• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Selam kızlar. Bir konuda kararsız kaldım size de danışayım dedim. Ben öğretmenim. Şubatta iznim bitiyor. On beş saat dersim olacak. Üç gün ortalama saat on ikiye kadar dersim olacak. İki gün eşim idare edecek. Bir gün de ablam. Çok kararsızım. Eşim sen kendin karar ver dedi. Ekonomik koşullar malum. Bir de anksiyete var bende. Evde olmak şiddetlendiriyor. Çok içime kapaniyorum. Çok yorucu olur mu ki. İkinci çocuk ayrıca. Aslında çok net ücretsiz izin alacağım diyordum ama ruhsal durumum özellikle kafamı karıştırdı. Uykusuz geceleri falan düşününce hata mı ediyorum acaba diyorum. Saat olarak çok olmayacağı için bebeğim açısından çok vicdan yapmıyorum. Bu konuda da yanlış düşünüyor olabilir miyim acaba? Kafamda deli sorular 🥴🥴
Mesajınızı görünce kendi fikrimi yazmak istedim..ne kadar geç başlayabilirseniz bebeğiniz için o kadar iyi olacaktır. Ben de öğretmenim,3.cocugum bur buçuk iki yaşa kadar başlamadım diğerlerinde de..16 saat im olacak,ocak sonu doluyor izin,Eylül de bile başlamak zor geliyor...bu günler çabuk geçiyor ,sonra üzülüyor insan.birkac saatliğine bile olsa evden çıkmak stresli oluyor. Dediğiniz gibi gece kac defa uyanmış uykusuz olacaksınız..tabi imkanlariniz uygunsa,değilse mecburum dersiniz başlarsınız...

Mesajınızı görünce kendi fikrimi yazmak istedim..ne kadar geç başlayabilirseniz bebeğiniz için o kadar iyi olacaktır. Ben de öğretmenim,3.cocugum bur buçuk iki yaşa kadar başlamadım diğerlerinde de..16 saat im olacak,ocak sonu doluyor izin,Eylül de bile başlamak zor geliyor...bu günler çabuk geçiyor ,sonra üzülüyor insan.birkac saatliğine bile olsa evden çıkmak stresli oluyor. Dediğiniz gibi gece kac defa uyanmış uykusuz olacaksınız..tabi imkanlariniz uygunsa,değilse mecburum dersiniz başlarsınız...
Teşekkür ederim canım yorumun için. Mecbur değilim. Hatta kendimizi en başından beri ücretsiz izne göre ayarladık. Bu günlerde ruhsal olarak kendimi iyi hissetmeyince acaba dedim🙄🙄

Bugün spaya götürdük 😊amann geldiğimizden beri bir uyku bir uyku sadece aralarda memeye uyandi geri emdikten sonra gene uyudu..halen uyuyor ...son iki haftadır ilk kez bu kadar rahat biliyomusun ..çok iyi geldi ya
Bende götürmek istiyorum artık 3aylikken götüreceğiz bugün nerdeyse 1 saat anca uyumustur bölük bölük toplasam 2 ay atağına giriyoruz sanırım ağlıyor uyumuyor babası işten geldiginden beri kucağında gezdirip uyutuyor daldı diyoruz koyuyoruz 10 dakika sonra yine uyanıyor yine aynı döngü içerisinde dönüp duruyoruz

