• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
🙏Kızlar ya gögsümün ucunda beyaz bi nokta gibi bişi var önce sivilce çıktı sandım çok acıyo dokununca ,ama sonra süt durması olduğunu anladım,dün bebemi fazla emziremeyince süt tıkanmış orda.Aslında elimle sağmıştım ama yeterli gelmemiş demek 😔.Bugün banyoda sıcak suyla masaj yaptım ama orası açılmıyo,nasıl yapcam bi akıl verin ,🙏🙏🙏Toplu iğne ucu kadar beyazlık..Nasıl açıcam ben bu tıkalı süt kanalını😓😓
Pompayla denesen ?

Canım benim ya çok geçmiş olsun insan hiç kıyamıyor bebeğinin hastalığına Allah yavrusu hasta olan tüm annelere sabır versin beterinden korusun.
Bulamadım yardımcı birileri aracılığıyla sordurduklarımız ikiz olduğunu ve bebek olduğunu duyunca istemiyor. Büyük istiyorlarmış tc karşısına oturtup zaman geçirebilecekleri şekilde! Bebek bakması zormuş. Bide açıkça dillendirilebiliyor bilmiyorum napcam yavrularımı kime emanet etcem kafayı yemek üzereyim bu konuda. Rapor da ayarlayamadım hala. 🥺 Allah bi yol gösterir inşallah şubata kadar.
Bana da doktor tüp bebek sonrası çok hastam üstüne hamile kaldı dikkat et dedi. ben de çok gerekliymiş gibi aşırı düzenli adet oluyorum lohusa kanamasından on gün sonra başladı zaten ikinciyi oluyorum şimdi de. Aklım çıkıyor hamile kalırım diye. Allah bundan sonra isteyene nasip etsin. Rüyalarıma giriyor yanlışlıkla 3.bebeğe hamile olduğum hüngür hüngür ağlıyorum rüyamda aynı şeyi 4-5kez gördüm 😅😅
Bana da aynısını diyip hemen hap verdiler işte sütü etkilemeyen ama ben henüz kullanmaya başlamadım şu an bebek de benim için bir korunma yöntemi ☺️ sen ikinci dönem başlamayı düşünüyor musun canım ben de rapor ayarlamadım ama bi süre ücretsiz alacağım gibi çok küçük henüz bari ek gıdaya geçse diyorum benim babaannesi gelip bakacak bir sokak ötede oturuyor 16 saat dersim de ama bilmiyorum şimdi bile markete flaan gidiyorum bize çağırıyorum eve götüremiyorum onda da hep kamera açık 😏

Çok teşekkür kızlar 🙏 şimdilik iyi şükür sıkıntı yok. 3 gün pansuman yapcam , estetik dikiş var, kendiliğinden eriyen.6 saat aç kaldı bebem, en son bayıldı kollarımda kendinden geçti şekeri düştü, çok kötüydü..
Çok geçmiş olsun canım çok zor olmuştur eminim benim burda içim eridi Allah hiçbirimizi öyle bir durumda bırakmasın aç olduğunu bilip emzirememek seni çok zorlamıştır 😔 inşallah bir daha böyle bir durum yaşanmaz sağlıkla büyür yavrucuğun 😇

Kızlar merhaba bebeği gece gündüz ayrımı yapamayan ve buna çözüm bulan var mı?
Her sabah en erken 5te uyuyor bittik cidden
Daha çok ufak değil mi canım, 3 ayı geçmesi gerek diye biliyorum.

Benimki. En erken gece 2’de uyuyor. 3 oluyor, 5 oluyor. Aralarda minik minik şekerlemeler yapıyor memede. Ama bizi ayakta tutuyor. Gündüz de akşam bu saatlere kadar gözünü açamıyor uykudan.
Aynı benim kız 😅

Kızlar yarın sabah ameliyata alıncak yavrum Dualarınız bekliyorum 🙏 Kasık fıtığı ameliyatı
Allah şifa versin canım nasıl oldu

Ya uyku eğitimlerinde gündüz uykularından alın gece uykularına verin diyorlar. Yani gündüz 2 saatten fazla uyuyorsa yavaş yavaş erken uyandırın. Örneğin 1,5 saatten fazla uyumasına müsaade etmeyin vs. Ben bunu doktora sorduğumda sakın uykusuna müdahale etme dedi, ilk 3 ay nasıl istiyorsa öyle olsun dedi. Ama bu kadar uzun süre de uyanık kalmamalı 😔 arada kaldım ben de.
İlk 3 ay zaten anlamıyorlar geceyi gündüzü diye biliyorum, ama benim kız bir takıldı mı saatlerce uyumuyor.

ben simdi gripe water veriyorum o zaten rezene dahil bir kac bitkinin kökunden olusuyor. Gaz cikarmasina yardimci oluyor ve sakinlestiriyor benim kizimi
Gaz ilacı mı canım

Sabah rutini başladi az sonra geliyorum bakınim iştimadan önce dedim🤭

2. Verişimde bende öyle yaptım 1 şu bardağına 1 tatlı kaşığı koyup 1 çay kaşığı verdim. Yavrum marşmelov kıvamona geldi. Bidaha o kadar katmadım zaten ya 4 ya 5 lere verdim sürekli vermek istemiyorum.

