Valla ilaç gibi geldi
I
ipek2890
öncelikle daha önce defalarca söylediğim gibi aşırı kolil bir bebeğe bile yazacaklarımı uyguladım. Tek bir doktor veya emzirme uzmanı değil birçok kişi dinleyip birçok makale okudum o yüzden kaynak şu diyemiyorum. mantıklı bulduğum ve uygulağımın şeyleri madde madde yazsam daha iyi olacak galiba.
1- bebeği sürekli gözlemleyen birisiyim. Bu bazılarınıza abartı veya takıntı gelebilir. Probiyotik verdikten bi süre sonra bebeğimin rahatladığını gözlemledim. Öğlen veriyordum akşam yatmadan 1.5 saat önceye çektim.
2-kesinlikle dakika şaşmıycak şekilde akşam 10 30 da lambaları kapatıyoruz. Lavabonun ışığo açık kalıyor. Oraya sarı led lamba taktırfım eşime. Lavabonun aralığından loş sarı bir ışık sızıyor odaya ve o şekilde uyuyoruz.
3- eğer kaka yapmadıysa kesinlikle alt değiştirmek için uyandırmayın. Gece farkını bünyesi de bilinci de bilsin demişti bir uzman. Birkaç güne yayarak alt değiştirmeyi gece 1 e düşürdüm. Obu da sabaha karşı yapıyprum. Sadece 1 gün sabah 5 sularında bezi çok az çişli buldum. Zaman alacak galiba bu.
4- akşam 9 da damlasını veriyorum 10 da son kez alt değiştiriyorum 10 u biraz geçince uyumak için sızlanıyor. uyutmuyorum. Uyumasına izin vermiyorum. Oyun oynatmıyorum uykusu aöılmasın diye. Sevip okşuyorum daha çok mayıştırıyorum.
5- saat tam 10 30 da lamba kapanıp loş ışık altında yanına uzanarak emiziryorum o da uyuyor
85 bedendim 90 oldum bazıları büyük göğüslüler yatarak emzirmesin diyor. Dikkat edildiği sürece fasa fiso.
6- alt değiştirmeleri esnasında kesinlikle ışık açmıyorum. Bunu da bir kitapta okumuştum. Sadece lavabonun kapısını çok az daha açıyorum. Yanımıza artık nohut battaniye koyuyorum Sırf bu işlem için. Alt değiştirirken göpsüne seriyorum. Kaka yaptıysa 1 ıslak mendille sildiğim yeri tekrar silmeden çabucak paketliyorum. Daha bağlamadan geri uyuyor maşallah.
7- başka bir uzman da eğer bebek huzurluysa gaz çıkarmak için uykusunu bölmeyin demişti. Bunu da uyguluyırum. kaldı ki benimki kolik.
8- bu konuda doktorlar araştırmacılar falan öok bölünme yaşasa da min. 6 ay yanınızda yatırın diyen tarfı dinliyorum. Beşiğine koyunca uyandı gibi derdim olmuyır. anne yanı beşik almadığım için koltukta yanımda yatıyor. Mızmızlanınca direk memeyi hazırlıyorum hafif ayıkıncs veriyorum. Eme eme geri sızıyor. Baktım gaza gerek yok bende uyuyorum. Maks 5 dk uyabık kalmış oluyorum.
9- doktorların büyük kesimi karşı olsa da ben küçük kesimi dinledim hamileyken bazı yabancı makaleleri forumları falan okumuştum. Bana böyle uygun gelmişti. İlk emzirmedeb hemen sonra emzik vermiştim. Kontrollü şekilde. Bizde emzik düzeni var bi nevi. Uyku öncesi veriyorum daldıpı an alıyorum. Bugün 57 günlük ben almasam bile uyumak üzereyken kendi atar ağzında emzikle uyuyamaz akıllı paşam

o kadar alışmış ki buna gece uyumak üzereyken mememi de tükürüyor hatta

size kesinlikle yapın demiyorum Allah korusun sonuçlar çok kötü olabilir. Ama ben çoğunlukla meme verince de uyuyorum o çekerken. Çünkü tükürmeme ihtimali yok
Bunlar kolik olmasına rağmen işe yaradı ama tabi bir anda spnuö beklemedim. Çoğu şeyi umutsuzca denedim. Toplasanız 1 hafta olmadı rahata erişeli.