Selam kızlar. Bir konuda kararsız kaldım size de danışayım dedim. Ben öğretmenim. Şubatta iznim bitiyor. On beş saat dersim olacak. Üç gün ortalama saat on ikiye kadar dersim olacak. İki gün eşim idare edecek. Bir gün de ablam. Çok kararsızım. Eşim sen kendin karar ver dedi. Ekonomik koşullar malum. Bir de anksiyete var bende. Evde olmak şiddetlendiriyor. Çok içime kapaniyorum. Çok yorucu olur mu ki. İkinci çocuk ayrıca. Aslında çok net ücretsiz izin alacağım diyordum ama ruhsal durumum özellikle kafamı karıştırdı. Uykusuz geceleri falan düşününce hata mı ediyorum acaba diyorum. Saat olarak çok olmayacağı için bebeğim açısından çok vicdan yapmıyorum. Bu konuda da yanlış düşünüyor olabilir miyim acaba? Kafamda deli sorular 🥴🥴
Merhaba ben de ogretmenim ve ben de şubatta döneceğim insallah
İlk kızımda da 4 aylıkken dönmüştüm bunda da 3 aylık dönmüş olacağım
Bugun ben de oturup ağladım tek çıktığım yer hastane diye bunaldım cidden
Benim de ikinci çocuk ve uyumuyor geceleri dua ediyorum insallaj ise dönene kadar duzelir
Bu arada ikinci donem daha hızlı geçiyor dersiniz de azmış geri donebilirsiniz

kuzum ilk bir ay veya 5 hafta cok guzel uyuyorlar. kucagina kivrilip yatiyorlar ama sonrasi😂😂 etrafi iyice algilayip kesfetmeye baslayinca zorlasiyor biraz.
insallah hep boyle devam eder sizin uyku duzeniniz 🥰
Bugün 38 günlüğüz bakalım inşallah böyle devam eder gündüzleri salonda uyutuyorum geceleri yatak odasında uyuyoruz artık televizyon falan dikkatini çekiyor yatarken izliyor arkasını döndürüyorum

Bugün 38 günlüğüz bakalım inşallah böyle devam eder gündüzleri salonda uyutuyorum geceleri yatak odasında uyuyoruz artık televizyon falan dikkatini çekiyor yatarken izliyor arkasını döndürüyorum
aynen ya televizyon hemen dikkatini cekiyor 🙈
bir de avize fln isiklar dikkatini cekiyor

aynen ya televizyon hemen dikkatini cekiyor 🙈
bir de avize fln isiklar dikkatini cekiyor
Ne kadar saklasak da böyle böyle ekrana alisacaklar galiba babası zaten bu devirde kaçınılmaz diye daha doğmadan ipad aldı çocuğuna. iPad'in şifresi ne diye doğdu Cem Yılmaz'ın deyimiyle 😂

Iyi geceler kizlar

Eklentiler

• 20221226_204748.webp
    20221226_204748.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 59
Ben bondigo markanınkini aldım 2 aylık bebeğim şimdilik sesli oyuncakları baktığı yerde sallayıp hareket ettirip gözüyle takip ettiriyorum
Bugün bi mağazada 200 dü indirimde kaçırmayın dediler doğru mu bilmiyorum ama piyanolu birşey istiyorum ben açıkcask. Çünkü beni bırakmıyor. Onunla da ben oynatırsam artık ben kafayı oynatırım🤭
Sıkma canını, evde bebek leke çıkarıcı varsa onla dene bir, green cleaninki giysideki kakaları bekletip çitileyince çıkarıyordu
Guzum ben çoğu lekeyi bulaşık mak.parlatıcısı ile çıkarıtyorım halıdan .Bildiğin bimde a101de satıln bul.mk.parlatıcısı..Kahve ve çay lekesini yağ lekesni çok güzel çıkarıyo. Kakayı denemedim.Evde varsa bi dene.Lekenin üzerine dök nemli bezle sil.
Çok teşekkür ederim. Gözü karartıp domestos yeşil ile geçirdim de(bekarken baba evinde çok kullandım beyaLatcak mı diye denemesi bedavaydı🤣)asıl olay kendi suratına işemesi ve korkup ona delirip ağlamasıydı🤣🤣🤣 daha sonra eşimle bayağı bi güldük haline. Ama o halde görünce gerçekten çıldırdım yetemiyorum diye düşündüm çocuğum suratına işedi ev kakalı diye. Şuan atlattım😁

