2021 Şubat Anneleri

Kızlar pişik kremi ne kullanıyorsunuz eşim hamazinc almış ama geçirmiyor sanki o da yıkıyorum poposunu bazen ona rağmen
Mustela vitamin barier 123 ilk çocuktan beri çok memnunum. Desitin bethantol hametol hepsini kullanmıştım en etkili olan mustelaydı...

Gaz damlasının faydasını gördün mü cnm bn hiç görmedim versem de aynı vermesem de
Ne kullanıyorsunuz biogaia deneyin.
İnşallah düzelir canım ya emiyor ama beşiğe koyunca uyanıyor 7/24 kucakta uyuyor bu da normal mi acaba
Beşiğe üstüne giyip çıkardığın bi kıyafeti koymayı denedin mi? Ben geceleri pijama üstünü beşiğe yanına koyuyorum.

Canım sen stres olma nolur. Gaz olunca bebek emmeye yükleniyor rahatlamak için. Senin söylediğin belirtilere göre sütün var o yüzden yetmiyor diye düşünme. 3.aya kadar azalacak gazı da merak etme. Biraz sabret. Gaz damlası aldın mı? Göbeğine masaj yapabilirsin. gün içerisinde yüz üstü yatır sırtına pıt pıt vur. Bezini aç ayaklarını göbek hizasında birleştir o zaman hem gaz çıkarıyor hem gaita yapıyor rahatlıyor. Bunun tecrübeyle hiç alakası yok emin ol bazı bebekler biraz zorluyor anneyi. Genelde ilk bebekler böyle oluyor. Benim büyük oğlum gibi. Hiç uyumuyor mu peki?
Hepimizin öyle oldu ilki, stresimizi hissediyorlar maalesef🥴

Gazdan dolayı çıldırır mamayı da versen bı dert vermesen bı dert versem karnı doyuyor uyuyor soanra da başlıyor gazdan ıhlamaya gazını cikariyoz ona rağmen gaz oluyor neyse az kaldı gaz derdini atlatmaya az daha sabır beni emiyor ama doymuyor fark ediyoruz ackenki ağlaması farklı gaz olunca ağlaması farklı 😂neyse biz çözene kadar çocuklar bir aylık olucak😂
Haha aynen ben de diyordum ki ikinci ama denek oldu yavrum. Sağlıklı olsunlarda inş geçer elbet bugünler 😬

@insanbuL canim senin bebeğin göbeği kanamış miydi ya benim kızın göbeği kaynamış azıcık zibininda kurumuş kan vardı çok az ama pzt kontrole götürcem sağlık ocağına çocuk Dr una da gitsem mi acaba
Benim kızın göbeği 5. Günde düştü hep kan oldu üstün başım. Doktora gidiyorduk tam üstüne denk geldi. Yaktı dr k vitamini vurdurdu. Bugün 20 günlük oldu hala leke geliyor ve bir parçası duruyor. Lekenin fotosunu attım doktora birşey olmaz dedi. Sağlık ocağı ebesi de normal Benin bebeğin bir ay öyle oldu dedi. Akıntı koku yoksa sadece lekeyse sorun olmaz bence. Bir de yıkamadık daha o son parça da düşsün iyice kuru kalsın enfeksiyon olmasın diye

Şuan benimki de 3400 falandır. Hep kucak istiyo kuzum ya gece gündüz asla beşikte uyumuyo sabah yine sağdım 40cc çıktı gelir mi sence sütüm artar mı ya bu bebek de emip uyur mu ben de tuvalete rahat gider miyim
O sütünden dolayı değil alışma sürecinden dolayı. Bir de bir emme de 40 cc yeter bebeğe sıkma canını ben öyle yapıyorum artık.

Canım pamukçuk için doktorlar da koca karı tarifleri de karbonatı suyla hafif silmeyi öneriyor. Pişirmeğe bebekte olur benimki de pişir makat çıkışında kırmızı kabarıklık var hatta geçmiyor acaba alerji belirtisi mi diye şüphe ediyorum.
Sleepy bez kullanıyorum sanırım yaramadı çocuğuma ya mustela pişik kremi sürüyorum inşallah geçer kuzuların totosu

Canım sen stres olma nolur. Gaz olunca bebek emmeye yükleniyor rahatlamak için. Senin söylediğin belirtilere göre sütün var o yüzden yetmiyor diye düşünme. 3.aya kadar azalacak gazı da merak etme. Biraz sabret. Gaz damlası aldın mı? Göbeğine masaj yapabilirsin. gün içerisinde yüz üstü yatır sırtına pıt pıt vur. Bezini aç ayaklarını göbek hizasında birleştir o zaman hem gaz çıkarıyor hem gaita yapıyor rahatlıyor. Bunun tecrübeyle hiç alakası yok emin ol bazı bebekler biraz zorluyor anneyi. Genelde ilk bebekler böyle oluyor. Benim büyük oğlum gibi. Hiç uyumuyor mu peki?
Kucakta uyuyor beşiğe koyunca uyanıyor 7/24 ayaktayız. Mide gazı çıkıyo da bazen pıt yapamıyo simplex gaz damlası kullanıyoruz şaşırdım valla 17 gündür bebeğim olduğunu anlaayamadım

O sütünden dolayı değil alışma sürecinden dolayı. Bir de bir emme de 40 cc yeter bebeğe sıkma canını ben öyle yapıyorum artık.
Emdikten sonra yalanıyor beşiğe koyunca ağlıyor ya ben de başlıyorum ağlamaya yetemiyorum bakamıyorum diyorum şimdi yanımda birileri var ama gidecekler o zaman napıcam yorgun uykusuz tek başıma

