• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
tahini biraktin mi canim ?
inek sutunun vucuttan atilmasi tamamen 15-30 gun arasiymis gecen biri soylemistim ekim annelerinde
Tahini bayagidir yememistim zaten bugün cok az tahin helvası yedim sadece önce sütle yumurtayı gözlemleyeyim dedim tahini de bırakacağım sanırım bu gidişle. Su kontrol günü gelse de doktorla bir görüşsem adam o kadar rağbet görüyor ki nisana kadar aylık kontroller için randevu aldım simdiden🤦🏻‍♀️

Canım gün gün yediklerini yaz, yanına kaka durumunu ekle. Kakada döküntü olduğu gün en azından bi 7 gün öncesine kadar dön bak. Bazı gıdalar daha da geç atılıyor vücuttan.
Doğru soyluyosun canım not alayım haklısın. Bugün tüm gün 5 kere kaka yaptı 4 u normaldi çok sevinmiştim sonuncu yine moralimi bozdu

Yazınız güç verdi bana, sağolun. En büyük korkularımdan biri bebeğimi aç bırakmak. Mamaya ben de her anne gibi sıcak bakmıyorum ama aç olup olmadığını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sabahları çok mutlu emip uyuyakalıyor ama akşamları çok huzursuz. Sürekli ağlıyor ancak memede sakinleşiyor. 5 dakika emiyor, 5 dakika uyuyor, bu böyle devam ediyor, yerine yatırınca uyanıyor. Buraya kadar yine sıkıntı yok ama geceye doğru meme ile kavgaya başlıyor. Belki kolik belki akşam huysuzluğu oluyor, uykuya dalmak istiyor dalamıyor. Yatarak emzirme işe yarıyordu ama bugün fena kustu bir daha cesaret edemem. Yatarak emerken hiç ağlamadı ama memeyi de emzik gibi hiç bırakmadı kusana kadar. Bilmiyorum, 45 ml kadar sağdığım sütü verdim önce sakinleşti sonra yine ağladı, meme verdim kavga etti. En son anneme verdim şimdi annemin kucağında uyuyor. Biliyorum uzun oldu ama beni en iyi buradaki anneler anlar, ne yapsam bilmiyorum. Annem ve eşim bebek aç değil diyorlar aklımda acaba var
canim cogu zaman uykulari varken uyumadiklarin da da huzursuz oluyorlar. Aglama krizi yoksa kolik oldugunu sanmiyorum. hem emeyim hem uyumayayim derken uykusunu alamiyordur belki ondan oyle yapiyordur
Tahini bayagidir yememistim zaten bugün cok az tahin helvası yedim sadece önce sütle yumurtayı gözlemleyeyim dedim tahini de bırakacağım sanırım bu gidişle. Su kontrol günü gelse de doktorla bir görüşsem adam o kadar rağbet görüyor ki nisana kadar aylık kontroller için randevu aldım simdiden🤦🏻‍♀️
Kuzum tahin ve soya en alerjen seylermis. Ekim annelerin de de cok alerjik bebek var onlardan duymustum

Bu alerji olayı çok değişik kimi doktor tek bulguyu alerji kabul ediyor kimisi birçok bulguyu kabul etmiyor bizim doktor mukuslu kakayı normal görüyor ,yeşil kakayı da normal görüyor,gürültülü kaka diyince ancak bi gözlemleyelim dedi ama diyete gerek yok diyor mesela
Bizimki sesli mi kokulu mu köpüklü mü vs tatzı şeyler sordu ama mukustan hiç bahsetmemişti.

canim cogu zaman uykulari varken uyumadiklarin da da huzursuz oluyorlar. Aglama krizi yoksa kolik oldugunu sanmiyorum. hem emeyim hem uyumayayim derken uykusunu alamiyordur belki ondan oyle yapiyordur

Kuzum tahin ve soya en alerjen seylermis. Ekim annelerin de de cok alerjik bebek var onlardan duymustum
Tahini de çıkarayım o zaman 🙈 sabah eşim uyanmış baktım bana süt ürünsüz ve yumurtasız kahvaltı hazırlamaya çalışıyo patates haşlamiş maydanozla karıştırıp püre yapmış tabağin altına pureyi yerleştirmiş üzerine sucuk pişirmiş koymuş 😂😂 sen nasil besleneceksin diye şaşırıyor 🤦🏻‍♀️

