- 19 Aralık 2017
- 1.492
- 1.844
- 133
- 36
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #7.521
Ayyy ne bileyim bir bez parçası ile saracağız gün geçtikçe sıkacağız bizim zamanımızda korse mi vardı hep böyle yaptık diyor annemin eski dönem adetleriTamam kuzum böyle birşeyler deneyimledikçe paylaşırım tabigöbeği neyle sarıyorsunuz canım valla o konuyu bir çözemedim korseler çok sıkı iade edicem taytlara bakıcam ben de
Hahaha son çare onu da deneriz kuzumAyyy ne bileyim bir bez parçası ile saracağız gün geçtikçe sıkacağız bizim zamanımızda korse mi vardı hep böyle yaptık diyor annemin eski dönem adetleribencede en mantıklısı tayt bende öyle yapmayı planlıyorum
Valla kuzum benim kalçamın yan taraflarıda hafiften sırıtmaya başladı galiba çatlayacak beyazlık var çünküBen ilk üç seneyi çıkarttım gözden gidelimde dediğin gibi haşemo falan bile giyerim sorun değil
Göbeği geçtim çatlayacağız belli ben şimdi bacaklara yoğunlaştım bacaklarımla kalça kısmım çatlamasın bari
ben de tersi düşündüm büyük cantaya dolusup hepsi birbirine karisacagina üc kucuk canta hazırladım ne nerede biliyorum. ama tekerlekli değil benimkiler el bavulu gibi. gule gule giysin minikler. e bebekte de indirim var biraz yenidogan atlet aldim eksik kalmisim bavul hazirlarken farkettimHastane cantami yapmaya basladim, hem bana, hem bebelere kabin bavul yetmeyecek gibi geldi. Elimize 2 ayri kabin boyu parca parca yuk yapmaktansa orta boy bavula tek seferde yerlessek daha mantikli olur degil mi?
LCW'de cark indirimi var cocuk/bebek giysilerinde, hastane cikisimiz sayica eksikti elim degmisken 2ser takim daha aldim. Biri 0 beden digeri 0-1ay.... boylece takimlari 5'ledim
Seninde çok az kalmış sağlıkla gelsin bebişlerimiz az kaldı ama günler geçmek bilmiyor çok heycanlaniyorumBie hafta 10 gün var yaniBenim de şubat ın 2 sine gün koydu bakalım bir sorun çıkmazsa yarın karantinam bitiyor kontrole gidicem.
Aldıklarınızı güle güle hayırlısıyla giysin evlatlarınız inşben de tersi düşündüm büyük cantaya dolusup hepsi birbirine karisacagina üc kucuk canta hazırladım ne nerede biliyorum. ama tekerlekli değil benimkiler el bavulu gibi. gule gule giysin minikler. e bebekte de indirim var biraz yenidogan atlet aldim eksik kalmisim bavul hazirlarken farkettim
yani bebekten bebege o kadar degisir ki bu sorunun cevabı. oğlum çok kusan bir bebekti gün icinde 5-6 kere ust değiştiğimi bilirim kimisinin de sürekli kakasi taşar onlar da sürekli zibin ve alt değiştirirler mesela kimi bebekte de böyle seyler olmaz 2 gün ayni kıyafeti giydir dursun üstünde. bu tür durumlarda elbet yapacak bisey yok ya makine sürekli çalışacak ya duruma gore biraz destek yapacaksiniz kiyafetlere. yenidogan olarak aldıklarımı soyleyeyimAldıklarınızı güle güle hayırlısıyla giysin evlatlarınız inşNe. Kadar tahmini yenidoğan atleti veya hastane çıkışı kıyafet yaptınız bende de var ama yeter mi hiç bilmiyorum çünkü sizler tecrübelisiniz danışayım dedim Inquisitive
Değiştireyim bari bendeTavsiyem 50 cm yenidogan al canim 42 cok cok kucuk
Dr Nowzaradan a gidip derileri aldırırızEvet birde böyle poşet gibi yumuşak ve buruşuk oluyor annemden biliyorumikizlerle uzun süre tatile gidemem diye düşünüyorum ben üç beş sonra mayo modelleri araştırmaya
Ben de çok heyecanlıyım :) Bugün kontrole gittim. Hiçbir sorun yok bebekler gayet iyi her şey yolunda çok şükürSeninde çok az kalmış sağlıkla gelsin bebişlerimiz az kaldı ama günler geçmek bilmiyor çok heycanlaniyorum
Sağol canım ayrıntılı ve uzun anlatmışsın teşekkür ederimyani bebekten bebege o kadar degisir ki bu sorunun cevabı. oğlum çok kusan bir bebekti gün icinde 5-6 kere ust değiştiğimi bilirim kimisinin de sürekli kakasi taşar onlar da sürekli zibin ve alt değiştirirler mesela kimi bebekte de böyle seyler olmaz 2 gün ayni kıyafeti giydir dursun üstünde. bu tür durumlarda elbet yapacak bisey yok ya makine sürekli çalışacak ya duruma gore biraz destek yapacaksiniz kiyafetlere. yenidogan olarak aldıklarımı soyleyeyim
4er adet çıtçıtlı atlet (evinizin ici sicaksa atlet değilse kisa kol şeklinde)
3 er adet yenidogan set ( alt ust takim veya tulum, bere eldiven)
3er adet iç zibin (gomlek gibi gobegi dusene kadar. bana sacma geliyor ama annem almis)
2şer adet 0-1 ay alt ust takim
gerisi yenidogan degil. 2-4 ayliklar var hmden uzun kollu zibinlar taytlar tulumlar. 3ay citcitli atletler. gerekirse bunlari da kivirarak giydirebilirim.
