• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
İnşallah alabiliriz. Keşke buna mecbur kalmasak. Neden kimse doğum izni sürelerin uzatmak vaati vermiyor anlamıyorum 2-3aylık bebeğini kim bırakabilir mecbur kalmadıkça. Çok zor gerçekten.
Keşke 😔 gerçekten ben de çok şaşırıyorum yani hangi akla mantığa sığıyor doğum sonrası 8 hafta şaka gibi ve hiç dile bile getirilmiyor ,resmen öğrenilmiş çaresizlik

Ay süpürgeyle nasıl oluyor çok basınç yapmaz mı kız bende Dyson var çocuğun burnundan akciğerlerini çekmesin 🙈 ben şu topçuklu olanlardan kullanıyorum o da güzel temizliyor
Yok yok ben de beynini çekeceğim diye çok korkmuştum o kadar güzel ki kesinlikle tavsiye ederim bebekler büyüdükçe temizlemek daha da zorlaşacak ki

Günde 3 kez 1er ml veriyorum🤭 o maceralar hiç güzel gelmiyor o an🤣 bugün aşı oldu 5x ağlıyor :KK53: :KK53: yüreğim zaten sızlıyor bide herşeye kızıyor 🙄

Ben 1 haftadır flan evde durmuyorum gezmekten🤭 3 gün önce AVM ye gittik. Bizdeki cesarete bak araba yok el kadar bebek ve bebek arabadıyka otobüsle gittik. Tabi ki durmadı her gören ay daha çok küçük naraları attı. Tabi ji akıllandım aynı hataları yapmadım. Dün hastaneye ordan AVM ye gittik gezdik yemek yedik. Sabah çıktık akşam döndük. Ağlatmadan😍😍

Artık geriden gelip okumaya çalişmaktan vazgeçtim 🤣 gelişmeler var mı son zamanlarda🙈
Aşılar şifa olsun kuzuya benim de korkulu rüyam 2. ay aşıları canıma okuyacak kesin🥲
bebişleri tanıştıralım seninle iki kolik iyi anlaşırlar😂 karşılıklı ağlaşırlar😁
Vay be ağlatmadan avm mi gezdiniz nasıl yaptın anlat hele

Yok yok ben de beynini çekeceğim diye çok korkmuştum o kadar güzel ki kesinlikle tavsiye ederim bebekler büyüdükçe temizlemek daha da zorlaşacak ki

Bu aparat her süpürgeye oluyor mu ki dyson evcil hayvan başlığı yerine sümük çekme başlığı üretsin 😂 dediğin gibi büyüdükçe sümük miktarı artacak bir de burun delikleri genişleyecek bu topçuklu olan işlevsiz hale gelir

Yemek aralarını uzatma yemek zamanı çok acıkmış olmasın hırslı almasının nedeni o.ayrica biberonun tek delikli olması lazım çok geliyorsa ondan boğulacak gibi olmuş olabilir.birde biberon başlığı zamanla esneyebilir yenidoğan için uygunsada zamanla esnedigunden çok gelebililir değiştir.. 3 saatt de birse 2 saat yap azar azar siksik besleniyor benimkide 1 sattee bir bazen gunduzleri
aslinda ben uzatmiyorum , veriyorum her uyandiginda hemen ama kendi almiyor.
Biberonlarini degistirdim zaten hepsi yeni , basliklari da yeni dogana gore yavas akim.
Biraz daha dikkat edeyim bakim

Keşke 😔 gerçekten ben de çok şaşırıyorum yani hangi akla mantığa sığıyor doğum sonrası 8 hafta şaka gibi ve hiç dile bile getirilmiyor ,resmen öğrenilmiş çaresizlik
Kadının sesini kim ne zaman nerde duydu ki. Zaten büyük bir kesim oturup evinde eşine bebeğine baksın düşüncesinde olduğu için kimse konusunu gündeme getirmiyor malesef 😥

Benim kakada kan yok sadece Zaman zaman mukus oluyor her bezinde de olmuyor aslında.sonra kaslarında konak tarzi şeyler çıktı doktorumuz seboreik dermatit dedi ama alerji demedi benim içim rahat değil ama alerjiden şüpheleniyorum doktorumuz mukusu ve konağı normal görüyor

Sütüm çok tazyikli geliyor hatta bebişim hızlı hızlı yutkunurken bir anda bıraktı 5 6 delikten birden süt fışkırıyordu mukusun sebebi tazyikse alnındaki ve kulağındaki döküntü neyden kaynaklanıyor ki. 😔
Bizim doktor da hafif mukus yeşil kaka vs normal görüyor,Konak ve hafif Kaşlarında kuruluk oluyor ben de şüphelenmiyor değilim alerjiden ama kan falan yok diye de varsa da hafiftir diye düşünüyorum bir de bende de tazyikli süt sorunu var ,kaka sıklığı da alerji belirtilerinden biri bilemiyorum ki öyleyse de hafifse doktor önemsemezse dikkat etmeyeceğim sanırım bilemiyorum çok mu irdeliyoruz diye düşünüyorum zaman zmaan

Tamam canım dosyamız kurumda kalmış eşim yanına almıştı, yarın yazarım tabii🥰
Randevuludur herhalde canım. Ama doğum yaptığın hastaneden almak daha kolaydır bence. Daha doğrusu bebeklerin yattığı hastaneden. Valla ara verme kısmını bilmiyorum ben de. Benim yarı zamanlı çalışma hakkım da var o hakkım da yansın istemediğimden pazartesi yarım gün işe başlayıp salı raporu başlatıcam🙈 Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum
Menenjit aşısı var canım o da yapılacak aynı gün
Bana menenjit söylemediler hiç onun ücreti ne canım? Zamanı ne zaman olması gerekiyormuş