Kızlar ben sezeryan oldum başlarda sütüm gelmedi 1 hafta içinde yavaş yavaş gelmeye başladı. Bu süreçte çok kafaya taktım çevremde herkesin lafı batar oldu bana eşimin bile kaç kere mama yedi bugün diye sormasının bende stres yaptığını farkettim. Yetersiz gibi hissettim kendimi. Bebek memede huzursuz az geldikçe ben yorgunluktan mahvoldum uykusuzluktan olan süt de azalmaya başladı. Karar verdim yetmiyorsa yetmiyordur mama vermek dünyanın sonu mu ben de mama ile büyüdüm. Önemli olan bebeğin mutluluğu birlkte geçireceğimz güzel zamanlar. Aç olduğunu hissetiiğimde mama verdim ve o huzurla uyudukça ben de dinlendim ve o kadar süt olsun diye yediğim içtiğim şeyleri kullanmadan sütüm çoğalmaya başladı.
Hala tüm öğün yetmiyor ama yavaş yavaş arttığını hissediyorum. Size nacizane tavsiyem bu güzel zamanlar geri gelmez yavrunuzu en iyi siz bilirsiniz boşverin çevreyi içinizden geldiği gibi bakın.

Videodaki hanginizseniz itiraf edin🤣🤣 burda da bi halay mevzu dönmüştü 🤣

Bennn😂 zaten bende ilk bu video da gormustum😂😂
Tahini de çıkarayım o zaman 🙈 sabah eşim uyanmış baktım bana süt ürünsüz ve yumurtasız kahvaltı hazırlamaya çalışıyo patates haşlamiş maydanozla karıştırıp püre yapmış tabağin altına pureyi yerleştirmiş üzerine sucuk pişirmiş koymuş 😂😂 sen nasil besleneceksin diye şaşırıyor 🤦🏻‍♀️
kiz mayonezde de yumurta var 🙈ama afiyet olsun🥰

Bennn😂 zaten bende ilk bu video da gormustum😂😂

kiz mayonezde de yumurta var 🙈ama afiyet olsun🥰
Bende küçükken annemin bana söylediği şarkıyı bet sesimle kulağına fısıldayıp dans ederek sakinleştiriyorum🙈

Evaante Evaante sucuk aşırı baharatlı olduğı için domates gaz yapacağı için yasak dendi bana. Adana da el yapımı olmasına rağmen yiyemiyorum ben. Sucuk serbest mi yani?? Aylarca sucuk tüketerek hayatta kalabilirim 🤣🤣 zaten millet takmış kafayı bana kolik bebekle diyet yapmasam kafayı yerim. kendileri gaz sorununu halledecrk gibi şunu ye bunu ye diyorlar aklımda olmayanı aklıma düşürüyorlst.

Kızlar bugün biz de krizlerdeydik. Bugün 1.5 saatte bir açlıktan ağlama krizlerine girdi başta ne olduğunu anlamadım ama katıla katıla ağladı nefessiz kaldı çok korktum bir şey oldu diye o telaşla belki acıktı dedim mama verdim çünkü memede asla durmuyordu. Tüm mamayı içip sakinleşti. Biraz önce de aynı şekilde ağlama krizine girdi. Meme tutmadı, mama verince sakinleşti ama bu kadar kısa sürelerde böyle acıkmasına anlam veremedim hiç. Acaba az olan sütüm daha da mı azaldı ne oldu anlamadım.
Uykusuzluktan da ağlıyor olabilir canım biz de benzer durumu yaşıyoruz artık kan şekeri düzenlendiği için biraz daha açlığı tolere edebilmeleri lazım böyle diyorum da benim kızım da doysa bile 2-3 saatte acıkıyor 😅
Böyle günlerden birinde emzirmenin üzerinden bi saat geçmişti uykuya direniyordu gün boyu kestirmeler olmuştu neyse sonunda dayanamadı uyudu 2-3 saat yani aç olsa uyuyamazdı diye düşünüyorum
Sizinki de uykusuzluktandır belki huysuzluğu

Bende küçükken annemin bana söylediği şarkıyı bet sesimle kulağına fısıldayıp dans ederek sakinleştiriyorum🙈

Evaante Evaante sucuk aşırı baharatlı olduğı için domates gaz yapacağı için yasak dendi bana. Adana da el yapımı olmasına rağmen yiyemiyorum ben. Sucuk serbest mi yani?? Aylarca sucuk tüketerek hayatta kalabilirim 🤣🤣 zaten millet takmış kafayı bana kolik bebekle diyet yapmasam kafayı yerim. kendileri gaz sorununu halledecrk gibi şunu ye bunu ye diyorlar aklımda olmayanı aklıma düşürüyorlst.
ben valla sütü laktozsuz iciyorum onun disinda herseyi yiyip iciyorum

