Yaa var ya işte.. Ağzıma geleni saydım aslında rahatladım da istemsiz bir gerginlik varmış hazırda bekleyen onlara patladım. Napim artık..Valla haklisin cocugu nasil unutabilir ya hostes yok mu yoklama alinmiyor mu serviste sacmalik. Sinirlenmemek lazim ama insan bazen duramiyor gercekten. Tabi yat dinlen yine de belki karninda kasilma sertlesme falan olur bana oluyor sinirlenince.
Benim de 7 ekim bende artik dogsun istiyorum burdaki arkadaslar da anlattikca ozeniyorumbi de biz hic yuzunu goremedik bebegin cok merak ediyorum kime benziyor diye
Ay çok haklısın.. aslında iyiydim annem geldi kışlık herşeyimi halletti bebek içğn hazırız bekliyoruz gayet iyiydim.. okul açıldığından beri yeni dedim ilk zaman dedim ama bugün de unutunca patladım gitti..Son zamanlarını bu kadar stresle geçirme kuzum bence sakiin kal haklısıın doğum olduktan sonrada aklım kalmasın istiyorsun öocukta ama karnındakini de düşüün
Oyy ayaklarını yemek lazıım onunçok şükür ayaklanmıssın canım süt meselesini takma stres yapma ılık duşla masajı herkes tavsiye ediyor onu deneyebilirsiin. Uykucu şirinleri çok sarmayın diyor doktorlar ıslak bezle silmekte uyandırmada faydalıymıs. Bende deneyimlemedim ama çevremdeki yeni doğanlardan gözlemlediğim şeylerdi bunlar tıparlandıysan devamı gelir canım bence bir yola girer acemilik var kendi evinde değilsin o var ve malum kalabalık sesler derken bebeğinle bol bol baş başa kalmaya bak
Allah razı olsunAllah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim
Bol bol dua ettim sizlere vallahi bir avazda kurtulun diye
Korkulacak bir durum yok benimde oyle oldu gecen ice girmisti simdi yine dısa dönük onun o sirada esnemesiyle falan alakalı heralde. Niye boynuna dolansn canm evham yapmaKızlar aranızda göbek deliğinin içeri girmesini yaşayan var mı yatıyordum bebek hareket ederlen içeri girdi çukur oldu ayağa kalktım düzeldi ne oldu anlamadım boynuna falan dolanır mı acaba
İki haftadır geceleri bu şekilde kıvranıyorum bebito, nst’de sancı çıkmıyor.Benim devreler sancılarınız ne durumda iki gündür aşırı yoğunlaştı kasılmayla geliyo alt karında çok ağrı yapıyor bazen isyanlarda oluyorum yarın kontrol var ama nstde çıkmazsa normal deyip gönderecek oy nenem yarabbi
Çok geçmiş olsun canım.Güzel anneler hepinize merhaba
Biraz toparlandim gelip size başımdan geçenleri yazayım dedim toptan. Baya uzun olacak.
Sabah 8.50 de minnoşum doğdu. Spinal anestezi oldum ilk başta hissediyorum falan diye telaş yaptım daha iğne yapılır yapılmazsonra komple kütük gibi oldu zaten hiç bisey hissetmedim. Sadece kaburgandan aşağıya bastıracagiz telaş yapma dediler biraz nefesim kesilir gibi oldu onu hissettim onun haricinde iyi geçti, baştan konuştular benle baya bebis çıktıktan sonra canım sıkıldı anestezici de gitti ilk anestezi verildikten sonra midem bulandı hemen ilaç yaptılar geçti.
Çıktıktan yarım saat 45 dk sonra uyusuklugum geçmedi ama hafif ağrılar başladı adet ağrısı gibi bi tuhaf. İyiydim ama sonra gelip 2 iğne yaptılar hemen. Sütüm hiç gelmedi kızlar, sıkınca bir iki damla geliyor gerisi yok. O konuyu anlatscagim şimdi. Bebe geldi duruyoruz falan herkesinki ağlıyor bizimki uyuyor sürekli. Yani tepki falan oluyor ama yok uyuyor çocuk. Bizde diyoruz ne kadar sakin falan diye. Hemen topuk kanını aldılar biraz ağladı geri uyudu. Çocuk doktoru geldi tepkilerine baktı gayet iyi ama yenidogan hemşireleri gelsin bi dedi. O sırada bende lavabo için kalkmistim. Alicaz götüreceğiz hiç ağlamıyor dediler benim içime oturdu resmen orda. Analık neymiş anladım. 10 dakika sonra geri getirdiler şükür benim oğlan gibi bi kız daha vardı ikisini götürmüşler ağlamıyor diye. Hiç biseyi yok bunun tembel dediler.
