• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar bebelerinizi yatırırken Farklı bi şey giydiriyor musunuz? Pijama gibi? Ya da soyundurup uyku tulumuna koymak gibi.
Şey, ben aynı kıyafetiyle yatırıyorum da 😶
Ben de canım. Pijama faslına geçmedim daha. Yani bir de ne zaman uyuyacağını kestiremedigimiz için pek mümkün olmuyor. Zaten uyuyunca da uyanır korkusuyla ellemiyoruz😅 Üstünü örterken bile korkuyoruz😬

Çok sıkıntı yapma canım kendine olan sütün de gitmesin ben sadece geceleri veriyorum eğer memelerini dolu hissetmezsem yoksa vermiyorum birde memede uyuyor demişsin uyusana çenesine yanağına baskı yap uyusa bile emmeye devam etsin yada uykusunu açmak için topuklarıni sık ya da burnunu sık uyanık kalsın aktif emmesi icin
Memede uyumuyor, çekiyor kafasını ama uyandırmaya çalışmayı uzun emmesi için deneyebilirim.
Çok iyi anliyorum ben de ayni seyleri yaşadım ama sakın pes etme bence. Mama gerekiyorsa illaki vereceksin tabiki zehir degil sonuçta bu. Ben kızımı ilk aydan itibaren mama takviyesiyle 4.aydan sonra da tamamen mamayla besledim. Cok şükür oyle de boyle de büyüyorlar. Sadece sen mamaya gecmemek için elinden geleni yap, sonradan keşke biraz daha ısrarcı olsaydim diye pisman olma. Simdi benm oglum da oyle inan, aksamlari surekli emmek istiyor, sanki memede sut yokmus gibi cekip birakiyor ağlıyor. Oyaliyim bari diye kaldirdigimda hem ustten gazini cikariyor hem de kusuyor. E demekki sut geliyor annem de çok sık veriyorsun diyor busefer. Bir de bebekler gazı varsa da boyle yaparmış surekli emerek rahatlamak isterlermis ama daha önceki sütü sindirmeden yine ust uste sut icerse daha çok gaz olurmus daha da huysuzlanirmis. Belki de oyle birsey oluyor bilemiyoruz ki.. çok tedirginsen sadece aksam dayanamadiinda dene, ben 2 ölçü mama yaptim hepsini içti yine de araniyordu. 2 ölçü daha yaptım ondan 3 4 yudum çekti ama belliydi tamamen dolmuş mide kusma belirtileri basladi vermedim devamini. Oncesinde de sık sık emmisti yine çünkü. Yani tok olduguna eminiz. Gel gör ki 15 20 dk sonra yine aranip beni emmek istedi ve memede sakinlesti uyudu🙈🤷‍♀️ oyuzden ben ac olmadigina ikna oldum ve artk huysuzlansa da vermiyorum. Cunku ac oldugunda öyle bir ciyaklayarak agliyor ki napcani sasiriyor insan. Bu oyle bisey degil eminim.. Allah hepimizin yardimcisi olsun. 5 6.aya kadar dişimizi sikarsak gerisi cok daha eglenceli ve kolay olacak inşaalah, az sabir😇🥰
Biraz daha sabredip bebeğimi biraz daha iyi gözlemlemem gerek. Bebek gazlanınca da ağlıyor huzursuzlanınca da acıkınca da. Dün gece uyandıktan sonra önce kaka öncesi meme ile kavga etti, kakasını yapıp rahatladı, sonra uyuyamadığı için kavgaya başladı. Beyaz gürültü, loş ışık emzirme eşliğinde uyuttum. Huysuzluğu büyük ihtimalle uykuya dalamamak, güzel bir rutin bulup uyku aralarını azaltmaya çalışacağım. Açlık sinyali alırsam da mama ya da sağılmış süt veririm. Teşekkür ederim tekrardan ❤️
Merhaba bence bebeğiniz aç değil aynılarını bende yaşıyorum. Akşam üzerinden geceye kadar kavga yaşıyoruz memeye kiziyo bas bas bağırıyo. Ama şunu farkettim bende günde bi kere sadece gece uykusuna kolay geçsin diye mama veriyorum, aynısını biberondada yapıyo önce korktum meme reddi mi yoksa diye ama aynısını biberondada yapiyo ağzına alınca biberonu bas bas bağırıyo hızlı hızlı ağlayarak yutkunuyo. Ama bence sütümüz yetiyo akşam üzeri azalır gibi olurmuş ama azalmazmis anne sütünün içinde uyku yapıcı maddeler üretilmeye başlarmış ve sut yağlanmaya başlarmış sabahki sertliği olmazmış. Ama neden böyle yapıyo diye çok araştırdım meme reddi değil ve süt azalmıyor bence bi yerde okumuştum bebeğin uyku penceresini kaçırdığımız zaman huzursuzluk ağlama falan filan bu olaylar oluyormuş yani özetle 2 aylık bir bebek maksimum 1,5 saat uyanık kalırmış bebeği yormadan atlatmadan rutinlerini yapıp uykuya geçirmek lazımmış bu pencereyi açtığımız zaman bebek şiddetli huzursuzluk yaşıyormuş bende onların yalancisiyim ne yapacağımı şaşırdım 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Gündüz ve gece uykusu genelde düzenli ama saat akşam beşten sonra gece geç saatlere kadar uyumuyor. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi çok uzun süre uyanık kalmak uykuya dalamamak huzursuzluk yapıyor.
Bi ara benim kızımda da benzer durumlar yaşandı. Meme ile kavgası tok olduğundan. O durumda direk memeden çekip yine emzirme pozisyonunda pış pış yapıyorum. Ama asla gerilmemek lazım. Ben ne zaman gerildiysem bebeğim 5 misli gerildi ve çığlık çığlığa ağladı. Şimdi saat 9 olunca oda götürüyorum koridorum ışığını açıyorum emzirmeye başlıyorum. Gözleri uyku halini alınca odanın kapısını kapatıp karartıyorum. Mayışklığı üzerindeyken hemen yarım kundak yapıyorum. Ağlarsa hemen memeye devam ediyoruz. Yerine koyuyorum ve asla uzaklaşmıyorum daha ağlamadan hemen kucağıma alıyorum ama emzirmiyorum oda içerinde geziniyoruz. Bu yerine koy kucağına al olayı 5 ya da 6 sefer tekrarlıyor. Emzik kurtarıcım oluyor burda. En son bayılıp kalıyor. Şu da var sürekli huyu değişiyor. Bugün böyle yarın başka olabiliyor. Ben bi de dua okuyarak çare buldum. Hafif kısık sesle dua okuyunca sakinleşiyor. Şu an bu şekildeydiz yarın nasıl oluruz bilmiyorum
Ben de bugün ne zaman memede huzursuzlansa memeden alıp ninni ile ya sallayarak ya da beyaz gürültü ile uyutmaya çalıştım. Kimi zaman uyudu kimi zaman ağlamaya devam etti. Sanırım huzursuzluk nedeni uzun uyanıklık aralığı. Şimdi hala uyutmaya çalışıyorum ama ara ara uyuduğu için meme ile çok kavga etmedi.