Kaçırmışım aktif değildim. İnan çok iyi anlıyorum seni. Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz bir insan olursa öyle olur. Bebeğine yoğunlaş. Sen şuan bebeğine aitsin. Onlar yüzünden bebeğe stres verme. Hakedene hakkettiğini ver sus demiyorum. Bak benim sütüm kesiliyordu neredeyse ciğeri beş para etmez insanlar ve boş tsrtışmalar yüzünden. Şuan için bebeğime yetmeye ve sonrasında harekete geçmeye karar verdim pause a bastım bi nevi hayatımda eş tarafında. Sonuçlari ne olursa olsun. Kendini mutlu edecek şeyler bul kafanı dağıt. Düşünmemeye çaliş. Burda sürekli kafa dağıtıyorum bende inan işe yarıyor.

KatieMorosky KatieMorosky
Biraz stolkladım. Bi konuları varmış gırgır yaptıkları. Yiyerek zayıflama tarzı. Güblük öğün falan paylaşılmak üzere açılmış. Orda ortam kurmuşlar. Gırgır şamata. Bu kısım tahminim. Başka bir gruba laf atma tarzı bir tartışma geçmiş galiba. O grupda yönetime bildirince yönetimden uyarı almışlar. Daha sonrasında kendi aralarında konuşurlarkeb bikaç şeyi o kesim üstüne alınıp (konudaki açıklamalarına göre o laflar diğer grupla kesinlikle alakalı değil boş boş üstlerine alınmışlar) tekrar yönetime şikayet etmiş
Bunun üzerinde yöneticiler gruba yazıp konuşup haksız bulup gruptakilere tek ayak cezası vermiş. Sanırsam bi nevi sürekli uzamlaştırma olabilir mesaj yazma açısından. cezaların açıklamasıbı bilmiyorum. Ve yine tahminimce olan kısım şu ki. Happy haksız yere ceza verildi diye üyeliğini sildirdi. Bizi şuan üye olmadan okuyor da olabilir. Çünkü bazı forumlar yöneticiler tarafınfan DNS mac adresinden falan çift üyeliği tespit edip engellemeye ayarlanıyor. Bildiğim kadarı ile bu forumda da geçerli. O yüzden tekrar üye olamaz veya olmak istemez.
Sağol canım 1,5 çay kaşığı veriyordum azaltayım bende zararı olmasın
Hiç sorma benin stresim çocuğa da geçiyor. Allah a havale ediyorum şerlerinden Allah a sığındım. Boş şeyler ama geçinmeye gönlü olacak insanın

Aynen doğru bende duymuştum mamanın içindeki bi madde uyku yapıyormuş ondan uykuya geçiş kolay oluyormuş. Kimyonu 1.5 çay kaşığı veriyorum
Sağol canım

valla biz gunduzleri genelde hep boyleyiz. benimde cok hosuma gidiyor boyle uyuya kalmasi🥰
Aynı biz işte, kafa bi yanda toto bi yanda çok seviyoruz böyle yatmayı

Kendini atıcak gibi gerilip hafif ağlama yapıyor oyun halısına koyunca gülücükler saçıyor😅 evet piyanolu olan. 40 ınız hayırlı olsunn evet bu günler bir daha gelmeyecek diye düşünerek hep pozitif kalıyorum bende.
Bende aldım o halıdan sever inşallah 😍

Merhabalar 😁 yeniden hayata dönüyorum yavaş yavaş. Otobüs yolculuğu bile yaptık 4 kere. 1 saatlil yola bile gittik 🙈 akşam üstü markete çıkıyorum sürekli bebek arabası ile. Kesinlikle şiddetle tavsiye ederim. Yüzünü aöık bırakıyorum ürünler dikkatini çekiyor incelerken yorulup uyuyakalıyor🤣malum artık parklara götürülemez. Yanımıza çocuk falan gelir hastalık kapar diye korkumdan çocuğa market mağaza gezdiriyorum.
Ooo süpersiniz ne kadarlık oldunuz ki ? Ya ben tek başıma çıkmadım hiç, 2 kere çıktık eşim vardı yanımda, ama ben kendimde toparlanamadım bi türlü

