2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kizlar selam hafif ates olunca acile getirdik.ilacli buhar verdiler 2 doz ve anyobiuoyik yazdi dr.
bronsiolit olmusuz
Ancak antibiyotik 4 eczanede de yoktu piyasada yok diyorlar insallah yarin buluruz, caresiz kaldik resmen ilac olmamasi ne demektir Allah yardimcimiz olsun
Çok geçmiş olsun. Bize de doktorumuz antibiyotik iğne yazdı araya araya 5. eczanede zor buldum. Ecza depolarında bile yokmuş. Ülke genelinde ilaç sıkıntısı var.

Evet hep öyleydi kakası probiyotik başlamadı doktorum ama kaka düzenimiz değişti şimdi az kaka ve zorlanma başladı bizde kabızlık yaptı antibiyotik 🤦🏻‍♀️ doktorumdan isteyeyim ya da eczaneden kendim alabilir miyim var mıdır önerin? İnşallah amin. Sarılığımız geçti gibi ama çok çok hafifledi eskiye göre.

Aşırı ıkınma vardı biz gazdan zannediyorduk meğer enfeksiyondanmis ağlamalar da oluyordu tabi bana enfeksiyonu olabileceğini düşündürecek hiç birşeyi yoktu kızımın ama ciddi şekilde varmış
4. Ayda çok değişimler olduğu soyleniyor biz 4. Aya uzağız henüz ama ayıyla ilgili olması muhtemel. Sana da kolaylıklar evladına sağlık diliyorum.💐 Sağlıklı olsunlar gerisi geliyor bir şekilde
Ben önermeyeyim de doktorundan iste canım sen. Daha doğru olur. Antibiyotik kullanımında bağırsak florası için verilen probiyotikler var.
Geçmiş olsun yeniden.
Bizde de var ıkınma ama tuvaletş kolay yapıyor normal zamanda ıkınmalar başladı. İnsan problem arayınca her şey gözüne çarpıyor 🥹
Biz de bi doktora gideceğiz bakalım ayından mı yoksa başka bir sıkıntı mı var göreceğiz 🥲
Teşekkür ederiz 🌺🌺 sağlıkla kolaylıkla atlatalım şu günleri🥲
Kizlar selam hafif ates olunca acile getirdik.ilacli buhar verdiler 2 doz ve anyobiuoyik yazdi dr.
bronsiolit olmusuz
Ancak antibiyotik 4 eczanede de yoktu piyasada yok diyorlar insallah yarin buluruz, caresiz kaldik resmen ilac olmamasi ne demektir Allah yardimcimiz olsun
Çok geçmiş olsun 😩
Canım sürekli kuru öksürük gibi değilse ya tükürüğü boğazına kaçıyordur ya kusmuktan genzini temizlemeye çalışıyordum ondan öksürüyordur. Hapşırık refleksten diyordu bana doktor ama kaç aya kadar öyle bilmiyorum benim kız da çok hapşırıyor. Ateşi takipte kal, burada önemli olan ateş bir de bariz huzursuzluk. Bunlar yoksa hasta olduğunu sanmıyorum.

Hayır canım, ateşi hastanede düşük seyretti hep çok şükür. Öksürüğe de bir şey demedi. Bol anne sütü ve burun açarak devam etmem gerektiğini anladım konuşmasından.

Kuzum, sorma herrrkes hasta sadece bebeler de değil yetişkinler de hasta. Bir akrabamızının 2.5 aylık kızı da 40 derece ateşle acile gitmiş insan çok üzülüyor bebişlere 😔 hava vs bir şey demedi doktor canım, hastanede bile hava vermedişer burun temizliği yaptırdı doktor. Ben de evde serum fizyolojik ile temizliğe devam ediyorum bol bol emziriyorum. Bugün biraz daha iyiydi ama burnunu temizlemezsem hemen başlıyor huzursuzlık ve öksürük. Genzindekini serum fizyolojikle yumuşata yumuşata geçecek sanırım... Allah bütün bebelere şifa versin inşallah 🤲🏻
İyi yapıyorsun canım burnu açıldıkça daha rahat da emer hem.. amin 🙏🏻🙏🏻
Günden güne toparlayacak hepsi, inşallah çabucak atlatır bi daha hastalanmazlar. Okudukça beni afakanlar basıyo 😩
Kızlar Asaf çok hasta geçen Cuma gecesinden bu yana ateşini düşüremedik. Ben işteyken eve misafir gelmiş annem de geri çevirirsem ayıp olur diyerek kabul etmiş. Kadının çocuğu da gripmiş bizim oğlana bulaştırdı hastalığı. Çok üzgün ve sinirliyim. Sen küçücük bebeği görmeye geliyorsun çocuğun hasta hangi akla hizmet benim bebeğime bunu yapıyorsun. Anneme de çok kızdım niye kış günü eve misafir alıyorsun darılan darılsın dedim, ama olan oldu. Şimdi çocuğa 3 tane antibiyotik iğne yazıldı bugün sonuncusunu yaptırıcaz calpol şurup kullanıyoruz, fakat çocuğun ateşi asla düşmüyor. 37,5 - 38 derece arasında geziyor. Daha ek gıdaya geçemeden, boğazından birsürü ilaç geçti. Ne yapsam bilemedim. Cuma günü kontrolümüz var yine. Bir tavsiye verecek olan var mı ? :KK43:
Gerçekten çok can sıkıcı. Çok geçmiş olsun. Tavsiye konusunu bilemiyorum en azından sürekli burun açmanızın faydası dokunabilir en azından rahat beslenir yavrucak. Allah şifa versin.🙏🏻

