüm. Devlet dahi doluluk nedeniyle kabul etmemiş hatayı. O da yanlış hatırlamıyorsam 70 ya da 90 km yol giderek tanıdık bir hastane bulmuş. Ama anneyi kurtaramamışlar. Allah korusun hastane çok önemli o yüzden.

Baya uzun sürüyormuş çarşı tarafında mısınız? Zaten çarşı trafiğine girdiyseniz alıyor bir 20-25 dakika çevreyoluna çıkana kadar 🤦🏻‍♀️ Hele toplu ulaşım kullanılacaksa saati geçer yolculuk.

Geçenlerde haberlerde bu sebeple hastane arayan doğum yapacak bir covidli anneyi görmüştüm. Devlet dahi doluluk nedeniyle kabul etmemiş hatayı. O da yanlış hatırlamıyorsam 70 ya da 90 km yol giderek tanıdık bir hastane bulmuş. Ama anneyi kurtaramamışlar. Allah korusun hastane çok önemli o yüzden.
O haberi nerede gördünüz nette sadece sol haberlerde ve iddia diye geçiyor da🤔medipol'e saldırıda olabilir..

Nikah dairesinin o taraflardayim çarşıdan geçiyor malesef otobus o yüzden uzun sürüyor 😃😅

Kızlar nolur şu reflüye kesin çözüm bulan yazsın. Rennie duo içiyorum bir aydır zerre faydası olmadı. 😭
ekmek içini sıkıp hap gbi yapıp yutuyorum bastırmak için. Bana da doktor pantpas verdi, bi halta yaramıyor. Gaviscon en azından anlık kesiyordu onu da dikleyerek bitirdim... Dünden beri çok kötüyüm yanıyor boğazım yemek borum... Kusmak hak getire... Geçen arkadaş karbonatlı su demişti @insanbull. ben gaviscon da karbonatlı diye denemedim.

Zaten ne yapsak yaranamıyoruz arkadaşım. enerjimizi çocuklarımıza harcayalım. Ben bi misafir gelecek diye ikramlık temizlik derken iki gün çocuklarla ilgilenemiyorum. Gelen seninle iyi vakit geçirme amaçlı değilse gözü senin açıklarında oluyor. Gizlice yatak odası kapımı aralayıp içeri bakanları gördü bu gözler. Samimi olduklarıma seve seve yapıyorum ama mecburi ilişkiler beni geriyor. 🙄 Aklı başında olan zaten gelmez bu salgında. Benim korkum eşimin benden habersiz bebek için gelenleri kabul edecek olması 😬
Ay bu yaranmak meselesi tövbe Allah bana bi elti evlerden ırak... Hamileyken bi kere aramadı. Ben onun hamileliğimde nişanlıydım eşim canı şunu çekmiş bunu çekmiş yaptım yolladım. Hastanede geldi AA sonunda doğurmadan gördüm dedi. 40 gün geçmeden eve outlet bi takım alıp geldi. Ben tekim, kimsem yok kolik bebek ne uyku ne bişi.. eşime dedim git hamur işi bişiler al hazır😔 sırf hamurişi yapmamışım diye benimle görüşmeyi kesti, 2 yıldır konuşmuyoruz🤣🤣 ki bi de utanmadan kayınpederime şikayet de etmiş. yapsaydım keşke taş gibi bi kek... Benim kendi arkadaşlarım dostlarım hep kendileri bişiler yapıp getirdi bana.
Bu pandemiyi ben de bu yönüyle seviniyorum... Gereksiz insanları görmücem🙏

Ben 80 kiloyum şu an o yüzden beden söylemedim😂 şöyle yaptm özel olarak ölçülerimi gönderdim ölçülerime göre dikildi gayet de iyi oldu
Ben de 81 olmuşum of çok sıkıntı yaşıyorum, yere oturdum mu kalkamiyorum. kilolular bir an evvel kilo versin valla biz hamileyiz de, normalde böyle olmak çok zor olurdu. Ben hayatımda 80 üzeri görmedim en çok 74 olmuştum.

Televizyonda denk gelmiştim ama hangi kanal hatırlamıyorum. Arkasını da araştırmadım inşallah doğru değildir. Eşi konuşup anlatmıştı röportajda.
Ben böyle şeylere kapılmak istemiyorum çünkü ilk gebeliğim acilen olmuştu ve devlete kaldırılmıştim tüm özeller ve devlette sorunlar çıkıyordu ya doktor yok ya da kızıma kuvez yoktu. Sonra devletin baskısıyla özel hastahane de doktor evinden alındı tek kuvez olan hastahaneydi. Ben o hastahaneye teşekkür ederken hemşire mecburduk eğer sana ya da bebeğe bir şey olsa devlet bu hastahanenin yakasini bırakmazdı dedi.

Ayrıca Medipol'un de bu tutumunu bir yönden haklı görüyorum. Bir sürü kronik hastalar var bu insanların da temiz bir hastaneye ihtiyacı var İstanbul gibi bir yerde böyle bir hastanenin olması güven verici...

Ay bu yaranmak meselesi tövbe Allah bana bi elti evlerden ırak... Hamileyken bi kere aramadı. Ben onun hamileliğimde nişanlıydım eşim canı şunu çekmiş bunu çekmiş yaptım yolladım. Hastanede geldi AA sonunda doğurmadan gördüm dedi. 40 gün geçmeden eve outlet bi takım alıp geldi. Ben tekim, kimsem yok kolik bebek ne uyku ne bişi.. eşime dedim git hamur işi bişiler al hazır😔 sırf hamurişi yapmamışım diye benimle görüşmeyi kesti, 2 yıldır konuşmuyoruz🤣🤣 ki bi de utanmadan kayınpederime şikayet de etmiş. yapsaydım keşke taş gibi bi kek... Benim kendi arkadaşlarım dostlarım hep kendileri bişiler yapıp getirdi bana.
Bu pandemiyi ben de bu yönüyle seviniyorum... Gereksiz insanları görmücem🙏
Ben öyle son anda haber verenlere marketten hazır kuru pasta aldırmıştım pek de ilgilenmemiştim. Bebek emiyor uyuyacak vs diye gidip bebeğinin odasında takılmıştım. Bana ne ya benim akrabam deil bişeyim deil hayatımda ilk kez gördüğüm kişiler

Back
X