Hayır canım ben eğitim araştırmada doğum yaptım bebek de orada yattı oranın sağlık kuruluna yazacağım ,özeller sıkıntı olur diye risk almak istemiyor demek ki biz yine deneyelim dr şansımızı inşallah olurBilmedikleri için öyle diyorlar canım özelden alanlar da var eflatun daha yeni aldı. Sen özelde mi doğum yaptın?
Peki sebep ne gösteriliyor? Neye dayanarak heyet raporu veriyorlar yani?Canım çocuk doktoru veriyor ama benim hastane biz vermiyoruz yetki bizden alındı dedi (yalan bence) başhekim vermiyormuş sanırım. Yoksa görüştüğümüz doktor hiç tanımamasına rağmen ben imzamı atarım raporlama bölümüyle görüşün onlar hazırlıyor demişti. Yani doktorla da bitmiyor iş özel hastane ise. Sen eline kanunları alıp açıklamaya git bilmiyorlar bi saat anlatıp kanıtlamaya çalışıyorsun böyle birşey var diye, nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama.
Ne yazacaksin canim? Benide aydinlatin. Ben özel sektördeyim ama işime yarar belki. Bende dönmek istemiyorum çünkü oglum zaten prematüre.Doğum yaptığın hastanenin sağlık kurulu vardır dedi ya da çocukların yattığı hastane de olur çünkü özeller vermiyormuş ,bir hemşire arkadaşa sordurduk yenidoğan dr öyle bir şey olmadığını söylemiş ama sağlık kuruluna ben yine de dilekçe yazacağım umudum olmasa da sömestr döneminde
Bilmedikleri için öyle diyorlar canım özelden alanlar da var eflatun daha yeni aldı. Sen özelde mi doğum yaptın?
Bende seninle aynı durumdayım canim çözüm bulursan bana da söyle mutlaka etiketle beni.Daha 2 aylik olmadik bir haftamız var dolmasına
Surekli teklif ediyorum gece gündüz
Cok açken tok ve daha sakinken surekli ama asla kabul etmiyor cok üzülüyorum üzüldüğüm için sütüm cekilecek diye korkuyorum
Evet sağım yapiyorum surekli
Canım sana yazdım özeldenPeki sebep ne gösteriliyor? Neye dayanarak heyet raporu veriyorlar yani?
Ne yazacaksin canim? Benide aydinlatin. Ben özel sektördeyim ama işime yarar belki. Bende dönmek istemiyorum çünkü oglum zaten prematüre.
Eflatun1Kelebek canim sen aldın mı heyet raporu , almadın diye anladım ben ama.
ben bulamadim ama insallah sen bulursun kuzumMeme reddi ile basacikabilen var mi
Cok cok üzgünüm elimden ne geldiyse yaptim da yine de memede tutmayı başaramadım
Simdi memeyi acip kokusunu alınca bile kriz geciriyor aglamaktan
Cok üzgünüm burdan dönüşü var mi
Evet olabilirKendimiz aldık canım ama yine de herhalde sağlık ocağında yapılması için prosedür reçete edilmesi
Biraz kulağa saçma gelebilir ama birlikte banyo yapmayı deneyin teyzem ilk çocuğunda meme reddini iliklerine kadar yaşamıştı düşün ki meme uçlarına reçel bile sürmüştü ancak bu sorunu anneannemin önerisi ile birlikte banyo yaparak aştılar. Siz de işe yarar mı inan ki bilmiyorum doktor tavsiyesi değildi ama bi dene istersen. Teyzem şöyle yaptı diye kaldı aklımda çocuğu zorlamaktan vazgeçti. Sonra rutin banyo zamanı gelmiş gibi birlikte banyoya girdiler zaten banyo çıkışı ben şahit oldum ağlamaya başlayınca memesini verdi ve çocuk memeyi tuttu.Meme reddi ile basacikabilen var mi
Cok cok üzgünüm elimden ne geldiyse yaptim da yine de memede tutmayı başaramadım
Yani bizim hastanede de veririz falan demediler ama oğlumu götürdüğüm özeldeki çocuk doktoru daha önce sağlık kurulunda çalışıyordum böyle bi talepte bulunabilirsiniz dedi ,sonuç çıkar mı bilmiyorum ama hastanenin sağlık kuruluna dilekçe yazacağım dilekçeye de şöyle yazmayı düşünüyorum bebeğin geçmişi epikriz raporu entübe olduğu taburcudan sonra Covid oldu vs bir gün hastanede yattı okulda çalıştığım ve üçlü salgının okullarda çok yaygın olduğunu gerekçe gösterip prematüre bebeklerin ilk iki sene bakımlarının önemli olduğunu belirterek heyet raporu talep edeceğim bakalımPeki sebep ne gösteriliyor? Neye dayanarak heyet raporu veriyorlar yani?