Canım sürekli kuru öksürük gibi değilse ya tükürüğü boğazına kaçıyordur ya kusmuktan genzini temizlemeye çalışıyordum ondan öksürüyordur. Hapşırık refleksten diyordu bana doktor ama kaç aya kadar öyle bilmiyorum benim kız da çok hapşırıyor. Ateşi takipte kal, burada önemli olan ateş bir de bariz huzursuzluk. Bunlar yoksa hasta olduğunu sanmıyorum.

Hayır canım, ateşi hastanede düşük seyretti hep çok şükür. Öksürüğe de bir şey demedi. Bol anne sütü ve burun açarak devam etmem gerektiğini anladım konuşmasından.

Kuzum, sorma herrrkes hasta sadece bebeler de değil yetişkinler de hasta. Bir akrabamızının 2.5 aylık kızı da 40 derece ateşle acile gitmiş insan çok üzülüyor bebişlere 😔 hava vs bir şey demedi doktor canım, hastanede bile hava vermedişer burun temizliği yaptırdı doktor. Ben de evde serum fizyolojik ile temizliğe devam ediyorum bol bol emziriyorum. Bugün biraz daha iyiydi ama burnunu temizlemezsem hemen başlıyor huzursuzlık ve öksürük. Genzindekini serum fizyolojikle yumuşata yumuşata geçecek sanırım... Allah bütün bebelere şifa versin inşallah 🤲🏻
Bizimde atesi cok yukselmedi ama oksuruk oldugu icin kucuk bebeklerde hizli ilerliyor diye antibiyotik yazdi.uzule uzule verdik maalesef
gecmis olsun canim 🙏🏼
hastanede vardir ilac , bulamazsaniz disarda hastaneden isteyin

😢 su fitili sana versinler sen evde versen ne olur ki ?
Bulduk canim sonunda bir yakinim sagolsun
Geçmiş olsun şifa versin Rabbim kuzuya 🙏🏻
Amin tum kuzulara insallah
Çok geçmiş olsun. Bize de doktorumuz antibiyotik iğne yazdı araya araya 5. eczanede zor buldum. Ecza depolarında bile yokmuş. Ülke genelinde ilaç sıkıntısı var.
Biz 10 eczaneye sordurduk.telefonlarla aradik tek tek.yoktu maalesef.artik receteyi degostirtcektik ki bir yakinim son kalan 1 taneyi aldi sagolsun

Ben önermeyeyim de doktorundan iste canım sen. Daha doğru olur. Antibiyotik kullanımında bağırsak florası için verilen probiyotikler var.
Geçmiş olsun yeniden.
Bizde de var ıkınma ama tuvaletş kolay yapıyor normal zamanda ıkınmalar başladı. İnsan problem arayınca her şey gözüne çarpıyor 🥹
Biz de bi doktora gideceğiz bakalım ayından mı yoksa başka bir sıkıntı mı var göreceğiz 🥲
Teşekkür ederiz 🌺🌺 sağlıkla kolaylıkla atlatalım şu günleri🥲

Çok geçmiş olsun 😩

İyi yapıyorsun canım burnu açıldıkça daha rahat da emer hem.. amin 🙏🏻🙏🏻
Günden güne toparlayacak hepsi, inşallah çabucak atlatır bi daha hastalanmazlar. Okudukça beni afakanlar basıyo 😩

Gerçekten çok can sıkıcı. Çok geçmiş olsun. Tavsiye konusunu bilemiyorum en azından sürekli burun açmanızın faydası dokunabilir en azından rahat beslenir yavrucak. Allah şifa versin.🙏🏻
Maalesef öyle sürekli takacak bir şeyler bulabiliyoruz. Güzel sonuclar olsun doktoru herşey normal desin😍
Tamamdır teşekkür ediyorum💐💐

