• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar bebeğinde besin alerjisi olan veya şüphelenenler var mı? Nasıl bir şey bu? Benim bebegim de çok huzursuz ve birkaç sıkıntısı var diye doktor olabilir dedi. Süt ürünlerini keselim dedi bi süre
1 haftadır diyet yapıyorum kızım diyet mama yiyor birşey olduğu yok ayni testler yapıldı sonuç bekliyorum kan idrar alerji için vs vs

Kızlar bebeğinde besin alerjisi olan veya şüphelenenler var mı? Nasıl bir şey bu? Benim bebegim de çok huzursuz ve birkaç sıkıntısı var diye doktor olabilir dedi. Süt ürünlerini keselim dedi bi süre
Bizde dün alerji testi yapıldı deriden süt et yumurta kuruyemiş diyeti verdi zaten etmiyorum raporlu mama verdi tadı ve kokusu berbat içmekte çok zorlanıyor hepinize fikir olsun kakası yapışkanlıydı ıslak mendille dokundurup çekince sünüyordu mukus bu oluyor yüzünde pütürlükler ve kuruluk vardı özellikle kaş kısmında beslenme den sonra horultu gibi hırıltı vardı sürekli huzursuzluk gaz sancısı kucak dışında ağlama denediğim bütün mama larda kabızlık ederken ishal vardı son olarak kakasında çok minik kan gördüm ve emin oldum çok dikkat etmesem kanı görmem imkansızdı he ayrıca pişik çok ileri seviyede oluyordu

Bizde dün alerji testi yapıldı deriden süt et yumurta kuruyemiş diyeti verdi zaten etmiyorum raporlu mama verdi tadı ve kokusu berbat içmekte çok zorlanıyor hepinize fikir olsun kakası yapışkanlıydı ıslak mendille dokundurup çekince sünüyordu mukus bu oluyor yüzünde pütürlükler ve kuruluk vardı özellikle kaş kısmında beslenme den sonra horultu gibi hırıltı vardı sürekli huzursuzluk gaz sancısı kucak dışında ağlama denediğim bütün mama larda kabızlık ederken ishal vardı son olarak kakasında çok minik kan gördüm ve emin oldum çok dikkat etmesem kanı görmem imkansızdı he ayrıca pişik çok ileri seviyede oluyordu
Ayrıca burundan hep tıkalı oluyor günde üç kez temizlememe rağmen

Bugün bizim de 1 ay kontrolümüz vardı. Çok gazı var diyince dr nurse harvey yazdı ama her gün kullanma dedi. Çok ihtiyaç olursa kullanırsın dedi. Herhalde zorunluluk gibi davranmamak lazım damlalara, evde bulunsun dedi.
Bir de çocuk kafasını çok geriye atıyor, reflüsel olabilir, emzirirken 45 derece açı olsun, mide asagıda olsun dedi.
Yüzünde, sırtında kızarıklıklar var sivilce gibi. Alerji olabilir ama henüz söylemek için erken kakada mukus yoksa sorun degil dedi. Bu mukuslu kaka nasıl oluyor? Hiç bilmiyorum. Sormadım da. Gecmezse önümüzdeki ay alerji druna yönlendiririm dedi.
Valla ben kullandığıma pişmanım damla 😕 o geriye atma olayı bizde de arada oluyor. Ben de hep popo aşağıda baş yukarıda emziriyorum.

Valla ben kullandığıma pişmanım damla 😕 o geriye atma olayı bizde de arada oluyor. Ben de hep popo aşağıda baş yukarıda emziriyorum.
Mesela ıkınıyor mu diye sordu, gaz huysuzlugu oldugunu nereden anlıyorsun dedi. Her huysuzluk gaz degil demeye getirdi. Ikınıp, kıpkırmızı kesiliyor bazen, o gaz demek ki. Diğer huysuzluklar için ten tene temas dedi.

Hanımlar diyarbakır da iyi bir çocuk doktoruna ihtiyacım öner bileceği biz doktor var mı

Çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin inşallah

Mesela ıkınıyor mu diye sordu, gaz huysuzlugu oldugunu nereden anlıyorsun dedi. Her huysuzluk gaz degil demeye getirdi. Ikınıp, kıpkırmızı kesiliyor bazen, o gaz demek ki. Diğer huysuzluklar için ten tene temas dedi.
Bugün aşı yapan ebe mor calpol al, bebek gazdan dolayı çok çok ağlarsa 1 çay kaşığı verebilirsin dedi. Aile hekimine sordum, o da tasdikledi. Zaten 2. ay aşıları çoklu aşıymış, onlar ateş yapacak calpol o zaman kullanacaksın diye ekledi. bir de bunu deneyeceğim bakalım. Bizde de aynı şekilde ıkınıp sıkınıyor kıpkırmızı kesiliyor ve bağırsakları da gürül gürül gidiyor, çok belli yani gaz olduğu 😕

