• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar 65 gün oldu lohusalık kanamam yoğun değil ama lekelenme halinde geliyor normal mi sezaryan doğum yaptım yani böyle günde bir dafa kahverengi yada sarımsı akıntı gibi geliyor

54 günden selamlar 😅 Aynı şekildeyim. Sinir oluyorum. Ped koysam o kadar gelmiyor ve kasindiriyor. Havlu kağıt falan koyuyorum. O da rahatsız ediyor beni. Daha kontrole gitmedim ama genelde yazılanlara bakınca normal gibi canım. Bakalım kontrole gidince ne diyecek doktorum🤷
Bende 65 im hala devam. Bazen 2 gün gelmeyip sonra yoğun geliyor

Gaz damlası hiç kullanmadım ben bebeklere. Vakti zamanında oğlum kolikken gittiğim çok deneyimli bir doktor gaz damlaları anne babayı psikolojik olarak rahatlatmaktan başka bir işe yaramaz dediği için hep kafamda soru işaretleri vardı😃
Ama biz ağzına koyduğumuz an çıkarmaya başlıyor sanki fizyolojik olarak da işe yarıyor ☺️ Bu zamana kadar öyle gittiysen ne güZel gerçi bazen vermiyorum yine çıkarıyor bir şekilde ama ıkınınca falan bi vicdan yapıp yine de veriyorum içim de rahat etmiyor belki bağırsakları o yüzden böyle hızlı çalışıyor 😔

Bana menenjit söylemediler hiç onun ücreti ne canım? Zamanı ne zaman olması gerekiyormuş
Valla 3. ayda ilk dozu yapacak işte diğerleri ne zaman bilmiyorum. Menenjit çok önemli bir aşı yaa doktorunuz söylemedi mi? Valla 6500 tutuyor ikisinin rotavirüs 2000 olsa toplam kalan 4500 menejitin aşıları
Ama biz ağzına koyduğumuz an çıkarmaya başlıyor sanki fizyolojik olarak da işe yarıyor ☺️ Bu zamana kadar öyle gittiysen ne güZel gerçi bazen vermiyorum yine çıkarıyor bir şekilde ama ıkınınca falan bi vicdan yapıp yine de veriyorum içim de rahat etmiyor belki bağırsakları o yüzden böyle hızlı çalışıyor 😔
Doğrudur canım belki her bebekte etkisi farklıdır. Bu zamana kadar damlasız gittik şükür oğlum zaten hep gazını kendi çıkarabilen bir bebekti. Kız da zamanla öğrendi. Probiyotik vericem sadece yoğurda geçene dek

Sütü tazikli akan birde ben varım . Üstümüz başımız ıslanıyor bebeğim rahat ememiyor 🥲
Ben elle biraz sağıyorum baktım olmuyor makina ile çoğu zaman boğazına kaçıyor zaten 🥺
Kızlar gaz ya da kabızlık problemi olmasa bile probiyotik damla kullanmalı miyiz hangisini tavsiye edersiniz?
Bize Doktorumuz anne sütü ile karışışan damla verdi. Kaşığa sütü damlatıp ardından damla döküyorum veriyorum

Hala aynı mı kaka durumlarınız benim oğlum da çok sık kaka yapıyor da üç aylık olmaya bir gün kaldı iki gündür çok dikkatimi çekmeye başladı doktor kontrolümüze de iki gün kaldı tekrar soracağım ,sizin kakalarda azalma oldu mu ?
Kaka durumu ile alakalı olarak Kızlar benim kızım 4 aylık…gaz problemi hiç olması şimdiye kadar, karnı bağırsakları hep gurgur çalışıyordu. Son ay ne oldu ise bi anda ses kesildi ve kızım 16 gündür kakasını yapmıyor. Ondan önce de 11.gün yapmıştı ben yine dr gitmiştim olabilir demişti dr. Çünkü kızımda hiç huysuzluk yok ıkınma yok ağlama zorlama yok. Şimdi napsam kararsızım. Benim gibi durum yaşayan var mı acaba