Kızlar Asaf çok hasta geçen Cuma gecesinden bu yana ateşini düşüremedik. Ben işteyken eve misafir gelmiş annem de geri çevirirsem ayıp olur diyerek kabul etmiş. Kadının çocuğu da gripmiş bizim oğlana bulaştırdı hastalığı. Çok üzgün ve sinirliyim. Sen küçücük bebeği görmeye geliyorsun çocuğun hasta hangi akla hizmet benim bebeğime bunu yapıyorsun. Anneme de çok kızdım niye kış günü eve misafir alıyorsun darılan darılsın dedim, ama olan oldu. Şimdi çocuğa 3 tane antibiyotik iğne yazıldı bugün sonuncusunu yaptırıcaz calpol şurup kullanıyoruz, fakat çocuğun ateşi asla düşmüyor. 37,5 - 38 derece arasında geziyor. Daha ek gıdaya geçemeden, boğazından birsürü ilaç geçti. Ne yapsam bilemedim. Cuma günü kontrolümüz var yine. Bir tavsiye verecek olan var mı ? :KK43:
Kıyamam geçmiş olsun çalışmaktan değil bından korkuyorum ya 😒

cok gecmis olsun canim🙏🏼

Çok geçmiş olsun. Benim bebeğimin de ateşi var ve düşüremiyoruz bir türlü günlerdir. Gribal enfeksiyon dedi doktorumuz. Sizin bebişin nasıl normale döndü ateşi
Sağ ol canım benim size de çok geçmiş olsun. Ben bol bol emzirdim ve üstünü açtım canım. Ekstra bir şey vermedim. Çok dengesizdi ateşi o yüzden acile gittim hemen

Kakadaki bu durum antibiyotikten önce de vardı dimi ? Antibiyotik de bozuyor bağırsakları maalesef.
Doktorunuz antibiyotik ile birlikte probiyotik de başlatmaydıysa mutlaka isteyin. Antibiyotik tedavisi sonrası bağırsaklar için 3 ay probiyotik öneriyorlar
uzamış sarılığa neden olabileceğini bilmiyordum hiç inşallah geçer hemen

Bu arada idrar enfeksiyonu kaynaklı aşırı ağlama huzursuzluk vs var mı? Yani anlayabiliyor muydun bi sıkıntı olduğunu?
Kızım inanılmaz huy değiştirdi 4. Ay da huy mu değiştiriyor yoksa başka bi sıkıntı mı var anlayamıyorum artık.😪

İnşallah canım. Ya ne demek çok üzülüyorum bi şekilde hastalıktan huzursuzluktan çok zor geçiyor hepimizin günü. Şöyle bi problemsiz günler geçirebilenimiz yok sanırım.
tıkanıklığın açılması için yapılabilecek bir şey yok mu ki? Nebülizatör filan çare etmez mi acaba

Kuzum belki üşümek de sebep olabilir hapşırmaya ama güneş üşümese de defalarca hapşırıyor. İçtiği genzine geliyo bazen de temizlemek için öksürüyor.
bi sıkıntı olsa süreklilik halinde seyreder bence.. beni de annem görüntülü konuşurken darlıyo alışacağız inşallah 😀
Çok sevindim adınıza ya şifa olsun paşaya
Böyle güzelce devam eder umarım 🌺

Of ben de sana yazacaktım. 4. Aya girmekle birlikte değişen şeyler var mı?
Güneş ÇIL DIR DI..
Aşırı huzursuzluk ve gırtlak yırtarcasına ağlıyor. Başka bi sorunumu var çok endişeleniyorum.
Uykuya geçerken çok zorlanıyoruz artık.
4. Ay uyku gerilemesi ve meme reddi diyorlardı iliklerime kadar yaşıyorum hepsini.

Dediklerine gelince hepsi var ama ce eee ye beklediğim kadar ilgi göstermiyor😀
Oyun halısında artık elleri hep açık. Arada yalandan halkayı tutar gibi yapıyo ama tutuyor diyemem ben.
Ayna karşısında birlikte konuşur gülerdik son günlerde çok huzursuz orada da ağlıyor.
Sese dönüp bakıyor mu beben ya? Bizimki duyuyo orası kesin, gülüyo ben öteden konuşurken. Ama kafasını çevirip bakmıyor.
Bugün çıngırağa kafasını hafif çevirir gibi oldu ama emin de değilim. 😀 ama aldırmıyorum 10 gün önce coğu şeyi yapmıyordu 😬

Kötü kokuyordu midesi kalkıyor insanın
İlaç kokusu gibi değil canım
bzmkide sensörlü gbi, yatırınca nasıl ağrıo heryerını soyup bakıorm acaba saç mı dolandı acı ceke ceke snr kucakta yumusacık😬çoğu zmn bakıyor çıngırağa hatta ağlıyorsa susuyor az önce alçısı yenılendi cıngırakla susturduk. 1aya kadar tutmaya başlarlar inşallah. bu dönemden snrası hızlı ilerliyck inşallah bgn rota olduk ishal yapabilir dedi. ateş yapmıyormuş.

