• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Canım ilk gitmenizde direk tamam mı dedi yoksa baştan beri gidiyor muydunuz
Canım ilk kez gittik. Ama pera yoğun bakımdan çıktıktan sonra 15 gün serviste kaldık uyum odası gibi. Orda hergün vizite geliyodu tanışıyorduk yani muayeneye gitmeden de. Peranın durumunu da yakından biliyordu servisin başında diye

Alerji ile uğraşan canlar,

Aklıma bir şey daha geldi şimdi, daha önce sağdığınız ve buzluğa attığınız sütleri verme konusunda da doktorunuza danışın. Eski beslenme düzeninize ait sütler çünkü onlar. Ben veremiyorum eski sütleri. Eğer daha böyle devam edecekse yetiştirme yurduna verelim sütleri dedik. Aklıma oradaki kuzucuklar geliyor zaten sürekli. Onların kolik olanı yok mudur, gaz sancıları olmuyor mudur, ağladıklarında kim ilgileniyordur, ahhhhh 😢
cok iyi dusunmussun canim♥️

Canım ilk kez gittik. Ama pera yoğun bakımdan çıktıktan sonra 15 gün serviste kaldık uyum odası gibi. Orda hergün vizite geliyodu tanışıyorduk yani muayeneye gitmeden de. Peranın durumunu da yakından biliyordu servisin başında diye
Anladım canım onların hastası sayılırsın yani. Buradaki fakülte bizim hastamız bile değilsiniz deyip doktorla bile görüştğrmemiş

Alerji ile uğraşan canlar,

Aklıma bir şey daha geldi şimdi, daha önce sağdığınız ve buzluğa attığınız sütleri verme konusunda da doktorunuza danışın. Eski beslenme düzeninize ait sütler çünkü onlar. Ben veremiyorum eski sütleri. Eğer daha böyle devam edecekse yetiştirme yurduna verelim sütleri dedik. Aklıma oradaki kuzucuklar geliyor zaten sürekli. Onların kolik olanı yok mudur, gaz sancıları olmuyor mudur, ağladıklarında kim ilgileniyordur, ahhhhh 😢
Ay ben bunu sürekli düşünüyorum, eşime de sık sık söylüyorum anne olunca bütün çocukların annesi oluyo insan sanırım

Yanınıza nasıl yatırıyorsunuz başının altına bişey koyuyor musunuz(yastık, kolunuz) bi de yan mı dümdüz mü☺️
Benim kızım da gece bizim yatakta yanımda yatıyor. Ben emzirme pozisyonunda kolum kafasının altında olacak şekilde önce emziriyorum dalmaya başlayınca kolumu çekiyorum. Benim meme hizamda yatıyor. Meme istedikçe de veriyorum gece o şekilde

Kilosu yerindeyse bence sıkıntı yoktur. 1 aylık kontrolünde bizimkinin iyiydi. Doktor sütün yetiyor mama verme dedi, ben de öyle devam ettim ama büyüdükçe akşamları yetmiyor demekki. Bebek huzurla memeden ayrılana kadar devam et bence, diğer ihtimal aç oluyor oluşundan iyidir.

Benimkinin emme refleksi güçlü, canı bir şey emmek istiyor diye düşünüp zorla emzik vermeye çalıştım 🤦‍♀️arada meme ile kavga ediyordu hem de, sütün tazyikli oluşundan düşünüp önden sağım bile yaptım. Bu akşam yine olursa önce sağılmış süt sonra mama vereceğim.

Evet emmeye bayılıyor 😍
Memeyle kavga etme bizde de kızım açken oluyor. Orda anlıyorum mama zamanının geldiğini ben de

Çok üzüldüm, ben aç olabileceğini hiç düşünmemiştim.