Merhabalar herkese, ara ara girip okuyorum, öncelikle herkesin anneliği hayırlı olsun.
Ben de 2 Şubat ta ikinci oğlumu kucağıma aldım.
Süt ile ilgili birkaç şey yazmak istedim naçizane, genelde endişeler bu yönde
Sağım, yutkunma sesi, göğüsten süt fışkırmasi vs. ölçüt değildir. Bebek ne kadar emerse o kadar süt olur. Memelerin süt tutma kapasitesi var evet ama asıl olan fabrika gibi üretim yapması. Bebek çektikçe anlık gelir. Ve bebeklerin uyumamasi her zaman açlıktan değildir hatta bebekler uyumaz-bizim istediğimiz şekilde yani- 9 ay anne kokusu,.kalp atışı duyan bebekler tabi ki hissiz yatak yerine anne koynunu ister. Derseniz ki mama alınca uyuyor, mama ağırlık yapar bizim bir kilo baklava yememiz gibi.
Dünyaya geldikten sonraki 3 aya 4. trimestir denir hatta, yani ilk 3 ay yaka igneniz bebekler
Google yenidoğan mektubu yazarsanız enfes bir yazı var,
İlk bir ay 2 saati geçirmeden emzirmek gerek, ama bebek devamlı memede kalmak isteyecek büyük ihtimal 😚 ilk bir ay doyma kriteri kakali bezler sonrasında cisli bezler
Ben uzman değilim ama ilk oğlumda emzirme ile ilgili çok şey öğrendim. Ve şu an ilk oğlum ile ikinci beraber emiyor. İlkinde hiç yutkunma sesi falan duymadım. Sütüm ne aktı ne fışkırdi. Bu oğlumda lıkır lıkır duyuyorum çünkü süt iki bebeye göre üretildigi için ona fazla geliyor.
Herkese huzurlu, sağlıklı, mutlu bir yaşam dilerim
Cok güzel

Kizlar anesteziden sonra boynumun sağ tarafında bir ağrı kaldı ... Uzanamiyorum baya kötü bir ağrı ... Acaba nedir ne yapsam

Emdikten sonra yalanıyor beşiğe koyunca ağlıyor ya ben de başlıyorum ağlamaya yetemiyorum bakamıyorum diyorum şimdi yanımda birileri var ama gidecekler o zaman napıcam yorgun uykusuz tek başıma
Emme ihtiyacındanda olabilir o yalanma. Benim kızın ilk ve ikinci gün bezi kırmızı ve kupkuruydu. Mama verdim mecburen sarılık olmadın diye. Önce 30 cc günde sonra 60,90 oldu. Her vermede 30 cc olarak. Neyse eşim dediki bu aç ondan böyle ver mama. Her emmeden sonra 45 cc verdim içti sıpa hiç Yok demedi. Gecesinde perişan oldu o da biz de ne ağladı kıvrandı. Ben de bir sonraki gün tek 30 cc verdim şükür daha iyi geçti. Yani deneyerek öğreneceğiz bir de 2. Çocuğum🤣🤣 ha bir de tekim ben de. Allah yardım ediyor korkma. Bugün şimdiye kadar mama vermedim mesela gece de gazdan bence coşuyor ama eşim aç diye diyor veriyoruz bir ölçek mama. Ama bence ona da gerek yok.
Ha bir de bebek emerken sağımdan %30 daha gazla emermiş. Bir bebeğe de 28 gr ile 48 gr arası süt yetermiş

Bizde bugün bir haftalık olduk göbeği düşmedi ama düşünce hemen yıkayım mı yıkamayım mı bişemedim düşmek üzere gibi bizimki de
Bebek hemşiresi bana göbek düştükten bir gün sonra yıka dedi. Tabi leke kanama akıntı yoksa. Benim kızım 20 günlük oldu yıkayamadık daha leke geliyor çünkü

Dün detaylı bir muayene sürecinden geçtim malesef 2. Derece yüz felci gecirmisim. Kortizon içerikli prednol tedavisi başlandı. Gebelikte şeker problemi yaşayanlarda ve zor geçen normal doğumlarda görülebilen bir durummuş. İlaç kullanılmadığı takdirde ilerleme söz konusu olacağından mecbur dün başladık. Sabah ilacı aldıktan sonra 5 saat emzirme yapmıyorum sahip dokuyorum mama veriyorum o arada. 5. Saatin sonunda emzirecegim. Ama gel gör ki şeker sorunum hala devam ediyor ve bu ilaç şekeri yükselten bir etkiye sahipmiş yine çok sıkı bir diyet yapacağım 15 gün. Diyet olduğu için sutumde bugün azaldı. İnşaallah 15 gün sonunda düzelmiş olur yüzüm.
Geçmiş olsun Allah kalıcı acil şifalar versin inş. Neyse ki dermansız bir dert değil yavrun sağlıkla yanında. Güzel bak kendine de çabucak toparlan

Yok bizimkinin doğum kilosu üstüne 10 günde aldığı o. 🤗gece uykusu alamadığın için sütün az olabilir. Ben bu defa gögüs ucu konusunda iyiyim. Ama ilkinde aventin şeffaf meme ucları var. 6.5 ay sonra onunla kurtulduldum yaralardan. Lansinoh garmastan madefix hiçbiri fayda etmedi. Krem sürüp onu taktım çıkarmadım. bebeği de onla emziriyordum direk damağı temas etmeyince toparladı lar.
Kafa gitmiş🤦‍♀️ Bende çogunluk uçta kullanıyorum yoksa ağzında kayıp gidiyor marka fark etmez heraldi uçta, bide krem sürüp uç takıp deniyim

Back
X