2021 Şubat Anneleri

Kızlar bişey sorcam idrarda ara ara köpük görülmesi nin nedeni ne olabilir..idrarda protein kaçağı falan diyor ama idrar tahlilim temiz öyle bişey olsa görülür değil mi tahlil de bı de ellerim ayaklarım özellikle akşamlar i aşırı sis gece de çok terliyorum siz de mi boylesiniz
Köpük kısmını bilmiyorum ama benim de özellikle geceleri uyuyup tuvalete kalktığımda ellerim baya şişmiş olıyor kapatmak acılı, deri çok gergin falan.
Bir de her uyandığımda bakıyorum üzerimdeki battaniye bir yerlere gitmiş atmışım bir yerlere. Gece kombi çalışmıyor bu arada ve üzerim hafif yatarım. Gece yangınlardaydım ☺️

Durum bildirimi: Şu tuz mevzusu işe yaramaya başladı sanırım 118/74 çıktı şimdi tansiyonum.
Eller yine şiş, üst yine açılmış tansiyonla alakalı değil diye düşünmeye başladım.

Aslında diyet yapıyordum sonra baktım çocuk az kilo alıyor ye dedim kendime😂kilo aldım alacağım kadar napim ya o da ekmek sayılı yiyorum ona rağmen.plt değerim düşük olduğu için haftaya pzt tekrar çağırdı acil bişey olursa gel dedi senin kasılmaların var mı bnde oluyor ya normal heralde demeyi unuttum
Benim ilk gebelik olduğu için kasılma nasıl bişey bilmiyorum ki 🙈😂 yani pelvik ağrım çok bebeğin hareketleri de zaman zaman hoplatıyo yerimden ama kasılma nasıl oluyo bilmiyom 😬

Allah yardımcın olsun canım.. yakında kontrolün varsa dr una danış canım.. olmadı genel cerrah a da görün derim.. en azından doğum a kadar tedavi olup doğuma rahat girersin..hepimize kolay sağlıklı doğumlar olsun..
Amin canim benim insallah 🙇‍♀️

Hadi ya şu an aşırı sinir oldum doktora🤬😡benim hiç bir sıkıntım yoktu aslında. Boşu boşuna iğne mi oldum şimdi???? Yazık ya

Öyle düşünme yinede canım tedbirli davranmak istemis olabilir erkenndogum vs olursa bebege faydasi oluyor çünkü risk almaktanda vurdurmak istemiştir.

Öyle düşünme yinede canım tedbirli davranmak istemis olabilir erkenndogum vs olursa bebege faydasi oluyor çünkü risk almaktanda vurdurmak istemiştir.
Evet boşuna değildir çünkü bu aylarda su yüzünden baz n erken doğumlar oluyor ve ben tedbirli doktorları severin🤗

Benim de bir önceki tahlillerimde kan düşüktü evde de doğal karadut özü vardı. Onu tüketeyim dedim ama bu gidişimde yine düşük çıktı. Nuran hanım doğal gıdalar ilaçlar kadar hızlı etki etmez kan ilacını da kullansan iyi olur dedi. Ben de düzenli kullanmaya başladım şimdi. Sen kendini takip et yine hızlı yükselmezse kanın bi doktora sor belki sana da ilacı kullan der canım.

Doğrudur cnm sen nasil kullandin bilmiyorum ama ben İlac gibi Düzenli kullaniyorum cnm karadut özünü . Kan ilacı kullanamiyorum sisenin kapagini acinca bana biseyler oluyor kokusundan o yüzden cozumu bu sekilde buldum bu gidisimde olmadi hemogram baktiririm bi nuran hanima

Kızlar ben bugün sabahtan beri istifra ettim. Yediklerim yarım saat durmayınca ikindi vakti gittim doktora o da tam çıkıyordu. Bebeğin hareketleri nasıl dedi maşallahı var dedim ama yine baktı. Aşağıdaydı zaten 1,5 aydır. İlk başlarda baya zorlamıştı ağrılar ama artık normal geliyor farketmiyorum bile yatıp kalkma haricinde ya da alışkanlık icabı bacak bacak üstüne atmaya kalkmazsam 😅
Üşüttüm mü yoksa bu tansiyon çok aşırı yüksek olmasa da o mu yaptı bulantıyı diye gitmiştim ama bişi çıkmadı. Korona da tansiyonu etkilemiş olabilir. Hala nasıl etki ettiğini de bilemiyoruz 😔 Nst ye de baktılar geçen hafta da bakılmıştı. Bu sefer iki kere 20 lerde kısa süreli kasılma çıktı ama herhalde birşeyler oluyor gibi hissetmiştim. Yoksa zaman zaman kasılmalarım oluyor. Onlar daha şiddetli ama nstde ne çıkar bilmiyorum. Genellikle akşam - gece günde 5 kere falan bunların 1-2si yaklaşık 1 dakika sürüyor. Ama ritmik değil benimkiler.
Bir de kritik dönem geçti artık erken doğum olsa da sıkıntı olmaz ama 3-5 gün yat dinlen dedi ama neden acaba şimdi aklıma geldi 🤨

