Şırıngayla boşaltmıyorum ama o kadar rahat geliyor ki bence hüp diyr çekiyor şırıngayı. Bence de alışkanlık yapma ihtimali yüksek ondan korkuyorum zaten. Bunca uğraşıp eziyet çekip bir de şırıngadan dolayı memeyi bırakırsa üzülürüm cidden. Kaşık biberona geçicem sanırım özellikle gündüzleri. Şu eds yöntemi için internetten mi bir şeyler satın almam lazım. Netden bulucam o hortumu vs. Acaba? Eds bana memeye en yakını gibi geliyor
Ben de bugün düştüyse yarın yaptırmıştım banyosunu. Bir sorun yaşamadım, 2 gün sonra rahatlıkla yaptırabilirsin bnce
Bence de 2 ye geçersen kolayına gelir bebenin. Benim bebe daha 3. Haftasını doldurmadı ama dünden beri bir tık daha aktif emiyor gibi hissediyorum. Ya da öyle hissetmek istiyorum bilmiyorum

dil damak bağıyla ilgili bir şey söylemediler ben de sormadım. Olsa söylerlerdi herhalde. Doktoru yeterli emmediğini falan biliyor. Taa hastanede başladı bu olay zaten. Benim evde de yenidoğan için philips avent biberon var. Ne olur ne olmaz diye almıştım. Şırınga hem zor oluyor hem de memeden daha kolay gibi geliyor. Bugün yarın biberonu deneyebilirim galiba. Mesela emzik veriyorum ama alışmadı şükür. Şöyle veriyorum, gece uykuya dalcak meseka, iyice besleyp yatağına koyup meme aranınca emziği veriyorum. 2 3 dkya uykuya dalıyor. Ya kendi atıyor ağzından emziği ya da o atmazsa ben alıyorum bekleyip. Emzikle uyutmuyorum özellikle. Memeyle ilgili bir sorun yaşamadım emzikten dolayı. Biberonu da denicem galiba yavaştan
Bir denicem sanırım ben de teşekkür ederim canım
Bende de durum aynı ya. Hastaneden eve geldiğimin 2. Günü durup dururken göğüslerim akıyordu, artmaya başlamıştı. Ama bebeğim o kadar memede uyuyor ve güçsüz emiyor ki sütüm sonra bir tık geri çekildi. Ee bebeğin de süt ihtiyacı arttığı için karşılayamadı. Hatta benim şöyle oluyor, bebeğimi memeye alıyorum, emiyor emiyor sonra uyukluyor, çıkarıp memeden uyandırmaya çalışıyorum. O arada göğsümü sıkıyorum gayet süt var. Yani sütüm yetersiz de değil belki, bebeğim ememiyor olan sütü galiba. Bestlak, humana still tea falan bir sürü şey de kullanıyorum ama fayda etmiyor. En faydalısı bebeğin emmesi.
Ben de sarılıktan korkuma veriyorum mamayı ama biraz vermesek açlıktan emer gibi geliyor dediğin gibi.
Aynısı oluyor kuzum ya. Öyle cuk cuk emiyor ki öksürüyor aksırıyor falan. Ben de geçtim geçicem biberona valla. Senin beben benimkinden daha da küçük di mi? Kaç günlük bebeğin?
Hepimizde aynıyız çok şükür
Yine başına bir işler gelmiş bugün de

ee bu lohusalık 40 gün değil miydi, uzatmaları da mı varmış bu meretin