Yok zaten uyusun diye yaptığım için gaz çıkarmaya kaldırırsam kesin uyanır diye uyandırmıyorm. 1 saat uyuyoruz öyle. Ama hiç ıh ıh yapmıyor çok sakin uyuyor. Yerine yatıracağım zaman da çok uykulu oluyor o sırada varsa çıkarıyorum.

Hiç düşünmezdim öyle olabileceğini, çok üzüldüm açlıktan yapıyormuş demek.
Aksamlari zaten sütün su orani azalıp uyku yapici ozelligi arttigi için miktarı azalirmis. Bence hic üzülme. Benim de oyle gündüz semsertken aksamlari yumusak oluyor ve memede huzursuzlaniyor oğlum. Birkac gun yetmiyor heralde aksamlari diye mama verdim ama pisman oldum. Çünkü mama veridigimde derin derin uyudu ve gece cok seyrek kalkti emmeye. Az emmesi demek beyine daha az süt salgıla, okadarı bebege yetiyor demek. Ozamanda ne olacak sütün daha da azalmaya basliycak. Busefer de diyceksin ki artik gunduzleri de yetmiyor sütüm, gunduz de mama vereyim. Bu bir kısır döngü halinde devam edecek. Bir bakmissin ki 4 aylik oldugunda meme reddiyle tamamen birakmissin emzirmeyi sirf mamaya dönmüşsün. Ha nerden biliyosun diyceksin, kizimda aynen bunlari yasadim Çünkü. Doktor panik yaptirdi kilo almamış hemen mamaya basliyorsun gunde sukadar verceksin falan diye korkuttu gözümüzü. O panikle mamaya basladik ve sonrasi malum son 🥺 Onceki mesajlarini okuyamadim ama kilo alımı nasıl, aksamki huzursuzlugu dışında gunduz emzirdiginde mutlu ayriliyormu memeden? Bunlar cok önemli. Sakin sütüm yetmiyor, doyuruculugu az falan diye düşünme, bebek acken de yapar bunu ama biyeri agriyorsa da yapar, üşüdüyse de yapar, terlediyse de yapar, sadece senin kokunda kalmak istiyorsa da yapar.. yapar da yapar yani.. o düşünce bile var olan sütünü azaltmaya yeter emin ol. Onlarca yazi okudum tüm emzirme danismanlarini takip ettim, coguna danistim. Gruplara uye olup yardim aldım. Ama kizimda bunlari ogrendigimde artik memeyi birakmistik ve malesef geri dönemedik. Cok vicdan yaptim. Simdi akillandim çok şükür. Oglum düşük kiloyla erken dogdu 2600. Yine bana mama dediler ama dinlemedim hep emzirdim. Şükür 1 kutu bile bitirmedik 2 ay boyunca. Toplasan 5 6 kere vermisimdir. Yazacak cok sey var da, alışmışız açtır mama ver demeye işte.. Sütü artiran eeennn iyi şey "sütüm var ve yetiyor" duygusu ve iyi bir gece uykusu. Gerisi hikaye.

Meme reddi ile basacikabilen var mi 😔
Cok cok üzgünüm elimden ne geldiyse yaptim da yine de memede tutmayı başaramadım
Simdi memeyi acip kokusunu alınca bile kriz geciriyor aglamaktan
Cok üzgünüm burdan dönüşü var mi 😔

Ayy çok iyi düşünmüşsün güzel kalpli insan 😢 benim iki poşet kalmıştı ilk zamanlarda sagdiklarimdan onlar da çok çok az ne yapsam bilemedim

Benim dolaptakilerden verme şansım hiç olmadı. Birikti o yüzden. Bu alerji olaylarından dolayı da 1 haftadır sağmıyorum.

cok iyi dusunmussun canim♥️

Bakalım canım, kabul ediyorlar mı. Bizim Koza hiç veremeyeceksem ziyan olur gider. İşe yarar en azından bu şekilde.

