- 8 Kasım 2013
- 1.957
- 2.174
- 358
- 35
- Konu Sahibi mertugce35
-
- #1.361
Benim eşim 2013 de varikosel ameliyatı oldu bize hiç sperm dondurmadan bahsetmedi doktorumuz sperm sayısı az morfoloji ve ileri hız 0 çıkıyordu ultrason da da varikosel tespit edildi direkt ameliyat edelim bakalım düzelecek mi dendi. Ama ameliyatın Bi faydası olmadı zararı da olmadı takviye ürünler le sayı baya arttı ama ileri hız ve morfoloji de ciddi Bi değişiklik olmadı bir sene öyle geçti sonra tüp bebeğe geçtik 3. Denemede kızımız dünyaya geldi şimdi tekrar çıktık bu yolaKızlar size bişey sormak istiyorum. Bugun doktor kontrolüm vardı, yumurtalar eşit değil diye ilaç verdi ve önümüzdeki aya tedaviyi erteledi. Ancak şöyle bir durum var. Eşimin sayısı çok düşük. Varikosel çıktı birde. İlk doktora gidince eşimde urologla görüştü. Tavsiye olarak önce varikosel ameliyatı sonra tup bebek dedi. Ancak ameliyatta spermler sifirlanabilir, sperm dondurup sonra ameliyat olun dedi. Eşime sen takviye kullan sonra sperme bakalım dedi. Takviye kullanıp gittik, benim rahme baktı, eşim için sperm testi yapalım mı dedim, anlamadı önce sonra isterseniz yapın dedi, bizde doktor unuttuysan onei değildir dedik yaptırmadım. Bugun gittiğimizde eşiniz varikosel ameliyatı oldu mu, sperm dondurucakti dondurmamis dedi. Ama bunlar hiç konuşulmadı. Eşim yazın ameliyat olucak. Ameliyat öncesi deneyelim diye konuşmuştuk dedim. Sonra eşime sen sperm dondur, önümüzdeki ay tedaviye başlayalım dedi. Bu nasıl iş ben anlamadım. Doktor bizi mi unutuyor yoksa aslında ameliyat sonrasında mi tedavi olunmalı?
Ay canım doktor resmen saçmalamış bence. Dediğin gibi dosyanı doğru düzgün incelemeden konuşmuş her seferinde. Ve her seferinde başka şeyler söylemişKızlar size bişey sormak istiyorum. Bugun doktor kontrolüm vardı, yumurtalar eşit değil diye ilaç verdi ve önümüzdeki aya tedaviyi erteledi. Ancak şöyle bir durum var. Eşimin sayısı çok düşük. Varikosel çıktı birde. İlk doktora gidince eşimde urologla görüştü. Tavsiye olarak önce varikosel ameliyatı sonra tup bebek dedi. Ancak ameliyatta spermler sifirlanabilir, sperm dondurup sonra ameliyat olun dedi. Eşime sen takviye kullan sonra sperme bakalım dedi. Takviye kullanıp gittik, benim rahme baktı, eşim için sperm testi yapalım mı dedim, anlamadı önce sonra isterseniz yapın dedi, bizde doktor unuttuysan onei değildir dedik yaptırmadım. Bugun gittiğimizde eşiniz varikosel ameliyatı oldu mu, sperm dondurucakti dondurmamis dedi. Ama bunlar hiç konuşulmadı. Eşim yazın ameliyat olucak. Ameliyat öncesi deneyelim diye konuşmuştuk dedim. Sonra eşime sen sperm dondur, önümüzdeki ay tedaviye başlayalım dedi. Bu nasıl iş ben anlamadım. Doktor bizi mi unutuyor yoksa aslında ameliyat sonrasında mi tedavi olunmalı?