Emzigi direk aldı, ben biberon götürmüştüm mama yapılır içinde diye yaşlı bi ebe geldi sütü var onun daha gelir besleyelim dedi soktu ağzına biberonu bizimki de içti hemen. Ben tabi şok, sonra cocuk doktoru dedi biberonu kim verdi sakın vermeyin ebe verdi diyince de ben söylerim sırınga ile besleyin dedi. İnsülin siringasi alındı. Bizimki yine baştan iyiydi ama zaman geçtikçe siringayla da az içmeye başladı uyanamıyor çünkü bi türlü beni de almıyor. Göğüs ucum falan var o yönden değil çocuk uyanmıyor yani yok. Zaman geçti aksam oldu 2 saatte anca 10 cc 15 cc zor içiyor çocuk. Uyandiramiyoruz dürtüyoruz yok. Neyse ertesi gün sabah çok sızım oldu benim bi o da iğneden sonra hafifledi ciktik eve geldik baktık çocuk sararmaya başlamış. Korktum ben verelim biberonu dedim alıyor ama çocuk yine uyanamiyor iyice korktuk artık dün gece. Acile götürdüler benim ağrım olunca gidemedim. Sarılık baslangici olmuş beslenemedigi için kendi de tembel sariliktan iyice bayıldı çocuk. Ben bu kadar erken beklemiyordum tabi. Bi de başımdaki cok bilmisler iyice sarinca daha da tetiklemis. Açın üstünü başını sarmayin demisler. Geri geldi şükür daha başlangıç oldugu icin ayaklarını cimcikleyin acıtın uyansın besleyin mutlaka diye. Dün 8 bugün 9 çıkmış değer aslında çok yüksek değil ama benim bebe tembel olunca ikisi birleşince baya korktuk hiç uyanmamasina. Suanlik durumlar böyle biberon veriyorum mecbur çünkü siringayla uyuduğu için almıyor zorlanmiyor ya biberonla zorla ağzını actiriyoruz. Bu arada hastanede emzirme danışmanı geldi memeni c şeklinde tut çocuğu böyle tut dedi gitti bu kadarBana gelirsek eve gelir gelmez kendim tuvalete girip çıkmaya başladım kendim yataktan kalkıyorum fazla yatamadım zaten şükür iyiyim
Doğumda herkese dua ettim doguran dogurmayan herkese. Birbirimizi belki disarda tanimiyoruz ama dışardaki insanlardan daha çok yardimciyiz dostuz
Son olarakta bi size tembel ayak fotosu koyayım
Ah devrem gidiyorum kontrole herşey normal ama gel bana sor. Sanki dogurcam. Adet sancısı mı dersin. Kasılma mı dersen. Aşağıda anlık baskılar mı dersin. Hepsi var. Öğleden sonraları ördek yürüyüşüne geçiyorum zatenBenim devreler sancılarınız ne durumda iki gündür aşırı yoğunlaştı kasılmayla geliyo alt karında çok ağrı yapıyor bazen isyanlarda oluyorum yarın kontrol var ama nstde çıkmazsa normal deyip gönderecek oy nenem yarabbi
İlk defa olunca korktum cnm baya içeri girdi çünküKorkulacak bir durum yok benimde oyle oldu gecen ice girmisti simdi yine dısa dönük onun o sirada esnemesiyle falan alakalı heralde. Niye boynuna dolansn canm evham yapma
Dilos canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda atlatin bu günleri .Bol bol su iç . Bebeği kundak yapmak sarılığa mi sebep oluyormuş bunu ilk kez duydum .Güzel anneler hepinize merhaba
Biraz toparlandim gelip size başımdan geçenleri yazayım dedim toptan. Baya uzun olacak.
