Evet başlıyoruz

Minnoşum ilk dediklerin için bilmiyorum inşallah toparlar bi an önce yavrukusun şimdiden kansızlıkla uğraşmasına üzüldüm.
Ama 4.6 kan değeri gayet iyi bu aşamada diye düşünüyorum.
Benim bebe zayıf doğdu cilt altında yağ olmadığı için 1 ay kadar genel cilt tonu Mavi mor kırmızı arası gidip geliyordu ve dediğin gibi sarılık ile birleşince yüzü bi garip oluyordu. Zaten sürekli ıkınma halinde olduğunda yüzü kararıyordu gerçekten. Simdilerde kilo da alınca beyazladı yavrus sonunda

Hastaneden 3. Gün sabah çıktık sarılık değeri 9 du. 5. Gün sabah kanda 14.5 a yükseldi ve fototerapi aldık.
Günü ilerledikçe tehdit olmaktan çıkıyor fototerapi sonrası 9 a düştü. 2 gün sonra yeniden kan verdik 11 di yeniden ama devamında bir daha sarılık değerine bakılmasına gerek görmedi doktor. Kilo alıyordu.
2. Haftadan sonra çıktığını duymamıştım hiç
Sarı tülbent hiç örtmedim açıkçası inanmıyorum da

8-10 saat fototerapi ile 9 a ancak düşen değere sarı tülbent ne yapsın dedim ama denemekten zarar gelmez için rahat edecekse ört tabi
Çok geçmiş olsun sarılık başımıza bela oldu topikçe, bir de emzirme sorunu

ben sana meme ucu için gamastan pomad krem önerebilirim ama emzirme öncesi yıkaman gerekiyor. Ben cok memnun kaldım Lansinoh duruyor öyle
26 ekimi de kavuştay tarihi olarak tabloya ekleyebilirim istersen

Deneyimlerini dinlemek için sabırsızlanıyorum

yol biraz zor oluyor ama cok güzel can arkadaşım
Ya doktorun işine karışılmaz ama daha 10 günlük bebe de uzun süre aç bırakılmaz bence. İçgüdüsel olarak bakıyorum Ben bırakmazdım.
Suanda hiç uyumadı ama uyusa 4-5 saat bırakırım tabi öncesinde yeterince emdiğine eminsem.
Bence bi 2 hafta devirmek lazım en az sarılık vs yoksa zaten yavaştan bebe açlığa tepki veriyor neyseki

Ben 2 gündür deneme yapıyorum da.. üşüyor olabilir mi kıyafeti bi kat artırmayı deneyebilirsin
Ben kalın bi tulum daha giydirdim bu gece. 3 saat uyuduk şükürler olsun. Ki sadece anne sütüyle 2 buçuk saatten fazla uyuduğunu pek görmedim. gaz sancısı da azaldı sanki memede kıvranmadı. soymadım 2. Katı. sabahtan beri de güzel güzel uyuyor emiyor uyuyor

battaniye ile bel kısmı sarılı ayaklarda patik var
Ben üstteki yazdığımı öneriyorum yeniden

evin sıcaklığına göre isilik etmeden kıyafet artırmayı dene
Ah ah kanayan yaram emzik
Tutmuyor
Dışarıda 2 kez ağlama kriziyle tuttu sadece
Maşallah subhanallah ayakta sallanırken emzik tutmak mı nasip et yarabbim

bizimki boş boş ayakta sallanıyor

gerçi geceden beri onu da yapmaya gerek kalmadı
Üşüyor olabilir mi acaba diyorum

bizimki özellikle geceleri üşüyormuş
Ohiy maşallah
Detaylar Hani nerde detaylar

Hikayeni bekliyorum müsait zamanda
Bebeyi emzirdikten sonra 15 er dk sağım yapmanı öneririm canım
Başta çok zor ve pratik değil haklısın ama süt inmesi için biraz zorlamak gerekiyor inşallah artar daha da
Ben ucunu tutunca bildiğin meme ucumu kaktırıyorum içeri doğru bi şekil yol bulmaya çalışıyoruz
Benimki de çok aceleci ağzına alsın da nasıl alırsa artık
Eveeettt ben benim Kıza bi kat daha giydirdim derdi soğukmuş anlaşılan, özellikle geceleri

Ben bebe gözümün önündeyken özellikle, sert kırlentlerddn reflü yatağı etrafına set çekiyorum ve üzerine tülbent örtüyorum. Nefesiyle birlikte yüzü ısınıyor.

Bir de kafaya şapka asla taktırmıyor. O yüzden reflü yatağına büyük 4 kat müslin serip bebeyi yatırıp kafasının etrafına baş örtüsü gibi sarıyorum kenarları kıvırıyorum filan. Müslini de kundak gibi örtüyorum beline ama sıkıştırmıyorum kesinlikle çünkü kundak asla kabul etmiyor. Onun da üzerine polar battaniye atıyorum koltuk altı hizasına kadar. Zaten kollar dışarıda oluyor yüzüne çekme ihtimali yok. Kafa kısmını Dönünce burnu kapanmayacak şekilde ayarlamak lazım tabi. Sen halledersşn
Soğukla topla tüfekle savaşıyoruz
Cimriyiz sanılmasın

kombi yakıyoruz ama ev komple kuzey maalesef.kendim içlik üzerine polar hırka ile uyudum
Ben yapıyorum her emzirme olmasa da emzirme sonraları biraz omzumda dik tutup reflü yatağına karın üstü bırakıyorum popo sırt ne varsa ovalıyorum
Güzel gaz çıkıyor.
Sonra üstüme sırt üstü yatıyorum karnına masaj yapıyorUm evirip çevirirken gaz çıkarıyor.
Emzirirken de aralarda gaz çıkarmahı deneyim emzirmeye devam ediyorum daha verimli olduğunu farkettim.