Kızlar bana kabin boy olabilen(arabamizin bagaji cok küçük) ve tek elle kapanıp açılabilen hafif bir bebek arabasi lazım 🙈🙈🙈 kullandıklarınızdan tavsiye alabilir miyim? Kızımda kullandığım çok büyük ve ağır. 2.donem kızı okula getirip goturucem hergün. Bodrumda bize ait yer olmadigi için hergun bir elimde bebek bir elimde araba 4 kat inip cikabilmem lazm 🙄 almayım almayım dedim ama kesin bugun yarın yine zam gelecek herseye. Daha fazla beklemesem iyi olacak. 2.el almaya cesaret edemiyorum denemeden görmeden.. birsuru model var hepsi birbirine benziyor ama kullanisi kolaymi zormu videolardan emin olamiyorum. Guzelmis dediklerim 7 8 binden başlıyor bu ozelliktekiler 😐 12 13 20... oyle devam ediyor. 2.cocuk için de bukadar para vermeye deger mi 3 yasindan sonra kullanmadik mesela kizimda
Bizimki travel sistem ama kabin boy gibi çok hafif 9 kilo mu neydi ve tek elle açıp kapanıyor hem şimdi de pusetle kullanıyoruz bagi neo travel sistem dediğim gibi ama kabin boy gibi mağazada deneyebilirsiniz ya da internette videoları var çok pratik ve hafif şimdilik memnunuz

İyi akşamlar anneler. Bu kullandığımız probiyotikler varya biogaia gibi. Onlar hem bağırsak sistemini düzenliyor hemde bebekleri
Çocukları hastalıklardan koruyormuş. Ben bağırsak tembelliğine yol açacak diye korkmuştum ama öyle bisey değilmiş yararlı bakterileri dışardan almak önemliymiş. Allah izin verirse okul çağına kadar kullanmayı düşünüyorum. Bağışıklığı açısından çok önemliymiş hatta takip ettiğim bi anne vardı o çocuğunun hasta olduğu dönemler 2-3 gün probiyotik veriyormuş çocuğu iyileşme sürecini çok rahat atlatıyormus çocuğu da kreşe giden 5 yaşında. Bir de sorum olacak biogaia ya zam gelmiş onu almak istemiyorum trendyolda forbiome diye bi probiyotik var bunu o dediğim anne de kullanıyormuş. Biogaia da ki yararlı bakteriden daha fazla varmış içinde ayrıca bu 8 ml daha fazla. Bu forbiome den kullanan var mı memnun musunuz ?
Biz kullanıyoruz doktor önerisiyle yani aynı zamanda colex de kullanıyoruz kaka sıklığı çok fazla gazı da çıkarıyor ama yine de gaz sancıları oluyot memnun muyum bilemiyorum o yüzden

Kızlar ya benim kızımın alnı böyle kabuk kabuk oldu konak böyle bişey mi acaba mustelanin stelatopia kremiyle şampuanı aldım kullanıp memnun kalan var mı ise yarar mı
Mustela kullandığımda benim oğlumun kaşları çok daha hafifti ama böyle kurumuştu bir de omzu kızarmıştı doktor her şeyi değiştirdi bioderma atoderm aldırdı hepsi geçti düzeldi yine başla bir tanıdık hemşire arkadaş vardı instamomlardan onun oğlu da böyle bir şey olmuştu ünlü bir doktora gitti Prof ona da aynı şeyi vermişti doktor bioderma atoderm serisi şampuan ve vücut losyonu ,mustela inş iyi gelir size ama aklınızda bulunsun

Daha çok ufak değil mi canım, 3 ayı geçmesi gerek diye biliyorum.

Aynı benim kız 😅

Allah şifa versin canım nasıl oldu

İlk 3 ay zaten anlamıyorlar geceyi gündüzü diye biliyorum, ama benim kız bir takıldı mı saatlerce uyumuyor.

Gaz ilacı mı canım

Sağol canım 1,5 çay kaşığı veriyordum azaltayım bende zararı olmasın
Hiç sorma benin stresim çocuğa da geçiyor. Allah a havale ediyorum şerlerinden Allah a sığındım. Boş şeyler ama geçinmeye gönlü olacak insanın

