Kızlar, bugün 18 günlüğüz kontrole gittik. Çok şükür kilo almış çok güzel, 3450 gram olmuş. 7 gün önceki son kontrolde yetersiz kilo almıştı ve kilosu 2850 gramdı. Tabi bu kiloda mamanın payı çok büyük ama yapacak bir şey yok doysun büyüsün de yavrum
Sarılık değeri de 3 çıktı, "bu hafta ve bu değerden sonra sarılık riski geçti diyebiliriz" dedi.
Kendi aramızda konuştuğumuz şu gece uyandırmama konusunu da sordum. Dedi ki "Gece bir kere max 3,5-4 saate kadar uzun uyku yapabilirsiniz. Doğum kilosu düşük olan bebeklerde gündüz 2-3 saatin çok aşılmasını istemiyoruz, çünkü bu karaciğerini yoruyor bebeklerin" dedi doktorumuz. Bizim doğum kilomuz 2960tı, o sebeple bu detayı ekledi yani. Ben de şu an bu şekilde yapıyorum. Gece bir kere 4 saate kadar uyutuyoruz ben de o arada bir güzel uyuyorum. Ondan sonraki tüm uykuları max 2-3 saatte organize ediyorum. Hatta gündüz daha kısa aralıklarla alıp beslediğim de çok oluyor. Doğum kilosu düşük olmayanlar bebeklerin uyanmasını da bekleyebilir bence 3,5 saate kadar.