- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 83
Bnde çok korkuyorum bu zamana kadar olmadım hamile iken olursam birde pıhtılaşma sorunum var kafam karışık braz daha geçsin olmadı kışa doğru yaptircamaşı olmazsam virüs kaparsam diye çok korkuyorum. çalıştığım için, eşim de çalıştığı için kendimi korumam çok mümkün görünmüyor. o yüzden olacağım.
ben de hangi aşıyı olacağım konusunda kararsızım doktorum biontech önerdi, sinovac klasik usul diye onu mu olsam diyorum ama deltaya karşı yüzde 30 falanmış karar veremiyrumbenim doktorum 16. haftadan sonra sinovac olabilirsin yan etkisi olmaz gebelere uygun bir aşı dedi. ama sinovac'ın koruyuculuğu nedir bilemiyorum.
pıhtılaşma homozigot mu hetero mu sizin? benim heterozigot doktor taşıyıcısın ama hastalık yok demişti acaba ben de mi sinovac düşünsem kiBnde çok korkuyorum bu zamana kadar olmadım hamile iken olursam birde pıhtılaşma sorunum var kafam karışık braz daha geçsin olmadı kışa doğru yaptircam
Evet detaylı için gideceğim kısmetse 21 haftalık gibi oluyor ilk çocugumda da gitmiştim çok detaylı ince uzun uzun bakan bir hocaBen de atıl hocadan randevu aldım. Ağustos başında gideceğim. Yaklaşık 12 haftalık olacağım. Gerekli görürse cvs yapacak. Sizin 20 haftalık detaylı ultrason için mi?
Anladım canım herşey yolunda olsun inşallahCanım ben istanbulda değilim. Yaşadığım yerde ünide bir profesör.
Arife günü sinovac 2.dozumu olucam dun ıkılıye gıttıgım hekımde gonul rahatlıgıyla ol dedi...Zaten calısırken olmama riskini göze alamıyorum kaldıkı koruyuculukta düşük vakalar artmaya başladı eylül ayı ne yazık ki parlak gözükmüyorben de hangi aşıyı olacağım konusunda kararsızım doktorum biontech önerdi, sinovac klasik usul diye onu mu olsam diyorum ama deltaya karşı yüzde 30 falanmış karar veremiyrum
Merhaba, bas ağrısını ben 11. Haftadan beri sürekli çekiyorum, parol 6 saatte bir hiç bir işe yaramıyor, 3 defa bas agrısı yüzünden acile gittim,orda da parol yapıyorlar hamile olunca ve geçirmiyor kesinlikle ama sonra bir kere kusma da olunca 4 mg zofer verdiler serumla, bas agrımın gectiğini farkettim. Bunu nörologa sordum bulantı kesiciler aynı zamanda bas agrısını da kesiyormuş, migren tipi olanlarda , çünkü beynin arkasındaki hormonları yöneten beze etki ediyormuş bulantı kesiciler. Çok zorlandığımda 4 mg zofer alıyorum tablet olarak , mesela dün de ağrıdı ama içmedim, benim hemen hemen her gün ağrıyor o yüzden o kadar sık içmemeye çalışıyorum. Bas agrısını genelde bu dönemde hormonların çıldırmasına , östrojenin bir etkisi varmış sanırım, bir de artan kan basıncına bağlıyorlar.Kızlar 14.haftadan merhabaBugün doktor randevum vardı. İkili test ve kan testinin sonucu gayet iyiymiş. Cinsiyetin de erkek olduğu kesinleşti. Ben de gördüm pipiyi Girmeden önce çikolata yedim. Bir hareketler bir takla atmalar falan şahaneydi Bebişle ilgili her şey süper ama benim sürekli bir baş ağrım var. Birkaç kere parol kullandım. Sıcaktan mıdır, hormonlardan mıdır bilmiyorum. Önceden başı ağrıyan biri değildim. Birkaç günde bir dayanılmaz bir baş ağrısı oluyor. Var mı benimle aynı durumda olan
Evet göremedim dedi ama cok da ugrasmadi gibi devlete gittim. Bayramdan sonra ozele gidicem soyler inşallah14 + 2de göremedi mibugün kontrolüm var 13+5 görür inşallah diyodum da hayırlısı bakalımmm
Bende de bir kaç faktör heterozigot . Kan sulandırıcı kullanmıyorum .pıhtılaşma homozigot mu hetero mu sizin? benim heterozigot doktor taşıyıcısın ama hastalık yok demişti acaba ben de mi sinovac düşünsem ki
Sivilce ve uyku hali bende de var, doktor da kıza benziyor demişti en son. Bayramdan sonra netleşicek artık :) Bana doktorum ne vitamin verdi ne de kan ilacı niye acaba
ben de yaptırmaya karar verdim 14 haftalık şuan hatta bayramdan önce olayım diyorum, yani bu kararı verirken cok araştırdım aşının tarihçesinden tutun da kaç kişide denendiği vs. amerikada yaşayan bi arkadaşım var hamile ona doktoru hiç teredddütsüz olmalısın demiş çünkü hamileyken korona olanlarda tüm olumsuz gebelik riskleri iki katına çıkıyor neredeyse ama aşı için yapılan araştırmalarda böyle bir etkiye rastlanmamış.. bi de ilk başta şöyle düşünüyordum, en yakınımdaki herkes aşılanırsa ben aşısız idare edebilirim doğuma kadar diye düşünüyordum ama aşı olunca süper taşıyıcı konumuna geliyormuşsun bir nevi, yani bu virüs aşılı kişilere de bulaşıyor fakat onlar hissetmiyor semptomu dahi olmuyor ama çevresine bulaştırabiliyorlarmış... ondan dolayı ben olmaya karar verdim. eğer evden hiç çıkmıyor olsam belki olmazdım ama bu riski alamam.
