Amiiiiiiiiin allahimOh duygularıma tercüman oldun
Allah bizi kötü insanların şerrinden korusun. Bizi ve evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın amin
4cu gebelik ama ikinci cocuk olacak 2 ve 3 cu malesef kaybettikKız ben kaçırmışım 1 normal 2 sezeryan mı dedin? Bu dördüncü mü maşallah
Ben epudural filanda istemiyorum direk bayıltsınlar beniBenimki acil sezeryandi ikiside ama en erken 37de aliyorlar uygun olan 38 39 yani 2 hafta onden aliyorlar
Evde 5 dk da doğuruyorlarmış her sene bi tane.Herkesin yapısı aynı mı veya suan senin çektiğin bulantiyla onun yaşadığı aynı mı?
Eskiden yapılıyormuş yapmak zorunda kaliyorlarmıs şimdi devir aynı değil. Artı önceden hersey organik sağlıklıydı şu grupta okuduğum kadar mesela kimsede kanama duymadım ben daha anca anca duyuyorum etraftan da. Sağlıklı bisey kalmadı ki sağlıklı vücudumuz olsun
O kadar iki yüzlü ki, herkesle iyi anlaşır. Şeytan gibi, tanısan hemen seversin. Ama sonraaaa…Sizin isteme düğün nasıl oldu o zamanlar anlaşabiliyor muydunuz
Kendi evladına değer vermeyen torununa mı değer verecek? Maksat huzur bozmak işte. Bundan besleniyor bu yaratıklar biliyorsun.Tabi tabi kesinlikle. Bi anlatsam şaşırırsın işte. He he diyip geçtim napayim çünkü denedim daha önce karşımda anlama kabiliyeti olan bi insan yok. Tamamen kendi düşündüğü dışardan ne söylenirse söylensin.
Üzüldüm ya ne bileyim kendi çocuğuna bile önem vermedikleri için
Amin canım pırt diye doğurmak nasip olsunCanım benim 2.olacak Allah nasip ederse. Bende sezeryan dan korkiyurm hemde nasıl. Rabbim hayırlı sağlıklı normal doğum nasip etsin bana. Her annenin tercihine saygı duyarım. Arkadaşım korktu sezeryan oldu iyiki oldum diyor. Ben normal oldum iyiki oldum diyorum. Tabi kimi keşke sezeryan olsaydım normal zordu kimi ise keşke normal olsaydı sezeryan zor. Diyor yani doğum kişiye özel.
O nedenle hayırlı olan olsun hakkımzda kolayca pırt diye doguralim
Çok zor şeyler yaşamışsın canım ya Allah bi daha yaşatmasın. Bu 4. Sezeryanın olacak o zaman değil mi? Doktorun ne diyor bu duruma?Ben hep normal dogum taraftariydi ilk cocugumu normal basladi 29 saat agri cektim 10cm aciklikla hemde yinede olmadi basi catida sikismis acil sezeryana aldilar mecbur kalp atislari dusmeye baslamisti ama korkulan olmadi baya saglikli dogdu yavrum ikinci normal ama 6ci ay erken dogum oldu 800grmdi suni sanci verdiler baya aci cektim ama cabucak dogudu ucuncude 7ci ayda 1 kilo 100grm dogudu ama acil sezeryan oldu o neyse canim hepsi uzun hikaye ama bence normal dogumdan korkan bir kadin sezeryan olmali neden cunku kac saat agri cekicegin belli deil aciklik olmaya bilir bebek tehlikeye girebilir ve dogusa bile 1 ay alttan dikis olacak dikissiz doguran neredeyse yok o dikis acisi cok fenaa sezeryan ise agrisiz gidiyorsun spinal takiliyor hemen 5dk icinde bebek cikiyor temizleyim veriyorlar anneye ilk temas sen hic bir sekilde aci hissetmiyorsun ve zor olani sadece ilk ayaga kalkmada oluyor ilk 3 gun sonrasi hafif agrilar rahatsiz etmeyecek derecede olan agrilar onlarda agri kesiciyle geciyor velasil kelam sezeryan en guzeli korkan anne adaylarina simdiki aklim olsa hic normala yeltenmezdim okadar agri cekmeme ramen yinede sezeryan oldum ve oylede aci cektim
Ya seni yerimTüp midenden mi bal damlıyor ağzından mı bilemedim.