Sağol canım

Aynı biz işte, kafa bi yanda toto bi yanda çok seviyoruz böyle yatmayı

Bende aldım o halıdan sever inşallah 😍

Ooo süpersiniz ne kadarlık oldunuz ki ? Ya ben tek başıma çıkmadım hiç, 2 kere çıktık eşim vardı yanımda, ama ben kendimde toparlanamadım bi türlü
Evet ben de kabullendim sanırım canım inşallah 3 aya duzelir
Bir de 10 gün yogunbakimda kalmıştı orda surekli ışık acikti sanırım o sebeple de anlamıyor gece mi gündüz mü?
Bir de dışarı da çıkmadığı için

evet bana da doktor önermişti. Aslında onu da alabilirim. Damla şeklinde mi kullanıyorsun ? Bana günde bir defa 6 damla dedi ama çok kullanma zorda kalırsan kakasini gazını yapamazsa kullan demişti. Çok sıkışırsa günde iki kere verebilirsin demişti ama almadim almayı düşünüyorum. Damla olan değil mi ?
Evet damla şeklinde 6 damla veriyorum genelde mamaya karıştırıp içiriyorum ama ağzına da damlatabilirsin bazen öyle de veriyorum
Boyutu biogia kadar fiyatı 145 ti ben aldığımda 3 haftalıkken almıştım kızım kolik olduğu için erken başladım iki türü var turuncu kutu yenidoğan bendeki az bişey kaldı bi de mavi kutusu var ondan alacağım ben de elimdeki bitince

Kızlar ağrım çok fena😓😓

Canım çok geçmiş olsun, doktora mı gitsen bir an önce ya da acile?

Kızlar ya benim kızımın alnı böyle kabuk kabuk oldu konak böyle bişey mi acaba mustelanin stelatopia kremiyle şampuanı aldım kullanıp memnun kalan var mı ise yarar mı

Evet Konak canım. Bizim de böyleydi, doktorumuz zeytinyağı sürüp 1 saat kadar bekleyip temizlememizi söyledi. Bu da iyi geliyor. Ayrıca alerjisinden dolayı sık sık götürdüğümüz alerji doktoru da mustela stelotopia kullanmamızı söyledi, o da çok iyi geldi. Şu an yok kaşlarında bi şey.

Canım bugün 9da uyanıp, sadece 2 saat uyudu bu saate kadar. Ama atak haftası ondan herhalde. Normalde de sabah 9-10 ile öğleden sonra 1-2 arası uyumuyordu. Ondan sonra genelde beslenme ve peşinden uyku şeklinde gidiyordu. Uyku araları da tahminen yarım saat ile 1 saat arası değişiyordur diğer dönemlerde.

genelde hemen uyuyor uyanip mamasini yedikten sonra ama ogleden sonra 2 saat kadar uyanik kaliyor, birde aksam 8-9 dan sonea 2-3 saat kadar uyanik kaliyor.
Eger gazi varsa gece uyanirsa gene 1-2 saat gaz cikarana kadar uyanik , gazi yoksa uyuyor.

En fazla 1 saat. Yoksa mızmızlanıyor ve uyutmak daha zor oluyor. Uzun emdiği zaman alt değiştirme dışında bir şey yapamıyorum çoğu zaman çünkü hemen esnemeye başlıyor.

Sabah 10 dan akşam 5 e kaadar kestirme yapıyor sadece memede ve memeyi bırakıktikdan sonra 10 dk bazen 3 5 dk akşama kadar beni inletip babası geldiğinde uyuyor 😵‍💫

Benim de aralarda 1 saat oluyor, 1,5 saat olursa artık uyku rahatsız etmeye başlıyor. Gece gündüz ayrımları yok ya bu arkadaşların, gece uykusu için çözüm arıyorum. Acaba gündüz uykularında mı hata ediyorum, uyutmamalı kıyım diyorum da, daha çok küçük, çocuğun ayarlarıyla oynamak olur bu.

Benim de aralarda 1 saat oluyor, 1,5 saat olursa artık uyku rahatsız etmeye başlıyor. Gece gündüz ayrımları yok ya bu arkadaşların, gece uykusu için çözüm arıyorum. Acaba gündüz uykularında mı hata ediyorum, uyutmamalı kıyım diyorum da, daha çok küçük, çocuğun ayarlarıyla oynamak olur bu.
Yok canım gündüz uykusundan alma, o zaman da uykusuz kaldığı için sinirleniyor uyutmak zor oluyor.

Kızlar ya bu gece ıkınmalarına çözüm bulamadım 🥺 gündüz bebekle hareket halindeyim diye herhalde hiç böyle bir sorunumuz yok ama geceleri ıkına ıkına bir hal oluyor. Böyle olunca 3 saat uyku uyucaksam atıyorum, bölük pörçük uyuyorum 🙄 yatmadan önce kimyon çayı verdim 2 gecedir ama hiçbir faydasını görmedim, bebem yine sabaha karşı inliyor 🤦🏼‍♀️ Başka önerisi olan var mı ya?

Back
X