3er tane yenidogan corap da almistim. aslinda bebeklerimiz ikiz olmasa bu kadar yenidogan almazdim. hizli büyüyorlar. ama ikizler normal bebekten daha küçük doguyor zaten.
0-3 ay ikişer yelek ve 2şer orta kalinlikta battaniyem de var. hastane çıkışlarını battaniyeli almadim.
Hastane icin "ic-dis giyim sapka eldiven corap" setler yaptim her bebege 5 takim. (Bunlarin 3ü tek parca boydan fermuarli/citcitli tulum iclerine zıbin, 2 si alt ust takim icine citcitli body seklinde) Hastane cikisi icin olani biraz daha kalinca sectim.Aldıklarınızı güle güle hayırlısıyla giysin evlatlarınız inşNe. Kadar tahmini yenidoğan atleti veya hastane çıkışı kıyafet yaptınız bende de var ama yeter mi hiç bilmiyorum çünkü sizler tecrübelisiniz danışayım dedim Inquisitive
Kaç kilo oldu canm senin bebeler?Anneler artık doğuma girmeden bi kuaföre gidiyorlar galibaBen de çok heyecanlıyım :) Bugün kontrole gittim. Hiçbir sorun yok bebekler gayet iyi her şey yolunda çok şükürDoğumdan bir kadın çıktı saçları falan fönlü baya bakımlıydı:) Makyaj da yapıyorlar galiba
Gulme kiz, benim karnimi anneannemin onerisiyle zamaninda beyaz patiskayla sarmistik evde. vallahi en rahati oydu, duruma gore gerdir/gevset, bi de terletmiyor...Ayyy ne bileyim bir bez parçası ile saracağız gün geçtikçe sıkacağız bizim zamanımızda korse mi vardı hep böyle yaptık diyor annemin eski dönem adetleribencede en mantıklısı tayt bende öyle yapmayı planlıyorum
ayy enerjim olursa bende öyle istiyorum ya :) planlı olursa akşamdan fönümü çektiririm hastane çantamada makyaj çantamı koyarım diye düşünüyorum. gerçi fotoğrafçı almıyorlarmış hastaneye ama eşim kendince çeker bir iki fotoğraf kızlarla kendime süslü birer taçta alayım diyorum. allahım sağlıkla o günleri görürüz inşallah hepimizBen de çok heyecanlıyım :) Bugün kontrole gittim. Hiçbir sorun yok bebekler gayet iyi her şey yolunda çok şükürDoğumdan bir kadın çıktı saçları falan fönlü baya bakımlıydı:) Makyaj da yapıyorlar galiba
Göbeği düşmeden zibin giydirmiyorlar sanki ya bilemedimHastane icin "ic-dis giyim sapka eldiven corap" setler yaptim her bebege 5 takim. (Bunlarin 3ü tek parca boydan fermuarli/citcitli tulum iclerine zıbin, 2 si alt ust takim icine citcitli body seklinde) Hastane cikisi icin olani biraz daha kalinca sectim.
Evde de kizimdan kalan 4 takim var, biraz pembis oldugu icin onlari da evde giyeriz. Yani bebek basi 7 tam takim tepe tepe yeter. Insana bir an cok geliyor ama mekonyum yapmaya baslayinca yikayip kurutmaya yetisilmiyor.
Hastanede kullanmak icin 3 muslin ortu, cikis icin 2 tane battaniye aldim.
Ben 0-24 ay kiyafet isini kabaca bitirdim herhalde..
Sozunuzu dinledim iki kabin boy bavul yaptim. Hep eşim neyi nasil bulabilir derdindeyim, insallah becerebilir :))ben de tersi düşündüm büyük cantaya dolusup hepsi birbirine karisacagina üc kucuk canta hazırladım ne nerede biliyorum. ama tekerlekli değil benimkiler el bavulu gibi. gule gule giysin minikler. e bebekte de indirim var biraz yenidogan atlet aldim eksik kalmisim bavul hazirlarken farkettim
güldüm valla hatta kızdı annem iyice internet anasısınız siz herşeyi oradan öğrenemezsiniz biraz büyük sözü dinle diye ama kırmam sardırırım ne yapayım. mesela yeni konumuzda sarı tülbent muhakkak hastane çantasına koyulacakmış. ona da tamam dedim ne yapayım kavga ediyor herşey için benimleGulme kiz, benim karnimi anneannemin onerisiyle zamaninda beyaz patiskayla sarmistik evde. vallahi en rahati oydu, duruma gore gerdir/gevset, bi de terletmiyor...
Duruyordu biryerde, gecende bulunca ev ahalisine dedim ki, sag salim cikarsam karnima sarariz, atoni vb. bir sebeple ölursem kefenim de hazir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?