Aksamlari zaten sütün su orani azalıp uyku yapici ozelligi arttigi için miktarı azalirmis. Bence hic üzülme. Benim de oyle gündüz semsertken aksamlari yumusak oluyor ve memede huzursuzlaniyor oğlum. Birkac gun yetmiyor heralde aksamlari diye mama verdim ama pisman oldum. Çünkü mama veridigimde derin derin uyudu ve gece cok seyrek kalkti emmeye. Az emmesi demek beyine daha az süt salgıla, okadarı bebege yetiyor demek. Ozamanda ne olacak sütün daha da azalmaya basliycak. Busefer de diyceksin ki artik gunduzleri de yetmiyor sütüm, gunduz de mama vereyim. Bu bir kısır döngü halinde devam edecek. Bir bakmissin ki 4 aylik oldugunda meme reddiyle tamamen birakmissin emzirmeyi sirf mamaya dönmüşsün. Ha nerden biliyosun diyceksin, kizimda aynen bunlari yasadim Çünkü. Doktor panik yaptirdi kilo almamış hemen mamaya basliyorsun gunde sukadar verceksin falan diye korkuttu gözümüzü. O panikle mamaya basladik ve sonrasi malum son

Onceki mesajlarini okuyamadim ama kilo alımı nasıl, aksamki huzursuzlugu dışında gunduz emzirdiginde mutlu ayriliyormu memeden? Bunlar cok önemli. Sakin sütüm yetmiyor, doyuruculugu az falan diye düşünme, bebek acken de yapar bunu ama biyeri agriyorsa da yapar, üşüdüyse de yapar, terlediyse de yapar, sadece senin kokunda kalmak istiyorsa da yapar.. yapar da yapar yani.. o düşünce bile var olan sütünü azaltmaya yeter emin ol. Onlarca yazi okudum tüm emzirme danismanlarini takip ettim, coguna danistim. Gruplara uye olup yardim aldım. Ama kizimda bunlari ogrendigimde artik memeyi birakmistik ve malesef geri dönemedik. Cok vicdan yaptim. Simdi akillandim çok şükür. Oglum düşük kiloyla erken dogdu 2600. Yine bana mama dediler ama dinlemedim hep emzirdim. Şükür 1 kutu bile bitirmedik 2 ay boyunca. Toplasan 5 6 kere vermisimdir. Yazacak cok sey var da, alışmışız açtır mama ver demeye işte.. Sütü artiran eeennn iyi şey "sütüm var ve yetiyor" duygusu ve iyi bir gece uykusu. Gerisi hikaye.