Sabah 8.50 de minnoşum doğdu. Spinal anestezi oldum ilk başta hissediyorum falan diye telaş yaptım daha iğne yapılır yapılmazsonra komple kütük gibi oldu zaten hiç bisey hissetmedim. Sadece kaburgandan aşağıya bastıracagiz telaş yapma dediler biraz nefesim kesilir gibi oldu onu hissettim onun haricinde iyi geçti, baştan konuştular benle baya bebis çıktıktan sonra canım sıkıldı anestezici de gitti ilk anestezi verildikten sonra midem bulandı hemen ilaç yaptılar geçti.
Çıktıktan yarım saat 45 dk sonra uyusuklugum geçmedi ama hafif ağrılar başladı adet ağrısı gibi bi tuhaf. İyiydim ama sonra gelip 2 iğne yaptılar hemen. Sütüm hiç gelmedi kızlar, sıkınca bir iki damla geliyor gerisi yok. O konuyu anlatscagim şimdi. Bebe geldi duruyoruz falan herkesinki ağlıyor bizimki uyuyor sürekli. Yani tepki falan oluyor ama yok uyuyor çocuk. Bizde diyoruz ne kadar sakin falan diye. Hemen topuk kanını aldılar biraz ağladı geri uyudu. Çocuk doktoru geldi tepkilerine baktı gayet iyi ama yenidogan hemşireleri gelsin bi dedi. O sırada bende lavabo için kalkmistim. Alicaz götüreceğiz hiç ağlamıyor dediler benim içime oturdu resmen orda. Analık neymiş anladım. 10 dakika sonra geri getirdiler şükür benim oğlan gibi bi kız daha vardı ikisini götürmüşler ağlamıyor diye. Hiç biseyi yok bunun tembel dediler.
Emzigi direk aldı, ben biberon götürmüştüm mama yapılır içinde diye yaşlı bi ebe geldi sütü var onun daha gelir besleyelim dedi soktu ağzına biberonu bizimki de içti hemen. Ben tabi şok, sonra cocuk doktoru dedi biberonu kim verdi sakın vermeyin ebe verdi diyince de ben söylerim sırınga ile besleyin dedi. İnsülin siringasi alındı. Bizimki yine baştan iyiydi ama zaman geçtikçe siringayla da az içmeye başladı uyanamıyor çünkü bi türlü beni de almıyor. Göğüs ucum falan var o yönden değil çocuk uyanmıyor yani yok. Zaman geçti aksam oldu 2 saatte anca 10 cc 15 cc zor içiyor çocuk. Uyandiramiyoruz dürtüyoruz yok. Neyse ertesi gün sabah çok sızım oldu benim bi o da iğneden sonra hafifledi ciktik eve geldik baktık çocuk sararmaya başlamış. Korktum ben verelim biberonu dedim alıyor ama çocuk yine uyanamiyor iyice korktuk artık dün gece. Acile götürdüler benim ağrım olunca gidemedim. Sarılık baslangici olmuş beslenemedigi için kendi de tembel sariliktan iyice bayıldı çocuk. Ben bu kadar erken beklemiyordum tabi. Bi de başımdaki cok bilmisler iyice sarinca daha da tetiklemis. Açın üstünü başını sarmayin demisler. Geri geldi şükür daha başlangıç oldugu icin ayaklarını cimcikleyin acıtın uyansın besleyin mutlaka diye. Dün 8 bugün 9 çıkmış değer aslında çok yüksek değil ama benim bebe tembel olunca ikisi birleşince baya korktuk hiç uyanmamasina. Suanlik durumlar böyle biberon veriyorum mecbur çünkü siringayla uyuduğu için almıyor zorlanmiyor ya biberonla zorla ağzını actiriyoruz. Bu arada hastanede emzirme danışmanı geldi memeni c şeklinde tut çocuğu böyle tut dedi gitti bu kadarBana gelirsek eve gelir gelmez kendim tuvalete girip çıkmaya başladım kendim yataktan kalkıyorum fazla yatamadım zaten şükür iyiyim
Doğumda herkese dua ettim doguran dogurmayan herkese. Birbirimizi belki disarda tanimiyoruz ama dışardaki insanlardan daha çok yardimciyiz dostuz
Son olarakta bi size tembel ayak fotosu koyayım
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar merhaba bizde sabah çok şükür gayet sağlıkla dünyaya geldik. 2600 gram kızım minnak biraz ama hiç bir şeyi yok çok şükür. Spinal anestezi oldum aklınızda bulunsun ben oksapor kullaniyordum pazartesi kesti doktorum ilacı. Çok zorlu yollardan geçtik hepimiz ama içinizi ferah tutun Allah'ın izniyle hicbirsey olmuyor. Birde ben ameliyat esnasında tüplerimi de baglattim
Sagolasin canımsiz nasıl oldunuz ameliyat oldu mu eşin canım?