Merhaba iki aylık . Bende 40 çıkarmayan gitmek istemiştim ama doluydu böyle daha iyi oldu sanki biraz büyüdü ele avuca gelir oldu zaten 4 kg altı almiyorlamis
Heryerin kuralı aynı değil. En basitinden bazı yerler 12 ay diyor bazıları 24 geçen gün 5 yaş kutlamasını spada kutlayan bir aile paylaştı bir merkez. Şoka girdim. Kız küvette ayakta duruyır bide ördek takmışlar. Kilo olayı da bu şekilde değişik. Oğlum zayıftı kilosunu sormadılar bile.
Desene çok güzel bir uyku çektin 🙈 bazen oluyor öyle kazalar ya suçlu hissetme ben de yanlışlıkla yaptım birkaç kez 🤭 bir kere sabah doktora götürcektik daha çok küçüktü. Acemilikten kaç saat aç kalıcanı hesap edememişim. O sıralar da sütün yetersiz olduğunu bilmeden sadece emziriyordum yani yanıma mama falan almadım. Randevuya girdik bir de doktor sütün yetersiz çocuk kilo almamış dedi. Hastaneden de eve gidene kadar yavrum 5 saat bir şey yemedi 😖 o sıralar çok üzülmüş paniklemiştim ama acemilik işte 😅

Artırıyorum 10 (ON) 🤣

Kafamda deli sorular dım dım dı rı

Bol emzirme diyorlar ama buna rağmen değeri düşüremiyorsan mama takviyesi düşünebilirsin belki. Başlarda sarılık olmasın diye birçok arkadaş bu takviyeyi yaptı diye biliyorum.

Ayyy o dönemleri başladı mı senin yaaaaa 😍 benimki de bugün galiba bir kez aaa diye ses çıkardı ilk defa 🤩 seninki gibi gülsün agulasın istiyorum 🙈

Kaynanaya neymiş oğlunun uykusu 🙄
Bizim bebek çok yiyince de tabiri yerindeyse mallaşıyor canım. Fazla mama verince cok cok çekmekten yoruluyor ama refleksle de çekiyor. Sonra beslenme bitince yorgunluktan bebem bayılıyor. Yani sakinleşmesi yorulmasından da olabilir onu iyi ayırt etmek lazım bence.

Ben haftasonu aldım canım daha gelmedi. Babymall dan babycim mantar piyanolu oyun halısı aldım. Fisherdakinin çakması gibi düşünebilirsin. Daha gelmedi gelince gösteririm ama fisher price ın halıları bence o kadar kısa süre kullanılacak bir ürün için aşırı pahalı. Ben şahsen o parayı vermem. Benim aldığımda babymallda 285 liraya düştü de aldım. Hala aynı fiyatmış şimdi baktım.
Dolaptan temiz bulabilsen o da güzel bir seçenek. Ama ben temizlere denk gelemedim. Bir de şu sıra bebekten dolabı kovalıcak vaktim yok, bebe de büyüyor diye indirimde bulmuşken aldım.

Sağma meselesine böyle diyorlar ama bende bir işe yaramadı ya bu sağma işi 🤷🏼‍♀️

Ayy benim de okumam lazım ama hiçbir kitap almadım bebeklerle ilgili. Beğendiğiniz kitap önerilerini alabilirim 🤗

İyi okumalar canım benim, zaman bulup okumak süper olmuştur🤗

Kuzum baby me nin sprey leke çıkarıcısı vardı. Onla çok lekeler çıkarıyorlar ama tabi şu an evde yoksa sorun olur. Koslayı ben her lekede kullanıyorum. Halı nasılsa, bebek eşyası olmadığından bence kosla oxi action deneyebilirsin evde varsa.