YaaaSeneye ramazanda da ek gıda zamanı gelmiş olur kii
Canım benim. rabbim bu bebeğini sağlıkla kolaylıkla vaktiyle doğurmanı nasip etsin inşallahBen hep normal dogum taraftariydi ilk cocugumu normal basladi 29 saat agri cektim 10cm aciklikla hemde yinede olmadi basi catida sikismis acil sezeryana aldilar mecbur kalp atislari dusmeye baslamisti ama korkulan olmadi baya saglikli dogdu yavrum ikinci normal ama 6ci ay erken dogum oldu 800grmdi suni sanci verdiler baya aci cektim ama cabucak dogudu ucuncude 7ci ayda 1 kilo 100grm dogudu ama acil sezeryan oldu o neyse canim hepsi uzun hikaye ama bence normal dogumdan korkan bir kadin sezeryan olmali neden cunku kac saat agri cekicegin belli deil aciklik olmaya bilir bebek tehlikeye girebilir ve dogusa bile 1 ay alttan dikis olacak dikissiz doguran neredeyse yok o dikis acisi cok fenaa sezeryan ise agrisiz gidiyorsun spinal takiliyor hemen 5dk icinde bebek cikiyor temizleyim veriyorlar anneye ilk temas sen hic bir sekilde aci hissetmiyorsun ve zor olani sadece ilk ayaga kalkmada oluyor ilk 3 gun sonrasi hafif agrilar rahatsiz etmeyecek derecede olan agrilar onlarda agri kesiciyle geciyor velasil kelam sezeryan en guzeli korkan anne adaylarina simdiki aklim olsa hic normala yeltenmezdim okadar agri cekmeme ramen yinede sezeryan oldum ve oylede aci cektim
Allah sabır versin canım gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın4cu gebelik ama ikinci cocuk olacak 2 ve 3 cu malesef kaybettik
Bende öyle genel anestezi istiyorumBen epudural filanda istemiyorum direk bayıltsınlar beni
Benimki de herkes sever tanıdıkça nefret ediyorlarO kadar iki yüzlü ki, herkesle iyi anlaşır. Şeytan gibi, tanısan hemen seversin. Ama sonraaaa…
Ben epudural filanda istemiyorum direk bayıltsınlar beni
Malesef demekte istemiyorum yaa sezeryan olsun zaten uyuyup uyanayim bebegime kavusayim ilkinde oldugu gibi cok stresli bi durum aslinda gunu nu biliyosun bebegin dogacagi vakiti falan insan baya stres oluyorÇok zor şeyler yaşamışsın canım ya Allah bi daha yaşatmasın. Bu 4. Sezeryanın olacak o zaman değil mi? Doktorun ne diyor bu duruma?
İşte bende o sancıları ve alttan dikişleri düşündükçe sezeryan fikrine daha yakın duruyorum
Dehşete kapıldım su anBen acidan bayilacaktim ilkte anesteziye bile gerek yoktu genel anesteziyle oldum ilk sezeryani ikinciyi spinal ama tutmadi zaten anestezi hocama dedim bacaklarimi hissediyorum falan kadin cok normal herseyi hissedeceksin aci hissetmeyeceksin ilk ya bende oyle diye inaniyorum doktor nesteri vurdu boydan boya alllahim bir aci resmen karnimi kesti adam guluyorum ama sinirden dedim aciyor kesti bayagi beni ayy inanmiyorlarda bi gorsen korku filmi gibiydi bacaklarimi kipirdattiktan sonra inandilar uyuttular hemen ama nafile ameliyatin ortasinda tekrar ayildim şaka gibi tekrar uyuttular falan tam bir tramva benim icin ve simdi yine sezeryan olmak zorundayim yani kabus bitmiyor benim icin kiz senide korkutuyorum ama ne yapayim basima geldi bi kere bende genel anestezi istiycem bu sefer uyu uyan bsy anlamiyorsun annne oldun diyorlar bebegi getiriyorlar fln guzel yani ayyy hormonlardan midir nedir dengem bozuluyor bazen gulesim geliyor bazen agliyorum hatirlayip bunlari bilemedim
Ayyy gercektende oyle tekrar okudumda ayyy ne o oyle korku filmi gibi anlatmisim kizlar sizin basiniza gelicek diye bsy yok korkmayin kenske yazmasaydim silebiliyormuyum ki acabaDehşete kapıldım su an
Bizde de var o muhabbetler biliyor musunnYa seni yerim
YaaaAy daha bu akşam sofrada konuştuk biz de, seneye tam bu zamanlar 6 aylık olacak ek gıdaya başlamış oluruz yanımızda ağzına yoğurt veririz azar azar o da yer diye. taklit yapıyoruz ye çocuğum aç ağzını filan diye
Kiz senin kayna ayni benim kaynaO kadar iki yüzlü ki, herkesle iyi anlaşır. Şeytan gibi, tanısan hemen seversin. Ama sonraaaa…
Birincisi yok öyle kolay doğum falan canım. O zamanda bünyeye bakıyormuş anneme ekstradan sordum şimdi 3üde kolay olmamış. Hele ben 3. 5 kilo doğmuşum kendimi atacaktım camdan diye anlatırdı. O zamanın şartları işte şimdi çocuk 4 kilo olsa sezeryana alıyorlar tehlikeli diye o zaman ne kadar kontrol ediliyordu ki? 5 kiloyu normal dogurtturmuşlar düşün sence kolay olmuş mudur akşama kadar zor suni sanciyla çıkmışım. Hele en büyüğümüz daha geçmiş zaman evde doğurmak kolay mıydı doğru düzgün ebe yok falan diyor. Yine bünyeye bağlı ve o zaman tarla işi tabi yerinde duramiyorlarmis mecburen, simdide deniyor sonlarda özellikle yürüyüş vs. Kolaylaştırıyor diye.Evde 5 dk da doğuruyorlarmış her sene bi tane.
O zamanla bu zamanı bir tutamayız tabii ama bunu ayırt edecek anlayış nerede?
Bir de herkesin bünyesi bir değil ben normal doğuma bile korkuyla bakan biriyim vücudum daha narin belki. Ay bi de geçen doktor zayıflamışsın dedi vitamin yazdı dedim o vitaminler kilo yapıyor diyor biz yemekte yemezdik vitamin de yoktu o zamanlar hiçbişey de olmadı sağlıklı çocuklar doğurduk. Resmen bana o vitaminleri içersen kilo alırsın dedi ya sanane kadın kilomdan sinir oldum şimdi gene hatırlayınca. O zamanlar yenilen yemeklerde her türlü sağlıklı gıdayı alıyordun bizim yediklerimiz de boş ekstra takviye almak gerekiyor gelde anlat ya cahil işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?