Aynı senin dediklerini söylemişler kuzum ıslak bezle silin diye. Ama bi görsen çocuk aç kaldıkça ağlar falan sanırdım ben bizimki daha da bayılıyor. Evet kuzum daha çok detay varda süt yönünden psikolojimi çok bozdu birileriyeminle gelen bir iki damla da geri gitti. Kendime bakamadım daha bi baksam yarın duş serbest bi duş alicam masaj yapicam sıcak su torbası koyacağım bi de manuelle ilk süt yapış yapış olduğu için inmiyor bir de azıcık çocuğun ağzına veremeyecegim. Yapışıp kalıyor pompaya sıkıntılı işler
Benim devreler sancılarınız ne durumda iki gündür aşırı yoğunlaştı kasılmayla geliyo alt karında çok ağrı yapıyor bazen isyanlarda oluyorum yarın kontrol var ama nstde çıkmazsa normal deyip gönderecek oy nenem yarabbi
Gözün Aydın diloşAllah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim
Bol bol dua ettim sizlere vallahi bir avazda kurtulun diye
Gelip geçsin bi an önce canım inşallah sıkıntısızCuma olacak kuzum az kaldı
Cook tesekkur ederim canım daha güzel hikayeler sizlerin olsun insallahGözün Aydın diloşAllah sağlık sıhhat versin insallah, ne güzel anlatmışsın yazmışsın ellerine sağlık, böyle sezeryan hikayeleri duyunca içim rahatlıyor
Benim de bugün belirlendi tarih, 3 ekim sabah 09:00 da kavuşacağız insallahDualarınızı bekliyorum
Sagolasin canım benim çok teşekkür ederimDilos canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda atlatin bu günleri .Bol bol su iç . Bebeği kundak yapmak sarılığa mi sebep oluyormuş bunu ilk kez duydum .
Ay bakayım canım sagolasin. Yeminle kendime vakit ayiramadim daha doğrusu hem ağrılar hem üstüne bebisin mama sıkıntısı derken hiç uyuyamadım bile. Bu gece uyukluyordum artık annemde kötü oldu. Ben tek kalmayayım diye ikimizde uyanık kalınca. Ama gece dedim sen yat dinlen sabah ben yatarım hallederim dedim. Ameliyatlı olunca ben uyumuyorum ilgileneyim desem bisey isterim diye annem de uyanık kalıyor orda biraz sıkıntı oldu. Hastanede moralim zaten bozuldu ama bi gün konusursun dedim içimden hiç takmamaya çalıştım artıkCanim benim esin sirtina masaj yapsin oksitosin masaji diye bak internetten sirta masaj yapiyorlar faydasini goren olmus bebis daha cok kucuk daha guclu cektikce gelir sutun hic merak etme. Duyma baskalarini diyicem ama mumkun olmuyor biliyorum. Bebis uyurken sen de uyuycam de gec odana yat birak bosver mumkunce az muhabbet etmek en iyisi.
Ben bunu hiç duymamıştim canım teşekkür ederim bilgi verdiğin içinSagolasin canım benim çok teşekkür ederim
Kundak yapmak değil kat kat sarmak diyeyim, ılık bezle silin dediler çok sıcakta kalmasın kısa kollu zıbınla dursun hatta dediler. Gece acile giderken hafif kalın bi battaniye sarmislar altında bi tane daha vardı penye battaniye. Bi de normal kıyafetleri işte kızmışlar yapmayın böyle diye. Aç kalmak ve çok sıcak tutmak tetikliyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?