Ne yazacaksin canim? Benide aydinlatin. Ben özel sektördeyim ama işime yarar belki. Bende dönmek istemiyorum çünkü oglum zaten prematüre.
Eflatun1Kelebek canim sen aldın mı heyet raporu , almadın diye anladım ben ama.
Ben ilk kızımda 4 aylıkken yasamistim öyle ki gidip sut sagma makinesi aldim en azından altı ay emsin diyeMeme reddi ile basacikabilen var mi
tahini biraktin mi canim ?Alerji yüzünden diyet yapan hanımlar bebeğinizin kakası diyetin kaçıncı gününde düzeldi acaba? Ben iki gündür sütü ve yumurtayı kestim. Sabahtan beri yaptığı bütün kakalar normaldi sarı ve mukussuzdu döküntüleri iyileşti boynundaki kabarcıklar düzeldi şimdi bezini açtım azıcık kaka yapmış o da tamamen mukus ve minik minik kan kilcallarindan oluşuyor
Yazınız güç verdi bana, sağolun. En büyük korkularımdan biri bebeğimi aç bırakmak. Mamaya ben de her anne gibi sıcak bakmıyorum ama aç olup olmadığını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sabahları çok mutlu emip uyuyakalıyor ama akşamları çok huzursuz. Sürekli ağlıyor ancak memede sakinleşiyor. 5 dakika emiyor, 5 dakika uyuyor, bu böyle devam ediyor, yerine yatırınca uyanıyor. Buraya kadar yine sıkıntı yok ama geceye doğru meme ile kavgaya başlıyor. Belki kolik belki akşam huysuzluğu oluyor, uykuya dalmak istiyor dalamıyor. Yatarak emzirme işe yarıyordu ama bugün fena kustu bir daha cesaret edemem. Yatarak emerken hiç ağlamadı ama memeyi de emzik gibi hiç bırakmadı kusana kadar. Bilmiyorum, 45 ml kadar sağdığım sütü verdim önce sakinleşti sonra yine ağladı, meme verdim kavga etti. En son anneme verdim şimdi annemin kucağında uyuyor. Biliyorum uzun oldu ama beni en iyi buradaki anneler anlar, ne yapsam bilmiyorum. Annem ve eşim bebek aç değil diyorlar aklımda acaba varAksamlari zaten sütün su orani azalıp uyku yapici ozelligi arttigi için miktarı azalirmis. Bence hic üzülme. Benim de oyle gündüz semsertken aksamlari yumusak oluyor ve memede huzursuzlaniyor oğlum. Birkac gun yetmiyor heralde aksamlari diye mama verdim ama pisman oldum. Çünkü mama veridigimde derin derin uyudu ve gece cok seyrek kalkti emmeye. Az emmesi demek beyine daha az süt salgıla, okadarı bebege yetiyor demek. Ozamanda ne olacak sütün daha da azalmaya basliycak. Busefer de diyceksin ki artik gunduzleri de yetmiyor sütüm, gunduz de mama vereyim. Bu bir kısır döngü halinde devam edecek. Bir bakmissin ki 4 aylik oldugunda meme reddiyle tamamen birakmissin emzirmeyi sirf mamaya dönmüşsün. Ha nerden biliyosun diyceksin, kizimda aynen bunlari yasadim Çünkü. Doktor panik yaptirdi kilo almamış hemen mamaya basliyorsun gunde sukadar verceksin falan diye korkuttu gözümüzü. O panikle mamaya basladik ve sonrasi malum sonOnceki mesajlarini okuyamadim ama kilo alımı nasıl, aksamki huzursuzlugu dışında gunduz emzirdiginde mutlu ayriliyormu memeden? Bunlar cok önemli. Sakin sütüm yetmiyor, doyuruculugu az falan diye düşünme, bebek acken de yapar bunu ama biyeri agriyorsa da yapar, üşüdüyse de yapar, terlediyse de yapar, sadece senin kokunda kalmak istiyorsa da yapar.. yapar da yapar yani.. o düşünce bile var olan sütünü azaltmaya yeter emin ol. Onlarca yazi okudum tüm emzirme danismanlarini takip ettim, coguna danistim. Gruplara uye olup yardim aldım. Ama kizimda bunlari ogrendigimde artik memeyi birakmistik ve malesef geri dönemedik. Cok vicdan yaptim. Simdi akillandim çok şükür. Oglum düşük kiloyla erken dogdu 2600. Yine bana mama dediler ama dinlemedim hep emzirdim. Şükür 1 kutu bile bitirmedik 2 ay boyunca. Toplasan 5 6 kere vermisimdir. Yazacak cok sey var da, alışmışız açtır mama ver demeye işte.. Sütü artiran eeennn iyi şey "sütüm var ve yetiyor" duygusu ve iyi bir gece uykusu. Gerisi hikaye.
