2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Canım çok teşekkür ederim , içim ferahladı
İnsan lohusa iken tüm olumsuzlukları kafasına takıyor , biz de fotoğraf çekimi yaptırdığımızda , mama yedimi ozaman çok derin uyuyorlar demişti fotoğrafçı
Demekki sütümüz okadar uyutmuyor tecrübe etmiş herkes
Bende eğer fırsat bulabilirsem gün içinde daha çok sağmaya çalışcam canım , okadar az çıkınca dedim bu çocuk nasıl doyuyor?
Ama dediğin gibi bebekler daha kuvvetli çekiyorlar , aç olsa ortalığı inletir diyip kendimi teselli ediyorum
Şuan kafamdaki tüm soruları buraya yazmışsın canım
Annelik ne zor ne meşakatli ama ne de güzel şey gerçekten
Gerçekten her bebek bir karakter
Biz de bu akşam aynı bu durumdaydık canım
Hatta gün içinde okadar az uyudu ki , hani dedim yenidoğanlar 16-18 saat uyuyordu
Akşama kadar mahvetti bizi , en son 10 gibi mama yaptık verdik deliksiz 3 saat uyudu
Artık uyuduğunda her an uyanacak diye psikolojim bozuldu evde yürümeye korkar oldum
Mama ile çok derin uyuyorlar ama bu böyle nereye kadar?
Bende hissettiğin şeyleri hissettim bugün
Nasıl çözülür bu durum bende çok merak ediyorum gerçekten

Birazda kaka hakkında konuşalım mı meme+mama ilerliyoruz 3 gün yapmadığı oldu kakasını. Anne sütüyle beslenenlerde 10 güne kadar normal diyorlardı ama biz mama takviyesi de yapıyoruz sizce normal mi çünkü masajla yapar olduk ve sonrasında dehşet dolduruyoruz bezimizi. Hatta arada böyle şeyler de yaşanıyor..

Bizde şuan aynı senin gibiyiz canım, dün akşam belim ağrıdı hatta hüngür hüngür ağladım. Ama kızım uyuyunca acaba 3.yu düşünsek mı diyorum kendi kendime çünkü geçiyor. Ve insan hamile olmayı, bebek kokusunu, emzirmeyi özlüyor, en azından ben çok özlemiştim. Şimdi sana da uzak geliyor geçeceği günler ama gerçekten geçecek

Unutuluyor .. bende ilk kızımda inanılmaz zorlandım tek baktım artık sallayarak susturur uyuturduk sevmeye sevmeye salladım yeterki uyusun diye emmedi asla bu yuzden depresyona girdin kabullenemedim. Evden cıktıgımız an aglardı eve girene kadar gezip tozamadım anneme bile gidemedim ne yaptıysam degişmedi .ama gecti ve ben 2cocuk daha yaptım biri nasip olmadı ama biri yanımda .annelik zor ama kutsal basit olsa bu kadar degerli olamazdı

Güzel anneler herkese günaydın Lohusa depresyonu ile alakalı kendimce biraz çözdüğüm durumu sizinle paylaşmwk istiyorum. Ben depresyona çok meyilli biriyim. Ama 20 gün oldu şimdilik bu süreci çok sükür iyi tamamlıyo gibiyim. Düşüşlerim tabi ki oluyo ama korktuğum gibi olmadı ruh halim. Neyse bununla alakalı şunu yaptım. Hamileliğin son zamanlarında okuduğum kitaplar (ebeveynlik ve çocuk yetiştirme üzerine) şimdi de fırsat buldukça 5 sayfa bile olsa okuyorum. Bu kitaplar insana resmen sabır veriyor. Okuyunca her şeyin yaşanması gereken olması gereken bi süreç olduğuna her bebeğin böyle olduğuna ikna oldum ve de bu süreçleri çocuğuma özverili olarak atlatırsam aramızdaki bağın ilerleyeb yıllarda çok güzek olacağını bu dönemin bu güvenli bağlanma için çok kritik olduğunu öğrendim. Yani diyeceğim şu ki evet çok çok çok uykusuzuz gerçekten kitap okumaya vakit olmuyor fakat sakinleşmek sabırlı olmak isteyen 2 sayfa da olsa okusun bana çok iyi geldi.

