• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Aynen erkek anneleri çisten şikayetçi bende kakadan ne zaman bezi açsam fiskirtiyo
Aynen nasıl kaka fışkırttı anlatamam pjamam falan batti birde çok ıkınma gibi sesler çıkarıyor
Canım uyur mu hiç, aynısı bizde de var, memeyi emzik gibi kullanıyorlar bence, ben henüz emzik vermedim. Biraz bekliyim diyorum ama dün gece bu dediğin konudan hiç uyumayınca hem meme aranınca zor dayandım. Yakında emzik veririm.

İlk defa az önce kustu, çok panik oldum ya, tam uyumaya hazırlanırken. Kusma neden oluyor kızlar? Fazlasını mı çıkarıyor? Ya uykuda kussaydı diye panik yaptım :KK43:

Bir de gözlerde göz nezlesi gibi akıntı oldu, beyazbeyaz, capak gibi şeyler birikiyor. Anne sütüyle sildim düzelmedi. Basına gelen var mı? Acamıyor gözünü beyaz yapışık şeylerden. Gözyası kanalı açılıyordur dedi saglık ocagının ebesi. Serum fizyolojikle mi silsem. Bilen varsa yazarsa sevinirim.

Z zahrada rosmann da bu ıslak mendil çok hoşuma gitti aldım kutusunu kullanmaya devam ediyorsun sen seversin alışveriş benim gibi 🥰

Eklentiler

• 16487121736553782923188328738713.webp
    16487121736553782923188328738713.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 75
Canım bir de burnu nasıl temizliyosun? Serum fizyolojikle temizlsmem lazım ona da cesaret edemedim. Sıkınca kendiliğinden akıyomuş sanırım
Burun temizlik kolay yazdım sana az önce
Benimki de
1 haftadır kusuyor her bebekte bu aylarda olurmuş

Kızlar benimkinde bir hıçkırık oluyor ve geçmiyor emzirince baya sonra geçiyor sizde de oluyor mu

30lu günlerde olup kanaması yoğun olan var mı ya
Benim hiç azalmadı bitecek gibi de durmuyor sizlerin durumları nasıl
Dikiş üstü şişlikte duruyo
O günlerde benim de bi kaç gün arttı sonra birden kesildi canım.Dikislerde hala şişlik var.Dün 40 kontrolüne gittim hiç bi sorun yok dedi dr.um.

Gözde akıntı başladı pamukla alıyorum onun dışında gazdan sanırım sesler büyüme ataklari sanırım emzik avent aldım biberon avent aldım burnu tıkanmış aldım bugün işe yaradı
Bende bunu kullanıyorum yumusak uclu.Gaz bizimde en büyük sorunumuz oldu.

Canım uyur mu hiç, aynısı bizde de var, memeyi emzik gibi kullanıyorlar bence, ben henüz emzik vermedim. Biraz bekliyim diyorum ama dün gece bu dediğin konudan hiç uyumayınca hem meme aranınca zor dayandım. Yakında emzik veririm.

İlk defa az önce kustu, çok panik oldum ya, tam uyumaya hazırlanırken. Kusma neden oluyor kızlar? Fazlasını mı çıkarıyor? Ya uykuda kussaydı diye panik yaptım :KK43:

Bir de gözlerde göz nezlesi gibi akıntı oldu, beyazbeyaz, capak gibi şeyler birikiyor. Anne sütüyle sildim düzelmedi. Basına gelen var mı? Acamıyor gözünü beyaz yapışık şeylerden. Gözyası kanalı açılıyordur dedi saglık ocagının ebesi. Serum fizyolojikle mi silsem. Bilen varsa yazarsa sevinirim.
Gözlerde çapaklanma bizdede var bayadir doktor en son damla verdi antibiyotik şimdi tek gözü düzeldi ama diğeri devam ediyor anne sütü denedim iyi gelmedi asm doktoru çayla silin dedi etki etmedi en son antibiyotikli damlaya başladık

Bugün aylık kontrolümüz vardı
3430 gram olmuş kuzu ben tabi delirdim 1 aylık erkek bebek bu kadar çiroz olur mu diye
Ama doktor normal diyo iyi gidiyosun anne sütüyle devamke dedi ama içim rahat değil kızlar ya
2880 doğdu da ilk kontrolde 2630a düşmüştü ondan hesapladı aylık 800 gram almış gayet yeterli dedi
Önceden 40 gram alıyodu günlük sonra doktor çok iyi ondan 2 saatte bir değil 3 4 saatte bir emzir dedi süre uzayınca günlük 27 gram almış
Bezimiz günlük 10- 14 arası değişiyor besleniyor da aslında ama içime de dert oluyor bugün bebek tartısı sipariş ettim sapık gibi tartarım artık

Sütüm mü azaldı yoksa emzirme süresi uzadığı için mi böyle oldu anlamadım önceden saatlerce emersi şimdi 30 35 dk da tav oluyor ondan da olabilir tabi

Onun dışında kalça ultrasonumuz iyiymiş, boyumuz 54 cm olmuş 4 cm uzamış, aşımızı da olduk sarılık iyice azalmış bir bitemedi lanet uzamış sarılık bizde de var yani

Bizden haberler böyle teyzeler
Maşallah canım sağlıklı olsunda kilosu önemli değil .zaten doktor sıkıntı yok diyirsa başka kimseyi takma .zaten düşük kilolu doğmuştu .emme süresi artık kısalır zaten çünkü hızlı emiyolar .