Ay ben bunu sürekli düşünüyorum, eşime de sık sık söylüyorum anne olunca bütün çocukların annesi oluyo insan sanırım

Ahhh her şeye duygulanıyoruz zaten. Umarım vicdan sahibi kişilere emanetlerdir bebişler 😔 azıcık büyüdüklerinde nelere maruz kaldıklarını duyuyoruz 😔😔

Cok cok üzgünüm elimden ne geldiyse yaptim da yine de memede tutmayı başaramadım

Neden öyle oldu canım? Nasıl gelişti daha doğrusu? Bi şey mi tetikledi?

Merhaba hanımlar. Ben de Kasım annesiyim. Daha önce yazdım mı buraya hatırlamıyorum, sanırım hamileyken yazmıştım. Nasıl gidiyor ilk aylar? Nasılsınız

Çıplak ten teması yap bol bol emmese de. Bir de emmediği zaman sütünü sağ azalmasın. Uykulu ya da uyurken memeyi teklif et. Kaç günlük aylık şuan. 3 ay civarı bebeklerin çoğu meme reddi yapar ve düzelir. Eğer daha küçükse biberon veriyorsan onun akış hızı daha cazip geldiği için memeyi reddediyordur. Eğer sebep buysa yerinde olsam biberon komple kaldırıp memeye mecbur bırakırdım. Eğer istersen ve yeterince diretirsen muhakkak memeye döner. Yeter ki pes etme.

Neden öyle oldu canım? Nasıl gelişti daha doğrusu? Bi şey mi tetikledi?
En başından beri sorun vardı 4 5 dakika emip krizlere giriyordu ve günlerce devam etti bu sekilde
Hicbirzaman daha fazla emmedi doktora gidince de beslenme yetersizliginden sarilik artisindan yatti
Iste ozaman esim eziyet çektiriyoruz sütü çekip verelim ikidebir kuvezden almayalım dedi ki ozaman cok haklıydı tedavisini engelliyordu uyumuyordu surekli cikar koy yapıyorduk buna rağmen direndim baktim olmuyor tamam dedim geceleri biberonla vermeye basladik sütü
Yine sorun devam etti gun boyu huzursuz ve asla 5 dakikayı geçmeyen emme hep ac hem mutsuz boyle böyle daha cok koptu
Halen çabalıyorum ama koyar koymaz memeye agliyor
Tüm bu süreçte 5 dakika dan fazla emmedi hiçbir zaman
Ben ne yapacağım 😔

Çıplak ten teması yap bol bol emmese de. Bir de emmediği zaman sütünü sağ azalmasın. Uykulu ya da uyurken memeyi teklif et. Kaç günlük aylık şuan. 3 ay civarı bebeklerin çoğu meme reddi yapar ve düzelir. Eğer daha küçükse biberon veriyorsan onun akış hızı daha cazip geldiği için memeyi reddediyordur. Eğer sebep buysa yerinde olsam biberon komple kaldırıp memeye mecbur bırakırdım. Eğer istersen ve yeterince diretirsen muhakkak memeye döner. Yeter ki pes etme.
Daha 2 aylik olmadik bir haftamız var dolmasına
Surekli teklif ediyorum gece gündüz
Cok açken tok ve daha sakinken surekli ama asla kabul etmiyor cok üzülüyorum üzüldüğüm için sütüm cekilecek diye korkuyorum
Evet sağım yapiyorum surekli

Daha 2 aylik olmadik bir haftamız var dolmasına
Surekli teklif ediyorum gece gündüz
Cok açken tok ve daha sakinken surekli ama asla kabul etmiyor cok üzülüyorum üzüldüğüm için sütüm cekilecek diye korkuyorum
Evet sağım yapiyorum surekli
Uyurken de almıyor mu. Üstünü soyun tamamen bebeği de bezi kalacak şekilde soy sarıl bebeğine. Sakin Bi müzik gibi bir şey aç. Çıplakkrn emme refleksini hatırlar tekrar. Sakin ol ve olumlu düşün. Bebeğin memeyi alacak ve emecek sadece biraz kafası karışmış annesi. Tedirgin gergin Bi şekilde değil sakin huzurlu Bi şekilde teklif et. Memeyi verirken başından değil ensesinden yaklaştır. Başına basarsan savaşma iç güdüsü devreye girer. Veriyorsan emzik ve biberon verme kafası karışır ve bazı bebeklerde meme reddine sebep olabilir. Bence döndürebilirsin şimdi bu şekilde Bi dene, ama güzel düşünerek. 😊

