• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar normalde emzirme sonrası yarım saate yakın bekliyorum kusma olursa diye, son emzirmede daha az bekledim. Sabah bir kalktım agzının kenarında kusmuklar, üzerine de biraz gelmiş. Çok panik oldum. Burnunda kalmışsa diye serum fizyolojik yaptım. Bu kusma olayı beni çok korkutuyor ya, siz nasıl önlemler alıyorsunuz? Gaz çıkarmaya calışıp, bekliyorum ben, gece uykulu zor oluyor tabii. Her zaman gaz da çıkmıyor, sadece bekliyorum.
Gece çok zor oluyor evet.her seferinde çıkmıyor yatır tekrar kaldır dene derken..kusma olayı oluyor korkmuyorum yan yatırıyoruz birde ben uyudugumda eşim uyanmissa bakar.. öyle bekleme yapmıyorum zaten emzirme uykuya dalma çok uzun sürüyor uykudan bayilcak gibi
oluyorum

Hippnbenim oğlumda acayip gaz yaptı yavrum çığlık çığlığa ağlıyordu tekrar sma ya geri döndük smada kaka olayı bazen günde bir bazen 2 güne bir yapıyor
Bende de öyle oldu değiştirdim şimdi elimde 2kutu var sma confort tekrar almak lazım her bebege herşey uymuyor bir başka bebekte de sma iyi gelmiyor.hipp çok oneren var çünkü

oyun ne oynuyosunuz .ben ne yapcam bilemiyorum.erken mi daha
Son 1 haftadir agu diyoruz, oyuncak olarakta bunu sevdik hep ses cikariyor hemde altinda boncuklar oynuyor ses cikariyor. Onla konusuyi agu diyo 😂 gulucukler
Kartlarda varda daha gostermedim, oyun halisinda cok durmuyor.

Eklentiler

• 41D33B4D-C4C6-4AD4-B254-539D6D866178.webp
    41D33B4D-C4C6-4AD4-B254-539D6D866178.webp
    17 KB · Görüntüleme: 65
Evet değişiyoruz. Kakasını yapmakta çok zorlanıyor sanırım ondan uyuyamıyordu. Bizim doktorumuz izinli olacak 30 gününde sonra da bayram tatili giriyo bebeğimin ilk ag kontrolü 40 ına denk gelecek. Bu bi sorun olur mı ki?
Biz ikili gaz damlası kullanıyoruz onunla biraz rahatladı şükür

Bugün doktora getirdim, 28 günde 750 gram almış. Doktor aldığı kiloyu az buldu. “Meme+mama şeklinde besle. Bu çocuK büyüme çağında şu an yemesi lazım” dedi. Üzülerek mama takviyesine geri dönüyoruz 😔
Bir ebe olarak yorum yapmak istiyorum bebekler ilk zamanlarda günde 30 gr alırlar bebeğinizin kilosu normal sınırda bence, siz moral motivasyonunuzu yükselterek bol su rezene kimyon çayı içerek sütünüzü arttırabilirsiniz günde 5 6 defa kakalı bezde alıyorsanız gelişiminde sıkıntı yok bence

Son 1 haftadir agu diyoruz, oyuncak olarakta bunu sevdik hep ses cikariyor hemde altinda boncuklar oynuyor ses cikariyor. Onla konusuyi agu diyo 😂 gulucukler
Kartlarda varda daha gostermedim, oyun halisinda cok durmuyor.
kartlarla ilgilenmiyo benim kız. o oyuncağın benzeri var pek işgisini çeköedi. kurmalı şarkılı bişeyi var onu seviyo bi

Benim kız gündüzleri hiç uyumuyor desem yeridir kucağımda uyuyor yatirdigim an uyanıyor.. kahvaltı bile yapamıyorum ev zaten aldı başını gidiyor off nasıl olacak böyle hiç bilmiyorum daha 30 günlük şimdi böyleyse biraz büyüyünce uykuyu tamamen bırakacak heralde off çok dertlendim..doymuyor desem değil çok şükür sütüm gayet iyi kilo alımıda iyi anlamıyorum ama çok zorlanıyorum 😒

Çok yapsa bir dert yapmasa bir dert bebeğin aslında iyi kilo almış ama ilk 3 ay büyüme çok önemli olduğu için destekli git demiş

Gazdan ağlıyor ememiyor biberonla sagdigim sütü verdim ama şuan sağım yapamıyorum lansinoh elektrikli çok ses çıkarıyor gece sessizliğinde acaba tüm makineler böyle mi
Gece sessizlikte hepsinden ses çıkar. Gece manuel sağ. Al 50 liraya bi manuel pompa.
Bence gayet iyi almış ve kilosu da iyi. Ben bazı doktorları anlamıyorum. Çok meraklılar mamaya ama bu seferde mama bebeklerin midelerini genişletiyor. Annenin sütü yetmez bebek kilo almaz hiç gelişmez tamam anlarım ama sizin bebek iyi kilo almış. Bebeğin en az 500 gr alması gerekiyormuş
Sarılığı yükselmiş o yüzden mama aldım mecbur 😔
Bir ebe olarak yorum yapmak istiyorum bebekler ilk zamanlarda günde 30 gr alırlar bebeğinizin kilosu normal sınırda bence, siz moral motivasyonunuzu yükselterek bol su rezene kimyon çayı içerek sütünüzü arttırabilirsiniz günde 5 6 defa kakalı bezde alıyorsanız gelişiminde sıkıntı yok bence
humana çay, bestlak damla içiyorum süt için. Çok şükür sıkıntı yaşamadım. Ben şeyi merak ediyorum, mide sonuçta genişleyen bir organ. Fazla besledikçe yarın öbür gün bebek obez olur mu?