20 lerde ki kasilma cok tedirgin edicek durum degil cnm ben 30+3 te cektrdim nstyi 20 nin altina inmedi hiç sancı ama sanci sayilmiyor onlar. Muhtemelen risk almaktansa dinlen uzan zamaninda dogsun anlaminda demis olabilir cnm sen hareketlerini güzel hissediyorsan cok agrin olmuyorsa sık sık kafana takma 🌷

Bende bugün doktora gittim geçen haftaya göre 1 haftalık gelişimini beğendi tüm ölçümleri 31 haftayla uyumlu. Yaklaşık 12 günlük bir geriden gelme durumu var. Diyete devam eğer ara açılmaz ise 37 ye kadar bekleriz dedi. Kilo söylemedi ama 31 haftaya uyumlu olduğuna göre 1700 civaridir sanırım. Haftaya yine gideceğim inşaallah 2000 gramı geçer o zamana kadar

Cok iyi cnm senin adina sevindim 15 gunu gecmedigi surece gerileme cok sorun edilcek bir durum degil.insallah boyle devam eder benim bebek 18 gün geriden geliyor benimde tek duam gerilemenin 3 haftayi bulmamamasi.

Aynen öyle bnde dedim normalde PLT m de sıkıntı yok gebelikten dolayı böyle dedim zaten iki hafta sonra sona veriyor randevuyu o zaman da doğuma 2 hafta kalıyor bostan yere uğraştırıyor beni
Hematoloji yerine dahiliye de gidebilirsin değerin düşük çünkü PLT çok önemli periferik yayma yapıp mikroskopta saymaları gerekiyo eğer kan verdiğin yerdeki cihaz eski tip cihaz ise o tüm PLT leri sayamıyor belki cihazdan kaynaklı düşüklük vardır . PLT düşüklüğü karaciğer büyümesine yol açar buda seni çok sıkıntıya sokar. Benim PLT düşüklüğüm var oyuzden biliyorum bazen normal gider bazen düşer . Coraspindeki kanama için ınr testi yapılır ınr ile PLT çok farklı şeyler

Canım senin de dediğin gibi 4cm suyla bile baya idare etmişsin benim sadece bu sıkıntıydı. Çocuğun gelişimi falan da normaldi. Sanki bu hafta mi doğuracam ? Yani öyle bir ruh haline sokttu bizi apar topar yaptırdık dün ilk iğneyi. Bugün de ikincisini yaptırcaz. Ama yaptırmasam mi bilmiyorum.beyin gelişimini etkileyebiliyormış. Ayrıca doğum öncesi bir gün önce galan yapılması daha doğruymuş çünkü etkisi geçiyor ben 35 e kadar doğurmazsam ozmn tekrar mı yapılacak bu iğne? Şu an 32yim.

Evet boşuna değildir çünkü bu aylarda su yüzünden baz n erken doğumlar oluyor ve ben tedbirli doktorları severin🤗
Canım ama çok da az değil ki suyum biraz azalmış. Neden hemen yaptırdı ki hani acil bir durum olur tabi yapılsın. Ama benim bir sıkıntım yoktu nolur nolmaz diye dedi. Ama bu iğnenin de etki süresi varmış diyelim ki doğurmadım. 32 deyim .34-35 te acil doğum olacaksa ozmn yine yaptırmak mi gerekecek? Ben bir baş ağrısı ilacı bile içmedim şimdiye kadar ama bu gereksiz geldi.

Canım senin de dediğin gibi 4cm suyla bile baya idare etmişsin benim sadece bu sıkıntıydı. Çocuğun gelişimi falan da normaldi. Sanki bu hafta mi doğuracam ? Yani öyle bir ruh haline sokttu bizi apar topar yaptırdık dün ilk iğneyi. Bugün de ikincisini yaptırcaz. Ama yaptırmasam mi bilmiyorum.beyin gelişimini etkileyebiliyormış. Ayrıca doğum öncesi bir gün önce galan yapılması daha doğruymuş çünkü etkisi geçiyor ben 35 e kadar doğurmazsam ozmn tekrar mı yapılacak bu iğne? Şu an 32yim.

