Yabanci bir sitede okuduguma göre şırınga da belli bir süre sonra aliskanlik yapabiliyormus. Daha doğrusu direk siringayla agzina bosaltirsan. Emme refleksini zayiflatir zamanla diyor. Tavsiye olarak da bebek bardaklariyla verin diyor. Alt dudagina yerlestirin ve dilini cikararak tipki kedinin sutu diliyle ictigi gibi dilini çıkararak sütü icmesini saglayin bardakla diyor. Ozaman dilini de aktif kullandigi icin emme refleksi zayiflamazmis

ama denemedim tabi henüz.
Ben bir de eds yontemini yapiyordum. Yani beslenme hortumunu biberonun içine koyup diger ucunu serçe parmagina bantliyorsun. Parmagini damagina koyunca o emmeye başlıyor o şekilde kendi cekmis oluyor.
Illaki her yöntem memeden emmeye göre daha kolay. Ne yaparsak yapalm ona alisiyor birsure sonra. Oyuzden amaç o yontemle devam etmek degil de biran önce memeye döndürmek olmali. Maalesef kızımda bunu beceremedim 3 aylikken birakti memeyi

çok vicdan yaptim bunda çok ısrar ediyorum ama bakalm nekadar sürecek bu macera..
Diger sorunu baska bir arkadasa sormussun ama bazi doktorlar kesinlikle emziğe karşilar ama bazisi da çene kaslarinin kuvvetlenmesi ve emme refleksini desteklemek için emzik oneriyorlar. Kime inanip devam edicez bilmiyorum ama