Di mi çökünce verilebilir bence de. Dur bakalım ben de denicem eğer bu gece de çok ıkınırsa 🤭 teşekkür ederim tarif için 🤗

Genelde 40 çıkarmak için gidiyorlar canım bebek spasına. Erken değil o yüzden.
Linki veya fotosu var mı? İndirim bitmemiştir umarım kaçırdım 2 gün foruma girmedim.
Kime göre neye göre 😔😔 çok sallamak değil de, hafif hafif salınmak. Bi bakıma bize zararlı esasında, ileride uyku eğitimi vermek istesek çok zorlanırız. Ama gerekiyor.

Ben babymall’dan aldım, günde bi 15-20 dk duruyor, bakınıyor, sesleniyor. Herhangi bi şey iş görür gibi. Kimisi de piyanolu daha iyi diyor.

Canım 11 dediğin gece 11 mi?
Katre_g Katre_g ile aybı ürün mü acaba👀
Kızlar ben moms tea içiyorum e bebekten almıştı eşim doğum yaptığım ilk günden beri içiyorum faydasını gördüm deneyebilirsiniz
Şuan yolda 4takviye evde de rezene falan hariç gelen 1 takvşyem var bunları bitirmem lazım şuan. Humana stil tea da etkiliydi bende açıkcası da fiyatı 3 e katlandı. Prim vermek yerine başka ürünlere fırsat vermek istedim.

Bugün bi mağazada 200 dü indirimde kaçırmayın dediler doğru mu bilmiyorum ama piyanolu birşey istiyorum ben açıkcask. Çünkü beni bırakmıyor. Onunla da ben oynatırsam artık ben kafayı oynatırım🤭

Çok teşekkür ederim. Gözü karartıp domestos yeşil ile geçirdim de(bekarken baba evinde çok kullandım beyaLatcak mı diye denemesi bedavaydı🤣)asıl olay kendi suratına işemesi ve korkup ona delirip ağlamasıydı🤣🤣🤣 daha sonra eşimle bayağı bi güldük haline. Ama o halde görünce gerçekten çıldırdım yetemiyorum diye düşündüm çocuğum suratına işedi ev kakalı diye. Şuan atlattım😁

Heryerin kuralı aynı değil. En basitinden bazı yerler 12 ay diyor bazıları 24 geçen gün 5 yaş kutlamasını spada kutlayan bir aile paylaştı bir merkez. Şoka girdim. Kız küvette ayakta duruyır bide ördek takmışlar. Kilo olayı da bu şekilde değişik. Oğlum zayıftı kilosunu sormadılar bile.

Linki veya fotosu var mı? İndirim bitmemiştir umarım kaçırdım 2 gün foruma girmedim.

Katre_g Katre_g ile aybı ürün mü acaba👀

Şuan yolda 4takviye evde de rezene falan hariç gelen 1 takvşyem var bunları bitirmem lazım şuan. Humana stil tea da etkiliydi bende açıkcası da fiyatı 3 e katlandı. Prim vermek yerine başka ürünlere fırsat vermek istedim.
5 yaşta çok ama 🤭 doğrudur ben 2 3 yere sordum öyle dediler