Ama ciger gelistirici de oldum ben bide hastahanede yattim antibiyotik tedavisi felan gördüm yani baya ugrastilar haftası erken diye. Ve oglum sadece 1 gun makinaya baglandi 2.gunu kendi basina nefes aldığı icin makinayi çıkardılar yani baya faydası oldu düşünüyorum ama şu doğru ki etkisi geciyor 2-3 hfta icinde dogum olmazsa ama sende doktorda bilemezsiniz ne zaman dogum olucagini katkisi olsun diye yaptirmistir muhtemelen 35 te dogum olursa yapilirmi bilmiyorum ama bana da etkisi gectigi icin doguma girmeden tekrat yapmışlardı. İstersen farkli bir doktora muayne ol varsa yakininda 2.bir gorus almis olursun

Ama ciger gelistirici de oldum ben bide hastahanede yattim antibiyotik tedavisi felan gördüm yani baya ugrastilar haftası erken diye. Ve oglum sadece 1 gun makinaya baglandi 2.gunu kendi basina nefes aldığı icin makinayi çıkardılar yani baya faydası oldu düşünüyorum ama şu doğru ki etkisi geciyor 2-3 hfta icinde dogum olmazsa ama sende doktorda bilemezsiniz ne zaman dogum olucagini katkisi olsun diye yaptirmistir muhtemelen 35 te dogum olursa yapilirmi bilmiyorum ama bana da etkisi gectigi icin doguma girmeden tekrat yapmışlardı. İstersen farkli bir doktora muayne ol varsa yakininda 2.bir gorus almis olursun
Şimdi yazdım Dr a. Ben senin bebeğine zarar verecek bir şey yapabilir miyim dedi. Bir daha yapılman gerekmeyecek dedi etkisi 6-8 hafta sürüyor dedi. Takma kafana dedi. İnş öyledir artık yapacak birşey yok. 2. Dozu da yaptırıcam el mecbur.

Durum bildirimi: Şu tuz mevzusu işe yaramaya başladı sanırım 118/74 çıktı şimdi tansiyonum.
Eller yine şiş, üst yine açılmış tansiyonla alakalı değil diye düşünmeye başladım.
Benim tansiyon sorunum yok ama gece ellerim benim de şişiyor. Üstümü aylardır nerdeyse hiç örtmüyorum. Gündüz camları açtırıyorum. Ateş basması normal diyor büyüklerim içimiz yanıyor içimiz 😂

Benim tansiyon sorunum yok ama gece ellerim benim de şişiyor. Üstümü aylardır nerdeyse hiç örtmüyorum. Gündüz camları açtırıyorum. Ateş basması normal diyor büyüklerim içimiz yanıyor içimiz 😂
Bende öyle ama kizlar genzimde doluluk var galiba usuttum anlamadan 🤷

Kızlar bişey sorcam idrarda ara ara köpük görülmesi nin nedeni ne olabilir..idrarda protein kaçağı falan diyor ama idrar tahlilim temiz öyle bişey olsa görülür değil mi tahlil de bı de ellerim ayaklarım özellikle akşamlar i aşırı sis gece de çok terliyorum siz de mi boylesiniz
Yaa benim babam seker hastasi onun da idrari hep kopuklu olur alakasi var mi inan bilmiyorum ama aklima ilk bu geldi.. sekerine bakilmis miydi?

Canım ama çok da az değil ki suyum biraz azalmış. Neden hemen yaptırdı ki hani acil bir durum olur tabi yapılsın. Ama benim bir sıkıntım yoktu nolur nolmaz diye dedi. Ama bu iğnenin de etki süresi varmış diyelim ki doğurmadım. 32 deyim .34-35 te acil doğum olacaksa ozmn yine yaptırmak mi gerekecek? Ben bir baş ağrısı ilacı bile içmedim şimdiye kadar ama bu gereksiz geldi.
Canım doktoruna güvenmiyorsan başka doktora danış. Dediği gibi bebeğine zarar vericek bişey yapmaz bide o da ne zaman ne olcagini bilemez tedbirli olmak istemiş gibi geldi banada. Tanıdık bi doktorun varsa ondan da bilgi al.

Canım doktoruna güvenmiyorsan başka doktora danış. Dediği gibi bebeğine zarar vericek bişey yapmaz bide o da ne zaman ne olcagini bilemez tedbirli olmak istemiş gibi geldi banada. Tanıdık bi doktorun varsa ondan da bilgi al.
Yok ki başka doktor hep ona gittim. Neyse yaptırcam artık🥺inş sıkıntı olmaz

Back
X