Kızlar iyi geceler, benim bebiş 2 aylık oldu , ve salgindan nasibimizi aldık. Öksürük,burun ve geniz tikanikligi derken enfeksiyon ciğerlere doğru ilerlemiş. Doktor çok küçük olduğu için tedirgin oldu hastaneye yatiralim. Durum riskli bi hal alabilir dedi. İnsiyatif aldım yatirtmadim. Antibiyotik iğne, zorla vermeye çalıştığımız antibiyotik şurup ve buhar desteğiyle devam ediyoruz. 3 gündür ne uyudum doğru dürüst ne beslenebildim. Bu arada hasta oldu diye iştahı da gitti çocuğumun. Feci bı salgın varmış, aman dikkat edin bebislere. Ben etmeme rağmen bu geldi başımıza. Çok minikler ve süreç çok zorlu

Gazını çıkarmayınca kusuyor benim kız dün çıkaramadım dakikalarca pıt pıt vurdum ama çıkmadı en son uyudu kıyamadım vurmaya yatırdım bir süre sonra kustu. Gaz kabarcıkları kendi kendine çıkmaya çalışinca içtiği süt de dışarı çıkıyormuş o yüzden kusuyorlarmis dikkat et.
Kesin gaz çıkarma yöntemi söyleyeyim yüzünü bebeğin karşıya çevirim yani göğsünüze dik şekilde karşıya bakacak şekilde tutun zıplayin kucağınıza dik tutup ben bacak arasından tutuyorum karnında da tutuyorum zipliyorum gıglıyor

Kızlar iyi geceler, benim bebiş 2 aylık oldu , ve salgindan nasibimizi aldık. Öksürük,burun ve geniz tikanikligi derken enfeksiyon ciğerlere doğru ilerlemiş. Doktor çok küçük olduğu için tedirgin oldu hastaneye yatiralim. Durum riskli bi hal alabilir dedi. İnsiyatif aldım yatirtmadim. Antibiyotik iğne, zorla vermeye çalıştığımız antibiyotik şurup ve buhar desteğiyle devam ediyoruz. 3 gündür ne uyudum doğru dürüst ne beslenebildim. Bu arada hasta oldu diye iştahı da gitti çocuğumun. Feci bı salgın varmış, aman dikkat edin bebislere. Ben etmeme rağmen bu geldi başımıza. Çok minikler ve süreç çok zorlu
Çok geçmiş olsun. İnşallah hayırlısıyla en kısa zamanda atlatırsınız bu süreci

Ben kasap sucuğu almıştım canım baharatı az gibi bunun ☺️ evde kahvaltıda yiyebileceğim protein kaynağı bir sucuğu buldum yedim 😂 bizim kızın gaz problemi yok çok şükür ☺️

Bizimki sesli mi kokulu mu köpüklü mü vs tatzı şeyler sordu ama mukustan hiç bahsetmemişti.
Bebeklerde sessiz kaka oluyor mu ki ya bizim doğduğundan beri gürültülü ,ben normali bu sanıyordum ☺️Yani alerji konusunda doktorların fikirleri de değişik artık ikiye ayrılıyor kimi doktor alerjenle erken karşılaşsın diyor kimi dr en ufak belirtide kesiyor bilemiyorum ki bizimki de şüpheli dedi doktor ama bunlar rejim gerektirmiyor yani gözümüz üstünde olsun dedi 🤷🏼‍♀️Hep aklımın bir köşesinde

Kesin gaz çıkarma yöntemi söyleyeyim yüzünü bebeğin karşıya çevirim yani göğsünüze dik şekilde karşıya bakacak şekilde tutun zıplayin kucağınıza dik tutup ben bacak arasından tutuyorum karnında da tutuyorum zipliyorum gıglıyor
Ben de hafif kucağıma oturtur gibi yapıyorum avucumla boynunu kollarını tutuyorum ağırlığı elime verip sırtını sivazliyorum gegiriyo ☺️

Meme reddi ile basacikabilen var mi 😔
Cok cok üzgünüm elimden ne geldiyse yaptim da yine de memede tutmayı başaramadım
Simdi memeyi acip kokusunu alınca bile kriz geciriyor aglamaktan
Cok üzgünüm burdan dönüşü var mi 😔
Bol bol ten tene temas ikinizde üstünüz çıplak olsun banyo yapmayida öneriyorlar birlikte bebekle.orda deneyin emzirin banyoda .zıplayarak deneyin kardeşim arabada gezdiler geceleri memeyi teklif ederek döndürdü memeye.bide plates topunnun üzerinde zıplayarak emzirmeye çalışın diyorlar okuduklarimda. gece emzirin diyorlar sürekli teklif edin ağlama krizleri girdiğinde sakinleştirin gene teklif edin diyorlar.biberon verdin dimi üst üste verilen biberon redde neden oluyor malum son.ben kaşık biberonla verdim o yüzden reddetmesi hiç daha umarım olmaz günde 2 yada 3 e indi mama bendede.memeden ayrıldığında çok ikinip agladiginda veriyorum 60 CC yetiyor yetmesede 1 saat sonra tekrar emziriyorum
azalticam böyle böyle .

Back
X