Harbiden yaşandı mı bunlarne yüzsüz biriymiş bide sana mı taşınmak istiyor Pessss
Yaşananları geçtim. Bişey olmamış gibi Doğumuma geldi geçtim. hoşgeldin dememişim hala lafını ediyormuş oğluna onu da geçtim. Herşeyi geçtim. Yüzsüzlüğü arttı ben geçtikçe.Sen tedbir amaçlı doktoruna yine danış Canım.
Dene canım ara ara. Ben de 1 aylık gşbiykem bırakmıştım. Ama baktım kendkendini uyandırıyor, tekrar başladım.
Bu nasıl insan yaaa?
3 gündür deniyorum bugün bebeğim emerken kustu, sizde hiç oldu mu buBenim kızım da gece bizim yatakta yanımda yatıyor. Ben emzirme pozisyonunda kolum kafasının altında olacak şekilde önce emziriyorum dalmaya başlayınca kolumu çekiyorum. Benim meme hizamda yatıyor. Meme istedikçe de veriyorum gece o şekilde
Çok sıkıntı yapma canım kendine olan sütün de gitmesin ben sadece geceleri veriyorum eğer memelerini dolu hissetmezsem yoksa vermiyorum birde memede uyuyor demişsin uyusana çenesine yanağına baskı yap uyusa bile emmeye devam etsin yada uykusunu açmak için topuklarıni sık ya da burnunu sık uyanık kalsın aktif emmesi icinYazınız güç verdi bana, sağolun. En büyük korkularımdan biri bebeğimi aç bırakmak. Mamaya ben de her anne gibi sıcak bakmıyorum ama aç olup olmadığını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sabahları çok mutlu emip uyuyakalıyor ama akşamları çok huzursuz. Sürekli ağlıyor ancak memede sakinleşiyor. 5 dakika emiyor, 5 dakika uyuyor, bu böyle devam ediyor, yerine yatırınca uyanıyor. Buraya kadar yine sıkıntı yok ama geceye doğru meme ile kavgaya başlıyor. Belki kolik belki akşam huysuzluğu oluyor, uykuya dalmak istiyor dalamıyor. Yatarak emzirme işe yarıyordu ama bugün fena kustu bir daha cesaret edemem. Yatarak emerken hiç ağlamadı ama memeyi de emzik gibi hiç bırakmadı kusana kadar. Bilmiyorum, 45 ml kadar sağdığım sütü verdim önce sakinleşti sonra yine ağladı, meme verdim kavga etti. En son anneme verdim şimdi annemin kucağında uyuyor. Biliyorum uzun oldu ama beni en iyi buradaki anneler anlar, ne yapsam bilmiyorum. Annem ve eşim bebek aç değil diyorlar aklımda acaba var
Bu alerji olayı çok değişik kimi doktor tek bulguyu alerji kabul ediyor kimisi birçok bulguyu kabul etmiyor bizim doktor mukuslu kakayı normal görüyor ,yeşil kakayı da normal görüyor,gürültülü kaka diyince ancak bi gözlemleyelim dedi ama diyete gerek yok diyor meselaOğlumun kakası hep mukuslu. Sütüm az olmasına rağmen nadıl oluyorsa tazyikli. Ona bağlamıştım mesajlarınızı okuyunca. Alerjiden de mi mukus oluyormuş? Kaçırdım galiba.
Alerji yüzünden diyet yapan hanımlar bebeğinizin kakası diyetin kaçıncı gününde düzeldi acaba? Ben iki gündür sütü ve yumurtayı kestim. Sabahtan beri yaptığı bütün kakalar normaldi sarı ve mukussuzdu döküntüleri iyileşti boynundaki kabarcıklar düzeldi şimdi bezini açtım azıcık kaka yapmış o da tamamen mukus ve minik minik kan kilcallarindan oluşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?