Cmt 2aylik olucak kizim.uyku problemi yasiyoruz.nasil cozucem hic bi fikrim yok..yorgun,bitkin,caresizim..ustelik bi oglumda var ve onunla hic ilgilenemez oldum🤦‍♀️emerek uyuyor ama dalamiyor.yerine koydigum an aciyor gozlerini ve sonrasinda uykusu oldugu icin hep huysuzlaniyior..kucakta gezdir vs....bi onerisi olan varsa cok iyi olur...annemde kaliyorum evimde olsam yemek bile yapamiycam..hicbiseye firsat vermiyor..bittim ama cok uykum var artikk..gece bikac saat uyusa ona raziyim ama yokkk😭
Aynı ben 🙁

Valla 3. ayda ilk dozu yapacak işte diğerleri ne zaman bilmiyorum. Menenjit çok önemli bir aşı yaa doktorunuz söylemedi mi? Valla 6500 tutuyor ikisinin rotavirüs 2000 olsa toplam kalan 4500 menejitin aşıları
Doğrudur canım belki her bebekte etkisi farklıdır. Bu zamana kadar damlasız gittik şükür oğlum zaten hep gazını kendi çıkarabilen bir bebekti. Kız da zamanla öğrendi. Probiyotik vericem sadece yoğurda geçene dek
Menenjit demedi birdahaki gelmenize rotavirüs yapcaz dedi sadece bu hafta yaptıracağım sağlık ocağında da yaptırabilirim sırf onun için il merkezine gitmek büyüyor gözümde çok zor oluyor iki bebekle 🫠🫠 belki sonraki muayene içinde menenjit der ama zamanı geldiyse ne kadar erken yapılsa o kadar iyi gibi. Aynı anda yapılacak yazmışsın sanırım yanlış okumadıysam değil mi?

Bence çok iyi yapmışsın hem de ikizlerle bravo 👏 benim oğlım da çok güzel çıkarıyor aslnda ama ne bileyim acemilik herhalde çıksa da gaz oluyor demişti dr yani aşırı ağlayan uyumayan bir bebek de değil şimdi de olmazsa olmazımız gibi baya azaltsam da bazen diyorum keşke hiç başlamasaydık ☺️

Menenjit demedi birdahaki gelmenize rotavirüs yapcaz dedi sadece bu hafta yaptıracağım sağlık ocağında da yaptırabilirim sırf onun için il merkezine gitmek büyüyor gözümde çok zor oluyor iki bebekle 🫠🫠 belki sonraki muayene içinde menenjit der ama zamanı geldiyse ne kadar erken yapılsa o kadar iyi gibi. Aynı anda yapılacak yazmışsın sanırım yanlış okumadıysam değil mi?
Canım bizim de hepsi yapılacak rotavirüse 3.ay menenjit için işk dozlar 5.ayda yazdı bizim doktorumuz ,onun bayağı bi dozu var ve rotadan daha pahalı bir aşı bizim doktorun yazdığı kağıdı atayım belki fikir olur

Eklentiler

• FEF36B5E-B819-4DD2-953A-5BD850B76D42.webp
    FEF36B5E-B819-4DD2-953A-5BD850B76D42.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 64
Alerjisi olsa huzursuz olur dimi uyku problemi falan yaşariz diye düşünüyorum uyku sorunumuz yok çok şükür ben yine de bir gözlemleyeyim de 2 hafta sonra 2.ay kontrolümüz var sorarım doktorumuza
Sut alrrjisi olduğunda huzursuz olur canım. Bı hafta kes süt urunlerini bı bak canım ins düzelir

Evet canım birlikte yapacak. Menenjit sanırım 3 doz diğerleri kaçıncı ayda bu gidişimde sorcam bakalım. İki bebekle her şey zor valla benim de çoğu şey gözümde büyüyo🙈 Kızların nasıl iyiler mi kuzucuklar? Süt olayını naptın çözebildin mi, sağarak devam mı?
Bence çok iyi yapmışsın hem de ikizlerle bravo 👏 benim oğlım da çok güzel çıkarıyor aslnda ama ne bileyim acemilik herhalde çıksa da gaz oluyor demişti dr yani aşırı ağlayan uyumayan bir bebek de değil şimdi de olmazsa olmazımız gibi baya azaltsam da bazen diyorum keşke hiç başlamasaydık ☺️
Bence azaltabilirsin artık zaten gazlarını kendileri rahat çıkarabilecek aylara geldiler bizimkiler. Onun yerine probiyotik kullanırsın bağırsaklar için daha faydalı olur hem
Dün akşam itibariyle kestim süt ürünlerini bir deniycem neyden kaynaklı kıyamıyorum yüzünü böyle pütür pütür görmeye 😔
Benim kızımda da kırmızı kırmızı pütürler vardı. Doktor yumurta beyazı veya susam en alerjik olanlar yumurta beyazını önce dene demişti. Kestiğimden beri yüzü düzeldi çok şükür. Ama kek yaparken bile annem beyazını ayırdı hep. Sabahları omlette filan

