Kombi sesi dinlemek türkiye şartlarında pahalı bir spor, ruhu zengin de olabilir
Maşşallah kuzuma
Valla dün artık hönküre hönküre ağladım ve biberona geçtim. Eşimle de konuştuk olduğu kadar meme olmadığı yerde biberonla mama ya. Dün eşime ağladım "ben bebeğime anne sütünden daha fazlasını vericem nolmuş yeterli süt veremiyorsam" diye.
Ben de hamilelikte bir şey olacak korkusundan foto çekmeye çekiniyordum, sonra kendimi hep telkin ediyordum bak katte bir şey olmazsa anı kaçırdığın için çok üzülürsün çekin sen fotoları diye. Keyfim kaçık olsa bile çekmeye çalışırdım. Sen de kaçırmamaya çalış anı, çekebildiğin kadar çek inş. Ama şu an cidden foto çekmek zor, ben de zorlanıyorum, herkes zorlanıyor bence.
Süt konusunda da bence dediğin gibi yapabilirsin. Bebek alabildiği kadar alır anne sütünü yapacak bir şey yok.
Ben mesela dün ağla ağla bir hal oldum, eşim gitti hastane tipi pompa kiraladı hatta. Eşimle de konuştuk, şırınga riskli bebek boğulacak gibi oluyor ve de meme reddini engelleme fonksiyonu kalmdı çünkü bebek löp löp çekebiliyor. Üatüne dışındaki boyaları akıyor mamanın içine falan, aventin yenidoğan biberonunu kullanmaya karar verdik. Hatta düzen şöyle olacak, mümkünse uyandırmaya çalışarak 15 dk emzirme o sırada diğer göğüsten akan sütü toplıcam yine. Sonra biberonla o akan sütü vericem. Ardınsan yine biberonla mama vericem. Geceleri de bir kere sadece mama vericem ve o mamadan sonra bir tık daha uzun uyucam. Kiralanan pompayla da her emzirme sonrası (gece emzirmeleri bile) göğüsleri pompalayın diyorlar ama bu da bebekle ilgilenirken çok mmkün değil. Pompayı gündüz kullanabildipim kadar kullanmaya çalışıcam süt artışı için, geceleri tabiki kullanmıcam robot değilim sonuçta.
Yani kuzum gerçekten olduğu kadar, eşime de dediğim gibi "Keşke birçok anne gibi anne sütü verebilseydim bol bol ama benim bu bebeğe verecek daha önemli şeylerim var. Ben iyi olmalıyım ki bebeğimi de iyi yapayım."
Valla uzmanların yapmayın dediği her şeyi bebemin 1 günlük hayatında yaptım
Bu ciddili mi ya