Bu aparat her süpürgeye oluyor mu ki dyson evcil hayvan başlığı yerine sümük çekme başlığı üretsin 😂 dediğin gibi büyüdükçe sümük miktarı artacak bir de burun delikleri genişleyecek bu topçuklu olan işlevsiz hale gelir
Ben oluyor diye biliyorum. Valla büyük kolaylık sinüslerdeki sümüğü çekebilmek önemli olan ona da nefes dayanmaz. Benim çok işime yaradı

Cmt 2aylik olucak kizim.uyku problemi yasiyoruz.nasil cozucem hic bi fikrim yok..yorgun,bitkin,caresizim..ustelik bi oglumda var ve onunla hic ilgilenemez oldum🤦‍♀️emerek uyuyor ama dalamiyor.yerine koydigum an aciyor gozlerini ve sonrasinda uykusu oldugu icin hep huysuzlaniyior..kucakta gezdir vs....bi onerisi olan varsa cok iyi olur...annemde kaliyorum evimde olsam yemek bile yapamiycam..hicbiseye firsat vermiyor..bittim ama cok uykum var artikk..gece bikac saat uyusa ona raziyim ama yokkk😭

Kızlar yarın 2. Ay asilarimizi yaptiracagiz önceden calpol verip gidicez asi olan bebislerde ateş huysuzluk vs oldu mu her bebekte farklıdır ama önlem için soruyorum bi şey yapmam gerekir mi mesela kıyafet olayını nasıl yapayım çok mu ince giydirmem gerekir ateslenmesin diye
Canım ben öncesinde Calpol falan vermedim. Hemşire ateş olursa ver demişti ama şükür olmadı bizde. Her saat başı ateşini ölçüp not almıştım deftere. Ertesi gün bıraktım ateş ölçmeyi ..

Aşılar şifa olsun kuzuya benim de korkulu rüyam 2. ay aşıları canıma okuyacak kesin🥲
bebişleri tanıştıralım seninle iki kolik iyi anlaşırlar😂 karşılıklı ağlaşırlar😁
Vay be ağlatmadan avm mi gezdiniz nasıl yaptın anlat hele
Valla benimki küçük emrah gibi bakıyor aşıdan beri 🤣 bizim hemşirenin eli ağır yavrum nasıl çığlık attın kaldı. Artık bu ağlaşma nereye gider tahmin edemiyorum 🤣🤣 güzel gelişmeler yaşadık biz yazmıcam buraya sessiz okuyanlar mı nazar değdiriyor bilmiyorum 🤣🤣

Biz maksimum 24 yapıyoruz evi fazlası rahatsız edebiliyor 22-24 arası değişiyor hatta gece uyurken 20- 22 olmalı diyorlar ama ben o kadar düşürmek istemiyorum bizde nem çok yüksek nasıl düşürcegim bilmiyorum Eki Görüntüle 3185810

Yok başını destekliyoruz elimizle gövdesi suda oluyor ellerini ayaklarını oynatıyor aslında derin spa havuzları da var şişme onlardan alıp boyunluk takıp da yuzdurebiliriz ama biz lojmandan dolayı sanayi elektriği kullandığımiz için su ısıtmak çok maliyetli olacağından hiç girişmedik o ise.
Ben de küvete su doldurarak banyo yaptırıyorum. Önceden havluya yatırıyordum. Şimdi köpüklü kalın bir banyo filesi aldım, ona yatırıyorum. Derin şişme havuzlar çok mantıklıymış, ben hala suyu kaynatıp yıkıyorum benim için de şu aşamada zor olur ama sonrası için düşüneceğm.

Benim kızım da beslenme bozukluğu ile yatmıştı. Solunum desteği vs almamıştı. Antibiyotik kullanımı olmuştu sadece
Doktor bir tanı girerse oluyormus da ben esimi ikna edemiyorum
Bizim cocugumuz şu anda iyi zaten prematüre doğmadı kul hakkı olur diyor bakalim ne yapacagiz

İyi geceler hanımlar ben momy bluza gripe water aldım uyku problemimiz var gece ve gündüz ondan dolayı night aldım. Nasıl kullanmalıyım kullananlar nasıl kullandınız ?

Sütü tazikli akan birde ben varım . Üstümüz başımız ıslanıyor bebeğim rahat ememiyor 🥲

Kızlar gaz ya da kabızlık problemi olmasa bile probiyotik damla kullanmalı miyiz hangisini tavsiye edersiniz?

Kızlar 65 gün oldu lohusalık kanamam yoğun değil ama lekelenme halinde geliyor normal mi sezaryan doğum yaptım yani böyle günde bir dafa kahverengi yada sarımsı akıntı gibi geliyor

Kızlar 65 gün oldu lohusalık kanamam yoğun değil ama lekelenme halinde geliyor normal mi sezaryan doğum yaptım yani böyle günde bir dafa kahverengi yada sarımsı akıntı gibi geliyor
54 günden selamlar 😅 Aynı şekildeyim. Sinir oluyorum. Ped koysam o kadar gelmiyor ve kasindiriyor. Havlu kağıt falan koyuyorum. O da rahatsız ediyor beni. Daha kontrole gitmedim ama genelde yazılanlara bakınca normal gibi canım. Bakalım kontrole gidince ne diyecek doktorum🤷

Back
X