benimde tam uykumun geldigi zaman bebegimin uyanicagi zamana denk geliyor😂😂

Gunaydin canim🥰
Geceyi çok şükür çözdğm de gündüz bende de öyle oluyor inşallah gündüzü de çözeriz😒
Günaydın bol sütlü bol pırtlı bir gün olsun 😀
🤣🤣 yeni günaydınlşma stilimiz bu olsun🤣 kim bilir birimizin dileği tutar o gün 😁
Kızlar merhaba bebeği gece gündüz ayrımı yapamayan ve buna çözüm bulan var mı?
Her sabah en erken 5te uyuyor bittik cidden
Valla çok şükür aman maşallah diyelim nazar değmesin ben başardım😁 hemde ağır kolik bir bebekle. saatimiz 10 30 evde 10 30 da arınma gecesine girmiş modu başlıyor🤣 bugün kaçıncı gece unuttum artık 10 u biraz geçince kendi uyumak istiyor ama izin vermeyip 10 30 u bekletiyorum.
Kızlar yarın sabah ameliyata alıncak yavrum Dualarınız bekliyorum 🙏 Kasık fıtığı ameliyatı
İnşallah çok kısa ve başarılj bir ameliyat olur. Yalbız neden bu kadar erken? Oğluma da bir hastane acil ameliyat dedi bikaç doktor gezdik bıtanesi bayağı başariliydı (malesef bütçe bizim için çok zordu) bebeklerde 4 dk da tamamladığı ( dış kısmı geri dikiş hariç)kasık fıtığı ameliyatı olmuş. İnanın sizi en iyi anlayanlardanım. İçinizi ferah tutmaya çalışın bebeğiniz stresinizi hissedip strese girecek zaten.
Hatay antakya canim daga yakin dağ evi tarzinda yaptirdik
Amanos muydu neydi 😁 hataya çok helfim. Dolandırıcılar diye anılan hattuşa da çalışıyotdum.😁
5 yaşta çok ama 🤭 doğrudur ben 2 3 yere sordum öyle dediler
Bence de çok. Herkesin çocuğu kendine de yani bebekler için olan bir alanda olmamalı bence. Bu gözler 58. Ay dyen anne gördü başka bir forumda🤣 öyle olmamak umuduyla 🤣

Ne kadar saklasak da böyle böyle ekrana alisacaklar galiba babası zaten bu devirde kaçınılmaz diye daha doğmadan ipad aldı çocuğuna. iPad'in şifresi ne diye doğdu Cem Yılmaz'ın deyimiyle 😂
iyi yapmis herseye zam geliyor durmadan😂😂
ya onlarin izlememesini yada telefonla oynamamalarini istiyorsak önce bizim tv yi kapatip, telefonu kenara birakmamiz lazim.
ben sadece yemek yemesi icin tv izletmek istemiyorum, kendi kendine yemeyi ogrensin , onun disinda izlicektir tabi kacinilmaz birsey

Merhaba ben de ogretmenim ve ben de şubatta döneceğim insallah
İlk kızımda da 4 aylıkken dönmüştüm bunda da 3 aylık dönmüş olacağım
Bugun ben de oturup ağladım tek çıktığım yer hastane diye bunaldım cidden
Benim de ikinci çocuk ve uyumuyor geceleri dua ediyorum insallaj ise dönene kadar duzelir
Bu arada ikinci donem daha hızlı geçiyor dersiniz de azmış geri donebilirsiniz
Bu akşam o kadar çok ağladı ki vazgeçtim 😅😅 kafam çok karışık. Bakalım bir ayım var karar vermek için.

iyi yapmis herseye zam geliyor durmadan😂😂
ya onlarin izlememesini yada telefonla oynamamalarini istiyorsak önce bizim tv yi kapatip, telefonu kenara birakmamiz lazim.
ben sadece yemek yemesi icin tv izletmek istemiyorum, kendi kendine yemeyi ogrensin , onun disinda izlicektir tabi kacinilmaz birsey
Kesinlikle öyle ekrana bakarken yemek yiyen çocuklar ne yediğinin farkında olmuyor ki. Ama gün içinde bir kaç saat TV izleyio birlikte oyun oynayabiliriz tabi ki. Benim elimden telefon düşmüyor mesela emzirirken çocuğumla konuşuyorum genelde ama uyuyunca elime telefonu alıyorum sıkılıp 🙈

Kesinlikle öyle ekrana bakarken yemek yiyen çocuklar ne yediğinin farkında olmuyor ki. Ama gün içinde bir kaç saat TV izleyio birlikte oyun oynayabiliriz tabi ki. Benim elimden telefon düşmüyor mesela emzirirken çocuğumla konuşuyorum genelde ama uyuyunca elime telefonu alıyorum sıkılıp 🙈
bizde de durumlar ayni. ben bir bagimliyim yani😂

Back
X