Benim kız gündüzleri hiç uyumuyor desem yeridir kucağımda uyuyor yatirdigim an uyanıyor.. kahvaltı bile yapamıyorum ev zaten aldı başını gidiyor off nasıl olacak böyle hiç bilmiyorum daha 30 günlük şimdi böyleyse biraz büyüyünce uykuyu tamamen bırakacak heralde off çok dertlendim..doymuyor desem değil çok şükür sütüm gayet iyi kilo alımıda iyi anlamıyorum ama çok zorlanıyorum 😒
Benim ki de bı gün uyuyorsa bı gün uyumuyor .sabah dokuzdan beri toplasan bir saat uyumadı .kesintisiz yarım saat bile uyumadı .

Benimki de aynısı, uyku uyumuyor çocuk. Bugün internetten sac kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi sesi actım, o biraz işe yaradı bi saat uyudu. Sorun şu, derin uykuya gecemiyorlar.

Gece sessizlikte hepsinden ses çıkar. Gece manuel sağ. Al 50 liraya bi manuel pompa.

humana çay, bestlak damla içiyorum süt için. Çok şükür sıkıntı yaşamadım. Ben şeyi merak ediyorum, mide sonuçta genişleyen bir organ. Fazla besledikçe yarın öbür gün bebek obez olur mu?
Canım manuel çok yorucu zaten çıkmıyor bende manuelle sanki tünelden geliyor mübarek elektrikli ile de 30 CC 40tas çatlasın
Benimki de aynısı, uyku uyumuyor çocuk. Bugün internetten sac kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi sesi actım, o biraz işe yaradı bi saat uyudu. Sorun şu, derin uykuya gecemiyorlar.
Canısı gazını cikar alt değiştirme ağzının kenarlarına dokun aç mı uyumuyorsa bunlardan biri benimki çok gazlı çıkmayan çiksa yenisi gelen cinsten ama yinede uyuyor 1saat az değil mi

Aynen aynen derin uykuya gecemiyor bizimkide başında fön makine sesi açıkken biraz uyuyor kapanınca hmn ayaklaniyor

Canım manuel çok yorucu zaten çıkmıyor bende manuelle sanki tünelden geliyor mübarek elektrikli ile de 30 CC 40tas çatlasın

Canısı gazını cikar alt değiştirme ağzının kenarlarına dokun aç mı uyumuyorsa bunlardan biri benimki çok gazlı çıkmayan çiksa yenisi gelen cinsten ama yinede uyuyor 1saat az değil mi
Canım illa aç veya gazi olmuyor hicbisey yokken bile uyumuyolar .

Kızlar geçen yazmıştım bebeğim emerken çok hızlı emiyor, arada boğulup öksürüyor diye. Meğer hiperlaktasyon olmuş sağ memede 😪 bebeğim de meme reddi başlayınca öğrenmiş oldum bunun ne demek olduğunu. Çok üzgünüm ilk doğduğunda sütüm yok diye üzülüyordum şimdi de sütüm var ama bebeğim beni istemiyor 😪 elektrikli sağma makineleri ve fazla kullanılan takviyeler neden olabiliyormuş bu duruma

Ay uzamış sarılık mı var sizde de? Bizde çok çektik o sarılıktan😪 bebeğim den bir sürü kan aldılar test yaptılar çok şükür bir şey çıkmadı. Doktor anne sütündeki bir maddeden dolayı sarılığı çabuk atlatamadığını 2-3 aya kendiliğinden geçeceğini söyledi. Doymamakla alakası yokmuş yani bu durumun.

Kızlar geçen yazmıştım bebeğim emerken çok hızlı emiyor, arada boğulup öksürüyor diye. Meğer hiperlaktasyon olmuş sağ memede 😪 bebeğim de meme reddi başlayınca öğrenmiş oldum bunun ne demek olduğunu. Çok üzgünüm ilk doğduğunda sütüm yok diye üzülüyordum şimdi de sütüm var ama bebeğim beni istemiyor 😪 elektrikli sağma makineleri ve fazla kullanılan takviyeler neden olabiliyormuş bu duruma
Yatarak emzir veya ilk 5dk sağ sonra ver.

Canım illa aç veya gazi olmuyor hicbisey yokken bile uyumuyolar .
Uykuya direniyor, sonra iyice huysuzlanıyor
Benim de ilk basta sag mememi reddetti, doktor sütün tazyikli geliyorsa laktoz oranı yüksektir, tazyikli kısmını sag dedi. Monchi manuel ile sagıyorum arada ama her zaman degil, gece falan zor oluyor emzirme öncesi sagmak. Dediğin gibi öksürme, aglama, memeyle kavga, emmeyi bırakma oldu bende de. Elektrikliler arttırıp bu sorunu yapabiliyomuş. Doktor elle de sagabilirsin önce biraz dedi.

Back
X