Normalde düzen halinde içmeye çalıştığım ama hep düzensiz içtiğim süt yapsın diye aşdığım ürünlerin hepsini içiyorım 2 saattir. Lansinohta çok ağlıyor fıtığından korkuyorum.
Bunlar bizi parmağında ounatacak gibi duruyor 🤣
aynen yaa , egitim fln hak getire 😂😂
Ben de canım. Pijama faslına geçmedim daha. Yani bir de ne zaman uyuyacağını kestiremedigimiz için pek mümkün olmuyor. Zaten uyuyunca da uyanır korkusuyla ellemiyoruz😅 Üstünü örterken bile korkuyoruz😬
ayni bizim ev😂 eskiden seslere tepki vermiyorlardi rahattik , simdi hemen uyaniyor sipalar

Spicelover Spicelover Evaante Evaante B benimadimumut Serla Serla tamamdır kızlar 👍☺️ Ben de üstünde ne varsa onla yatırıyordum, demek ki normali ve olması gerekeni bu, yoksa hadi pijama giydireyim dediğim anda uykusu kaçar.
Ben üstünde ne varsa yeleğini çıkarıp uyku tulumunu giydirip gece uykusuna yatırıyorum. Gündüz üstüne bir şey örtüyorum. Benimki örtüyü ya kafaya çekiyor ya üstünü açıyor. Gece tulumla bende rahat uyumuş oluyorum. Kıyafet genelde günlük pisleniyor zaten değiştiriyoruz.