Bugün aşı yapan ebe mor calpol al, bebek gazdan dolayı çok çok ağlarsa 1 çay kaşığı verebilirsin dedi. Aile hekimine sordum, o da tasdikledi. Zaten 2. ay aşıları çoklu aşıymış, onlar ateş yapacak calpol o zaman kullanacaksın diye ekledi. bir de bunu deneyeceğim bakalım. Bizde de aynı şekilde ıkınıp sıkınıyor kıpkırmızı kesiliyor ve bağırsakları da gürül gürül gidiyor, çok belli yani gaz olduğu 😕
calpol ateş düşürücü ağrı kesici. ve aynı zamanda uyku yapar. yani sen onu verince gaz sancısını alıp uyuyacağı için elin hep ona gidecek bence verme. ateş için kullanırsın. 2. ay aşıları da her bebeğe ateş yapmıyor bu arada. calpol’u bu kadar elinin altında tutarsan 1 sene 2 sene geçince herhangi bir ateşte calpol etki etmemeye başlayacak daha yüksek dozları kullanmak zorunda kalacaksın

B
Doğduğundan beri zıbınla takılıyo dışarıda kar vardı bizim yangın ayşe zıbınlaydı
arada içime babanne girerse alt üst takım giydiriyorum sjsjsksk o da aldıklarım olmayacak büyüyecek diye heves alıyorum 😂 ev 24 25 derece kalın önermiyolar
Ben simdi baktim 20 derece ev kalorifer yakilcakda bir hava deil. Pijama ve cıtciťli badi var disari cikarken yelek giydiriyorum. Anca ikna oldum siz yazinca esim desede dinlemiyodum 😁

B

Ben simdi baktim 20 derece ev kalorifer yakilcakda bir hava deil. Pijama ve cıtciťli badi var disari cikarken yelek giydiriyorum. Anca ikna oldum siz yazinca esim desede dinlemiyodum 😁
Bak uzun kollu zıbın o da banyo yaptı diye 😂

Eklentiler

• 16505837281768984335019968053752.webp
    16505837281768984335019968053752.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 118
Ben yerimmm bunu yaaaa 😍 ev kac derece hangi sehirdeydin . Ben baya kalin giydiriyomusum 😁
İstanbul kuşum ev 24 derecee hava da 2 gün önce 7 dereceydi bugün yarın sıcaklık artacakmış

Ya biz ev serinlesin diye tüm kaloriferleri kapattık sıcak iyi değil dediler

Ya ben anlamadığımdan süt içtim bugğn emin olayım diye kaka atcam mukuslu mu diye bakar mısın ya spoiler foto nasıl yapıyorlar anlamadım direkt atıyorum valla kusura bakmayın kızlar

Eklentiler

• IMG_20220422_045848.webp
    IMG_20220422_045848.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_20220422_045832.webp
    IMG_20220422_045832.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 110
Biraz konudan sapıcam ama merak ettiğim bişey var sizin bebişinizin de gözleri renkli gibi mi yoksa artık kendi rengini aldı mı? Benim kızımın gözleri yeşil gibi duruyor değişecek mi böyle kalır mı merak ediyorum😂

Biraz konudan sapıcam ama merak ettiğim bişey var sizin bebişinizin de gözleri renkli gibi mi yoksa artık kendi rengini aldı mı? Benim kızımın gözleri yeşil gibi duruyor değişecek mi böyle kalır mı merak ediyorum😂
Sorma renkli daha çok merak ediyorum ama 9aya kadar anca oturuyor diyolar bekle allah bekle
Ben de geçen şeyi merak ettim solak mı sâlak mı ne zaman belli olcak bizimki hep sol çalışıyo heppp dhjdksks

İstanbul kuşum ev 24 derecee hava da 2 gün önce 7 dereceydi bugün yarın sıcaklık artacakmış

Ya biz ev serinlesin diye tüm kaloriferleri kapattık sıcak iyi değil dediler
Anladım canım bizde incelttik k.k. teyzeleri sayesinde 😁👍🏻
Griydi sonra baya zaman mavi oldu simdi yesil 😍👍🏻

calpol ateş düşürücü ağrı kesici. ve aynı zamanda uyku yapar. yani sen onu verince gaz sancısını alıp uyuyacağı için elin hep ona gidecek bence verme. ateş için kullanırsın. 2. ay aşıları da her bebeğe ateş yapmıyor bu arada. calpol’u bu kadar elinin altında tutarsan 1 sene 2 sene geçince herhangi bir ateşte calpol etki etmemeye başlayacak daha yüksek dozları kullanmak zorunda kalacaksın
Ay yok. daha almadım calpol’ü ama çocuk çıldırırsa veririm 1 kaşık napiyim. Bazen kolik gibi ağlıyor içim parçalanıyor. o öyle çekmesin de varsın 1 kez calpol içsin 😔

Kaka fotosu attığımdan özür olarak yan profil urişkoyu atayım 😂 biraz daha kaka atarsam düz profil de atarım 😂
Maşallah 🧿 bu gün hafta halısını nerden aldın canım? Ben de almak istiyorum ama ne diye aratıcam nette bilemedim 😂

Back
X