Merhabalar herkese, ara ara girip okuyorum, öncelikle herkesin anneliği hayırlı olsun.
Ben de 2 Şubat ta ikinci oğlumu kucağıma aldım.
Süt ile ilgili birkaç şey yazmak istedim naçizane, genelde endişeler bu yönde
Sağım, yutkunma sesi, göğüsten süt fışkırmasi vs. ölçüt değildir. Bebek ne kadar emerse o kadar süt olur. Memelerin süt tutma kapasitesi var evet ama asıl olan fabrika gibi üretim yapması. Bebek çektikçe anlık gelir. Ve bebeklerin uyumamasi her zaman açlıktan değildir hatta bebekler uyumaz-bizim istediğimiz şekilde yani- 9 ay anne kokusu,.kalp atışı duyan bebekler tabi ki hissiz yatak yerine anne koynunu ister. Derseniz ki mama alınca uyuyor, mama ağırlık yapar bizim bir kilo baklava yememiz gibi.
Dünyaya geldikten sonraki 3 aya 4. trimestir denir hatta, yani ilk 3 ay yaka igneniz bebekler
Google yenidoğan mektubu yazarsanız enfes bir yazı var,
İlk bir ay 2 saati geçirmeden emzirmek gerek, ama bebek devamlı memede kalmak isteyecek büyük ihtimal

ilk bir ay doyma kriteri kakali bezler sonrasında cisli bezler
Ben uzman değilim ama ilk oğlumda emzirme ile ilgili çok şey öğrendim. Ve şu an ilk oğlum ile ikinci beraber emiyor. İlkinde hiç yutkunma sesi falan duymadım. Sütüm ne aktı ne fışkırdi. Bu oğlumda lıkır lıkır duyuyorum çünkü süt iki bebeye göre üretildigi için ona fazla geliyor.
Herkese huzurlu, sağlıklı, mutlu bir yaşam dilerim