Kuzum aynı göz sıkıntısı bizde de var ilk dogduvu da da vardı doktor damla yazmıştı bir iki kez kullandık geçmişti .tabi o damlaların süresi on beş gün açıldıktan sonra .dün eşim yenisini aldı .hala devam ediyor inşallah geçirir . Bugün bayat çayın demini de denicem .kaynatıp ılimis suyla pamukla siliyorum .bı kullandığım pamuğu bı daha kullanmayıp yenisie tekrar siliyorum yavasca .alt silme pamuğunu küçük parcalara kesip öyle kullanıyorum .damlaninda resmini ekliyorum .eczaneden direk alabilirsiniz .günde üç defa sadece bir damla damlaticaksin .bzimki geçmezse zaten ayın besinde doktora giturcez o zaman bı daha sorucam .he bı de doktor serçe parmağına tam göz pinarinin olduğu yere hafif masaj yapıp burnuna doğru parmağını ilerler dedi blki internette nasıl olduğuyla ilgili video vardır bı bak istersen

Eklentiler

• IMG_20220331_115910.webp
    IMG_20220331_115910.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 31
Canım bir de burnu nasıl temizliyosun? Serum fizyolojikle temizlsmem lazım ona da cesaret edemedim. Sıkınca kendiliğinden akıyomuş sanırım
Şu internette falan dolanan videolar var siringayla sıkıyolar ya aman onu deneme .bilen birinin yapması lazım onu bnm arkadasim denemisti 4 yaşındaki kızına kulak iltihabı oldu böyle yaptığı için .serum fizyolojik sıkıp eğer çok doluysa burun aspiratöruyle çekiyorum .ama çok dolu değilse cekmeyip peşine emziriyorum .o memeyi emmeye çalışırken ister istemez burnunu çekiyor kendi jendine temizliyor .

Gözlerde çapaklanma bizdede var bayadir doktor en son damla verdi antibiyotik şimdi tek gözü düzeldi ama diğeri devam ediyor anne sütü denedim iyi gelmedi asm doktoru çayla silin dedi etki etmedi en son antibiyotikli damlaya başladık
Hangi damla acaba .ben bı damla resmi ekledim az önce o mu ? Bnm kullandığım biraz azalttı ama geçirmedi tam .başka damla varsa doktira fmgidince yazdurayim. Ben anne sütü denemedim anne surmtu şekerli zaten çocuğun gizu yapış yapış olur. Ama bugün bayat çayın demini pamuğa batırıp onu denicem bir iki kez . Kendimde çıban çıktığında ya da kaşıntı oldugunda çayın demi geciriyirdu .blki bebeğe de iyi gelir.

kızlar 3 martta bebeğim doğdu.1 aya olmak üzere. günlük bir öğüne kaç ml mama yada sit veriyorsunuz.ben emzitme artı mama gidiyorum. bazen göğsüm yetmiyor. sinirleniyor.mememi çekip uzatıyor.ağlıyor çok.bende ek mama veriyorum. mememden ne kadar çekiyor anlamıyorum.ya fazla mama verirsem diye düşünüyorum.keşke bir yolu olsa. tabsiyeniz varmı

kızlar 3 martta bebeğim doğdu.1 aya olmak üzere. günlük bir öğüne kaç ml mama yada sit veriyorsunuz.ben emzitme artı mama gidiyorum. bazen göğsüm yetmiyor. sinirleniyor.mememi çekip uzatıyor.ağlıyor çok.bende ek mama veriyorum. mememden ne kadar çekiyor anlamıyorum.ya fazla mama verirsem diye düşünüyorum.keşke bir yolu olsa. tabsiyeniz varmı
Kilo alımı nasıl. Doktor önerisiyle mi mamaya basladiniz ? Yani eğer doktor mama verelim demediyse ben kndi kafamıza göre mama vermeme taraftariyim .bu memeyi çekmesi uzatması süt az geliyir sinirleniyordan çok gaz sancısı olduğunda gazını çıkartmaya çalıştığında oluyor .aynısını bnmki de yapıyor

Kilo alımı nasıl. Doktor önerisiyle mi mamaya basladiniz ? Yani eğer doktor mama verelim demediyse ben kndi kafamıza göre mama vermeme taraftariyim .bu memeyi çekmesi uzatması süt az geliyir sinirleniyordan çok gaz sancısı olduğunda gazını çıkartmaya çalıştığında oluyor .aynısını bnmki de yapıyor
kilo alımı iyiydi 15 günlükken gittik. 3100 ile hastaneden çıktık. 15 günde 3680 olmuştu.şimdi kaç bilmiyorım .mamayı hastane demişti. bebeğim açloğa dayanamıyor. sinirli gibi. ben yetmiyorumdur diye mama veriyorum.o zaman susuyor.gazdandır diye onuda deniyorum. ama bazen becetemiyorum gaz çıkartmayı

Kızlar. Bebeklerinizi ne zaman yıkadınız? Pazartesi göbek bağı düştü bizim oğlanın. salı günü doktor “su değdirmeden yıkayabilirsin” dedi Ama su değmeden nasıl olacak o iş? Bugün 10 günlük oldu ayrıca. ıslak mendille filan sildik bebeği ama yıkasaK rahatlayacak sanki çocuk

Kızlar. Bebeklerinizi ne zaman yıkadınız? Pazartesi göbek bağı düştü bizim oğlanın. salı günü doktor “su değdirmeden yıkayabilirsin” dedi Ama su değmeden nasıl olacak o iş? Bugün 10 günlük oldu ayrıca. ıslak mendille filan sildik bebeği ama yıkasaK rahatlayacak sanki çocuk
göbek düştükten ertesi gün yıkadık.

Back
X