Canım bizim de hepsi yapılacak rotavirüse 3.ay menenjit için işk dozlar 5.ayda yazdı bizim doktorumuz ,onun bayağı bi dozu var ve rotadan daha pahalı bir aşı bizim doktorun yazdığı kağıdı atayım belki fikir olur
Teşekkür ederim canım fiyatlar son doza kadar kaç defa artar acaba.. bebeklerimize şifa olurlar inşallah 🙏🏻

Evet canım birlikte yapacak. Menenjit sanırım 3 doz diğerleri kaçıncı ayda bu gidişimde sorcam bakalım. İki bebekle her şey zor valla benim de çoğu şey gözümde büyüyo🙈 Kızların nasıl iyiler mi kuzucuklar? Süt olayını naptın çözebildin mi, sağarak devam mı?
Bence azaltabilirsin artık zaten gazlarını kendileri rahat çıkarabilecek aylara geldiler bizimkiler. Onun yerine probiyotik kullanırsın bağırsaklar için daha faydalı olur hem
Benim kızımda da kırmızı kırmızı pütürler vardı. Doktor yumurta beyazı veya susam en alerjik olanlar yumurta beyazını önce dene demişti. Kestiğimden beri yüzü düzeldi çok şükür. Ama kek yaparken bile annem beyazını ayırdı hep. Sabahları omlette filan
Her gün iki yumurta ile muhakkak omlet yapıyordum yumurtadan mi kaynaklı dersin önce yumurtayı kesmeyi mi deniyim çünkü alerjiyi arttıracak kadar çok süt ürünü tuketmiyorum iki küçük parça beyaz peynir ya da kaşar peyniri yiyorum maksimum bir de bir dilim ekmeğe tereyağı sürüyorum. Öyle bardak bardak süt de içmiyorum

Yeni başladığımız doktorumuz bize kesinlikle yoğurda başlayana dek önerdiğini söyledi. Bebeğin yararlı bakterilere ihtiyacı olduğu ve prematüre oldukları için ekstra önerdiğini söyledi. Symbiosys bifidrop yazdı. İçerik araştırması yapan da bir doktor temiz içeriklere önem veren o nedenle ekstra araştırmadım sabah alıp başlıcaz biz de
Biogaia probiyotik kullanıyorum ben de ama başka denemek istiyorum Defnenin çok gaz sorunu oluyor kendi çıkarıyor ama ağlayarak çıkarıyor yavrum. Bunu deneyim ben de bu sefer.
Tecrübeli annelerden biri maflor önermişti onu da baya öven var.

İyiler çok şükür yavrularım büyüyorlar tek olmaya da alıştım gibi bazen pes edip ağlamaya başladığım olmuyor değil ☺️ ama bi şekilde toparlıyorum. Artık gülücükler agulamalar konuşmalar başladı daha başka bağlanıyor insan böyle tepkiler görünce 🥰🥰 ama bi gülüşü var lafına çok gülerdim ama doğruymuş sanırım 🫠🫠 Allah tüm ikiz üçüz annelerine kat kat sabır versin çok çok çokkk zormuş bazen ben neyin içindeyim diyorum bazen ne kadar özelim diyorum duygular hızla değişiyor 😅
Süt olayı çözülmedi sağarak veriyordum en azından günde 3beslemeleri sütle oluyordu bir haftadır makinem bozuldu 🥲 elle Manuel’e sağmaya çalışıyorum ama çok az çıkıyor çok kısa yapabiliyorum zaten toplayıp bi sefer verebiliyorum. Yapamadığım için süt yapıcı şeyler almayı da kestim. Bazen diyorum bırakayım uğraşmayım artık ama göğsümdeki sıcaklıkta ya da kokuda sakinleşiyorlar çok üzülüyorum. Gittiği yere kadar sağmaya çalışacağım bakalım.

Back
X