Gündüz ve gece uykusu genelde düzenli ama saat akşam beşten sonra gece geç saatlere kadar uyumuyor. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi çok uzun süre uyanık kalmak uykuya dalamamak huzursuzluk yapıyor.
Bizimde öyle akşam üzerinden gece geç saatlere kadar uyumuyo dün babasıyla delirecektik geçen gün 2 de uyudu falan. İnsallah oturur biran önce

2023 fiyatları hadi %100 zam olsa yine oradan ucuz 750 ne ya 🤦🏻‍♀️
Kız doğum öncesi ağda yaptırayım dedim lazerliyim ama yine de içime sinmedi hem ölü hücreleri alır ağdaya gideyim dedim bacak ve bikini bölgesi için birdim bi yere fiyatta sormadım ağda sırasın da kadınla konuştum manikür pedikürde yaptırmaya karar verdim ağdacı kadın adisyona 500 tl yazdı manikür bölümüne yönlendirdi dedim ki hepsi dahil mi bu fiyata ki öyle bile olsa o an pahalı geldi. Hayır bu sadece ağda fiyatı 😳 manikür ne kadar dedim 400 tl dedi kalsın dedim. Sonra diğer bi kaç yere sordum geneli aynı.

1dogasever 1dogasever çorlu da mısın?

Süleymanpaşa da bi kuaför vardı hem uygun hem samimi hemde boyada başarılıydı. Kesimi bilemicem. Adını unuttum ama mapsten bakarım süleymanpaşa tarafındaysan. Benim dediğim altınova da
Çorludayım ama dediğiniz neresi ise giderim sürekli merkeze gidiyoruz

Günaydın kızlar😁
Bebeğim maşallah her kaka da beline çıkarıyor ne üst kalıyor ne baş. Bu lekeleri nasıl çıkarıyorsunuz? Bebek deterjanı çıkar mıyor biraz Ace yi su ile seyreltip ıslasam sonra yıkasam olur mu? Çift durulama yaptırsam. Ama zararlı olabilir diye korkuyorum siz nasıl yapıyorsunuz bu hardal sarısı lekeleri,?

Günaydın kızlar ,ilk iş günüm maalesef ve ilk rapor alma telaşım iki hafta kaldı karne tatiline inşallah sağlık ocağı sıkıntı çıkarmaz , çocukla bu telaşlara girmek bir zoruna gidiyor insanın 😞

Kız doğum öncesi ağda yaptırayım dedim lazerliyim ama yine de içime sinmedi hem ölü hücreleri alır ağdaya gideyim dedim bacak ve bikini bölgesi için birdim bi yere fiyatta sormadım ağda sırasın da kadınla konuştum manikür pedikürde yaptırmaya karar verdim ağdacı kadın adisyona 500 tl yazdı manikür bölümüne yönlendirdi dedim ki hepsi dahil mi bu fiyata ki öyle bile olsa o an pahalı geldi. Hayır bu sadece ağda fiyatı 😳 manikür ne kadar dedim 400 tl dedi kalsın dedim. Sonra diğer bi kaç yere sordum geneli aynı.
Sen ciddi misin bu ne 😳 ben doğum öncesi saç kestirdim genital ağda yaptırdım 170 verdim ya 😳 kafayı yemişler o kadar da değil yani hatta başka bir kuaföre doğuma 1 hafta kala gittim genital ve tüm bacak ağda yaptırdım 90 TL aldı. Ne bu san kuaför ya da Ahmet cobain falan mı Çorlu'da

Kızlar yarın sünnet olacak oğlum. Dualarınıza talibim. Hayırlısıyla sıkıntısız atlatırız inşallah 🙏 oğluma bakıyorum yarın acı çekeceği aklıma geliyor içim cız ediyor 😔😔
Hayırlı olsun canım hiç acımıyor sadece ilk cisde açıyor okadar inan çok kolay oluyo

Günaydın kızlar ,ilk iş günüm maalesef ve ilk rapor alma telaşım iki hafta kaldı karne tatiline inşallah sağlık ocağı sıkıntı çıkarmaz , çocukla bu telaşlara girmek bir zoruna gidiyor insanın 😞
Günaydın canım. Allah kolaylık versin
Ne kadar üzücü. Küçücük bebeklerle nelerle uğraştırıyorlar bizi. Benimki de tatil sonrası başlayacak. Düşündükçe karnıma ağrılar giriyor. Aile hekimim gıcığın teki. Kadın doğumcum klinikte olduğu için en fazla iki gün verebiliyor. Ne yapcam bilmiyorum. Valla İstanbul'da alabileceğim hastane bilen varsa özelden yazsın 😔😔

Back
X