Bizimde bugün 7. günümüz daha yapmadı 😔
Yarın 3.ay kontrolü var doktoruna diyeceğim.Mamayi azalttigimdan beri hep böyle geç yaptı.Biz derecenin ucuna zeytinyağı sürüp makatini uyardık ondan sonra yaptı
Ama nereye kadar böyle olacak
Alışkanlık haline gelir diye korkuyorum
Canım bizimde bugün 7. Gündü sabah yaptı çok şükür şimdilik izliyorum yarıyıl tatile kadar boyle devam ederse tatilde istanbula gidip doktora goturmeyi düşünüyorum

Çok büyük geçmiş olsun canım. Bol bol emzirip eklem yerlerine ılık bezler sermekten başka bir şey gelmedi aklıma 😔

Kızlar bu atak hastalarına nasıl hesaplıyorsunuz ben bu atak ne olduğunu ne anlayamadım iki gündür mızmız da

Kuzeniyle dönence keyfi paşanın 😍

Eklentiler

• F69D2749-DBE8-4722-9D29-B1EDCCACAE86.webp
    F69D2749-DBE8-4722-9D29-B1EDCCACAE86.webp
    53,3 KB · Görüntüleme: 129
kızlar benim kızım 81 günlük ama kafasını tutamıyor daha sizin bebekleriniz ne zaman tuttular? 37+6 da doğdu bu arada.

kızlar benim kızım 81 günlük ama kafasını tutamıyor daha sizin bebekleriniz ne zaman tuttular? 37+6 da doğdu bu arada.
Yüz üstü yatırıyorum biraz bakıyor sağa sola sonra gömüyor kafayı bı daha kaldırıyor bı daha gömüyor. Kolları yorulana kadar böyle devam ediyor. 38+1 de doğdu

canlar yarın 2. ay aşılarını olacağız da bana banyo da yaptır demişti. yaptırma sebebi ne ki. çocuk sızdı yaptıramadım. birazdan emmesi için kalkarsa da uyur yine ... uyku saati malum

Yastık destekli bu şekilde
ay saçlarını yidiğim... :) ortaya çıkmış velet
3 gün banyo yapamayacak ya o yüzden yaptırıp getirin diyorlar.
öğrenmiş olduk. dün yaptıydı aslında .. bakalım duruma göre yaptırcaz artık
hergün alıştırma yapmak lazım yüz üstü yatırararak. benimki de arada yapıyor. kucakta iken gerçi desteksiz duruyor ama yüzüstü kaldırması benimkinin de az

Bi hafta bizim bütün uyku düzenimiz bozulmuştu sonra geri topladı. Ara ara bozuyor minikler düzeni. Sürekli böyleyse bilmemde yeni bişeyse takılma düzelir

Tepkisizi gülme acısından yazmıştım. Maşallah bunlar bize yapıyor benimkide benle babasına aşırı gülmez teyze hala dede vs konussun güler cevap verir. Bence onlar her gün bizden sıkıldı 😂 sesinin tonunu değiştir kuzum severken müzik söyler gibi namelii seslen. Burda yazıyla nasıl anlatılırda canım değilde caanımm canımm filan diye şarkı söyler gibi gözlerinin içine bakıp öyle konusunca tepkileri artıyor
uyku durumu nasıl canım benim ki de dengesiz bu hafta geceleri uzun uyumaya başladı. 7 8 saat arası uyuyor . Bazen hiç emmiyor bazen 5 saat sonra emiyor değişiyo. dün gündüz uzun uyudu mesela gece 1e kadar uyumadı. Bugün de velet misafirliğe gitti. arabada uyudu. misafirliğe de gitti uyudu derken 5 saat uyudu. eve geldik. biraz evde dolandık. sonra eşime yemek hazırlarken pusette uyuya kaldı. o yatış 3 saattir uyuyor 5. saate doğru gidiyor. emmedi daha :) Bu gece uyumayacak diye korkuyorum :S o değil de pusette kaldı ya. sığmıyor zaten aga gibi yatıyor. gittikçe aşağıya indi :D

Back
X