• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bazı günler sizin de yorgunluğunu hat safhada tahammülünüz azalmış oluyor mu? Ben bazı zor geçen günlerin ardından böyle oluyorum. Bebeğe tek basına desteksiz bakmak çok zor geliyor bana. Onu 1-2 saat oyalayan biri bile olsa o kadar rahatlayacağım ki. Bazen alıp bir aile ziyaretine gidiyorum o günlerde o kadar huzurlu oluyorum ki. Ama uzak olduğu için hep olmuyor tabi. Diğer günler hep evde. Ev işi yemek vs hepsi bana bakıyor eşim de yapıyor bunları ama o ekstra işe gidip geliyor hiçbir şey tam oturmuyor gibi hissediyorum. Çok yoruldum. Bu akşam büyük bir ağlama krizi geçirdim sebepsiz yere. Ne zaman geçecek ne zaman alışacağım. Çünkü bu lohusalık da değil.
Bazı günler mi 😅
Kızlar Aslan bugün özelliklede akşam daha çok sürekli kusuyor. Dün bu kadar değildi. Napmak lazım var mı önerisi olan. Neden olduğunuda bilemiyorum.
Canım ben 2 çay kaşığı nane çayı veriyorum çok iyi geldi. Arkadaşıma doktoru önermiş. Ama demleme şekilde değil. Bir süzgeçe nane koy üstünden sıcak su akıt. Aşağıya akan su ılındığı zaman 2 çay kaşığı ver. Ben baya etkisini gördüm. Balgam varsa ona da iyi geliyor

Bazı günler mi 😅

Canım ben 2 çay kaşığı nane çayı veriyorum çok iyi geldi. Arkadaşıma doktoru önermiş. Ama demleme şekilde değil. Bir süzgeçe nane koy üstünden sıcak su akıt. Aşağıya akan su ılındığı zaman 2 çay kaşığı ver. Ben baya etkisini gördüm. Balgam varsa ona da iyi geliyor
Sağol canım yapalım hemen.

Kaç gün oldu canım senin doğum yapalı benim bugün tam 60. Gün. Karnımın sağ tarafındaki ağrı da deli ediyor beni yatarken ve kalkarken çok zorluyor yürürken geçiyor gibi oluyor gaz sancısı değil ama onu biliyorum
58 gün oldu benim de canım. Bende ağrı da yok sadece arada gelip bir yoklayıp gidiyor kanama😄

Kızlar bazı günler sizin de yorgunluğunu hat safhada tahammülünüz azalmış oluyor mu? Ben bazı zor geçen günlerin ardından böyle oluyorum. Bebeğe tek basına desteksiz bakmak çok zor geliyor bana. Onu 1-2 saat oyalayan biri bile olsa o kadar rahatlayacağım ki. Bazen alıp bir aile ziyaretine gidiyorum o günlerde o kadar huzurlu oluyorum ki. Ama uzak olduğu için hep olmuyor tabi. Diğer günler hep evde. Ev işi yemek vs hepsi bana bakıyor eşim de yapıyor bunları ama o ekstra işe gidip geliyor hiçbir şey tam oturmuyor gibi hissediyorum. Çok yoruldum. Bu akşam büyük bir ağlama krizi geçirdim sebepsiz yere. Ne zaman geçecek ne zaman alışacağım. Çünkü bu lohusalık da değil.
Sanki hep aynı günü yaşıyor gibi hissediyorum. Uyku, emzirme, alt değiştirme, kucakta gezinme. Eşimin işinin belli saatleri yok. Bazen tam geldi biraz oyalar diye seviniyorum, telefon çalıyor ve tekrar gitmesi gerekiyor. Bazı günler sabah uykusu o kadar az oluyor ki resmen akşam hiç gelmeyecekmiş gibi gün uzadı sanıyorum. Ama bir yandan da iznim bitecek bir süre sonra, işe başlayacağım. Nasıl ayrı kalırım, çok özlerim, keşke daha fazla beraber olabilseydik diye üzülürüm diye düşünüyorum.

Kızlar ben bugün oğluşumu sünnet ettirdim. Özelde anestezisiz oldu. Krem sürdüler uyusturdular. İşleme anne babada girebiliyordu bizde girdik. İşlem sırasında çok ağlamadi. İşlemden 1 saat sonra çok çok ağladı ilk defa gözlerinden yaş aktı yavrumun onla bir bende ağladım canimdan can gitti. Doktor uyutabilirseniz bolca uyutun daha iyi olur dedi. Bizde calpol verip beyaz gürültü ile uyuttuk. Şuan acıları çok çok azaldı 3-4 gunede tamamen geçer dedi doktor. Ne kadar erken o kadar iyi
Öncelikle sağlıkla büyüsün en kısa zamanda toparlasın inşallah bende özel hastanede genel cerrahi ile görüştüm ama bana mayışacak kadar vericez ve ayrıca lokal bölgeyi de uyuşturucaz dedi bende sadece lokal yapsanız dedim korkulacak birşey yok mayıştırmazsak kesim güzel olmaz dedi siz sadece orası için yaptırmışsınız başka hekimden de görüş alsam mı acaba

Bazı günler mi 😅

Yaa bunu yarın hemen denicem ins etkisi olur sürekli üst değiştirmekten artık gına geldi🤣