bu arada dipnot, eşim geçenlerde check up a girdi, kalp kapakçığında gevşeklik var demiş doktor, sebebini sorunca da demiş ki küçüklüğünde geçirdiğin bir virüs buna sebep olmuş olabilir demiş.
düşünün yani bu virüsün de kaynağı bilinmiyo atlattım diyen birinin vucudunda ne gibi izler bırakıcak bunu da bilmiyoruz... tabi ki herkesin kendi tercihi ve seçimi ama paylaşmak istedim sizlerle de
bir yandan da çalışıyorum... bebeğime annem bakıyor allahtan. eve gidince de zaten birkaç saat anca vakit geçirebiliyoruz sonra uyku saati geliyor çok özlüyorum onu. yani çalışan tüm gebeler gibi geçiyor gebelik ama doğumdan sonrası korkutmuyo değil beni
Eger bilinen özel bir durumunuz yoksa Genoksun 70 parametreli nifty testi işinizi görebilir.Bu test Ankara'da çalışılıyor.Bunun bir üstü olan daha yüksek parametreli testi Amerika'ya gidiyor.Bir de hastaneyi aradan çıkarıp direk firma ile görüşün 3000-3500 arasında bir fiyat verirler size nift 70 parametreli için .Harmony test yokmuş artık. Baya detaylı bir test varmış Amerikaya giden. Evden gelip kan alıyorlarmış. 3000₺ imiş. Ben bana söylenen testten 6000 fiyat almıştım
Merhaba benim de evde kedim var, 24 saat birlikteyiz, doktor bana sokaktakileri elleme demişti, toxoplasmaya baktık, bir sorun çıkmamıştı, içiniz rahat etsin istiyorsanız bir test yaptırın isterse. Kum işini eşim hallediyor ama ben gün içinde belki 10 defa öpüyorum ,ağzından olmasa da ,ama sonuçta yalıyor heryerini..Ama dayanamıyorum.bir de 3 ayda bir iç dış parazit için veterinere götürüyoruz. Hatta veteriner 2 ayda birde yaptırabilirsiniz demişti ama dışarı çıkmadığı için biz 3. ayı bekliyoruz.Kızlar iyi akşamlar. Annemlerde kalan bir kedim var. Parazit aşılarını oldu. Çiğ et tüketmiyor. Kumunu annemler temizliyorlar. Ama bir kaç kere sokağa kaçmış geri gelmiş. Ben de çok seviyorum dayanamayıp ağzından öptüm bir kaç kere. Toxoplazma geçirdim mi geçirmedim mi bilmiyorum doktorum sadece igm bakmıştı başlangıçta o da negatifti. Sizce bir sorun olur mu? Başka kedi besleyen var mı burda?
13+4 ken görünmüştüm sadece tahmin söylüyorlar canım o da en fazla %55 ihtimallerinde. Tabii senin dr un belki daha yüksek oran söyler14 + 2de göremedi mibugün kontrolüm var 13+5 görür inşallah diyodum da hayırlısı bakalımmm
Ama aşı olanlarda virüsü kapabiliyor yani aşı tamamen korumuyorkiaşı olmazsam virüs kaparsam diye çok korkuyorum. çalıştığım için, eşim de çalıştığı için kendimi korumam çok mümkün görünmüyor. o yüzden olacağım.
Ama aşı olanlarda virüsü kapabiliyor yani aşı tamamen korumuyorki
Valla ne diyim tabiki gönlünden geçen olsun aşısını. Ama ben karnımda bi bebek varken daha ne olduğu ne sonuc vereceği belirsiz aşıları yaptırmaktan korkuyorum açıkcasıHastalığı kolay atlatmasını sağlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?