2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279

Leslie ile ne kilolar verdi insanlar. Evde çocukla harika bir egzersiz bence. Sezaryen sonrası en kolay ona başlanır herhalde.. Ben daha çok 10-15 dakika cardio egzersizler var ya onlardan yapıyordum.. Ama kilo verirken benim favorim ip atlamak.. daha etkilisi yok benim bünye için.

Bu arada ben ameliyat sonrası hemen aktif hayata geçmedim hiç bir zaman. Kendimi süper dinlendiririm. Bebekli hayat öyle değil, kimse hasta gibi uzun uzun yatmıyor. Herhalde biz de öyle olacağız..

Son düzenleme:
Sen fazla kilolarını yeni verdin..düştüğün kiloda bir kaç sene geçirsen belki bu kadar hızlı almazdın. vücut kendisi için güvenli liman olan bildiği tanıdığı kilolara gitmek istiyor bence. O yüzden su içsen yarıyor modda takılıyor bence şu an. Ayrıca ödem olabilir bir kısmı. Sonuçta karbonhidrat yiyorsun o da su tutuyor.

Doğum kilonu düşünerek kendini daha da strese sokma. Sakince olabildiğince dikkat et.. hızlı gelen hızlı gider ayrıca unutma. Doğuma kaç kg gideceksin bilmiyorum ama doğumdan sonra hızlıca vereceğine eminim.

Ama çok takılıyorsan da bir diyetisyenden destek al bence.. nasıl rahat edeceksen öyle ilerle..

Rekor hiç birinizde değil 11 kiloyla bende yuh diyorum kendime artık
İşin içine tüp bebek girince ilaçlar hızlı kilo aldırıyor bence normal böyle olması.. ben hamile kalınca çok almadım ama hemen 5. Hafta insülin başladım ve endokrin + diyetisyen takibine girdiğim için yediğime içtiğime dikkat etmek zorunda kaldım. Ama hamilelik öncesi kortizon tedavisi ile ben de çok aldım..

Ben tembelliğimden leslle yapıyordum zaten diğerleri zor geliyordu bana ip atlayan da çoktu gerçekten ama benim pek müsait alanım yoktu ondan ip atlamadım hiç ama gerçekten çok etkili benim hiç ameliyat geçmişim olmadı ama bebekle sanırım mümkün değil dinlenmek mecburen aktif olacağız
Vücut en çok 90lı kilolara alışkın herhalde o yüzden koştura koştura gidiyor ödem ve şişkinlik çok var farkındayım ama bu ara biraz cıvıtmıştım kendime gelme vakti geldi 1 ay kendime şans vereceğim eğer yine böyle devam ederse diyetisyene gitmeyi düşünüyorum gerçekten

Rekor hiç birinizde değil 11 kiloyla bende yuh diyorum kendime artık
Başlangıç kilon çok değilse takma kafaya canım ama yine de tabi biraz sınırlandırmak gerekiyor eğer karbonhidrat tüketiyorsan sağlıksız olanları kesebilirsin ben kendim öyle yapacağım en azından biraz da olsa engelleriz artışı

Bugün itibariyle ben de yaklaşık 2 kg almışım (65) hoş hala hamile kaldığım andaki kiloda değilim ona 1 kg kaldı.(66) Boyum kısa karnım çok büyük almazsam çok iyi olur. Yoksa yuvarlanan bok böceği gibi son aylara giriş yaparım aha şeklini de ekliyorum.

Eklentiler

• IMG_20220803_155332.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 46
Açık kapalı toplam 4 ameliyat geçmişim var. Hepsine de uzun uzun yattım. Ama fırsatım olduğu için bakanım olduğu için yatabildim. Benim bu hallerimi bilen bir arkadaşım sen şimdi eğilip kalkamazsın ayaklı küvet al dedi. Kardeşim de sanki ne kadar sürecek bebeği yıkamak iki kere eğil sen de diye çıkıştı bana

Benim kuzenim öyleydi çok kilo almamıştı aslında ama 150 boyu vardı son aylarında tam yuvarlanacak kıvama gelmişti ama doğumdan sonra hemen verdi eski formuna kavuştu büyük ihtimal sende öyle olacaksın canım iyi tarafından bak doğum sonrası işin kolay olacak

Neyse ben 160 varım ama karnım 7 aylık gibi. Annem diyor ki sen son aylarda nasıl hareket etcen. Sen varsın ya gelir yardım edersin dedim. Öyle lafa böyle gol ama kendi kalemeymiş. Gelemem öyle ben. Hazır yersin dedi. Tırnağımız var kendi kafamızı kendimiz kaşıyacağız artık.

Gerekirse hazır da yersin ne olacak ama insan hayret ediyor. Bizde anneanne, babaanne yok nasıl hayıflanıyoruz ama bazen olması daha kötü diyorum sen yazdıkça. Benim yengem ya, bana baktığı için Cicianne derim.. alıp içine sokacak beni. Sadece o doğurmamış yani kalan tüm hisler annelik kokuyor.. 65 yaşında kadın, doğum olacak da düşecek yollara yanıma gelecek diye gün sayıyor..

Gerekirse hazır da yersin ne olacak ama insan hayret ediyor. Bizde anneanne, babaanne yok nasıl hayıflanıyoruz ama bazen olması daha kötü diyorum sen yazdıkça. Benim yengem ya, bana baktığı için Cicianne derim.. alıp içine sokacak beni. Sadece o doğurmamış yani kalan tüm hisler annelik kokuyor.. 65 yaşında kadın, doğum olacak da düşecek yollara yanıma gelecek diye gün sayıyor..

Annem de gelir kalır ama işte 10 gün falan kalır da çok söylenir. Ben yaptım ben ettim diye. Aslında bağlayacak birşey yok eve. erkek kardeşim 22 yaşında babam emekli evde. iki ev arası araçla 20 dk. Bu arada annem genç 54 yaşında. Hamileliğin başında çok kilo kaybettim gel dedim benzin parası bile bıraktım 4 kez geldi. Napayım yapacak bir şey yok. :) Sorsan mükemmel anne herkes. Kayınvalidem de annem de. birşey denmez. Kendimi üzmeye de gelmez. Üzülecek çok şey yaşandı. Onlar da olmasın.

Epey ameliyat olmuşsun canım hepsi için geçmiş olsun ben de bir ara düşündüm ayaklı küvet almayı hala da aklımda küvetim var belki bir ayak alıveririm sonradan

Merhaba benim o haftalardaki kontrolümde de başı diğer ölçümlere göre öndeydi doktorumuz bize bunun istenen bir şey olduğunu ve normal olduğunu söylemişti. O yüzden endişelenmeyin

Ben kilo almaya da meyilli bir tipim zaten aman sağlıklı olsun da bebeğim kiloyu veririm zaten yeterki ona bi zararı olmasın

Sağlıkla kucağımıza alalım bebisleri de gerisi verilir kızlar, ben bir kere 84 ten 58 e düştüm ikincide 86 dan 63 e. Zor evet ama imkansız değil, bu kadar almasak daha iyi tabii ama napalm yahu boğaz bu tutamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…