Bende çok yorgun hissediyorum.birde benim çocuğum tam büyümüş 6 yaşına gelmişti tekrar başa sardım.yorgunluk, uykusuzluk, tek başına bakmak gerçekten çok zor.üstelik benim yaşım da var 38 yaşındayım hepten zorlanıyorum.kucakta gezmek istiyor bel ağrısından ölüyorım.bir yere koy hemen ağlama mızmızlanma illa ayakta kucakta gezilecek.uykularımız zaten sorun.1 saatte zor uyuyor çıt çıksa uyanıyor geri başa sar.birde hep aynı döngü yedir içir gaz çıkart uyut alt değiştir.sanki aynı filmi günde 5-6 kez izliyor gibi hissediyorum.kış olması ve hepimizin eve tıkılması da ayrıca zorlayıcı.ben de Nisan gelse de kendimizi sokaklara atsak diye bekliyorum.ozaman psikolojimiz biraz daha düzelir.oğlum haziranda doğmuştu 40 ı çıktı alıp her yere yanımda götürdüm.ozaman böyle çökük hissetmiyordum.annem haftada 1 gün gelip bebeğe bakıyor o bile okadar iyi geliyor ki.bir an önce 3 yaşına gelsin de kreşe başlasın diye gözünün içine bakıyorum😂😂😂
Ayy sen ben olabilir misin🤣🤣 benim de oğlum 6 yaşındayken kızım doğdu ahh diyorum uyumadigim gecelere ,gezmedigim günlere hayiflaniyorum🤣

Ayy sen ben olabilir misin🤣🤣 benim de oğlum 6 yaşındayken kızım doğdu ahh diyorum uyumadigim gecelere ,gezmedigim günlere hayiflaniyorum🤣
Bi de beni düşünün oğlum 16 kızım 15 yaşında onca sene sonra bebeğim oldu hiç hayal etmediğim şeyler yaşıyorum garip bi rüyada gibi hissediyorum çoğu zaman

Çok değişik bi duygu ya.oğlum doğduğunda bi süre sonra tövbee hayatta 2. Çocuk falan yapmam diyordum.büyüsün diye gözünün içine bakıyordum.büyüdü yükü azaldı.bu sefer de o tempoya okadar alışmışım ki boşluğa düştüm gibi oldu.bebeklik günlerini özledim.açtım açtım resimlerine baktım falan dedim bi bebiş daha olsa ne güzel olur.şimdi tekrar büyüsün diye bekliyorum 😂😂😂 insanoğlu değişik

Kızlar işe başlayacak olanlar.siz işe başlayınca bebişlere kim bakacak?bende Eylül gibi başlayacağım da bakıcı tutucam mecbur

Bi de beni düşünün oğlum 16 kızım 15 yaşında onca sene sonra bebeğim oldu hiç hayal etmediğim şeyler yaşıyorum garip bi rüyada gibi hissediyorum çoğu zaman
Ben 13 yaşındayken bir kardeşim olmuştu, resmen küçük anne olmuştum bezini değiştir mamasını içir oynat uyut hepsini severek yapardım, annem çok zorlanmisti özellikle gece bebek uyumadiginda , çok üzülürdüm ben anne olunca gerekirse hiç uyumam ama çocuğuma kizmam derdim tabi öyle olmuyormus bir sürü birikmiş duygu üstüne 😌 şimdi diğer kardeşlerim ve ben evlendik gittik ,annemin yanında yıllardır bı o küçük kardeşim var 🤗

Kızlar işe başlayacak olanlar.siz işe başlayınca bebişlere kim bakacak?bende Eylül gibi başlayacağım da bakıcı tutucam mecbur
Ben nisanda başlayacağım malesef. Annem çalışıyor kayinvalidemin evi çok uzak. Bakıcı arıyorduk, eltimin ablası bakacak. Çok iyi denk geldi çünkü komşulara, yöneticiye bakkala vs sorduk hiç tanıdık çocuk bakan biri çıkmadı. İlla bir yerden tanıdık olmasını istiyordum şimdi şükür gözüm arkada kalmayacak. 4 ay 20 günlük olacak.

58 gün oldu benim de canım. Bende ağrı da yok sadece arada gelip bir yoklayıp gidiyor kanama😄
Benim ağrı üşümekten kaynaklanıyor sanırım bu akşam kendimi sıcak tutayım dedim kalın şeyler giydim bir de sıcak su torbası koydum geçti gibi aşırı azaldı boşuna çekmişim kaç gün 🤦🏻‍♀️ kanama da bitsin artık inşallah 🙏🏻

O kadar iyi anlıyorum ki sizi, şu dönemde duymaktan bıktığım kelime “geçicek” oldu. Ama geçtiğini sanmıyorum evriliyo sadece alışıyosun, alışıyo, öğreniyosun ama geçmiyor. 2 aylık olduk benim için hala çok zor. Yol gözlüyorum resmen bi saat bile olsa birisi gelse de kucağmdan alsa diye sonra da vicdan azabından ölüyorum, en çok bana ihtiyacı var en güvende olduğu yer burası diyorum. Hiç bilmediğim bi konuda benden çok şey bekleniyo gibi hissediyorum işin kötü yanı ben de aynısını oğluma yapıyorum… bu dünyaya hala adapte olmaya çalışıyo hala çok küçük, yok uyku düzeni yok ağlaması yok gazı o da daha alışamadı dünyaya. Aslında her şey o kadar olması gerektiği gibi ki. Yalnız değilsiniz alışıcaz ❤️
Geçecek geçecek ☺2 yıl sabır. 2 yasından sonra tamamen bizden bagımsız bıreyler oluyorlar.

Anneme guveniyorum kuzum insallah bi aksilik cikmaz ise yoksa isimiz nanay hayat sartlari zor maddiyat gerek tek maas olmuyo kayinvalidem de bakamaz yasli pek tetik degil ne varsa yine anamda😀😀

Merak etme tek degilsin canim. Ben lohusalik depresyonu gecirdim surekli agliyordum simdi uykusuzluk yorgunluk hepsi ust uste bindi hepimizde çok normal . Uyumuyor diye agladim daha gecen gün

Back
X