Canım maşallah Allah kızına sağlık versin inşallah bebeğine de kavuşursunBenim eşim 2013 de varikosel ameliyatı oldu bize hiç sperm dondurmadan bahsetmedi doktorumuz sperm sayısı az morfoloji ve ileri hız 0 çıkıyordu ultrason da da varikosel tespit edildi direkt ameliyat edelim bakalım düzelecek mi dendi. Ama ameliyatın Bi faydası olmadı zararı da olmadı takviye ürünler le sayı baya arttı ama ileri hız ve morfoloji de ciddi Bi değişiklik olmadı bir sene öyle geçti sonra tüp bebeğe geçtik 3. Denemede kızımız dünyaya geldi şimdi tekrar çıktık bu yola
Canım doktor önlem almak istemiş. Varikosel ameliyatı sonrası düşük bir ihtimal de olsa değerlerin kötüleşme olasılığı var. Bu yüzden sperm dondurmanızı önermiş. Bizde aynı dertten muzdaribiz . Eşim yazın ameliyat oldu.3 ay sonra ki testinde değerleri kötüleşmemişti ama çok iyi bi düzelme de olmamıştı. yani sayı 80.000 den 800.000 e çıkmış 1 milyon bile olmamıştı. Ama hızda düzelme olmuştu. Yani sperm hücreleri ameliyattan sonra daha kaliteli oluyor. Ameliyattan sonra tüp bebek tedavisi yapsanız daha iyi olur tabi ama doktorunuzun dediği önlemleri alın. Biz ameliyattan 5 ay sonra yaptık tüp bebeği. Dondurldu beklemedeyiz. Ama keşke 3 4 ay daha bekleseydim diyorum şimdi.Kızlar size bişey sormak istiyorum. Bugun doktor kontrolüm vardı, yumurtalar eşit değil diye ilaç verdi ve önümüzdeki aya tedaviyi erteledi. Ancak şöyle bir durum var. Eşimin sayısı çok düşük. Varikosel çıktı birde. İlk doktora gidince eşimde urologla görüştü. Tavsiye olarak önce varikosel ameliyatı sonra tup bebek dedi. Ancak ameliyatta spermler sifirlanabilir, sperm dondurup sonra ameliyat olun dedi. Eşime sen takviye kullan sonra sperme bakalım dedi. Takviye kullanıp gittik, benim rahme baktı, eşim için sperm testi yapalım mı dedim, anlamadı önce sonra isterseniz yapın dedi, bizde doktor unuttuysan onei değildir dedik yaptırmadım. Bugun gittiğimizde eşiniz varikosel ameliyatı oldu mu, sperm dondurucakti dondurmamis dedi. Ama bunlar hiç konuşulmadı. Eşim yazın ameliyat olucak. Ameliyat öncesi deneyelim diye konuşmuştuk dedim. Sonra eşime sen sperm dondur, önümüzdeki ay tedaviye başlayalım dedi. Bu nasıl iş ben anlamadım. Doktor bizi mi unutuyor yoksa aslında ameliyat sonrasında mi tedavi olunmalı?
Canım ilk iki denemeyi devlette yaptım, inanirmisin o kadar güzeldi ki. Önce dosyana bakıyor, muayene ediyor. Sonra kurala sokup tedavini yapıyordu canım. Özeller devletten bin kat beter, sadece amaçları para olmuş belli. Artık zaten son kez deneyip birakicam ne gücüm ne manevi olarak kaldiricak durumum yok. Ama içimden de aslında ameliyat şart mı diyorumAy canım doktor resmen saçmalamış bence. Dediğin gibi dosyanı doğru düzgün incelemeden konuşmuş her seferinde. Ve her seferinde başka şeyler söylemişBenim saf doktorum da öyle her gittiğim de bana tansiyon problemi soruyor kaç embriyom kaldığından haberi yok. Transfer oldum mu olmadım mi onu bile hatırlamıyor özelde böyleyse devlette yapan arkadaşlarımızı düşünemedim
Canım zaten ameliyattan önce mutlaka dondurucaktik kesin. Ama doktor önümüzdeki ay tup bebek yapicak, yumurta toplamadan önce gene de elimizin altında sperm kalsın diyor. Ameliyat olun yapalım da demiyor. Her seferinde başka şey diyor.Canım doktor önlem almak istemiş. Varikosel ameliyatı sonrası düşük bir ihtimal de olsa değerlerin kötüleşme olasılığı var. Bu yüzden sperm dondurmanızı önermiş. Bizde aynı dertten muzdaribiz . Eşim yazın ameliyat oldu.3 ay sonra ki testinde değerleri kötüleşmemişti ama çok iyi bi düzelme de olmamıştı. yani sayı 80.000 den 800.000 e çıkmış 1 milyon bile olmamıştı. Ama hızda düzelme olmuştu. Yani sperm hücreleri ameliyattan sonra daha kaliteli oluyor. Ameliyattan sonra tüp bebek tedavisi yapsanız daha iyi olur tabi ama doktorunuzun dediği önlemleri alın. Biz ameliyattan 5 ay sonra yaptık tüp bebeği. Dondurldu beklemedeyiz. Ama keşke 3 4 ay daha bekleseydim diyorum şimdi.
Canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin sıkıca tutunsun sana inşallahK Kavsss canım bu arada benim eşimde 2019 da varikosel ameliyatı oldu bize de kimse bir şey demedi dondurun falan. Salında sayı ileri hareketlilik fena değildi ama morfoloji 1 di. Sonra ameliyattan 3 ay sonra morfoloji 6 ya çıkmıştı ve biz onun test sonuçlarını öğrenmeden hamile olduğumu öğrenmiştik. Ama maalesef 7 aylık kaybetmiştim. Şimdi aradan 2 yıl geçti yine hareket ileri hız fena değil ama morfoloji 0 olmuş bu seferVe bu tedavimiz de bir tanecik embriyomuz kaldı 7 olgun yumurtadan. Hiç bir takviye de kullanmamıştı. Ben bugün transfer oldum rabbim nasip etsin inşallah olumlu olur ama olmazsa eşimin takviye kullanması gerekiyor Yani varikosel ameliyatı kalıcı bir çözüm olmuyor benim anladığım
Madem sperm dondurulup ameliyat yapılacak. Tüp bebek için acele etmeye gerek yok bence de. Başka bi doktora da danışın bakalımCanım zaten ameliyattan önce mutlaka dondurucaktik kesin. Ama doktor önümüzdeki ay tup bebek yapicak, yumurta toplamadan önce gene de elimizin altında sperm kalsın diyor. Ameliyat olun yapalım da demiyor. Her seferinde başka şey diyor.
Anladım canım takviyeler işe yarar inşallahCanım hayırlı uğurlu olsun bebeğin sıkıca tutunsun sana inşallahdoktor takviye önerdi, eşim 3 aydır içiyor. Hatta tedaviye baslacagimiz zaman 4 aydır kullanıyor olacak. Ameliyatı da yazı olucak aslında, sadece tup doktoru bişey demiyor. Anlamıyorum bu işi
İşte doktor ameliyat öncesi deneyelim kafasında sanırım, bakalım konusucam önümüzdeki ay, olmazsa erteleyelim diyorumMadem sperm dondurulup ameliyat yapılacak. Tüp bebek için acele etmeye gerek yok bence de. Başka bi doktora da danışın bakalım
Sag ol canım, inşallah toparlanırizAnladım canım takviyeler işe yarar inşallahRabbim nasip etsin yeterki Sonrasın da ameliyat olur toparlar sen de bu arada biraz toparlanırsın psikolojik olarak
Hoşbuldum teşekkür ederim, doktor eşime 3 adet takviye (proxeed plus, teatrio ve imprly) ve günde 1 kaşık çörek otu yağı, 1 kaşık da keçiboynuzu özü verdi yumurta toplamaya kadar olan spermleri güçlendirelim dediHosgeldin canim, tedavin hayırlı olsundoktor eşine takviye dışında bişey önerdi mi
Ay çok sag ol canımbende aksilik çıktı nisan ayına kaldık bakalım
Transfer öncesi soylenilmedi bana transferden sonra soylenildi kahveyle pek aram yok zaten gazlı iceceklerde de öyle çaysız da hiçbirşeyin tadı olmaz diye düşünüyorum oyuzden açık içmeyi tercih edicemKızlar transfer öncesi çay kahve içmeyin diyorlar o zaman ne içeceğiz? Siz ne içtiniz?
Maşallah sen toparlamissin canım, umarım toparlanır bende. Ben baya yorgun ve yılgın hissediyorum canım. Hep bi sorun var. Doktorlar seni hatırlamıyor genel bir tedavi yapıyor beni geriyor bu dur
Maşallah sen toparlamissin canım, umarım toparlanır bende. Ben baya yorgun ve yılgın hissediyorum canım. Hep bi sorun var. Doktorlar seni hatırlamıyor genel bir tedavi yapıyor beni geriyor bu durum
Doktorlar noktasında haklısın, özelede gitsen aynı sıkıntıları yaşayabiliyorsun. Umarım kısa sürede toparlar, hayırlı zamanlarda hayırlı umutlu haberlerini alırızMaşallah sen toparlamissin canım, umarım toparlanır bende. Ben baya yorgun ve yılgın hissediyorum canım. Hep bi sorun var. Doktorlar seni hatırlamıyor genel bir tedavi yapıyor beni geriyor bu durum
Ben de çay içmeyi çok seviyorum. Arada da kolaTransfer öncesi soylenilmedi bana transferden sonra soylenildi kahveyle pek aram yok zaten gazlı iceceklerde de öyle çaysız da hiçbirşeyin tadı olmaz diye düşünüyorum oyuzden açık içmeyi tercih edicem
Madensuyu da yasak oluyor mu ? Sonuçta asitli ama bilemedimAz pişmiş et çiğ köfte etli) ve asitli içecekler yasak dedi
Benim eşime de takviye verdi bakalım ne olucak değerler.Hoşbuldum teşekkür ederim, doktor eşime 3 adet takviye (proxeed plus, teatrio ve imprly) ve günde 1 kaşık çörek otu yağı, 1 kaşık da keçiboynuzu özü verdi yumurta toplamaya kadar olan spermleri güçlendirelim dedi
Amin canim inşallahDoktorlar noktasında haklısın, özelede gitsen aynı sıkıntıları yaşayabiliyorsun. Umarım kısa sürede toparlar, hayırlı zamanlarda hayırlı umutlu haberlerini alırız
Rica ederim canımBen de çay içmeyi çok seviyorum. Arada da kolabiraz dikkat etmem gerek. Teşekkür ederim cevabın için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?