• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Gırtlak kıkırdak yapısı tam gelişmemiş olabilir laringomalazi deniyor benim bebeğimde de var zamanla geçiyor sorun teşkil edecek bir durum değil beslenmesi iyiyse
Kilo alımı iyi teşekkür ederim içimi rahstlattiniz 🙏💐

Ben doğduğundan beri alt üst takım içe de sadece zıbın giydiriyirum ayağında da çorap .hiç iki kat alt falan giydirmedim.
Bende zibin tulum hep alt üst hiç sevmedim beli kesiyor sanki o.lastikler arada giydirdim ama bilseydim bellerini kontrol ederek alırdım bazısı iyi.. fazla giyindirmek evde sıcaksa hastalığa davetiye diye düşünüyorum

Gırtlak kıkırdak yapısı tam gelişmemiş olabilir laringomalazi deniyor benim bebeğimde de var zamanla geçiyor sorun teşkil edecek bir durum değil beslenmesi iyiyse
Benim kafamı karistiran su oldu aslında cumartesi günleri gittiğimiz doktorumuz iki hafta yoktu baska hastaneye gittik doktor 6.gun tuvaletini yapamiyorsa fitil oda olmazsa lavman dedi aptamil diyet mama verdi süt alejisi var siz diyet yapıyorsunuz mama verilincede bu verilecek rapor yazıyorum dedi fiskirarak yapma sonra kabız burun tikanik çok gazli ağlıyor belirtiler bunlardi

Ben emin olamadım eski hastane diye tutturdum esime gittik bir sürü test yapıldı şimdi bekliyorum cumartesi tekrar gidicem

Burun tıkanıklığı mi gaz mi ememiyor ağlıyor sürekli gazda çıkıyor duyuyorum çok asma burnunun tıkanıklığı da duyuluyor bir hir sümük balgam var seklinde sütü 30cc de ciksa sagdim biberonla verdim onla bile zor içiyor

Ama birşey farkettim aksam duş aldırdım duştan sonra emdi gece şuan emiyor sanırım iyi geliyor aksam duş

Aaa aynısı var bizde de hatta doktor adını yazıp elime vermişti bı kağıt ama kayıp ettim . Bize de zamanla düzeliyor o dedi doktor.uyurken biseyi yok uyanıkken özellikle heyecanlandigi da hiril hiril ses yapıyor

Aaa aynısı var bizde de hatta doktor adını yazıp elime vermişti bı kağıt ama kayıp ettim . Bize de zamanla düzeliyor o dedi doktor.uyurken biseyi yok uyanıkken özellikle heyecanlandigi da hiril hiril ses yapıyor
Aynen normal oluyor çoğu çocukta :) ben gülüyorum artık o ses çıktığında, d vitaminini düzenli verin ki bi an önce geçsin

Ay uzamış sarılık mı var sizde de? Bizde çok çektik o sarılıktan😪 bebeğim den bir sürü kan aldılar test yaptılar çok şükür bir şey çıkmadı. Doktor anne sütündeki bir maddeden dolayı sarılığı çabuk atlatamadığını 2-3 aya kendiliğinden geçeceğini söyledi. Doymamakla alakası yokmuş yani bu durumun.
Uzamış sarılık herhalde. Doktor öyle demedi ama 1 ay oldu çocukta sarılık var. Emmesi gayet güzeldi, 750 gram da bence yeterli kilo alması bakımından 28 günde Ama doktor yeterli görmedi. Mamayla destekliyoruz sarılığı geçsin diye.
Yok bişey olmaz o istediği kadarını alıyor zaten
Ay inşallah. içim hep sıkıntıdaydı çocuğu obez yapmayalım diye

Hangileri sizin damlalar biogaia kullanıyorum ben de sadece.
Ben tüm gaz damlalarını bıraktım. Biogaia nurse harveys kullanıyorduk. Damlalardan sonra çocukta reflü gibi tepkiler oluştu. geyirme çalışmaları, değişik sesler ve hareketler. ben de bu gaz olayını kabullendim, damlaları salladım. Şimdi masaj yapıyoruz sadece ve gün aşırı yıkıyoruz. havalar biraz daha ısınsın her gün yıkayacağız. Ilık su da iyi geliyor. Masaj da çok iyi geliyor, tavsiye ederim.

Merhaba herkese benden durum guncellemesı benım bebıse 40 ından sonra bır atar geldı ıstedıgı zaman emıyor ıstedıgı zaman emmıyor 5 dakıka en fazla belkı 10 dakıka ya emıyor ya emmıyor tam olarak meme reddı var dıyemem ama yokta dıyemem bu arada goguslerden bırı terbıye olmuş sağınca sut gelmıyor ama lok lok cekınce gelıyor ve her zaman yumusacık dıgerıne henuz gelmemiş sertleşmeler ve sızlamalar var ıkısıne aynı anda gelmemesıde bır ılgınc geldı ama bılgılendırmek ıstedım gogsunuz yumusak olursa ve sagınca gelmezse strese gırmeyın ha bu arada terbıye olmuş goguste ön sut fazla olmaz belkıde benım bebıse ıctıgı sut yeterlı gelıyodr besleyıcılıgı daha fazla oluyor cunku

