Merhabalar güzel ikiz anneleri.. Öncelikle bu uzun yolculukta yalnız olmadığını bilmek çok güzel

Çünkü ikiz bakımı hayli zor ve sizleri okudukça ve aynı şeyler yaşadığımızı gördükçe güç buluyorum kendime yalnız değilsin diyip
Paylaşımlarınızı sürekli okuyordum fakat aktif değildim başlıkta.. 33+4 de sancılarımın başlaması ile ikiz kızlarımı dünyaya getirdim. Biri 2000 gr diğeri 1550 gr dünyaya geldi 16-26 gün kaldılar yoğun bakımda.
Kilosu yüksek olan kızımı aktif emzirebiliyorum çıktığı günden beri ama yoğun bakımda daha uzun süre kalan kızım biberona çok alışmış. Memeyi harika kavrıyor fakat çekiş gücü çok zayıf memeyi boşaltamıyor. (Bu tip bi sorun yaşayan annelerin önerilerine açığımm) Bende uyuyakladığı için vakit kaybı olmasın diye sağarsak veriyorum. Günde 4 öğün anne sütü 4 öğün mama gidiyoruz.
Küçük doğan kızımda reflü var. Kilo alımı iyi fakat yine de dert etmiş durumdayım bunu kendime. Gastrotus şurup denedim fayda etmedi,thickener kullanayım dedim zaten 2 günde 1 kaka yapıyor hafif kabızlığı oldu gün boyunca ıkınmaya başladı onu da bıraktım. Mama olarak hipp organic kullanıyorum.
Gördüğüm kadarıyla
PembeAnkaKusu
ve
NasilYarDiyeyim
sizin bebişlerinde birinde reflü var. Thickener kabızlık yaptı mı? Ya da nasıl bir yol izlediniz reflü için.. Dik tutma hemen yatırmama yatak başını yükseltme hepsini yapıyorum. Düzeltilmiş 24 günlük kronolojik 2 ay 8 günlükler. Kilosu düşük kızım 3600 gr, diğeri 4500 gr. Biri 60 cc ile diğeri 75 cc ile besleniyor (bazen biraz daha fazla) ama tabi kusan 10-20 cc sini hep kusuyor.