Aynısı bizde de var hatta boynuna göğüs bölgesine yayıldı. Cok emiyor bizimki ondan mı yoksa oda çok mu sıcak oluyor nedeni ne acaba . Daha Dr kontrolumuze de 10 gün var
Bizde bilmiyoruz.Bizimde bacaklarimiza falan yayıldı.Acaba yediğim biseymi dokundu diye düşündüm.Ya da sıcaktan oldu

Allah ayağınıza taş degdirmesin umarım çocuğunuzla beraber çok güzel günler geçirirsiniz

Anneler günaydın, çok üzgünüm dün 2.doz tetanoz icin aile hekimine gitmistim benden kan seker idrar vs tahliller istemişti. Bugun sonuclar geldi idrarda protein kaçağı çıktı böyle bisey yasayaniniz oldu mu hamilelikte? Doktora randevum cuma günü. Bu arada benim gecen hafta detaylida bebegi besleyen damarlarda çatlama çıktığı için coraspirin başlamıştı bana. Bir de şimdi bu idrarda protein kaçağı çıktı ne demek bu yaşayan var mı lütfen yardımcı olun kimse bilmiyor duymamış

Allah ınsanlara unutma hissini koymasaydı yaşayamazdık heralde . Insan her şeyi unutuyor
Dogum yapinca hamileliğin zorluğunu
Bebek büyüyünce başlarda çektiğimiz zorlukları
sağlığımıza kavuşunca hastalifin zorluğunu
O yüzden 2. Çocuğu da 3. Çocuğu da yapmaya cesaret bulabiliyor kendin de ama benim bu 2. Çocuğum gerçekten çok zor bakmak ama asıl zor olan buyuk olanın psikolojisini düşünmek onunla ilgilenememek beni çok üzüyor bende şimdi 3. Çocuğu yapanlar nasıl cesaret etti diye düşünüyorum rinapera

Kızlar ; bebişine mama verenler , acaba kaç cc ve günde kaç kez veriyorsunuz
Ben doymadığını anladığım zamanlarda ( ki bu nedense hep gece oluyor 30 cc veriyorum , zor bitiriyor, )sanki kilo almamış gibi geliyor bana çok üzülüyorum , yarın kontrolümüz var tartılcak , bakalım almışmı kilo
Tabi bu süreçte mama+meme ilerlediğimiz için anne sütüm yeterlimi ben bunu da anlayamadım , sizler mama veriyormusunuz ne kadar ve günde kaç sefer veriyorsunuz, neye göre ve nasıl bırakıcaz bu mamayı hiç bilmiyorım , doktoruna gidince soracağım

Ben her emzirmeden sonra veriyorum canım 75 ya da 90ml içiyor. Sütüm çok yok galiba bilmiyorum

Canım idrarda protein kaçağı gebelik kolestazı belirtisi olabiliyor. Yaygın kaşıntı var mı? Ama protein miktarı da önemli. 24 saatlik idrar istedi mi doktorun?

Ben 80 cc veriyorum bazen onla da doymuyor arkasından 20 cc daha verdiğim oluyor

Canım idrarda protein kaçağı gebelik kolestazı belirtisi olabiliyor. Yaygın kaşıntı var mı? Ama protein miktarı da önemli. 24 saatlik idrar istedi mi doktorun?
Cuma gününe randevu bulabildim.iste cuma gunu gidecegim ama telefonda sordum hicbisey demedi sadece seker yüklemeyi erteleyelim once sizden tahliller istycem dedi kapatti. Böyle diyince de hâliyle eşim ben biraz panik olduk. Evet kaşıntı bende gebeligimin ilk haftalarimdan beri vardi ama o zamanlar ilk aylar olduğu icin ilac vermemislerdi. Zaman zaman artar zaman zaman azalir. Son aylar olmadikca müdahale etmiyoruz demisti gastroenteroloji doktoru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…