Uyurken de almıyor mu. Üstünü soyun tamamen bebeği de bezi kalacak şekilde soy sarıl bebeğine. Sakin Bi müzik gibi bir şey aç. Çıplakkrn emme refleksini hatırlar tekrar. Sakin ol ve olumlu düşün. Bebeğin memeyi alacak ve emecek sadece biraz kafası karışmış annesi. Tedirgin gergin Bi şekilde değil sakin huzurlu Bi şekilde teklif et. Memeyi verirken başından değil ensesinden yaklaştır. Başına basarsan savaşma iç güdüsü devreye girer. Veriyorsan emzik ve biberon verme kafası karışır ve bazı bebeklerde meme reddine sebep olabilir. Bence döndürebilirsin şimdi bu şekilde Bi dene, ama güzel düşünerek. 😊
Alacak mı almayacak mı diye düşünmeden, telaş etmeden yap.

En başından beri sorun vardı 4 5 dakika emip krizlere giriyordu ve günlerce devam etti bu sekilde
Hicbirzaman daha fazla emmedi doktora gidince de beslenme yetersizliginden sarilik artisindan yatti
Iste ozaman esim eziyet çektiriyoruz sütü çekip verelim ikidebir kuvezden almayalım dedi ki ozaman cok haklıydı tedavisini engelliyordu uyumuyordu surekli cikar koy yapıyorduk buna rağmen direndim baktim olmuyor tamam dedim geceleri biberonla vermeye basladik sütü
Yine sorun devam etti gun boyu huzursuz ve asla 5 dakikayı geçmeyen emme hep ac hem mutsuz boyle böyle daha cok koptu
Halen çabalıyorum ama koyar koymaz memeye agliyor
Tüm bu süreçte 5 dakika dan fazla emmedi hiçbir zaman
Ben ne yapacağım 😔
5 dk da belki de doyuyordu. Her bebek yarım saat emmez ki. Belki çok hava yutup gazı oluyordur ondan ağlıyordur. Emzirme aralarında gazını çıkarmak gerekiyor. Bir de memeyi doğru şekilde kavramasını sağla belki yeterince iyi çekemiyor dur ona sinirleniyordur.

Tamam aynen böyle denicem
Insallah döner sanki aramıza bir boşluk gecti emmedigi icin
Umarim başarılı olurum
Tesekkurler iyi geldi mesajın🙏

5 dk da belki de doyuyordu. Her bebek yarım saat emmez ki. Belki çok hava yutup gazı oluyordur ondan ağlıyordur. Emzirme aralarında gazını çıkarmak gerekiyor. Bir de memeyi doğru şekilde kavramasını sağla belki yeterince iyi çekemiyor dur ona sinirleniyordur.
Yo ilk günden beri kavramasi cok iyi iste doymadigini kilosundan anladık doktor beslenme yetersizliği dedi sariligi artti oyle gerilemeye basladik zaten

Tamam aynen böyle denicem
Insallah döner sanki aramıza bir boşluk gecti emmedigi icin
Umarim başarılı olurum
Tesekkurler iyi geldi mesajın🙏
Olursun hiç merak etme. Sizin aranıza hiç Bi boşluk giremez emsin veya emmesin. Ama emer annesi biraz akıllı Bi beben var istiyor ki hızlı hızlı gelsin süt yorulmayayım, uyanık, 😊

Back
X