Ben tüm gaz damlalarını bıraktım. Biogaia nurse harveys kullanıyorduk. Damlalardan sonra çocukta reflü gibi tepkiler oluştu. geyirme çalışmaları, değişik sesler ve hareketler. ben de bu gaz olayını kabullendim, damlaları salladım. Şimdi masaj yapıyoruz sadece ve gün aşırı yıkıyoruz. havalar biraz daha ısınsın her gün yıkayacağız. Ilık su da iyi geliyor. Masaj da çok iyi geliyor, tavsiye ederim.
Bugün bizim de 1 ay kontrolümüz vardı. Çok gazı var diyince dr nurse harvey yazdı ama her gün kullanma dedi. Çok ihtiyaç olursa kullanırsın dedi. Herhalde zorunluluk gibi davranmamak lazım damlalara, evde bulunsun dedi.
Bir de çocuk kafasını çok geriye atıyor, reflüsel olabilir, emzirirken 45 derece açı olsun, mide asagıda olsun dedi.
Yüzünde, sırtında kızarıklıklar var sivilce gibi. Alerji olabilir ama henüz söylemek için erken kakada mukus yoksa sorun degil dedi. Bu mukuslu kaka nasıl oluyor? Hiç bilmiyorum. Sormadım da. Gecmezse önümüzdeki ay alerji druna yönlendiririm dedi.

Ben de bugün aşıya götürdüm sağlık ocağına. Orada kilosunu ölçtüler giyinik. 4950 çıktı yavrum. 150 gramı attı hemşire bezi kıyafeti bilmem ne diye, 4800 olarak kaydetti. Boyu 58 cm. 15 gün mama vermedik çocuğa. Sağlık ocağı aldığı kiloyu çok beğendi ama pazartesi günü çocuk doktoru beğenmeyip mamaya başlatmıştı. Sarılığı da 8,9’du. O yüzden de başladık biraz. Biz de bu 4 gece 30 cc verdik mamayı. Bilmeyenler için:
3840 doğdu
3700 4 günlük
3815 1 haftalık
4015 14 günlük
4415 21 günlük
4590 28 günlük
4800 31 günlük

yani pazartesinden bugüne çocuk 210 gram almış 4 günde.

Ben de bugün aşıya götürdüm sağlık ocağına. Orada kilosunu ölçtüler giyinik. 4950 çıktı yavrum. 150 gramı attı hemşire bezi kıyafeti bilmem ne diye, 4800 olarak kaydetti. Boyu 58 cm. 15 gün mama vermedik çocuğa. Sağlık ocağı aldığı kiloyu çok beğendi ama pazartesi günü çocuk doktoru beğenmeyip mamaya başlatmıştı. Sarılığı da 8,9’du. O yüzden de başladık biraz. Biz de bu 4 gece 30 cc verdik mamayı. Bilmeyenler için:
3840 doğdu
3700 4 günlük
3815 1 haftalık
4015 14 günlük
4415 21 günlük
4590 28 günlük
4800 31 günlük

yani pazartesinden bugüne çocuk 210 gram almış 4 günde.
maşallah bence de gayet yeterli kilo almış sarılıktan dolayı başta kilo kaybı olmasına rağmen.
benim kızım da 3730 doğdu pek vermedi sarılık da olmadı şükür 1 aylıkken 4700 çıktı. gayet normal bence zaten açlık ağlamasını anlıyoruz artık öyle bi ağlaması vs yok

Kızlar bebeğinde besin alerjisi olan veya şüphelenenler var mı? Nasıl bir şey bu? Benim bebegim de çok huzursuz ve birkaç sıkıntısı var diye doktor olabilir dedi. Süt ürünlerini keselim dedi bi süre

maşallah bence de gayet yeterli kilo almış sarılıktan dolayı başta kilo kaybı olmasına rağmen.
benim kızım da 3730 doğdu pek vermedi sarılık da olmadı şükür 1 aylıkken 4700 çıktı. gayet normal bence zaten açlık ağlamasını anlıyoruz artık öyle bi ağlaması vs yok
Öyle de doktor nedense beğenmedi yani 750 gramı. İlle 1 kg alması lazımdı diye tutturdu, açmış sözde yavrum 🤦🏻‍♀️ Neyse sarılığı için mamaya başladım, sarılığı atlatalım mamayı bırakıcam kısmetse

Kızlar bebeğinde besin alerjisi olan veya şüphelenenler var mı? Nasıl bir şey bu? Benim bebegim de çok huzursuz ve birkaç sıkıntısı var diye doktor olabilir dedi. Süt ürünlerini keselim dedi bi süre
Ben mukuslu kakadan şüpheleniyorum ya
Ama emin olmak için kan tahlili isticem kontrolde ayırt edemiyorum mukusu yapış yapış sümük gibi olunca diyolar da öyle gibi de değil gibi de 😂😂 huzursuz gaz var ama hepsinde olabiliyo en iyisi kan tahliliyle belli oluyorsa o benim beyanlarım güvenilir değil gibi 😂😂

Öyle de doktor nedense beğenmedi yani 750 gramı. İlle 1 kg alması lazımdı diye tutturdu, açmış sözde yavrum 🤦🏻‍♀️ Neyse sarılığı için mamaya başladım, sarılığı atlatalım mamayı bırakıcam kısmetse
Yavrum ilk doğduğunda bi doktora gitmiştim her öğün 90cc mama vermen lazım aç bu çocuk aç demişti bana kadın 😂 o gün bugündür doktorların dediklerini dinlerim ama mantığıma uyanı yaparım 😂

Bizde bugün 2aylik olduk.Asimiz vardi.
2460gr doğmuştu minik kızım.4.100gr olmuş.Boyumuz 46cm 'di 53cm olmuş.
Zaman nasıl geçiyor öyle.Zipirnazim 2aylik oldu bile.
Bende salı günü doktorda öğrendim 4200 olmuş 53 cm boy ilk 3 ay en hızlı büyüme zamanı

Back
X